Cyprus – Taliansko 0:2 (kon.) | Bosna – Rakúsko 0:2 (kon.) | Luxembursko – Holandsko 0:1 (kon.)
Fínsko – Anglicko 1:1 (kon.) | Ukrajina – Chorvátsko 0:2 (kon.) | Slovensko U21 – Gruzínsko U21 1:0 (kon.)
Lichtenštajnsko – Švajčiarsko 0:6 (kon.) | Slovensko – Gruzínsko 1:0 (kon.) | Belgicko – Sev. Írsko 1:0 (kon.)
Bielorusko – Francúzsko 1:2 (kon.) | Španielsko – Albánsko 4:0 (kon.) | Írsko – Nemecko 0:4 (kon.)
koniec
Slovensko U21
1:0 (1:0)
Gruzínsko U21
Pondelok 09.09.2013, 19:00Kvalifikácia na ME U21
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Slovenská reprezentácia začala svoje účinkovanie v septembrovom kvalifikačnom cykle výhrou nad Bosnou. V utorok ju čaká ťažká odveta. Pred týmto veľmi dôležitým zápasom tu máme aj jedno rozptýlenie v podobe kvalifikačného zápasu slovenskej dvadsaťjednotky, ktorá si na domácom trávniku v Senci zmeria sily s Gruzínskom.

    Slovensko odohralo v kvalifikácii jeden zápas, v ktorom nastrieľalo dovedna až 7 gólov! Zápas sa skončil 7:1 a debakel utŕžilo Luxembursko. Problémy s nimi nemali ani Gruzínci, ktorí ich porazili 3:0. Futbalisti s dvojkrížom na hrudi odohrali ešte jeden prípravný zápas, v ktorom podľahli vysoko favorizovaným Talianom 1:4. Nebezpečná dvojica ktorá bude musieť byť eliminovaná nám môže narobiť problémy. Chanturia – Gabashvili hrávajú v holandskej lige. Na zápasy v Senci sa chodí pozerať množstvo divákov. Verme, že sa im mladíci v našich dresoch odvďačia tým najcennejším – víťazstvom. Zápas začína o 17:00, budeme pri tom!
     
    -8
    Úvodné zostavy:

    Slovensko U21: Le Giang – Teixeira, Pauschek, Lásik, Gyömbér, Scranz, Paur, Zreľák, Škvarka, Lalkovič, Mazan

    Gruzínsko U21: Nadiradze – Kobakhidze, Kverkvelia, Tvildiani, Ubilava, Kvekveskiri, Parunashvili, Papava, Qazaishivi, Chanturia, Skhirtladze


    Náhradníci:

    Slovensko U21: Maroši – Oršula, Hrošovský, Mészáros, Lobotka, Niňaj, Mihálik

    Gruzínsko U21: Pantsulaia – Jighauri, Meshveliani, Chapidze, Katcharava, Grigalashvili, Gigauri
     
    -4
    Vítame vás pri priamom prenose stretnutia našich mladíkov s výberom Gruzínska. Národným tréningovým centrom práve znejú zvuky štátnych hymien.
     
    -2
    Mladí Slováci dnes nastúpia v modrých dresoch, ich súper si priniesol a využije bielu sadu dresov.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Stretnutie sa začalo výkopom našich futbalistov. Tí sa ihneď "malou domov" stiahli dozadu, odkiaľ budú rozohrávať útočnú akciu.
     
    1
    Brankár Le Giang rozohral loptu až na vlastnú útočnú polovicu, tam jeho spoluhráči bojujú zo všetkých síl.
     
    2
    Lalkovič sa pokúšal cez obrancov nájsť Paura, ale lopta bola zblokovaná. Slovensko ostáva na útočnej polovici.
     
    3
    Scranz zahodil prvú veľkú šancu pre Slovensko! Tesne za hranicou šestnástky sa skvele ukázal spoluhráčom, dostal prihrávku, ale strela mu nesadla. Lopta končí pár metrov nad brvnom.
     
    4
    Na opačnú polovicu sa útočiť pustili hostia, ale ďaleko nezašli. Loptu im naši obrancovia vzali a už sa opäť ponáhľajú na opačnú polovicu trávnika.
     
    5
    Lopta aktuálne lieta iba v okolí stredového kruhu. Častejšie ju majú na kopačkách naši futbalisti, no zatiaľ bez nebezpečnej situácie.
     
    6
    Tá však vzápätí prišla! Do šestnástky loptu odcentroval Lalkovič. Vo vápne vyskakovali Scranz s Paurom, ale zakončenie jedného z nich skončila iba nad brvnom.
     
    7
    Na útočnú polovicu sa hrnuli aj mladí futbalisti Gruzínska. Papavu taktickým faulom odstavil Paur.
     
    8
    Slovenskí futbalisti hrajú v úvodných minútach aktívne, ale hosťujúci hráči už začínajú takisto "vystrkovať rožky". Na to si budú musieť naši mladíci dávať pozor.
     
    9
    Gruzínski hráči získali dobrú príležitosť na zakončenie. Po faule ďaleko od našej brány smeroval zo štandardky center do šestnástky, ale bol pridlhý. Na bránkovej čiare si s ním bez problémov poradil Le Giang.
     
    10
    Na štadióne v Senci zatiaľ vládne až takmer pochmúrna atmosféra. Prítomní diváci našich mladíkov vôbec nepovzbudzujú.
     
    11
    Teixeira to skúsil smerom dopredu, jeho center vo vápne však našiel adresáta iba v podobe súperovho gólmana.
     
    12
    Po Taixeirovej chybe sa mohli hostia dostať do prečíslenia troch proti dvom! Pokazili si ho však sami, Chanturia zahral loptu priďaleko a Qazaishiviho v podstate vytlačil z pozície vhodnej na zakončenie.
     
    13
    Lalkovičovi ponúkol loptu pravdepodobne Škvarka, ale strela prvého menovaného sa k mužovi medzi tromi žrďami súpera vôbec nedostala. Zblokovala ju ešte obrana.
     
    14
    Schranz to tentokrát skúsil centrom do vápna, tam ale nečíhal nik z jeho spoluhráčov. Situáciu s prehľadom rieši brankár Nadiradze.
     
    17
    Slovensko získalo rohový kop.
     
    18
    Slovensko dalo gól!
    Mladí Slováci využívajú prvý rohový kop v zápase na otvárací presný zásah! Pred bránou najvyššie vyskočil gólman Nadiradze a náš Zreľák, no ADAM ZREĽÁK zvládol súboj vo vzduchu lepšie a hlavou poslal loptu do siete.
     
    19
    Slováci začali skutočne výborne a už po osemnástich minútach hry vyhrávajú jednogólovým rozdielom. Len tak ďalej!
     
    20
    Na opačnej polovici sa naopak o útočnú akciu pokúšajú aj hosťujúci hráči. Naša obrana ich ale postupne od lopty úplne odstavila.
     
    22
    Slováci začali skutočne aktívne, po góle však iniciatívu na svoje kopačky prevzali Gruzínci. Nasťahovali sa na útočnú polovicu a naši hráči majú čo robiť, aby ich nepustili do zakončenia.
     
    23
    Pauschek a Gyömbér sa museli rýchlo vrátiť, defenzíva totiž chybovala v rozohrávke. Dvojica našich mladíkov ale našťastie dokázala včas zakročiť, a aj keď hosťujúci hráč skončil po situácii v šestnástke na zemi, penalta sa nepíska – zákrok bol čistý.
     
    24
    Za zdržovanie vidí žltú kartu Michal Škvarka.
     
    25
    Slovenskú stranu sprevádza iba množstvo nepresností. Jednou z nich sa prezentoval aj Gyömbér, ktorý trafil iba pred sebou stojaceho obrancu.
     
    26
    Bol to Pauschek, kto teraz centroval loptu do vápna. Slováci však vôbec nie sú efektívni, loptu bez problémov chytá do rukavíci iba Nadiradze.
     
    27
    Škvarka mal po faule k dispozícii štandardku z väčšej vzdialenosti. Pred bránou posielal center, na ktorý si vyskočil Lásik, ale jeho zakončenie postrádalo presnoť.
     
    28
    Kvekveskiri strieľal na Le Gianga, ale netrafil sa podľa predstáv. Následne sa k odrazenej lopte ešte mohli Gruzínci dostať, ale v poslednej chvíli ju Gyömbér odpratal aspoň na rohový kop.
     
    29
    Lopta bola po kope od rohovej zastávky pridlhá, hostia mali s jej spracovaním problémy a vystreliť nedokázali.
     
    30
    Teixeira sa dopustil faulu a Gruzínci získali výhodu štandardky. Po nej smerovala lopta do šestnástky, tam však pozorne chytá Le Giang.
     
    31
    Na útočnej polovici stále iba hosťujúci hráči. Naša defenzíva má čo robiť, brankár Le Giang si takisto na nedostatok práce sťažovať nemôže.
     
    32
    Naši futbalisti sa stále musia brániť. Nie a nie sa vymknúť spod nátlaku Gruzíncov.
     
    34
    Lalkovič to skúsil individuálne a bolo sa na čo pozerať! Slovenský mladík si ideálne obhodil obranu a pred zakončením volil ešte jednu kľučku, ktorá sa mu napokon stala osudnou. Po nej o loptu prišiel a zakončovať už nemohol.
     
    35
    Na opačnej strane ale musíme dávať pozor na rýchly protiútok hostí. Bol to pravdepodobne Kvekveskiri kto zakončoval a poriadne natiahol Le Gianga, ten našťastie loptu vyráža aspoň na rohový kop.
     
    36
    Po rohovom kope naši hráči loptu upratali do bezpečia.
     
    38
    Čas do polčasu sa rýchlo napĺňa a hostia stále robia všetko pre vyrovananie. Slováci v posledných minútach až na individuálne zakončenie Lalkoviča veľa futbalovej krásy nepredviedli.
     
    39
    Hosťujúci hráč Kvekveskiri si vyslúžil žltú kartu.
     
    40
    Gruzínci to stále skúšajú, aj keď tentokrát iba nakopávanou loptou. Aj po tú sa naši futbalisti musia vrátiť a útočnú akciu tak rozohrajú znova až od Le Gianga.
     
    41
    Slováci sa márne snažia aspoň o prienik na útočnú polovicu, V týchto chvíľach na ihrisku nie je veľmi čo sledovať.
     
    43
    Čas sa kráti a tempo hry stále viac a viac upadá. Sledujeme množstvo nepresností na oboch stranách, už aby bol rozhodca fúkol do píšťaľky...
     
    45
    Lalkovič po pravej strane zakončoval, ale jeho pokus bol zblokovaný. K odrazenej lopte sa dostal Schranz a ten okamžite pálil. Z dobrej pozície v rýchlosti namieril iba do stredu brány, s čím muž stojaci v nej nemal najmenší problém.
     
    45
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    45+1
    Hostia aktívne až na našej útočnej polovici, na bránu Slovenska letela opäť nebezpečná strela v podaní Kvekveskiriho a Le Giang sa poriadne natiahol, no napokon nezasahoval.
     
    45+2
    Za protesty vidí žltú kartu Chanturia.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Po prvom polčase vyhrávajú slovenskí futbalisti v Senci rozdielom jediného presného zásahu. Postaral sa oň v 18. minúte hlavičkou po rohovom kope Adam Zreľák. "Tréner nám ešte pred stretnutím vravel aby sme rohy rozohrávali rýchlo, a to sa nám v tomto prípade podarilo," usmieval sa jediný úspešný strelec v živom rozhovore pre televíziu Digi Sport bezprostredne po skončení prvého polčasu. Vzápätí aj definoval nie najvydarenejší záver štyridsaťpäťminútovky v našom podaní. "Gruzínci držia loptu na kopačkách, a my sme im nechali väčší priestor. Oni ho využili a zatlačili nás, tomuto musíme v druhom polčase určite zabrániť!" dušoval sa v rozhovore pre Digi Sport.

    Druhý polčas začína približne o 20:03.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    O úvodný výkop druhého polčasu sa postarali hosťujúci hráči.
     
    46
    Zápas sa začal minimálne o 2 minúty skôr, snáď ale našim futbalistom skrátená prestávka stačila.
     
    46
    Naši v prestávke prestriedali. Ihrisko opustil Škvarka, nahradil ho Lobotka.
     
    48
    V úvode sa hrá na našej obrannej polovici. Slovenskí futbalisti sa iba bránia.
     
    49
    Papava pridržal jedného z našich hráčov za dres a daroval nám tým štandardnú situáciu. Z nej však mladí reprezentanti nič nevyťažili.
     
    50
    Po Schranzovej prihrávke sa Lobotka predieral šestnástkou, ale po súboji s protihráčmi prišiel o loptu a navyše aj skončil na zemi. Penalta sa nepíska, zákrok bol čistý.
     
    51
    Na opačnej polovici ihriska rýchlo zaútočili Gruzínci. Papava našťastie z dobrej pozície prestrelil priestor Le Giangovej brány.
     
    53
    Hru v týchto chvíľach sprevádza viacero nepresností. Na útočnej polovici hostia.
     
    54
    Na opačnú stranu trávnika sa rýchlo presunuli naši reprezentanti. Na ľavej strane sa im otváral priestor, no aj napriek tomu sa skúšali pred bránu predrať po vlastnej pravici a o loptu prišli.
     
    55
    Schranz to skúsil nastrelením lopty smerom na bránu, ale tá bola privysoká či už na strelu, alebo na center.
     
    57
    Lalkovič z pravej strany úplne osamotený centroval do vápna, ale tam loptu pred Lásikom v poslednej chvíli odkopol Kverkvelia a zo zakončenia našich tak nič nebolo.
     
    58
    Paur vidí žltú kartu.
     
    59
    Na našej strane dochádza k ďalšiemu striedaniu. Paura nahradil Hrošovský.
     
    60
    Chanturia prestrčil loptu na dobre nabiehajúceho Tvildianiho, ale po jeho prenesení lopty do šestnástky Slovensko odvracia iba na rohový kop.
     
    61
    Gruzínci sa natlačili do vápna, ale po štandardke ohrozenie Le Gianga neprišlo. Lopta bola centrovaná na vzdialenejšiu žrď, tam nik z hostí nedokázal hlavičkovať medzi tri žrde.
     
    62
    Gruzínci stále pri lopte a tlačia našich pred Le Giangom. To vôbec nevyzerá príjemne, no naši futbalisti sa zatiaľ dokážu brániť.
     
    63
    Pri lopte stále iba hosťujúci hráči. Mladým Slovákom chýba pohyb, takto otvárajú súperovi iba dostatok priestoru a je iba otázkou času, kedy ho využije.
     
    65
    Chanturia zahodil najväčšiu gruzínsku šancu v stretnutí! Na kopačku si zrovnal loptu po kolmici v šestnástke, ale proti nemu excelentne vybehol Le Giang a vlastným telom obetavo zrazil tvrdú strelu hosťujúceho hráča.
     
    66
    Na opačnej strane sa na odpoveď chystal Lásik, ale zo šestnástky bol vytlačený.
     
    67
    Mladí Slováci majú v tejto fáze hry veľké problémy. Gruzínci cítia svoju príležitosť a tlačia sa do zakončenia.
     
    68
    Na opačnej strane po rýchlom úniku zakončoval Lobotka, jeho pokus zrazil iba brankár Nadiradze.
     
    69
    Striedanie na strane hostí. Odchádza Kverkvelia, nahradí ho Jighauri.
     
    70
    Do konca ostáva približne 20 minút hry. Skóre je pre Slovákov síce priaznivé, no predvedená hra v druhom polčase už tešiť nemôže. Pri lopte častejšie hostia.
     
    71
    Hra sa presunula do okolia stredového kruhu a sledujeme nepresnosti na oboch stranách.
     
    72
    Žltú kartu si za faul na Lobotku vyslúžil Ubilava.
     
    73
    Do vápna letel nádherný center, na ktorý si na bližšiu žrď nabiehal Schranz. K zakončeniu sa ale nedostal, Nadiradze však situáciu prečítal a loptu schoval v rukaviciach.
     
    74
    Lobotka si rozumel so Zreľákom a dostal loptu až k šestnástke, tam ale iba hosťujúci hráči, ktorí sa po Lalkovičovej chybe hrnú do protiútoku.
     
    75
    Chanturia s loptou na kopačke mieril až k zakončeniu, napokon ho Slováci tesne pred hranicou šestnástky odstavili.
     
    76
    Po faule mali naši k dispozícii štandardku. Po nej letel center do vápna, kde si ho bez väčších problémov stiahol Nadiradze.
     
    77
    Zreľák ľavačkou z dobrej pozície mieril iba mimo. Slováci pridali na aktivite.
     
    78
    Striedanie na našej strane. Odchádza Lalkovič, nahradí ho Mészáros
     
    79
    Slováci získali výhodu štandardky, ale nie a nie ju rozohrať. Gruzínci stavajú múr príliš blízko, rozhodca ich musí usmerniť.
     
    80
    Lopta napokon až veľmi nápadne nakrátko rozohraná na Teixeiru, jeho okamžitá bomba skončila nad bránou hostí.
     
    81
    Le Giang sa opäť ukázal. Proti tečovanej strele, ktorá pôvodne letela z kopačky Papavu vytiahol vo výskoku nádherný zákrok.
     
    82
    Patrik Le Giang v týchto chvíľach jednoznačne najlepším hráčom nášho mužstva. Aj tentokrát zlikvidoval strelu do protipohybu, hostia si na ňom môžu aj zuby vylámať, ale skórovať sa im nedarí.
     
    83
    Náš súper stále na útočnej polovici. Pokračujú poriadne horúce minúty pre náš tím.
     
    84
    Chanturia posúval loptu pred bránu, ale našťastie ju v poslednej chvíli na rohový kop zakopol Gyömbér.
     
    85
    Rohový kop zahratý k bližšej žrdi a situácia sa zopakuje.
     
    86
    Aj tentokrát mierila lopta po odkope od rohovej zástavky pred Le Gianga, ale opäť z toho zakončenie nebolo. Slováci sa musia naďalej brániť.
     
    87
    Tak napokon nie. Mészáros krížnou prihrávkou našiel Schranza, ten o loptu na ľavej strane pri postrannej čiare prišiel.
     
    88
    Lopta v rukách nášho gólmana, ktorý bude rozohrávať veľmi pomaly a veľmi ďaleko.
     
    89
    Zreľák vo vápne zobral všetko na seba a nevolil prihrávku na opačnú stranu na Lásika. Možno chyba, možno nie – lopta však v sieti gruzínskeho celku nekončí.
     
    90
    Prebieha posledná minúta základnej hracej doby. Gruzínci pri lopte a tlačia sa do zakončenia.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 2 minúty.
     
    90+1
    Teixeira sa dopustil faulu a po ňom mali hostia k dispozícii štandardku z niečo viac než 20 metrov. Chanturia tvrdo vypálil, ale iba nad brvno.
     
    90+2
    Loptu Le Giang zakopol na vlastnú útočnú polovicu, už ju hlavne nepustiť späť...
     
    Koniec zápasu.
     
    Koniec!
    Aj keď s odretými ušami, ale slovenskí futbalisti si pripisujú do tabuľky ďalšie 3 body a v tabuľke ich už majú celkovo 6. V druhom polčase síce hostia poriadne zatlačili, ale vo viacerých tutovkách im v skórovaní zabránil dnes perfektne chytajúci Le Giang. O jediný presný zásah v stretnutí sa ešte v 18. minúte postaral hlavičkou po rohu Adam Zreľák.

    To je od nás pre dnešok všetko. Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás niekedy nabudúce. (20:50:10)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 18. Zreľák

    Karty:   24. Škvarka (SVK21), 58. Paur (SVK21) – 39. Kvekveskiri (GEO21), 45+2. Chanturia (GEO21), 72. Ubilava (GEO21)


    Slovensko U21: Le Giang – Teixeira, Pauschek, Lásik, Gyömbér, Schranz, Paur, Zreľák, Škvarka, Lalkovič, Mazan
    Gruzínsko U21: Nadiradze – Kobakhidze, Kverkvelia, Tvildiani, Ubilava, Kvekveskiri, Parunashvili, Papava, Qazaishivi, Chanturia, Skhirtladze