Barys – Omsk 5:2 (kon.) | CSKA Moskva – D. Moskva 6:3 (kon.) | Lev – Viťaz 4:1 (kon.)
Riga – Kazaň 1:3 (kon.) | HC Slovan – Novgorod 0:3 (kon.)
koniec
HC Dinamo Riga
1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Ak Bars Kazaň
Utorok 17.09.2013, 18:30KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Kazaň si odváža tri body a treba dodať, že zaslúžene. Domáci síce v tretej časti znížil, ale nedokázali si vytvoriť ďalšie šance, ktorý by viedli na dostrel jediného gólu. To je odo mňa všetko. Prajem príjemný zvyšok večera. (20:46:50)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Veľký tlak v bránkovisku hosťujúceho brankára. Domáce ale už nemajú čas.
     
    58:59
    Nikulin je vylúčený za krosček. To by mohla byť veľká šanca pre Dinamo!
     
    58:34
    Oddychový čas domácich.
     
    58:06
    Domáci sa stále nemôžu usadiť v útočnom pásme. Tellqvist tak stále nemôže opustiť klzisko.
     
    57:43
    Zápas mohol byť rozhodnutý. Petrov sa natlačil pred obrancu a následne sa dostal až tvárou v tvár pred Tellqvista. Toho ale nedokázal prekonať.
     
    56:08
    Veľký boj o puk za bránkou Barullina. Úspešnejší bol Pesonen, ktorý ho ihneď odpálil k protiľahlej bránke. Zakázané uvoľnenie to ale nebude.
     
    55:34
    Hráči AK Bars už neútočí a sústredí sa usilovne iba na bránenie.
     
    55:16
    Hostia sú už v plnom počte.
     
    54:50
    Spoza bránky sa pokúšal zakončiť Redhlis. Spomínaný hráč si najazdil k bližšiemu kruhu, kde svoju ranou trafil len vyrážačku brankára.
     
    54:15
    Kazaň vyhadzuje cez všetky čiary a odchádza striedať.
     
    53:23
    Pujac sa dostal na dvakrát k strele od modrej. Ani jedna jeho rana k bránke neprešla.
     
    52:52
    Wilson našiel presným pasom v medzikruží Bukartse. Ten bol faulovaný medveďa, ktorý za podrazenie dostáva dve minúty. Sľubná príležitosť pre Dinamo.
     
    51:19
    Na druhej strane sa k puku dostal Tkáčová, ktorý sa pokúsil prekonať individuálne dva protihráča. To sa mu ale nepodarilo.
     
    50:29
    Wilson sa dostával do zaujímavej príležitosti z pravej strany. Už už sa chystal strieľať, ktorý mu na poslednú chvíľu puk zišiel z čepele.
     
    49:15
    Razom sa hra oživila. Predovšetkým zo strany Dinama. To vycítilo šancu a tlačí sa do útoku.
     
    48:28
    Dinamo Riga dalo gól!

    Domácim sa podarilo znížiť na rozdiel dvoch gólov. Dinamo vyhralo vhadzovanie v útočnom pásme. Puk sa dostal k PAULOVI SZCZECHUROVI, ktorý na nič nečakal, napriahol a krásnou ranou prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Jeho delovka vymietol pavučina v ľavom hornom rohu.
     
    46:16
    Po dlhšej dobe akcia AK Bars. Delovka Tkáčová od modrej ale končí iba v natiahnutej lapačke Tellqvist, ktorý radšej kotúč podržal a vyčkal na prerušenie. Bude sa pred ním vhadzovať.
     
    45:02
    Veľká šanca Pavlovs! Ten zostal nikým nestrážený v bránkovisku súpera, kde dostal kotúč. Stačilo ho len zdvihnúť, lebo bol hosťujúci muž v maske roztiahnutý na ľade. To sa ale spomínanému hráči nepodarilo.
     
    43:19
    Riga je v útočnom pásme. Snaží sa páliť zo všetkých možných pozícií. Tentoraz sa ukázal Džerinš, ktorý ale usmernil puk iba do pripravenej lapačky Barulina.
     
    42:38
    Wilson si najazdil k pravému kruhu, kde delovkou k bližšej tyči preveril pripravený betón hosťujúceho brankára.
     
    41:22
    Domácim sa podarilo streliť gól po rýchlom prečíslení dvaja na jedného. Pavlovs dostal prihrávku, lenže namiesto hokejkou, ho spracoval korčúľ, od ktorej sa puk odrazil do bránky. Následne sa išiel rozhodca poradiť s videorozhodčím. Po konzultácii bola bránka neprípustná.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Dve presilové hry Kazane na začiatku druhej časti a obe premenené. Taký je verdikt druhej časti, ktorý momentálne znamená celkové vedenie 3:0 v prospech hostí. Domácim sa zatiaľ vôbec nedarí a ak do tretej periódy nevstúpi s lepším výkonom, bude o dnešnom víťazovi rozhodnuté.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    38:05
    Pesonen je na ľade. Toto oslabenie zvládla Kazaň s veľkým prehľadom.
     
    37:23
    Naopak Obuchov dokázal získať kotúč a v pokoji s ním ušetriť cenné sekundy za svoju bránkou. Následne puk odpálil a odišiel striedať.
     
    37:16
    Domáci krúžia v útočnom pásme, ale akoby nevedeli čo majú robiť. Prihrávajú si kotúč, ale nedokážu sa odhodlať ku strele.
     
    36:08
    Pesonen a Ozolinš sa dostali do menšej roztržky. Rozhodca posielajú na trestnú ale len tí zmieňovaného. Presilová hra pre Rigu.
     
    34:58
    Indrasis dokázal obrať jedného protihráča o puk. Mal veľa priestoru k strele, lenže sa unáhlil a pálil z pomerne veľkej vzdialenosti. S jeho ranou tak nemal Barulin veľké ťažkosti.
     
    33:07
    Po dlhšej dobe nejaká útočná akcia. Postaral sa o nej Bourque, ktorý si nakorčuľoval na prihrávku Obuchov. Lenže bol príliš rýchly a najazdil v plnej rýchlosti do Tellqvist. Je pravdepodobne ľahko ranený a odchádza do kabín na ošetrenie.
     
    31:29
    Dinamo zavelil k rýchlej protiakcii. Prihrávka na Džerinša bola ale príliš dlhá, aby jej spomínaný hráč dokázal zachytiť. Bude sa vhadzovať pred domácou bránkou.
     
    29:32
    Wilson sa snažil po dorážky prepchať puk za chrbát Barullina. Lenže neuspel, ba naopak. Schytal niekoľko rán od obrancov Kazane, ktorým sa nepáčilo jeho dotírání pred Barullinem.
     
    28:34
    Ozolinš sa dostal k strele od modrej. Jeho delovka ale bola zblokovaná a bránku hostí veľkým oblúkom minula.
     
    28:24
    Pre domácich je táto situácia už pomerne kritická. Ak chcú so zápasom ešte niečo urobiť, musia sa tlačiť viac do útoku a tvoriť si nejaká gólové šance.
     
    26:53
    Bars Kazaň dala gól!

    Aj ďalšiu presilovku Bars využíva. SHAUN HESHKA využil odrazený puk, ktorý plachtil naprieč bránkoviskom domácich. Rýchlu strelou nad vyrážačku Tellqvist vymietol rožtek jeho svätyne.
     
    25:15
    Heshka sa dostal k strele z medzikružia. Jeho projektil ale vyrazil bez väčších ťažkostí Tellqvist.
     
    24:55
    Lenže Indrasis (DYN) svoj ​​celok oslabuje. Dostáva menší trest za podrazenie.
     
    23:05
    Domáci sa snažia reagovať na ďalší zinkasovaný gól rýchlymi protiútokmi. Zlyhávajú ale na dobre chytajícím gólmanovi hostí.
     
    22:07
    Szczechura to skúsil individuálne, keď si najazdil za bránku súpera, ktorou sa následne snažil obísť a zakončiť k bližšej žrdi. Tam ale číhal Barullin, ktorý pokryl tyč svojím betónom.
     
    20:39
    Bars Kazaň dala gól!

    Hostia mali ešte minútu presilovej hry z prvej tretiny a z nej sa presadzujú! ALEXANDRA BURMISTROVA najprv clonil výhľad domácemu brankári. Po jednej strele sa k nemu ale dostal kotúč, načo ho ihneď z otočky napálil nad lapačku Tellqvista.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Prvá tretina neponúkla príliš atraktívny hokej. Hralo sa pomerne vyrovnane. O jediný gól sa zatiaľ postaral v ôsmej minúte Pesonen, ktorý krásne obkrúžila bránku a zakončil k bližšej žrdi. Následná snaha domácich na vyrovnanie ale neviedla k ničomu zaujímavému. Druhá perióda začne o 19:17.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:34
    Kazaň síce okupuje útočné pásmo, lenže sa zatiaľ nedokázala dostať ku strele. Domáci hráči dobre bráni.
     
    18:57
    Tentoraz sa bude vylučovať na domácej strane. Za držanie odchádza na trestnú Szczechura.
     
    17:13
    Pavlovs dokázal obrať obrancu o puk. Následne si nakorčuľoval bližšie k pravému kruhu, v ktorom napriahol takmer až k stropu. Jeho delovka ale nebola úspešná, pretože iba napálila Tellqvist.
     
    16:27
    Tesne pred tým, než nastúpil vylúčený hráč hostí na ľad, strieľal z veľkého uhla Cibulskis. Ten ale bránu prestrelil.
     
    15:33
    O chvíľu neskôr sa po buly rozhodol páliť od modrej Robinson. Ale ani jeho projektil neohrozil svätyňu Barullina.
     
    14:39
    Redhlis sa dostal k odrazenému puku v priestore medzikružia. Zo svojej dobrej pozície ale netrafil bránku.
     
    13:30
    Bude sa vylučovať. Na trestnú sadá Stapleton (KAZ). Domáci si tak zahrajú presilovku.
     
    12:17
    Hostia vo svojej aktivite ale pomerne poľavili. Sú zatiahnutí viacmenej vo svojej tretine, kde ale zatiaľ bráni veľmi pozorne.
     
    10:17
    Riga sa dostala do prečíslenia 3 na 2. S pukom na hokejke sa k bránkovisku rútil Indrasis, ktorý smeroval prihrávku na najíždějícího Bukartse. Hostia ale dokázali puk tečovať a zmeniť tak smer jeho osi.
     
    09:22
    Domácim sa nedarí prechod do útočného pásma. O streleckej nemohúcnosti ani nehovoriac.
     
    07:48
    Bars Kazaň dala gól!

    Petrov využil veľkého zmätku, ktorý sa konal v bránkovisku domácich. Zobral kotúč, ktorý následne poslal k mantinelu, kde číhal osamotený JANNE PESONEN. Ten si puk spracoval, najazdil si za bránkou, ktorú obkrúžila a rýchlym zakončením k bližšej žrdi nedal márne natahujícímu Tellqvist šancu. Asistencie: Petrov, Nikulin
     
    07:18
    Teraz už sa to ale domácim podarilo. K útočnej modrej sa prebojoval Szczechura, ktorý pálil aj cez dva brániace hráča. Jeho strela však zamierila do pripravenej lapačky hosťujúceho muža v maske.
     
    05:48
    Treba podotknúť, že hoci hrala Riga presilovú hru, tak do tejto časti hry vypália ani raz na bránku Barullina.
     
    05:23
    Redhlis zachytil puk a ihneď ho odpálil až k protiľahlej bránke.
     
    05:00
    Rige sa ale presilová hra zatiaľ príliš nedarí Domáce sú síce v pásme súpera, avšak sa nedostali k jedinej strele.
     
    03:36
    Bude sa vylučovať. Kazaň hrala zo šiestimi hráčmi. Na trestnú odchádza Lukojanov.
     
    02:13
    Jediný český reprezentant v zápase Tomáš Vincour sa ukázal na ľade a okamžite sa snažil dostať až k bránkovisku Rigy. Pokúsil sa nahodiť kotúč na Tellqvist, avšak ten ho radšej podržal rovno pod svojou lapačkou.
     
    01:19
    Na druhej strane pálil zo strednej vzdialenosti Stapleton. Rana narobila domácemu brankári pomerne veľké problémy, ale dokázal si s ňou poradiť.
     
    00:34
    Ozolinš napriahol od modrej. Jeho rana presvišťal útočným pásmom, avšak k Barullinovi nedoputovala, pretože bola zblokovaná.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    AK Bars Kazaň je po piatich zápasoch lídrom svojej konferencie s desiatimi bodmi, za štyri víťazstvá( z toho dva po nadstavení respektíve nájazdoch) a jednu prehru. V prvom dueli nového ročníku podľahla Kazaň vonku Nižnekamsku 1:3. Po tejto prehre nasledovali štyri víťazstvá. Nad Ufou, Traktorom Čeljabinsk, Magnitogorskom a napokon aj presvedčivo nad Omskom 6:0.
     
    Dinamo Riga má po piatich zápasoch na konte trinásť bodov, za 4 víťazstva a jednu prehru po nadstavenom čase respektíve po nájazdoch. V úvodnom zápase Dinamo Riga doma zdolalo uradujúceho majstra z Moskvy, Dinamo pomerom 2:1. V nasledujúcom zápase sa domáci predstavili na ľade Záhreba, ktorého porazili presvedčivo 5:1. Nasledovali dve výhry vonku nad Donbassom a Spartakom Moskva. Zatiaľ jedinú prehru zaznamenali na ľade CSKA Moskva.
     
    Srdečne vítam všetkých priaznivcov druhej najlepšej hokejovej ligy sveta – KHL, ktorých budem z komentátorskej pozície informovať o dianí v aréneRiga aréne, v ktorej na seba od 18:30 narazí HC Dinamo Riga a AK Bars Kazaň. Moje meno je Michal Bakoš, prajem vám pekný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:30.

    Jaroslav Popel

    Góly a asistencie: 49. Szczechura (Skvorcov) – 8. Pesonen (Petrov, Nikulin), 21. Burmistrov, 27. Heshka


    HC Dinamo Riga: Tellqvist – Ozolins, Redlihs, Wilson, Pavlovs, Hossa – Robinson, Pujacs, Niživijs, Džerinš, Meija – Lavins, Cibulskis, Szczechura, Indrasis, Bukarts – Siksna, Kuzmenkovs, Skvorcov, Siksnis.
    Ak Bars Kazaň: Barullin – Nikulin, Kornějev, Pesonen, Tkačov, Petrov – Heshka, Medvěděv, Stapleton, Varnakov, Burmistrov – Zacharčuk, Panin, Golubev, Obuchov, Bourque – Jarullin, Vincour, Abdullin, Fajzullin.