Chelsea – Everton 2:1 (kon.) | Liverpool – QPR 1:0 (kon.) | Manchester City – Norwich 2:3 (kon.)
Newcastle – Arsenal 0:1 (kon.) | Southampton – Stoke City 1:1 (kon.) | Swansea – Fulham 0:3 (kon.)
Tottenham – Sunderland 1:0 (kon.) | West Bromwich – Manchester United 5:5 (kon.) | West Ham – Reading 4:2 (kon.)
Wigan – Aston Villa 2:2 (kon.)
koniec
West Bromwich Albion
5:5 (1:3)
Manchester United
Nedeľa 19.05.2013, 17:00 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Z mojej strany to je na dnes všetko. Príjemný deň Vám praje komentátor Tomáš Batiz. (19:00:51)
     
    Veľká dráme je teda na konci! Vážení diváci, ktorí ste s nami ostali až do samotného konca sme mali možnosť vidieť prestrelku, ktorá sa len tak nevidí.

    V úvode zápasu by sa zdalo, že tlak prichádza iba zo strany United, ktorý sa dostal do náskoku o tri góly. Albion dokázal znížiť na rozdiel jedného gólu. V druhom polčase sa s gólmi roztrhlo priam vrece a zakončovalo sa skoro z každej možnosti. Samotný výsledok hovorí sa všetko a je vidieť, že veľa zápasov je aj o psychike, tú v dnešnom zápase zvládli lepšie hráči Albionu, ktorý v posledných desiatich minútach skórovali trikrát a odnášajú si z dnešného zápasu zaslúžený jeden bod s istým víťazom Premier League.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Tak toto nevyšlo najlepšie United. Rýchly útok, otočenie hry vysokým centrom a hra je prerušená. V záverečných sekundách budú vhadzovať hráči Alionu.
     
    90+3
    Do konca zápasu sú ešte nejaké tie minúty a uvidíme čo sa stane a či padne ešte nejaký gól. Nebezpečná šanca prišla aj z radov domácich, keď center preletel popred bránu.
     
    90+3
    Po pár sekundách podobná situácia. Cez pravú stranu prichádza Valencia, lopta do 16-tky a tlak United pokračuje. Celá akcia je zavŕšená strelou Andersona, ktorý páli vysoko nad.
     
    90+2
    V nadstavenom čase stále pokračuje tlak "červených diablov." Znovu to skúšajú cez centre. Z pravej strany poslal vysokú loptu Valencia, lenže Foster bol pozorný a vybehol, zakročil.
     
    90+2
    V nadstavenom čase sa do útoku dostávali hráči United. Center Valenciu z pravej strany iba preletel 16-tkou vzápätí sa hostia nedostali do zakončenia ani z druhej vlny.
     
    90
    Nastavujú sa štyri minúty.
     
    90
    Dva útoky v podaní hostí a ani jeden nebol zakončený strelou, ktorá by skončila v priestore troch tyčí. Teraz prichádza útok zo strany Albionu.
     
    90
    Začala sa nám aj posledná minúta zápasu. Pri lopte sú na pravej strane hráči United, ale nepresadil sa ani Valenica, následne strela Giggsa bola zablokovaná.
     
    89
    V posledných sekundách zápasu sa zápas veru láme. Albion prenikol do útoku po pravej strane a všetko zavŕšil aj zakončením, keď strela Lukaku skončila u brankára United, ktorý vyráža do bezpečia.
     
    88
    Snaha bola, ale na pravej strane do nevyšlo. Po pár sekundách sa lopta z ničoho nič dostala ku van Persiemu, ktorý nezakončil. Protiútok zo strany Albionu nebol vyžitý.
     
    88
    Teraz sa hra prerušuje, pri rozvíjajúcom útoku cez pravú stranu prišiel faul na van Persieho. Po pár sekundách sa pokračuje v hre a United sa snaží dať ešte jeden gól.
     
    87
    V záverečných sekundách sa do útoku dostávajú hráči United. Dobrý tlak v okolí 16-tky bol zavŕšený centrom z ľavej strany, ktorý pokrýva do náručia brankár Foster.
     
    86
    West Bromwich Albion dal gól! ZÁPAS Z AKO VEĽKEJ FUTBALOVEJ KNIHY! Tak toto sa naozaj zapíše do histórie. Center z pravej strany skončil pred malým vápnom, tam nešiel do veľkého dôrazu Ferdinand a jeho zaváhanie potrestal dobrým nábehom ROMELU LUKAKU, ktorý hlavou poslal loptu k pravej tyči.
     
    84
    Striedanie prichádza aj v tíme hostí. Na ihrisko prichádza posila do zadných radov Ferdinand, z ihriska v týchto sekundách odchádza Evans
     
    83
    Zápas začína naberať ten správny náboj. Žltá karta po faule zo zadu pre Scholesa.
     
    82
    West Bromwich Albion dal gól! Tak toto je futbal ako sa patrí. Hneď po rozohrávke sa k lopte dostali hráči Albionu, ktorí pokračovali útokom po pravej strane. Strela YOUSSOUFA MULUMBU prekonala brankára United.

    Tomáš Batiz

    Góly: 41. Morrison, 50. Lukaku, 81. Lukaku, 82. Mulumbu, 86. Lukaku – 6. Kagawa, 9. Ollsson (vla.), 31. Büttner, 53. Persie, 63. Hernández

    Karty:   83. Scholes (MU)


    West Bromwich Albion: Foster – Jones, McAuley, Olsson, Ridgewell, Yacob, Mulumbu, Dorrans, Morrison, Brunt, Long.
    Manchester United: Lindegaard – Valencia, Evans, Jones, Büttner, Anderson, Carrick, Cleverley, Kagawa, van Persie, Hernandez

    Rozhodca: Michael Oliver – Ceri Richards, David Bryan (Chris Foy)