Barys – Omsk 5:2 (kon.) | CSKA Moskva – D. Moskva 6:3 (kon.) | Lev – Viťaz 4:1 (kon.)
Riga – Kazaň 1:3 (kon.) | HC Slovan – Novgorod 0:3 (kon.)
koniec
HC Dinamo Riga
1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Ak Bars Kazaň
Utorok 17.09.2013, 18:30KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:59
    Nikulin je vylúčený za krosček. To by mohla byť veľká šanca pre Dinamo!
     
    58:34
    Oddychový čas domácich.
     
    57:43
    Zápas mohol byť rozhodnutý. Petrov sa natlačil pred obrancu a následne sa dostal až tvárou v tvár pred Tellqvista. Toho ale nedokázal prekonať.
     
    52:52
    Wilson našiel presným pasom v medzikruží Bukartse. Ten bol faulovaný medveďa, ktorý za podrazenie dostáva dve minúty. Sľubná príležitosť pre Dinamo.
     
    48:28
    Dinamo Riga dalo gól!

    Domácim sa podarilo znížiť na rozdiel dvoch gólov. Dinamo vyhralo vhadzovanie v útočnom pásme. Puk sa dostal k PAULOVI SZCZECHUROVI, ktorý na nič nečakal, napriahol a krásnou ranou prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Jeho delovka vymietol pavučina v ľavom hornom rohu.
     
    45:02
    Veľká šanca Pavlovs! Ten zostal nikým nestrážený v bránkovisku súpera, kde dostal kotúč. Stačilo ho len zdvihnúť, lebo bol hosťujúci muž v maske roztiahnutý na ľade. To sa ale spomínanému hráči nepodarilo.
     
    41:22
    Domácim sa podarilo streliť gól po rýchlom prečíslení dvaja na jedného. Pavlovs dostal prihrávku, lenže namiesto hokejkou, ho spracoval korčúľ, od ktorej sa puk odrazil do bránky. Následne sa išiel rozhodca poradiť s videorozhodčím. Po konzultácii bola bránka neprípustná.
     
    36:08
    Pesonen a Ozolinš sa dostali do menšej roztržky. Rozhodca posielajú na trestnú ale len tí zmieňovaného. Presilová hra pre Rigu.
     
    33:07
    Po dlhšej dobe nejaká útočná akcia. Postaral sa o nej Bourque, ktorý si nakorčuľoval na prihrávku Obuchov. Lenže bol príliš rýchly a najazdil v plnej rýchlosti do Tellqvist. Je pravdepodobne ľahko ranený a odchádza do kabín na ošetrenie.
     
    26:53
    Bars Kazaň dala gól!

    Aj ďalšiu presilovku Bars využíva. SHAUN HESHKA využil odrazený puk, ktorý plachtil naprieč bránkoviskom domácich. Rýchlu strelou nad vyrážačku Tellqvist vymietol rožtek jeho svätyne.
     
    24:55
    Lenže Indrasis (DYN) svoj ​​celok oslabuje. Dostáva menší trest za podrazenie.
     
    20:39
    Bars Kazaň dala gól!

    Hostia mali ešte minútu presilovej hry z prvej tretiny a z nej sa presadzujú! ALEXANDRA BURMISTROVA najprv clonil výhľad domácemu brankári. Po jednej strele sa k nemu ale dostal kotúč, načo ho ihneď z otočky napálil nad lapačku Tellqvista.
     
    18:57
    Tentoraz sa bude vylučovať na domácej strane. Za držanie odchádza na trestnú Szczechura.
     
    17:13
    Pavlovs dokázal obrať obrancu o puk. Následne si nakorčuľoval bližšie k pravému kruhu, v ktorom napriahol takmer až k stropu. Jeho delovka ale nebola úspešná, pretože iba napálila Tellqvist.
     
    13:30
    Bude sa vylučovať. Na trestnú sadá Stapleton (KAZ). Domáci si tak zahrajú presilovku.
     
    10:17
    Riga sa dostala do prečíslenia 3 na 2. S pukom na hokejke sa k bránkovisku rútil Indrasis, ktorý smeroval prihrávku na najíždějícího Bukartse. Hostia ale dokázali puk tečovať a zmeniť tak smer jeho osi.
     
    07:48
    Bars Kazaň dala gól!

    Petrov využil veľkého zmätku, ktorý sa konal v bránkovisku domácich. Zobral kotúč, ktorý následne poslal k mantinelu, kde číhal osamotený JANNE PESONEN. Ten si puk spracoval, najazdil si za bránkou, ktorú obkrúžila a rýchlym zakončením k bližšej žrdi nedal márne natahujícímu Tellqvist šancu. Asistencie: Petrov, Nikulin
     
    03:36
    Bude sa vylučovať. Kazaň hrala zo šiestimi hráčmi. Na trestnú odchádza Lukojanov.

    Jaroslav Popel

    Góly a asistencie: 49. Szczechura (Skvorcov) – 8. Pesonen (Petrov, Nikulin), 21. Burmistrov, 27. Heshka


    HC Dinamo Riga: Tellqvist – Ozolins, Redlihs, Wilson, Pavlovs, Hossa – Robinson, Pujacs, Niživijs, Džerinš, Meija – Lavins, Cibulskis, Szczechura, Indrasis, Bukarts – Siksna, Kuzmenkovs, Skvorcov, Siksnis.
    Ak Bars Kazaň: Barullin – Nikulin, Kornějev, Pesonen, Tkačov, Petrov – Heshka, Medvěděv, Stapleton, Varnakov, Burmistrov – Zacharčuk, Panin, Golubev, Obuchov, Bourque – Jarullin, Vincour, Abdullin, Fajzullin.