Barys – Omsk 5:2 (kon.) | CSKA Moskva – D. Moskva 6:3 (kon.) | Lev – Viťaz 4:1 (kon.)
Riga – Kazaň 1:3 (kon.) | HC Slovan – Novgorod 0:3 (kon.)
koniec
Barys Nur-Sultan
5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Avangard Omsk
Utorok 17.09.2013, 15:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sa najprv podarilo zásluhou Maxima Spiridonova v presilovej hre zvýšiť svoj náskok na 4:1, následne Omsk taktiež v presilovke znížil Pivtsakinom na 2:4. Posledné slovo v zápase však patrilo opäť Maximovi Spiridonovi, ktorá v presilovke piatich proti trom rozhodol otom, že tento zápas skončí 5:2. Myslím, že neľutujeme, že sme sledovali práve toto stretnutia. Hral sa v ňom pekný, ofenzívny hokej na obe strany, ktorý sa musel páčiť. Bolo o čom písať, dúfam, že ste boli s mojim komentovaním spokojný. Čoskoro sa stretneme opäť, zatiaľ sa majte. Dočítania ! (17:20:19)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Domáci fanúšikovia odpočítavajú sekundy do konca zápasu, v ktorom ich miláčikovia podali výborný výkon.
     
    59:10
    Pri puku sú v strednej tretine ľadovej plochy hráči Omsku, ktorí sa už ani do útoku príliš neponáhľajú. Dobre vedia, že z Kazachstanu odcestujú bez jediného získaného bodu s prehrou.
     
    58:00
    Miestny hlásateľ oznámil, že do konca zápasu nám ostávajú už len dve minúty.
     
    57:39
    Domácim sa v presilovej hre šiesty zásah pridať nepodarilo. Oleg Kvaša sa vrátil z trestnej lavice. Hrá sa opäť v rovnovážnom počte.
     
    56:54
    Domáci fanúšikovia sú nenásytní. V presilovej hre si svojimi pokrikmi žiadajú šiesty kúsok v bráne Omsku. ten zatiaľ neprichádza.
     
    55:39
    Tretie vylúčenie na strane Omsku v poradí. Za podrazenie si na dve minúty oddýchne Oleg Kvaša.
     
    54:12
    Dohrávanú presilovú hru už domáci využiť nedokázali. Andrej Ivanov je späť na ľade, hrá sa v rovnovážnom počte.
     
    53:14
    Myslím, že niečo menej ako sedem minút pred koncom zápasu už môžme pokojne vyhlásiť za víťaza tohto zápasu Barys Astana, ktorí si v končenom dôsledku tri body zoberie zaslúžene.
     
    52:18
    Barys Astana dala gó!
    Astana využíva svoju presilovú hru o dvoch mužov. Strelou z medzikružia prepálil všetko MAXIM SPIRIDONOV, ktorý tak z trestnej lavice vyháňa Ivana Baranku. Asistencie : Maxim Semjonov, Talgat Žaljavov.
     
    52:12
    Andrej Ivanov oslabuje svoj tím, ktorí bude musieť čeliť presilovke Astany troch proti piatim.
     
    51:44
    Na lavicu hanby si za hákovanie na dve minúty išiel sadnúť Ivan Baranka.
     
    51:13
    Avangard Omsk dal gól!
    Omsk využíva presilovú hru a necelých deväť minút pred koncom ešte dramatizuje tento zápas. Hosťom to v presilovek nešlo kombinačne, a tak sa NIKITA PIVTSAKIN s ničím nepáral a po prihrávke Mirsolava Blaťáka to napálil od modrej. Puk spadol do Jeremejevovej brány !
     
    49:42
    Hostia majú ešte šancu zdramatizovať tento zápas v presilovej hre. Na trestnú odišiel jeden z najlepších hráčov tohto zápasu Nigel Dawes.
     
    48:21
    Hostia sa nevzdávajú a snažia sa útočiť aj za tohto stavu, no len ťažko môžme predpokladať, že by im Astana dovolila za niečo viac ako desať minúť vyrovnať z 1:4, na 4:4. Na druhej strane, hokej je krásna hra, v ktorej sa môže stať aj na prvý pohľad nemožné.
     
    47:39
    Barys Astana dala gó!
    Zdá sa, že je definitívne rozhodnuté o víťazovi tohto stretnutia ! Astana využila presilovú hru a vedie už 4:1. Talgat Žaljavov dostal prihrávku z poza brány na modrú, odkiaľ len tak jemne nahodil puk na bránu, ktorý krásne do vinkľa tečoval MAXIMI SPIRIDINOV. Asistencia : Talgat Žaljavov.
     
    46:33
    Stav päť na päť nám na ľade dlho nevydržal. Opäť sa vylučuje. Na dve minúty si nútene oddýchne Alexej Perežogin za hákovanie.
     
    46:22
    Hráme opäť v plnom počte. Litvinenko aj Kvaša sú späť na ľadovej ploche.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 1. Brandon Bochenski (Nigel Dawes), 33. Roman Starčenko (Nigel Dawes, Mike Lundin), 37. Talgat Žaljavov (Alexej Litvinenko, Jeremejev), 48. Maxim Spiridinov (Talgat Žaljavov), 53. Maxim Spiridonov (Maxim Semjonov, Talgat Žaljavov) – 24. Alexander Frolov (Dimitry Vorobjov), 52. Nikita Pivtsakin (Miroslav Blaťák)


    Barys Nur-Sultan: Jeremejev (Poljektov) – Lundin, Blochin, Savčenko, Lakiza, Litviněnko, Semjonov, Grebešnikov – Dawes, Bochenski, Boyd – Ruděnko, Upper, Starčenko – Zhailauov, Poliščuk, Spiridonov – Gratton, Gavrilin, Rachmanov.
    Avangard Omsk: Reizvikh (Kostin) – Ljamin, Kuljaš, Blaťák, Pivtsakin, Vorobjov, Baranka, Miljukov – Popov, Perežogin, Záborský – Semin, S. Kosticin, Frolov – Kvasha, Kalinin, Pjanov – Mozer, Ivanov, Semjonov.

    Rozhodca: Buturlin, Rogačov – Maitak, Pronškich