Levante – Rayo Vallecano 2:3 (kon.) | La Coruña – Espanyol 2:0 (kon.) | Zaragoza – Bilbao 1:2 (kon.)
Barcelona – Valladolid 2:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
2:1 (2:0)
Real Valladolid
Nedeľa 19.05.2013, 21:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 21:00.
     
    Športu zdar a futbalu obzvlášť. Vítam Vás pri dnešnom zápase najvyššej španielskej súťaže, kde sa pozrieme na zápas Barcelona a Real Valladolid, ktorý patrí posledné v lige. Príjemný športový zážitok praje komentátor Tomáš Batiz.

    Barcelona sa predstaví pred vlastnými fanúšikmi potom ako tu naposledy vyhrala 4:2 proti Betisu. V poslednom zápase však odohrala zápas proti Atl. Madrid, kde zvíťazila vrámci ligy 2:1. Katalánci však nemajú optimálnu pohodu a z posledných šiestich zápasov iba tri vyhrali, dva prehrali a raz remizovali. Do konca súťaže ich čakajú ešte dvaja súperi a to Espanyol a Malaga. Najlepším strelcom v tíme je Lionel Messi so 46-timi gólmi. V zajtrajšom zápase by mali pauzovať Puyol, Mascherano a štart je otázny aj s Messim, ale to sa dozvieme všetko pred zápasom.

    Poďme však aj na druhú stranu. Valladolid v poslednom zápase vyhral nad La Corunou 1:0, okrem toho prehral s Realom 4:3 a v ostatných zápasoch sa darilo ako darilo. Povedzme si, že do konca súťaže ich okrem tohto zápasu čaká aj Celta Vigo a Mallorca. Najlepším strelcom je Oscar s 12-timi presnými zásahmi. V zápase sa určite nepredstaví Rakavina, ktorý stojí pre karty.

    Vzájomné zápasy sú naklonené jasne na stranu Barcelony, ktorá vyhrala 21-krát. 5-krát sa zrodila remíza a 3-krát vyhral Valladolid. V poslednom zápase sa zrodila výhra Barcelona a to v pomere 1:3.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: Valdés – Piqué, Jordi Alba, Montoya, Mascherano, Fàbregas, Iniesta, Xavi, Busquets, Villa, Pedro

    Real Valladolid: Jaime, Valiente, Peña, Balenziaga, Rueda, Rubio, Ó. González, Ramos, Pérez, Larsson, Guerra

    Rozhodca: Ignacio Iglesias – Costoya, Fernández.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Pred pár sekundami sa nám začal prvý polčas. V úvode sa do útoku dostali hráči Valladolid, ale tí sa kombinačne na pravej strane nepresadili a začína klasická kombinácia v podaní domácich hráčov.
     
    1
    Štýl Barcelony hneď v úvode zápasu. Viacero prihrávok sa už vystriedalo v zadných radoch, resp. medzi Piquem a brankárom a s druhým obrancom. Kombinácia, ktorá by pripomínala trojuholník.
     
    2
    Z ničoho nič však prichádza rýchly útok po ľavej strane a Villa vybojoval rohový kop. Samotné ohrozenie neprišlo, keďže Barcelona zahrala na krátko, vzápätí zmätok a faul v strede ihriska.
     
    3
    V úvode zápasu prichádza aj zakončenie v podaní domácich hráčov. Osobne sa aj očakával takýto priebeh zápasu. Po ľavej strane prenikol Villa, hodil si to na lepšiu nohu a poslal loptu tesne nad brvno.
     
    4
    Dlhšiu dobu sa snažia hrať aspoň kombinačne vyrovnanú partiu s Barcelonou aj hostia. Darilo sa im to iba pár sekúnd, keď postupný útok skončil na polovici. Barcelona drží loptu v strede ihriska.
     
    5
    Kombinácia "tiki-taka" najskôr v strede, množstvo prihrávok aj na ľavej strane, ale v konečnom dôsledku na teraz žiadny výsledok. Po centri Villu z ľavej strany sa lopta nedostala ku Pedrovi.
     
    5
    Šanca prišla aj na strane hostí. Hovorí o tom aspoň center z pravej strany, ktorý skoro skončil u Guerru, ale pred ním posiela loptu do bezpečia Pique.
     
    6
    Ak dobre rátam Barcelona to skúsila s otočením hry z pravej strany na ľavú už dvakrát, no ani raz úspešne. Znovu prechod cez stred, prihrávka na VIllu a center na Pedra. Tento signál je dosť dobrý, lenže chýba tomu drobnosť s názvom presnosť.
     
    7
    A poďme odznovu. Barcelona si prihrávka na polovici ihriska v takom trojuholníku. Fabregas vysunul na ľavú stranu, kde je Villa. Iniesta sa dostal s loptou do 16-tky, ale v konečnom dôsledku je to iba odkop od brány.
     
    8
    Do útoku sa dostali hráči Barcelony, ale tí nakoniec kombinačne zlyhali. Najskôr to vyzeralo tak, že loptu po ľavej strane potiahne Víctor, ale ten ju podržal a počkal si na spoluhráčov.
     
    9
    Znovu prichádza tlak cez množstvo prihrávok. Tentokrát to bolo o niečo rýchlejšie, keď po prihrávke Iniestu vycentroval z ľavej strany Villa. Po centroch sa Barcelona nevie presadiť a tento trend pokračuje.
     
    9
    Dobrá prihrávka od Xaviho na Pedra, ktorý vybiehal spoza obrany. Pozerám sa na postranného a ten nesignalizoval ofsajd. Brankár Jamé bol však pozorný a včas vybehol na loptu, ktorý pokryl v páde.
     
    10
    Barcelona zahrala rohový kop na krátko a vzápätí vycentroval Iniesta. Jeho pokus musíme zhodnotiť ako neúspešný, keď center na prednú tyč pokryl obranca. Druhá vlna útoku končí nepresnosťou španielskeho záložníka Iniestu, odkop od brány.
     
    12
    Rohový kop uvidíme aj na druhej strane, keď prišla celkom rýchla akcia zo strany súpera. Loptu potiahol po pravej strane Larsson, ktorého v sklze zastavil Mascherano.
     
    13
    Zo samotného rohového kopu žiadna veľká šanca neprišla a obrana Barcelony bola úspešná. Útok z druhej vlny po odazenej lopte zablokoval v páde Fabregas.
     
    14
    V doterajších minútach hry sme zatiaľ nevideli žiadnu veľkú šancu a stále sa čaká na nejaké ostré zakončenie. Teraz prichádza centrovaná lopta na VIllu, ale ten nestihol zakončiť a obranca včas zasiahol – rohový kop.
     
    15
    Akciu sme si z opakovačky pozreli ešte raz. Všetko to začalo perfektným centrom Piqeho, ktorý bol aj pri samotnom rohovom kope, keď hlavou vyskočil najvyššie a loptu poslal tesne vedľa pravej tyče.
     
    17
    Znovu sme pri kombinácii Barcelony. Pár prihrávok v okolí veľkého vápna súpera, ale v závere to vôbec nie je ani zakončenie, čo je na tento tím aj prekvapivé. Nepresná prihrávka od Xaviho, ktorá končí u brankára Jaimeho.
     
    17
    Tentokrát prichádza kombinácia hostí. Dlhšie sa drží lopta v zadných radoch, no následný center skončil prerušením hry. Po aute hostí sa lopty ujali hráči Barcelony. Hra je znovu prerušená, v strede ihriska prichádza faul Peňa.
     
    18
    Prepáčte, ale máme menšie výpadky v prenose. Dúfame, že táto chyba sa čo najrýchlejšie odstráni.
     
    19
    Do zápasu sa vraciame s kombináciou Barcelony. Dlhšie sa prihrávalo v zadných radoch, no vzápätí prišla prihrávka od Mascherana. Villa v ofsajde!
     
    20
    Hra sa prelieva zo strany na stranu. Najskôr sa do útoku snažil i dostať hostia, ale do útoku idú tentokrát hráči Barcelony. Slušná kombinácia a následne prihrávka na VIllu, ktorý sa ocitol samotný pred bránou. Centimetrový ofsajd!
     
    21
    Barcelona dala gól! Čakali sme trošku dlhšie ako zvyčajne, ale nakoniec prichádza úvodný gól dnešného stretnutia, keď sa presadila pravá strana. Všetko začal Xavi, ktorý zachytil nepresnú rozohrávku súpera, potiahol loptu po pravej strane a vysunul PEDRA RODRIGUÉZA, ktorý poslal loptu popod padajúceho Jaimeho. Barca vedie 1:0.
     
    23
    Po inkasovanom góle sú pri lopte hráči hostí. Skúšali to najskôr kombináciou na molom priestore, ale prišiel center na pravú stranu, kde to obrana Barcelony pokryla. Valladolid sa následne dostáva opäť k lopte.
     
    24
    Trošku dlhšie trvala kombinácia z druhej vlny, keď si dvojica hráčov hostí prihrávala na pravej strane. Všetko to skončilo centrom Ramosa, ktorý poslal loptu iba do náručia Valdesa.
     
    25
    Takto to určite nepôjde a vedia to aj hráči hostí. Valladolid skúša hrať na Barcelonu cez centre na strany, ale tento pokus zo stredu ihriska skončil u Valdesa, ktorý si bez problémov vybehol na loptu.
     
    27
    Teraz sa pozrieme na útok z druhej strany. Barcelona sa dostala na polovicu súpera, kde už dlhšie kombinuje. Najskôr si prihrávali na ľavej osi ihriska, ale vzápätí sa stiahli na vlastnú polovicu.
     
    29
    Už dlhší čas sme svedkami kombinácie na strane Barcelony. Teraz to vyvrcholilo centrom Villu z pravej strany a obranca Jesús pred Pedrom odvracia na rohový kop.
     
    30
    Po rohovom kope sa pokračuje s kombináciou Barcelony. Iniesta sa ocitol vo veľkom vápne, ale okolo neho aj dvojica súperových hráčov. Snažil sa preniesť hru, ale nastrelil iba jedného z obrancov.
     
    30
    Do útoku preniká aj súpera. V strede ihriska prišiel faul Fabregasa a štandardná situácia pre Valladolid je na svete. Zahrané na krátko a po pár sekundách center, ktorý končí v aute. Pri lopte futbalisti z Barcelony.
     
    32
    V poslednom čase si držia loptu vo vlastných zadných radoch hráči hostí. Snažia sa hrať vyrovnanú partiu so súperom, ale to je veľmi ťažké. Valladolid sa nedostal ani na polovicu súpera a o loptu prišiel.
     
    32
    Barcelona to skúša pomocou centrov na veľké vápno. Tentokrát si to nezachytil dobre Villa a útok na druhej strane. Pri boji o loptu prišiel faul na Busquetsa, navyše tam bola aj ruka Víctora.
     
    34
    Dobrá hra Barcelony v posledných minútach. Po dlhšej kombinácii sa odhodlal do prechodu do 16-tky Iniesta, ktorý z kraja páli vysoko nad. Rozhodca však ukazuje na rohový kop, takže bol tam istý teč.
     
    35
    Rohový kop opäť nevyužitý. Lopta sa odrazila párkrát v 16-tke, následne prišlo aj zakončenie, ale to len tak preletelo ponad bránu a bude sa rozohrávať od brány hostí.
     
    36
    Stále prebieha hra Barcelony v jej typickom znení. Prihrávka strieda prihrávku a pomaly prichádza aj postupný útok. Kombinácia na pravej strane medzi Fábregasom a Pedrom.
     
    37
    Domáci hráči na vlastnom štadióne už dlhšie držia loptu, ale nejaká vážnejšia šanca neprichádza. Po útočení sa stiahli na vlastnú polovicu.
     
    38
    Stále to je o tom istom. Barcelona si prihráva loptu na malom priestore niečo medzi ich polovicou a súperovou. Po pár sekundách aké také vzrušenie, keď prišiel boj o loptu medzi Villom a Jesúsom.
     
    39
    Väčšinou sa posledné minúty hrajú v strede ihriska. Pri lopte sú na teraz hráči hostí, ale tí po prvotnom útočení sa stiahli s loptou späť na vlastnú polovicu.
     
    40
    Valladolid si nepustil loptu a pokračuje v nastolenom trende. Všetko končí prihrávkou na pravú stranu, kde zapracoval dobre Alba a nedovolil ničomu. Pri rozohrávke prišiel aj faul na Busqetsa.
     
    41
    Koniec prvého polčasu nám pomaly klope na dvere, ale máme ešte k dispozícii isté sekundy. Útok Barcelony bol zavŕšený tesne pred veľkým vápnom, keď sa v súboji nepresadil Iniesta.
     
    41
    Barcelona po autovom vhadzovaní na ľavej strane poslal loptu do veľkého vápna a nasleduje rohový kop.
     
    42
    Barcelona dala gól! V závere prvého polčasu si Barcelona poisťuje náskok vedenia, keď po rohovom kope prišla lopta na malé vápno. Vyzeralo to, že hlavičkovať bude Fábregas, lenže ten loptu nezasiahol, lopta zasiahla nešťastne MARCA VALLIENTEHO, ktorý prekonal vlastného brankára.
     
    44
    Dobrá šanca na strane Barcelony. Rýchla kombinácia zavŕšená strelou Fábregasa, ktorý však mieri trošku nad. Pokračujeme držaním lopty domáceho tímu.
     
    45
    Prvý polčas je skoro na konci. Vyzerá to tak, že sa rozlúčime za takéhoto stavu, ale stále je tu kombinácia v podaní hráčov Barcelony. Tí si držia loptu na vlastnej polovici a súper z Valladolidu moc nenapáda.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas sa skončil hneď ako nabehla 45. minúta. V krátkosti si však povedzme čoho sme boli svedkami. Dobrá hra Barcelony hneď od prvej minúty a prechod do útoku ešte lepší. Hneď v úvode prišla strela Villu, ale ten pálil tesne nad. Viacero šancí a prechodov do útoku nebolo využitých, ale všetko napravil včas Pedro, ktorý otvoril skóre. Zmena stavu prišla aj závere polčasu, keď Valiente prekonal vlastného brankára.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:05.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    48
    Máme tu už druhý polčas. V úvode druhom polčase sú pri lopte hráči Barcelony, tí však iba kombinujú a kombinujú.
     
    48
    Na ľavej strane je znova kombinácia Barcelony. Na začiatku druhého polčasu kontroluje hru a loptu súperovi nechce ani požičať.
     
    50
    Stále je to o tom istom. V strede ihriska je kombinácia Barcelony, ktorá najskôr smerovala do útoku, potom sa stiahla do úzadia. Stále je to kombinácia v strede ihriska a na malom priestore.
     
    50
    V strede ihriska sa pokračuje v hre. Pri lopte sú viac hráči Barcelony, ktorí pokračujú do útoku po ľavej strane. Následne sa hra presúva na stred a končí to u Albu.
     
    51
    Musíme priznať, že hostia sa v druhom polčase k lopte dosť nedostali. Lopta sa strieda zo strany na stranu, no všetko je zavŕšené strelou kapitána Xaviho, ktorý mieril k pravej tyči, ale perfektný zákrok Jaimeho.
     
    52
    Po rohovom kope vážnejšia šanca neprišla a do útoku sa dostal súpera. Vyzeralo to celkom nebezpečne po tom ako lopta skončila u Larssona, ktorý bol rozbehnutý. Prichádza však Pique, ktorý ho križuje a všetkému zabraňuje.
     
    53
    Tam toto nevyšlo najlepšie Fábregasovi. Nie sme zvyknutý, že by tento hráč takto ľahko prichádzal o loptu. V strede ihriska mal dostatok priestoru, ale prihral nepresne rovno na kopačku súpera. Barcelona si však vzápätí vybojovala loptu späť.
     
    55
    Vyzerá to tak, že Barcelona si zápas nepustí. Dlhšiu dobu už kombinuje vo vlastných zadných radoch a súper napáda už len čiastočne. Už, keď aj začne, Barcelona ho prihrávkami rozbehá.
     
    56
    Scenár hry v posledných sekundách je stále rovnaký. Barcelona si prihráva v strede ihriska, mení si loptu z nohy na nohu.
     
    57
    Neviem čo by som Vám povedal, zrejme si tu nakopírujem veci a budem dávať každú minútu stále to isté. Začnem teda "Barcelona už niekoľko minút kombinuje v strede ihriska, lopta z nohy na nohu a súper poletuje zo strany na stranu."
     
    59
    Neverím, hra je prerušená. Dlhú kombináciu Barcelony už zrejme ani psychicky nezvládol súper a bol nútený to nejak prerušiť. Faul Alvara v strede ihriska.
     
    59
    Stále to isté..
     
    60
    Neustála kombinácia v strede ihriska, ale aspoň nejaký náznak na to, že by sme videli nejaké to útočenie. Iniesta hľadá spoluhráča, ale loptu so Xavim si vymení párkrát.
     
    61
    Stal sa zázrak menom držanie lopty na strane Valladolid. AK dobre rátam je to už po nejakých dvadsiatich minútach hry. Center pred malé vápno a zákrok Valdesa, roh per hostí.
     
    64
    Tak teraz nechýbalo veru málo a Pedro by pridal svoj druhý gól. Fábregas prešiel po ľavej strane, poslal prihrávku na spomínaného útočníka, ktorý však prestrelil.
     
    64
    Prichádza aj prvé striedanie v tíme Barcelony. Z ihriska odchádza defenzívny záložník Busquets, na jeho miesto prichádza Thiago.
     
    67
    V posledných sekundách stále pokračuje kombinácia Barcelony. Tá sa trošku dostala aj do útočenia, ale pár sekúnd nato sa vrátila späť na vlastnú polovicu.
     
    69
    Barcelona zachytila rozohrávku súpera a ide do útoku. Pár prihrávok a lopta skončila na pravej strane. Pedro poslal loptu na Thiaga, ktorý do 16-tky nevošiel, ale pri lopte znovu hráči Barcelony.
     
    70
    Ďalší útok po pár sekundách. Teraz sme už svedkami aj centru z pravej strany, ktorý pokryl brankár Jaime. Uvidíme či sa stav na skóre ešte zmení.
     
    71
    Znovu podobná situácia. Po pravej strane prichádza rýchly útok, ktorý centruje Pedro. Lopta, ktorá skončila na hlave Piqueho vyráža na roh brankár.
     
    72
    Rohové kopy Barcelone moc nevychádzajú. Domáci hráči si loptu držia v strede ihriska, kde si loptu menia z nohy na nohu. Vážení priaznivci spýtam sa takto. Baví vás to ešte? Mňa nie ...
     
    73
    Poďme teda Ďalej. Loptu na ľavej strane potiahol do 16-tyky Iniesta. Ten sa odpútal od dvojice obrancov, ale center na zadnú tyč, kde nie je nik.
     
    75
    Útok v podaní hráčov Barcelony. Z ľavej strany prišiel rohový kop, ktorý je zahratý na krátko. Po pár sekundách sa pokračuje kombináciou v strede ihriska.
     
    75
    Teraz sú však pri lopte hostia, ktorí po dlhšom čase postupujú do útoku. Snaha o center z ľavej strany nekončí žiadnou veľkou šancou a obrana sa opäť ubránila.
     
    76
    Prichádza aj druhé striedanie v doterajšom priebehu zápasu. Z ihriska odchádza Iniesta, ktorého nahrádza Dos Santos.
     
    82
    Barcelona mala dobrú šancu, ale tá nakoniec neplatí. Villa z pravej strany našiel Pedra, ktorý skóroval, ale postranný signalizuje ofsajd.
     
    87
    Ospravedlňujeme sa, ale mali sme isté problémy so sieťou. Všetko je už v poriadku.
     
    87
    Pozrime sa ešte na tento rohový kop Barcelony. Lopta skončila na zadnej tyči, následne zakončil Thiago, ktorý poslal loptu iba na obrancu. Rohový kop z pravej strany.
     
    88
    Skoro to vyšlo, ale Barcelona sa zatiaľ musí uspokojiť s týmto náskokom. Teraz však si musia dávať pozor, keď čelia útoku súpera.
     
    88
    PENALTA PRE VALLADOLID!
     
    89
    Real Valladolid dal gól! V závere zápasu sa nám stav ešte nakoniec mení. Valladolid sa dostal do protiútoku, po ktorom sa následne nariadil penalta. Loptu na biely bod si postavil LUIZ PÉREZ, ktorý nezaváhal.
     
    Koniec zápasu.
     
    Dnes sme mali možnosť vidieť jeden zo záverečných zápasov medzi Barcelonou a Valladolid. V samotnom zápase mali jasnú prevahu hráči domáceho tímu, ktorí sa presadili dvakrát a to po góloch Pedra a dopomohol aj vlastný gól Valienteho. V závere sa z penalty presadil Pérez.

    Pre dnešok to je z mojej strany všetko, príjemný zvyšok večera praje komentátor Tomáš Batiz. (22:49:22)

    Tomáš Batiz

    Góly: 21. Pedro, 42. Valiente (vla.) – 89. Pérez (pen.)


    FC Barcelona: Valdés – Piqué, Jordi Alba, Montoya, Mascherano, Fàbregas, Iniesta, Xavi, Busquets, Villa, Pedro
    Real Valladolid: Jaime, Valiente, Peña, Balenziaga, Rueda, Rubio, Ó. González, Ramos, Pérez, Larsson, Guerra

    Rozhodca: Ignacio Iglesias – Costoya, Fernández