Barys – Omsk 5:2 (kon.) | CSKA Moskva – D. Moskva 6:3 (kon.) | Lev – Viťaz 4:1 (kon.)
Riga – Kazaň 1:3 (kon.) | HC Slovan – Novgorod 0:3 (kon.)
koniec
Barys Nur-Sultan
5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Avangard Omsk
Utorok 17.09.2013, 15:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sa najprv podarilo zásluhou Maxima Spiridonova v presilovej hre zvýšiť svoj náskok na 4:1, následne Omsk taktiež v presilovke znížil Pivtsakinom na 2:4. Posledné slovo v zápase však patrilo opäť Maximovi Spiridonovi, ktorá v presilovke piatich proti trom rozhodol otom, že tento zápas skončí 5:2. Myslím, že neľutujeme, že sme sledovali práve toto stretnutia. Hral sa v ňom pekný, ofenzívny hokej na obe strany, ktorý sa musel páčiť. Bolo o čom písať, dúfam, že ste boli s mojim komentovaním spokojný. Čoskoro sa stretneme opäť, zatiaľ sa majte. Dočítania ! (17:20:19)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Domáci fanúšikovia odpočítavajú sekundy do konca zápasu, v ktorom ich miláčikovia podali výborný výkon.
     
    59:10
    Pri puku sú v strednej tretine ľadovej plochy hráči Omsku, ktorí sa už ani do útoku príliš neponáhľajú. Dobre vedia, že z Kazachstanu odcestujú bez jediného získaného bodu s prehrou.
     
    58:00
    Miestny hlásateľ oznámil, že do konca zápasu nám ostávajú už len dve minúty.
     
    57:39
    Domácim sa v presilovej hre šiesty zásah pridať nepodarilo. Oleg Kvaša sa vrátil z trestnej lavice. Hrá sa opäť v rovnovážnom počte.
     
    56:54
    Domáci fanúšikovia sú nenásytní. V presilovej hre si svojimi pokrikmi žiadajú šiesty kúsok v bráne Omsku. ten zatiaľ neprichádza.
     
    55:39
    Tretie vylúčenie na strane Omsku v poradí. Za podrazenie si na dve minúty oddýchne Oleg Kvaša.
     
    54:12
    Dohrávanú presilovú hru už domáci využiť nedokázali. Andrej Ivanov je späť na ľade, hrá sa v rovnovážnom počte.
     
    53:14
    Myslím, že niečo menej ako sedem minút pred koncom zápasu už môžme pokojne vyhlásiť za víťaza tohto zápasu Barys Astana, ktorí si v končenom dôsledku tri body zoberie zaslúžene.
     
    52:18
    Barys Astana dala gó!
    Astana využíva svoju presilovú hru o dvoch mužov. Strelou z medzikružia prepálil všetko MAXIM SPIRIDONOV, ktorý tak z trestnej lavice vyháňa Ivana Baranku. Asistencie : Maxim Semjonov, Talgat Žaljavov.
     
    52:12
    Andrej Ivanov oslabuje svoj tím, ktorí bude musieť čeliť presilovke Astany troch proti piatim.
     
    51:44
    Na lavicu hanby si za hákovanie na dve minúty išiel sadnúť Ivan Baranka.
     
    51:13
    Avangard Omsk dal gól!
    Omsk využíva presilovú hru a necelých deväť minút pred koncom ešte dramatizuje tento zápas. Hosťom to v presilovek nešlo kombinačne, a tak sa NIKITA PIVTSAKIN s ničím nepáral a po prihrávke Mirsolava Blaťáka to napálil od modrej. Puk spadol do Jeremejevovej brány !
     
    49:42
    Hostia majú ešte šancu zdramatizovať tento zápas v presilovej hre. Na trestnú odišiel jeden z najlepších hráčov tohto zápasu Nigel Dawes.
     
    48:21
    Hostia sa nevzdávajú a snažia sa útočiť aj za tohto stavu, no len ťažko môžme predpokladať, že by im Astana dovolila za niečo viac ako desať minúť vyrovnať z 1:4, na 4:4. Na druhej strane, hokej je krásna hra, v ktorej sa môže stať aj na prvý pohľad nemožné.
     
    47:39
    Barys Astana dala gó!
    Zdá sa, že je definitívne rozhodnuté o víťazovi tohto stretnutia ! Astana využila presilovú hru a vedie už 4:1. Talgat Žaljavov dostal prihrávku z poza brány na modrú, odkiaľ len tak jemne nahodil puk na bránu, ktorý krásne do vinkľa tečoval MAXIMI SPIRIDINOV. Asistencia : Talgat Žaljavov.
     
    46:33
    Stav päť na päť nám na ľade dlho nevydržal. Opäť sa vylučuje. Na dve minúty si nútene oddýchne Alexej Perežogin za hákovanie.
     
    46:22
    Hráme opäť v plnom počte. Litvinenko aj Kvaša sú späť na ľadovej ploche.
     
    45:00
    Oba tímy si tak skúsia hru štyria na štyroch. Ťažko polemizovať, komu by to mohlo skôr vyhovovať. V kádri oboch tímov totiž nájdeme rýchlych a technických hráčov, ktorým táto situácia sedí.
     
    44:22
    Obaja kohúti boli za svoje psrávanie potrestaní dvoj minútovým trestom za hrubosť.
     
    44:22
    Na ľade sa nám trošku zaiskrilo, o čo sa zaslúžil domáci Alexej Litvinenko a hosťujúci Oleg Kvaša. Bitky sme sa nakoniec nedočkali, bolo to len také vzájomné provokovanie a postrkovanie.
     
    43:15
    Hostia síce získali útočné pásmo, no Tomáš Záborský prehral buly, puk sa dostal za bránu, odkiaľ ho domáci vyhodili cez všetky čiary. Zakázané uvoľnenie, hra sa vráti pred Jeremejeva.
     
    42:45
    Pred dobiedzajúcimi hráčmi Astany radšej Reižvikh prikryl puk, aj za cenu toho, že sa bude vhadzovať pred jeho bránou.
     
    42:01
    Po chybnej nahrávke hosťujúceho obrancu sa k strele od modrej čiary dostal Maxim Semjonov, ktorého tvrdá rana Reižvikha neohrozila. Zhodou okolností trafil domáci obranca svojho spoluhráča.
     
    41:05
    Tomáš Záborský dostal prihrávku na ľavú stranu, odkiaľ puk nahadzoval pred bránu, kde ho nedokázal zasiahnuť žiadny z jeho spoluhráčov. Čierne čudo preletelo až do rohu klziska.
     
    40:33
    Hráči hostí sa nasťahovali do útočného pásma okamžite po úvodnom buly. Puk si však v ňom posúvali len po mantinely, následne za bránu, kde sa žiadny ich spoluhráč nenachádzal.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Pred treťou tretinou sa to zatiaľ vyvíja lepšie pre domácich, určite nás však sledujte aj v poslednej časti, ktorá môže ešte veľa zaujímavého priniesť. Začíname okolo 16:41.
     
    Po dvoch tretinách vedie Barys nad Omskom 3:1. Hosťom sa najprv v presilovek podarilo zásluhou kanoniera Florova vyrovnať na 1:1, no domáci sa následne dva krát dostali do samostatného nájazdu na Reižvikha a oba dokázali využiť ! Po skvostnej prihrávke Dawesa najprv Starčenko a neskôr aj Žaljavov. Aj v druhej tretine sme sledovali pekný hokej bohatý na šance na oboch stanách.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:45
    Domáci sa v závere druhej tretiny mohli dostať do rozhodujúceho vedenia ! Rachmanov však prečíslenie nevyriešil ideálne, Reižvikhov vyrazil puk nad ochrannú sieť.
     
    39:15
    Frolov vnikol do pásma okolo pravého mantinelu, vystrelil z uhla, hráči Omsku dobiedzali do brankára, no ten si s touto situáciou dokázal poradiť.
     
    38:22
    Puk sa v strednom pásme dostal na striedačku Omsku. Hra musela byť prerušená. Na následné buly sa postavil Tomáš Záborský. Možno sa vám to zdá prekvapivé, kedže nášho strelca poznáte a máte ho zafixovaného ako krídelníka, no pred týmto ročníkom z neho urobil tréner Omsku centra.
     
    37:33
    Nechcem byť pre hostí zlým prorokom, no v tretej tretine to budú mať proti domácim poriadne ťažké, ak ešte chcú bojovať o vyrovnanie. S pribúdajúcim časom to budú musieť viac a viac otvoriť, čo môže byť voda na domáci mlyn. Z brejkov to Astane ide, o čom nás už presvedčila aj v tomto zápase.
     
    36:22
    Barys Astana dala gó!
    A je to už 3:1 ! Hostia získali puk vo vlastnej tretine a vydali sa až príliš horlivo do útoku, na obranu úplne zabudli, čo sa im vypomstilo. Omsk puk v útočnom pásme stratil, Alexej Litvinenko ho posul do samostaného nájazdu TALGATOVI ŽALJAVOVOVI, ktorý v samostatnom nájazde na Reižvikha uspel ! Asistencie : Alexej Litvinenko, Vitalj Jeremejev.
     
    35:32
    Domáci sa nezatiahli do obrany, ba naopak útočia viac ako ich súper. Po zrazenej strele sa bude vhadzovať v ich útočnom pásme.
     
    34:50
    Po vyhratom buly sa do šance dostal Brandon Bochenski, ktorý mal ako pravák hokejku na osi ihriska, no s jehou strelou švihom si brankár Omsku dokázal poradiť.
     
    33:36
    Zápas ešte nemôžme považovať za rozhodnutý. Pokračuje sa v rýchlom prelievaní útokov na oboch stranách a Omsk sa ešte určite do nejakej šance na vyrovnanie dostane. Otázkou bude, či sa mu ju podarí využiť.
     
    32:11
    Barys Astana dala gó!
    Domácich nemusí mrzieť, že im rozhodca nedoprial presilovú hru, do vedenia sa dokázali dostať aj bez nej ! Veľký podiel na druhom domácom zásahu má Nigel Dawes, ktorý ukázal skvelý prehľad v hre, nádhernou prihrávkou našiel rozbehnutého ROMANA STARČENKOVA, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu a Režvikha prekonal strelou medzi nohy. Asistencie : Nigel Dawes, Mike Lundin.
     
    31:30
    Vhadzovalo sa v útočnej tretine domácich, ktorí síce prehrali buly, no za pukom sa hrnuli aj napriek tomu. Opäť skončil hráč v modrom zemi na zemi a opäť bez odozvi rozhodcov.
     
    30:00
    V strednom pásme spadol jeden z domácich hráčov, podľa môjho názoru zavinením hráča Omsku, no rozhodcovia ostali pokojní a v hre sa pokračovalo. Domácim fanúšikom sa to samozrejme nepáči.
     
    29:00
    Domáci to napokon prežili bez ujmy, no mali na mále. Frolov tentoraz nepálil z prvej, puk podržal a snažil sa vytvoriť si pozíciu na strelu švihom, napokon to tak aj skúsil, no puk sa k Jeremejevovi nedostal. Od domácich obrancov sa odrazil späť na modrú, odkiaľ tvrdo vypálil Bľaták, no puk do brány nedostal.
     
    28:50
    Frolov sa dostal do dobrej príležitosti, mal voľný priestor, no nezakončoval, hľadal na druhej strane Tomáš Záborského, ktorý dostal puk, no bol až príliš v uhle a s jehou strelou napokon Jeremejev nemal problémi.
     
    27:15
    Domáci budú hrať v oslabení. Blochin musel ísť na lavicu hanby za podrazenie.
     
    27:22
    Omsk začína svoju útočnú akciu z vlastnej obrannej tretiny, no rozohrávka sa im zatiaľ príliš nedarí. Hostia majú problém prekonať stredné pásmo.
     
    26:42
    Na ľade je v týchto chvíľach poriadne rušno. Hra sa prelieva z jednej strany na druhú, oba tímy chcú zmeniť nerozhodný stav a prikloniť misky váh na svoju stranu. Jeremejev a Režvikhov v oboch brránach sa na nedostatok práce stažovať určite nebudú.
     
    26:00
    Domáci sa dostali do veľkej šance ! Roman Starčenkov takmer z otočky dokázal prekonať Reižvikha. Brankár hostí však napokon ostal neprekonaný.
     
    24:45
    Dawes sa zbavil za bránou svojho strážcu, pnakorčuľoval si až pred bránu, no do zakončenia sa nedostal. V okolí bránkoviska bolo poriadne husto, hlavne hráčov Omsku, ktorí ho od puku odzbrojili.
     
    23:17
    Avangard Omsk dal gól!
    Hosťom sa podarilo využiť presilovú hru a stav je teda vyrovnaný ! Dimitri Vorobjov držal puk na osi ihriska, posunul ho na ľavú strelu ALEXANDROVI FROLOVOVI, ktorý to ako pravák napálil z prvej príklepom nechytateľne ! Jeremejev nemal šancu. Asistencia : Dimitry Vorobjov
     
    22:01
    Hosťom sa po vyhratom buly podarilo zakončiť, no Jeremejev vyrazil puk do rohu klziska, odkiaľ ho domáci poslali najkratšou možnou cestou von zo svojho pásma.
     
    21:45
    Hostia hrajú v presilovke. Na trestnú lavicu si musel sadnúť Rudenko.
     
    1:00
    Vhadzovalo sa v útočnom pásme hostí, tí buly prehrali a tak sa v ňom usadiť nemohli. Domácim sa podarilo dostať ho do stredného pásma.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Pozývam vás sledovať aj druhú tretinu, ktorá začína o 15:51. Zároveň sa vám chcem ospravedlniť, že prvá tretina možno nebola najlepšie odkomentovaná, no mal som technické problémy, ktoré sa mi už podarilo odstrániť. Dúfajme, že v druhej časti to už pôjde bez problémov.
     
    Po prvej tretine vedie Barys Astana nad Avangardom Omsk 1:0. O jediný zásah prvej tretiny sa už v úvodných sekundách postaral Brandon Bochensk. Sledovali sme pekný a rýchly hokej. Akcie sa striedali z jednej strany na druhú. Obrovskú šancu na vyrovnanie nevyužil v oslabení náš kanonier Tomáš Záborský, ktorý v samostatnom nájazde proti Jeremejevovi neuspel. Domáci však mohli vyhrávať aj viac ako 1:0
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:32
    Beží posledná minúta prvej tretiny. Puk má za vlastnou bránou slovenský obranca Ivan Baranka, ktorý sa pokúsi založiť poslednú útočnú akciu svojho tímu.
     
    18:16
    Hostia roztočili v závere presilovku v útočnom pásme poriadny kolotoč, puk si pekne posúvali po obvode a takmer sa aj dostali do šance. Snažili sa to však hrať až príliš na krásu a posledná prihrávka im neyšla. Domáci v plnom počte.
     
    18:15
    Hostia sa nevedeli usadiť v útočnej tretine, puk posúvali len po mantineloch a nakoniec sa sami svojou vinou vyhnali z pásma, kedže obrancovi na modrej puk ušiel za modrú čiaru.
     
    17:33
    Hostia budú hrať v početnej výhode. Na dve minúty si na trestnú išiel sadnúť Lakiz za hru s vysokou hokejkou.
     
    16:15
    Frolov ohrozil Jeremejeva, no domáci brankár jeho pokus dokázal pokryť.
     
    15:03
    Domáci boli v pásme, točili súpera v okolí mantinelov a za bránkou, no k sohrozeniu brány sa nedostali. Nakoniec si s nimi obrancovia hostí poradili a puk dokázali dostať aspoň do strednej tretiny.
     
    14:33
    Fanúšikovia Omsku teraz museli trošku zneistieť. Jeden z domácich útočníkov vystihol rozohrávku hostí, vložil do nej puk, no jediné šťastie Omsku bolo to, že už cúval dozadu a di nájazdu sa tak dostať nemohol.
     
    13:55
    Domáci mali k dispozícii vhadzovanie v útočnej tretine, no buly prehrali a Omska sa okamžite z vlastnej tretiny dostal.
     
    12:35
    Oba tímy mali v poslednej minúte problémy s rozohrávkou a s celkovým založením útoku, preto sa puk často len pohadzoval v strednom pásme a ani jeden z tímov sa do pásma súpera poriadne nedostal.
     
    11:35
    Nigel Dawes vnikol do pásma po pravom krídle, ako ľavák si to snažil nachystať na strelu z poza obrancu, ku ktorej sa aj nakoniec dostal, no bola zblokovaná a skončila len v rohu klziska.
     
    10:45
    Jeremejev teraz podržal svoj tím skvelými zákrokmi. Omsk zamkol svojho súpera v obrannej tretine, dostal sa aj do niekoľkých zakončení, no pri každom si hosťujúci útočníci vylámali zuby na domácom brankárovi.
     
    9:15
    Domáci sa snažili vniknúť do útočného pásma okolo pravého mantinelu, no neúspešne. Omsk sa do brejku nehrnul, ptreboval vystriedať, a tak jeho hráči poslali puk len do stredného pásma.
     
    7:36
    V úvode prvej tretine sa máme na, čo dívať. Šancí sme už videli dosť na oboch stranách, hrá sa z jednej strany na druhú. Pre nezainteresovaného fanúšika nemôže byť nič lepšie.
     
    6:15
    Sjomin je späť na ľade. Domáci nevyužili presilovú hru, no napokon môžu byť radi, že v nej neinkasovali vyrovnávací zásah.
     
    6:00
    A domáci mohli byť za nevyužitú šancu okamžite potrestaní ! Na modrej čiare si jeden z domácich obrancov dával s rozohrávkou puku načas, čo využil Tomáš Záborský, ktorý mu puk zobral, rútil sa sám na Jeremejeva, zvolil strelu švihom, no domáceho brankára neprekonal !
     
    5:50
    Domáci nevyužili obrovskú šancu na navýšenie náskoku. Po závare pred bránou poskakoval puk v blízkosti brány Omsku, no ani na tretí pokus sa domácim nepodarilo zasunúť ho za chrbát Reiživikha.
     
    5:15
    Strela domácich z preistoru medzikružia skončila len na výstroji. Reižvikha. Vhadzovať sa bude v útočnej tretine domácich,
     
    4:15
    Na trestnú lavicu si išiel sadnúť Dimitry Sjomin. Hosžujúci hráč sa previnil hákovaním. Presilovú hru majú k dispiozícii domáci.
     
    4:22
    Prepáčte nám prosím, že vás neifnormujeme o priebehu zápasu, no mám drobné technické problémi s počítačom. Čoskoro by to však malo byť v poriadku.
     
    0:22
    Barys Astana dala gó!
    Tak to je úvod ako hrom z domáce strany. Od úvodného buly ubehlo len niekoľko sekúnd a domáci už sú vo vedení ! Strelecky sa presadil BRANDO BOCHENSKI. Asistencia : Nigel Dawes.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Barys Astana: Jeremejev (Poljektov) – Lundin, Blochin, Savčenko, Lakiza, Litviněnko, Semjonov, Grebešnikov – Dawes, Bochenski, Boyd – Ruděnko, Upper, Starčenko – Zhailauov, Poliščuk, Spiridonov – Gratton, Gavrilin, Rachmanov.

    Avangard Omsk: Reizvikh (Kostin) – Ljamin, Kuljaš, Blaťák, Pivtsakin, Vorobjov, Baranka, Miljukov – Popov, Perežogin, Záborský – Semin, S. Kosticin, Frolov – Kvasha, Kalinin, Pjanov – Mozer, Ivanov, Semjonov.

    Rozhodca: Buturlin, Rogačov – Maitak, Pronškich.
     
    Avangard Omsk má o jeden zápas viac ako jeho súper, teda päť, v ktorých dva krát prehrali a tri krát zvíťazili. V úvodnom kole doma podľahli SKA Petrohradu až príliš jednoznačne, pomerom 1:5. Po prehre prišli tri domáce víťazstvá, nad Jaroslavľom, Čerepovcom a nad Atlantom Mytišči. Na zápas s Astnaou sa hostia dobre nenaladili, Kazani na jej ľade podľahli vysoko 0:6.
     
    HC Barysu Astana vyšiel vstup do nového ročníka výborne.Z prvých štyroch zápasoch triumfovali v torch a prehrali len raz. V úvodnom zápase nového ročníka kazašský celok prevalcoval doma Čerepovec 10:1. Druhý domáci zápas priniesol Barysu víťazstvo 5:3 nad Jaroslavľom. V treťom domácom zápase prišla prvá prehra, konkrétne 2:5 s SKA Petrohradom. No a v poslednom zápase triumfovala Astana 5:4 nad Atlantom Mytišči.
     
    Srdečne vítam všetkých priaznivcov druhej najlepšej hokejovej ligy sveta – KHL, ktorých budem z komentátorskej pozície informovať o dianí v aréne Kazachstan Sport Palace, v ktorej na seba od 15:00 narazí HC Barys Astana a Avangard Omsk. Moje meno je Michal Bakoš, prajem vám pekný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:00.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 1. Brandon Bochenski (Nigel Dawes), 33. Roman Starčenko (Nigel Dawes, Mike Lundin), 37. Talgat Žaljavov (Alexej Litvinenko, Jeremejev), 48. Maxim Spiridinov (Talgat Žaljavov), 53. Maxim Spiridonov (Maxim Semjonov, Talgat Žaljavov) – 24. Alexander Frolov (Dimitry Vorobjov), 52. Nikita Pivtsakin (Miroslav Blaťák)


    Barys Nur-Sultan: Jeremejev (Poljektov) – Lundin, Blochin, Savčenko, Lakiza, Litviněnko, Semjonov, Grebešnikov – Dawes, Bochenski, Boyd – Ruděnko, Upper, Starčenko – Zhailauov, Poliščuk, Spiridonov – Gratton, Gavrilin, Rachmanov.
    Avangard Omsk: Reizvikh (Kostin) – Ljamin, Kuljaš, Blaťák, Pivtsakin, Vorobjov, Baranka, Miljukov – Popov, Perežogin, Záborský – Semin, S. Kosticin, Frolov – Kvasha, Kalinin, Pjanov – Mozer, Ivanov, Semjonov.

    Rozhodca: Buturlin, Rogačov – Maitak, Pronškich