Bastia – Marseille 0:0 (kon.) | Évian TG – Montpellier 2:2 (kon.) | Remeš – Guingamp 1:1 (kon.)
Rennes – Ajaccio 2:0 (kon.) | Sochaux – Lille 0:2 (kon.)
koniec
SC Bastia
0:0 (0:0)
Olympique Marseille
cz Sobota 21.09.2013, 17:00 • Stade Armand Césari • Ligue 1 Uber Eats
     
    86
    Squillaci nebezpečně atakoval jednoho ze soupeřů skluzem zezadu. Duhamel neváhal ani vteřinu a zmiňovanému fotbalistovi ihned ukázal žlutou kartu.
     
    85
    A Kesuru odchází střídat. Nahradí ho Bruno.
     
    81
    A další výměna hráčů na hřišti. Tentokrát opět na straně Marseille. Ze hřiště odešel Ayew J. Nahrazen je nově přichozím Gignacem.
     
    78
    Až v závěru zápasu přichází první žlutá karta. Tu si vysloužil hráč domácích Cahuzac.
     
    77
    Domácí střídají. Ze hřiště odchází Krasič. Toho na hřišti vystřídá již připravený Barbato.
     
    75
    Na útočné polovině byl faulovaný Khalifa a Olympique tak zahrával standardní situaci. Tu hosté rozehráli velmi rychle, načež se Valbuena dostal do pokutového území, kde byl sražen k zemi. Dle hlavního arbitra se ale o faulu nejednalo.
     
    70
    Hosté opět střídají, odejde Florian Thauvin, nahradí jej Saber Khalifa.
     
    61
    Přichází první střídání. O to se postarali hosté. Ze hry odchází Morel, jenž jen na trávníku nahrazen Mendym.
     
    57
    Neskutečné zmatky se v této chvíli konaly v brankovišti domácích! Ayew mohl využít výběhu brankaře, který se teprve vracel zpět do své branky. Prvně zmiňovaný měl míč asi tak metr před prázdnou svatyní, jenže jí nedokázal trefit, neboť měl kolem sebe tři obránce, kteří ho dokázali zpacifikovat.
     
    55
    Až k rohovému praporku se dostal Khazri, jenž následně odcentroval do středu pokutového území. Araujo chtěl vypálit, ale balón netrefil. Ten se následně dostal až k osamocenému Romaricovi, který vyprodukoval střelu, jenž ale byla velmi nepřesná.
     
    52
    Khazri dostal přihrávku za obranu, nicméně si neuhlídal ofsajdové postavení. To sice bylo těsně, avšak postranní rozhodčí měl situaci přímo před sebou a odpískal tak správně. .
     
    49
    Dobrá šance Olympique. Na krásný pas si naběhl Thauvin. Ten ačkoliv byl konfrontován obráncem, dokázal ustát svou situaci a málem vypálit. Jenže Landreu vyběhl z brány a kulatý nesmysl mu odpálil rovnou z kopačky.
     
    44
    Marseille vybojovalo rohový kop. Ten rozehrál Thauvin, který odcentroval do středu pokutového území. Tam sice míč nikdo nezachytil, avšak orazil se k osamocenému Ayewu J, jenž ihned pálil, ale branku přestřelil!
     
    31
    Následně měli domácí další dobrou příležitost ze standardní situace. Z přibližně 20 metrové vzdálenosti jí rozehrál Keserü. Ten zvolil střelu přes zeď k pravé tyči. Mířil přesně, jenže Mandanda jí dokázal na poslední chvíli zlikvidovat.
     
    21
    To je ale panečku zápas. Na druhé straně se do gólové šance dostával Thauvin. Ten se pohrál s obranou domácích. Následně si z levé strany naběhl do šestnáctky, kde se chystal ke střele, jenže upadl a svatyni Bastii tak minul.
     
    19
    A další šance Bastii! Do samostatného úniku se po krásné přihrávce dostal Khazri. Ten zamířil až do malého vápna, kde zakončoval střelou k bližší tyči. Mandanda jeho úmysl ale vystihl a dokázal jí zlikvidovat.
     
    12
    Thauvin se propasíroval s balónem až k rohovému praporku, odkud se dokázal dostat až do vápna, kde pálil z velmi ostrého úhlu. Ale jeho projektil byl povedený a domácí gólman je dokázal vyrazit pouze před sebe, kde zůstal osamocený Ayew J. Ten ale z velké blízkosti branku minul.
     
    4
    Domácí celek dokázal z protiakce velmi rychle vytěžit zajímavou šanci. Na letící centr do malého vápna si naběhl Squilaci, jenž osamocen hlavičkou napálil tváří v tvář Mandandu!
     
    3
    Na druhé straně centroval z velkého úhlu Cheyrou. Na jeho centr si nabíhal Khazri, jenž balón nedokázal získat, protože ho jeden z domácích zblokoval evidentně rukou. Hlavní arbitr ale nechává hru pokračovat.

    Martin Doležal

    Góly:

    Karty:   78. Cahuzac (BSA), 86. Squillaci (BSA)


    SC Bastia: Landreau – Squillaci, Modesto, Harek, Diakité – Romaric, Khazri, Cahuzac, Krasić (77. Barbato) – Keserü (85. Bruno), Ilan.
    Náhradníci: Leca – Cioni, Boudebouz, Sablé, Bruno, Genest, Barbato.

    Olympique Marseille: Mandanda – N´Koulou, Mendes, Morel (61. Mendy), Fanni – Romao, Thauvin (70. Khelifa), Cheyrou, A. Ayew – J. Ayew (81. Gignac), Valbuena.
    Náhradníci: Samba – Diawara, Mendy, Lemina, Imbula Wanga, Gignac, Khelifa.

    Rozhodca: Duhamel – Schurra, Saint-Cricq Lompre