Chelsea – Everton 2:1 (kon.) | Liverpool – QPR 1:0 (kon.) | Manchester City – Norwich 2:3 (kon.)
Newcastle – Arsenal 0:1 (kon.) | Southampton – Stoke City 1:1 (kon.) | Swansea – Fulham 0:3 (kon.)
Tottenham – Sunderland 1:0 (kon.) | West Bromwich – Manchester United 5:5 (kon.) | West Ham – Reading 4:2 (kon.)
Wigan – Aston Villa 2:2 (kon.)
koniec
West Bromwich Albion
5:5 (1:3)
Manchester United
Nedeľa 19.05.2013, 17:00 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Vážení športoví priatelia vítam vás pri jednom z posledných zápasov najvyššej anglickej súťaže, kde sa pozrieme na zápas medzi West Bromwich Albion a Manchester United. Prajem príjemný športový zážitok.

    Na úvod si v krátkosti povedzme ako sa obom tímom v posledných zápasov darilo. Začnime teda hosťami. "Červení diabli" už majú v podstate po všetkom, keď oslávili ligový titul, oslávili aj odchod trénerskej legendy a teraz iba dohrať ligu. V poslednom zápase vyhrali pred vlastnými fanúšikmi 2:1. Celková forma z ich posledných šiestich zápasov je: V, P, R, V, R, V. Najlepším strelcom je Robin van Persie, o niekoľko gólov zaostáva Wayne Rooney, ale ten podla dostupných informácii požiadal o prestup. V zajtrajšom zápase chýbajú Fletcher, Young a Smalling, navyše z posledného zápasu pauzuje aj Rafael za červenú kartu.

    Pozrime sa aj do domáceho stánku. Albion sa predstaví v bielo-modrých dresoch, lenže v posledná forma na konci sezóny nie je ideálna. V posledných šiestich zápasoch prehrali štyrikrát, raz vyhrali a raz remizovali. Posledný zápas odohrali s Norwichom, kde prehrali rozdielom triedy a to 4:0. Najlepším strelcom je Romelu Lukaku so 14-timi gólmi. V zápase určite nenastúpi Gera a Thorne, obaja pre zranenia.

    Na záver sa pozrime aj do histórie. V posledných zápasoch sa jasne darí "červeným diablom," ktorí vyhrali 12 zápasov, pričom raz sa zrodila výhra Albionu a dvakrát remíza. Posledný zápas sa odohral 29.12.2012, kde prišla výhra United 2:0.
     
    Úvodné zostavy:

    West Bromwich Albion: Foster – Jones, McAuley, Olsson, Ridgewell, Yacob, Mulumbu, Dorrans, Morrison, Brunt, Long.

    Manchester United: Lindegaard – Valencia, Evans, Jones, Büttner, Anderson, Carrick, Cleverley, Kagawa, van Persie, Hernandez

    Rozhodca: Michael Oliver – Ceri Richards, David Bryan (Chris Foy).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Pred pár sekundami sa nám teda začal samotný zápas. V úvode stretnutia sa dostali k lopte hráči Manchester United, tí však iba kombinujú na vlastnej polovici.
     
    1
    Hostia sa ešte nedostali na polovicu súpera, ale musíme povedať, že Alibon ani veľmi nenapáda. Na hrote je pre dnešok Long, ktorý však iba vyčkáva na možnú chybu.
     
    2
    Videli sme teda prvý aký útok zo strany Manchestru United. Po ľavej strane sa podarilo preniknúť Kawavovi, ktorý však svoj prienik zakončil strelou z ľavej strany, tá však skončila tesne vedľa.
     
    3
    Pozrime sa na jedne z ďalších začínajúcich útokov zo strany United. Tentokrát to nie je moc dobré. Hostia kontrolovali loptu v zadných radoch, avšak rozohrávka vonkajškom v podaní Evansa končí u súpera.
     
    4
    Isté minúty sa nám už hrá, ale nič veľké sme ešte nevideli. United už má o všetkom rozhodnuté a hrá si do konca sezóny zvyšné zápasy. Manchester United následne začína akciu cez postupný útok.
     
    4
    Pomaly sa dostávali aj k 16-tke súpera. lenže na center pred malé vápno nie najlepšie naskočil Hernandéz, ktorý síce vybojoval loptu, ale tá sa nešťastne odrazila ku Fosterovi, ktorý nemal problém s týmto zákrokom.
     
    6
    Manchester United dal gól! Úvod hodný majstra! Hostia v úvode zápasu sa zdržiavali v zadných radoch, lenže azda ich prvý útok skončil prienikom po pravej strane, centrom Hernandéza a hlavičkou pred malým vápnom v podaní SHINJIHO KAGAWU, ktorý prekonáva Fostera.
     
    7
    Pri lopte sú opäť hráči hostí. V zadných radoch sa lopta vymieňa medzi obrancami, myslím tým dvojicu Jones a Evans. United to skúsil centrom na ľavú stranu, lenže zachytil Yacob, žiadna veľká šanca ani na strane súpera.
     
    8
    Vyzeralo to celkom dobre, keď Morrison z voleja nakopol loptu do útoku, na súperovej 16-tke sa ocitol Long, ktorý taktiež z prvej zakončil. Lopta skončila na pravej tyči, ale postranný signalizuje ofsajd.
     
    9
    Manchester United dal gól! Viacerí by povedali, že United už nepôjde do zápasov tak naplo, keďže o titule má v podstate rozhodnuté. Omyl je však pravdou. Hostia teraz chybovali pred vlastnou bránou z čoho plynie aj po centri Hernandéza vlastný gól JONASA OLLSONA.
     
    12
    V tejto chvíli sa do útoku snažili dostať hráči v červených dresoch, lenže po istej kombinácii v zadných radoch prišiel center Evansa, ktorý odrazila obrana súpera. United aj po pár sekundách opäť pri lopte.
     
    13
    Teraz sú pri lopte hráči domáceho tímu. Postupne prenikli na súperovú polovicu, ale tam sa veľmi dlho nezdržali. Rozohrávku zachytil Hernández, ktorý našiel voľného Robina van Persieho, ktorý zakončuje iba do obrancu – rohový kop.
     
    14
    Z rohového kopu sa United tentokrát nepodarilo presadiť. Po centri pred malé vápno sa lopta dostala k obrane domácich, ktorá následne odkopáva. Dlhý odkop skončil až u Longa, ten sa však ocitol v ofsajde.
     
    15
    Pokračujem však útok "červených diablov." Tí sa teraz moc ponáhľali, keď nepreferovali postupný útok a tak to aj dopadlo. Z pravej strany poslal center Valencia, ten je dnes ako pravý obranca, lenže tento jeho pokus nezachytil Kagawa.
     
    16
    Videli sme aj kombináciu domácich hráčov, ale tá bola príliš krátka a pri lopte sú znovu hráči Manchestru United. Tí v prvom polčase majú jasnú prevahu čo sa týka držania lopty.
     
    17
    Valencia preniká po pravej strane. Domáci hráči mu dali dostatok priestoru a tento typický záložník, resp. krídlo to využilo. Potiahol loptu a poslal prihrávku na Kagawu, ktorý nezakončil presne.
     
    18
    Po nevyužitej šanci sa hostia dostali znovu pred veľké vápno súpera a hľadajú cez množstvo prihrávok nejakú tú medzeru v obrane. Tentokrát to prekombinovali a do protiútoku sa dostal Albion – neúspešne!
     
    18
    Zo strany Albionu sme teda toho moc nevideli. To sa však nedá povedať o Manchestru United, ktorý práve zakladá jeden z ďalších útokov, ale znovu bez zakončenia.
     
    19
    Prvá štandardná situácia pre domácich hráčov ak sa nemýlim. Priamy kop zahrali z väčšej vzdialenosti, ale lopta aj tak skončila vo veľkom vápne. Center na zadnú tyč pokryli obrancovia a odkopávať sa bude od brány United.
     
    20
    Po výkope sa ostáva hrať v strede ihriska. United sa snažil dostať do útoku, ale ich kombináciu prečítal súper. Albion mal úmysle na útok, ale ten ešte nie je realitou.
     
    20
    Realitou sa stáva až teraz, keď na pravej strane sa snaží niečo vymyslieť Morrsion. Jeho kľučky však boli prikrátke na Evansa, ktorý loptu získal a poslal ju do bezpečia.
     
    21
    Tlak si v posledných sekundách dokázali vyprodukovať hráči Albionu, keď po nevyužitej šanci zaútočili opäť, tentokrát zakončili z veľkej diaľky, ale pokus zablokoval včas Anderson.
     
    22
    Anderson je pri lopte znovu a prezentoval sa celkom dobrým orientovaním. Na ľavej strane videl ako si na loptu nabiehal Buttner a neváhal. Dlhý center skončil na jeho kopačkách, ten však následne už zlyhal na Jonesovi.
     
    22
    Okrem gólov to je celkom taký zvláštny futbal. Hrá sa zo strany na stranu a žiadne veľké zakončenia či prieniky sme nevideli. Do útoku sa dostávajú hráči Albionu, ale strela z väčšej diaľky končí vedľa. Yacob si naznačil strelu, ale ako sme spomínali, míňa bránu.
     
    23
    Manchester United je opäť pri lopte. Rozohrávka v jeho vlastných zadných radoch a po chvíli je lopta aj v útoku. Na pravej strane prikryl loptu van Persie, ale ten sa do zakončenia nedostal.
     
    24
    Celkom vzniká tlak zo strany hostí. Najskôr prišiel center z pravej strany, ktorý však pred malým vápnom nik nezakončil. Po pár sekundách aj z opačnej strany, ale znovu s príchuťou neúspechu.
     
    26
    Vidíme už nejaké tie náznaky po útočení. Súhrnná kombinácia v strede ihriska. Prechod pred veľké vápno súpera a center, ktorý pokryl vo svojom území brankár Foster.
     
    27
    Pri lopte sú aktuálne hráči Manchestru United. Ich kombinácia v strede ihriska, následne sa hra opäť vzťahuje. Vidno, že "červení diabli" si hrajú z chuťou a hlavne pre fanúšika.
     
    28
    Hra sa prerušuje v posledných sekundách. Pozerám sa práve aj do publika, kde to celkom dobre žije. Pri lopte sú opäť hráči hostí, ktorí smerujú do útoku.
     
    29
    Z tohoto útoku znovu nie je veľké nebezpečenstvo, keď center odrazila obrana. Lopta skončila u Andrerson, ktorý najskôr naznačil center, ale priestor pred bránou je prehustený, takže loptu poslal do zadných radov.
     
    30
    Kombinácia na pravej strane a následne sa hostia opäť sťahujú na stred ihriska. Valencia nastrelil obrancu a bude vhadzovať na pravej strane. Manchester United má kontrolu na lopte.
     
    31
    Manchester United dal gól! Prepracovaný útok v podaní hráčov United. Dlhšie mali kontrolu na lopte, ktorú korunovali dobrou orientáciou. Všetko začal Valencia na pravej strane, hra sa následne dostala do stredu, odkiaľ prišla finálna prihrávka na ALEXANDRA BUTTNERA, ktorý za pomoci pravej tyče skóroval.
     
    33
    Hra je na teraz prerušená. Na trávniku ostáva ležať jeden z hráčov United a vyzerá to tak, že je to práve Büttner, ktorý pred malou chvíľou skóroval. Dúfame, že to nie je nič vážne a bude môcť pokračovať v hre.
     
    34
    Büttner nakoniec pokračuje v hre. United rozohráva na vlastnej polovici, kde si loptu vymenili medzi sebou Jones a Evans. Prvý menovaný následne poslal center dopredu, kde pri hlavičkovom súboji fauloval Hernández a hlavnému rozhodcovi to neušlo a píska.
     
    35
    Teraz prichádza kombinácia v podaní domácich hráčov. Tí sa z ničoho nič dostali k lopte po nedorozumení v kombinácii na strane United. Toto je to na čo čaká Albion a toto je to čo musí využívať. Center z pravej strany na zadnú tyč neskončil u nikoho a hra je prerušená. Odkop od brány United.
     
    36
    Albion sa v posledných sekundách dostáva častejšie k lopte, ale žiadne veľké ohrozenia tam ja nevidím. Prechod po pravej strane, center Yacoba a United sa bráni. Navyše pri rozohrávke prichádza faul na Carricka a hra je opäť prerušená.
     
    37
    V prvom polčase to máme zatiaľ jasných 3:0 a hostia si v pohodlí začínajú ďalší útok. Loptu mal na ľavej strane Evans, ale ten to radšej nechal na súperov aby potiahli loptu dopredu.
     
    37
    Nakoniec to bola celkom dobrá šanca. Evans poslal prihrávku na Andersona, ten ju potiahol pár metrov a vyslal kolmicu na Hernándeza. United sa dostal na oko do šance, ale útočník "červených diablov" bol v ofsajde.
     
    38
    Osobne si myslím, že skóre sa už do polčasu nezmení. Kombinácia prichádza zo strany hráčov hostí, ktorá bola šancou aj zavŕšená. Center nz pravej strany zakončil Hernández, ale ten z voleja míňa bránu.
     
    39
    Albion sa dostáva až po nejakom tom tlaku k lopte. Postupný útok cez stred nebol ničím úspešným a nepresnú prihrávku zachytil Carrick. United následne kontroluje hru na vlastnej polovici.
     
    40
    Do polčasu je už jasne vymaľované a tí čo majú podané dvojky na prvé dejstvo môžu začať oslavovať a otvárať šampanské. Do útoku sa však dostávajú domáci hráči.
     
    41
    West Bromwich Albion dal gól! Možno som s tým šampanským preháňal, ale United má ešte náskok. Útok po pravej strane, ktorý začal Albion skončil prízemným centrom pred malé vápno, tam si nabehol JAMES MORRISON, ktorý v páde prekonal Lindergaarda.
     
    42
    V záverečných sekundách, resp. v posledných minútach sa do tlaku dostávajú hráči domáceho tímu. Obrane teraz stislo niečo vzadu a bránila sa čo to dalo. Viacero odkopov nevyšlo a ujal sa až ten tretí, keď Evans posiela loptu až na polovicu súpera.
     
    43
    Teraz však prichádza útok na opačnej strane. Rýchly brejk, ktorý United aj zakončil, ale prvotná strela Hernándeza skončila u brankára a aj následná doráža van Persieho skončila zákrokom tohto bývalého brankár "červených diablov."
     
    44
    Rohový kop United nevyužil a hrou sa stiahol na polovicu ihriska. V závere zápasu sa snažia ostať na polovici súpera a kontrolovať hru. Na gól z ich strany to určite nevidím.
     
    44
    Hra sa už sťahuje na polovicu Manchester United, kde si to iba tak prihrávali. Toto nie je dobre na nervy domácich hráčov, ktorí následne vysoko napádali a všetko zavŕšili faulom na Cleverleyho.
     
    45
    Neustále sa snažia udržať stav stretnutia na vlastnej polovici hráči hostí. Následná kombinácia už naberá spád do útoku, ale po prvotnom naznačení sa stále kombinuje v zadných radoch.
     
    45
    Nastavujú sa dve minúty.
     
    45+1
    V nadstavenom čase sa po dlhšej kombinácii United dostali hostia aj do útoku. Na pravej strane držal loptu Valencia, ale ten vycentroval iba na súpera.
     
    45+1
    V závere prvého polčasu prišla ešte dobrá šanca na strane domácich. Tí sa dostali do útoku, keď center nepokryl najlepšie Lindegaard. Na druhý pokus už bol úspešný.
     
    45+2
    Posledná minúta nadstaveného času. Do útoku sa dostali opäť hráči United, ktorí to všetko asi zavŕšia posledným rohovým kopom. Strela z väčšej diaľky končí u brankára, ktorý vyráža na roh.
     
    47+2
    Rohový kop z ľavej strany len tak preletel pred malým vápnom a následne skončil za čiarou. Rozhodca tak ukončil prvý polčas a uvidíme sa po prestávke.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Pred pár sekundami sa nám teda skončil prvý polčas zápasu, kde to je zatiaľ také všeliaké. V úvode zápasu sme mali možnosť vidieť jasnú prevahu hostí, keď sa presadil v 6. minúte Kagawa. Druhý gól prišiel po pár sekundách, keď 9. minúte zvyšoval Ollsson. Perfektná kombinácia cez stred ihriska a finálna prihrávka na ľavú stranu, kde dobre zasiahol Büttner a zvýšil na rozdiel troch gólov. V závere prišla iskierka nádeje v podaní Morrisona, ktorý si nabehol na center z pravej strany a v páde znížil na 1:3.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 18:10.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Pozrime sa už na dianie v druhom polčase. Do dobrého útok sa dostávali hráči United, ale súper sa nakoniec ubránil. Hra je prerušená po faule na ľavej strane.
     
    48
    Po pár sekundách vidíme útok aj na strane hostí, hra sa znovu prerušuje pre faul. Po pár sekundách pri lopte hráči Albionu.
     
    49
    Pozeráme na na útok v podaní domácich hráčov, ktorí to na teraz skúšajú cez stred ihriska. Pár prihrávok, ale tá finálna končí pri bráne hostí, kde si to postrážil brankár Lindegaard.
     
    50
    West Bromwich Albion dal gól! V prvom polčase by si väčšina povedala, že za stavu 0:3 je vymaľované, ale opak môže byť pravdou. Rozhodca ponechal výhodu a pokračovalo sa v útoku. Do 16-tky drzo vošiel ROMELU LUKAKU, ktorý strelou k pravej tyči nedal nárok brankárovi.
     
    51
    Šancu sme videli aj na druhej strane. Po pár sekundách prišiel útok v podaní United, ktorý chce dať rýchly gól. Lopta z pravej strany z kopačky Valenciu našla Andersona, ktorý z voleja mieri rovno na brankára Fostera.
     
    52
    Po zakončení sa k lopte opäť dostali hostia. Znovu je to kombinácii v okolí 16-tke súpera, lenže následný center z ľavej strany končí v náručí brankára Fostera.
     
    53
    Manchester United dal gól! Vyzeralo to ešte celkom aj na obrat, ale United nenechal nič na náhodu a poisťuje si vedenia ďalším gólom. Na pravej strane sa aj mne osobne páči hra Valenciu, ten aj tentokrát poslal dobrý center, ktorý našeil ROBINA VAN PERSIEHO, ten z voleja nezaváhal. Neviditeľný muž z prvého polčasu tak pridáva už svoj 26-ty gól v sezóne.
     
    55
    Loptu späť do hry poslal na krátko brankár United. "Červení diabli" si kontrolujú hru a pomaly sa dostávajú do útoku. Lopta sa ťahá po ľavej strane.
     
    55
    Anderson sa po kombinácii dostal k lopte pred veľkým vápnom súpera. Celá kombinácia skončila u Valenciu, ktorému sa nepodarilo zakončiť, ale pri rohovej zástavke vybojoval aspoň roh.
     
    56
    Góly tomuto zápasu určite nechýbajú. Pri lopte sú však teraz hráči domáceho tímu, ktorí sa snažia pomaly a hlavne dôkladne dostať k bráne súpera. Hru otáčajú zo strany na stranu, ale zatiaľ je to vo väčšej vzdialenosti od brány.
     
    57
    Rozcvičiť sa už bol aj Giggs, ktorý možno nastúpi za pár minút do zápasu. Pozrime sa však na dianie zápasu. Po nepresnej kombinácii United sa hra prerušuje, faul na strane domácich.
     
    59
    Na oboch stranách vidíme celkom hrozivé útoky. Albion sa ešte nevzdáva a postupuje do útoku. Center z pravej strany odrazil Jones, ale po pár sekundách ďalší útok o strany domácich.
     
    60
    Dobre som avizoval toto striedanie. Pred pár minútami sme hovorilo o tom, že sa rozcvičuje Giggs a už o pár sekúnd strieda. Z ihriska po 60. minútach hry odchádza Cleverley.
     
    62
    Uvidíme ako to všetko dopadne. Do útoku sa pomaly dostávajú hráči United, ale van Persie nevyužil krížnu prihrávku od Giggsa a zakončil veľmi nepresne.
     
    62
    Pri lopte aj po nejakom čase znovu hráči Manchester United. Po aute prišla lopta na ľavú stranu, center Giggsa a lopta končí nakoniec za bránkou. Odkop od brány zahrá brankár Foster.
     
    63
    Manchester United dal gól! Stav sa nám opäť mení... Hru dobre oživil Giggs, ktorý prišiel pred pár sekundami do zápasu. Jeho center našiel Kagawu, ktorý s loptou spravil pár krokov, pred bránou našiel voľného JAVIERA HERNÁNDEZA, ktorý iba zakončil do voľného priestoru brány.
     
    65
    Hostia si znovu dokázali získať náskok o tri góly ako tomu bolo v prvom polčase. Teraz majú šancu z rohového kopu, keď loptu z ľavej strany zahral Giggs. Center skončil na prednej tyči, kde sa hráči Albionu ubránili.
     
    65
    Pokračuje útokom zo strany domáceho tímu. Vyzeralo to celkom dobre, keď Lukaku prešiel dobrú časť ihriska s loptou na nohe. Z pravej strany poslal center, ale ten skončil mimo hracej plochy.
     
    66
    Ďalšia akcia zo strany domáceho tímu. Albion to skúša hlavne cez postupne útoky. Hlavná kostra prihrávok bola stredom, ale záver prišiel z ľavej strany, kde center zablokoval na roh Valencia.
     
    67
    Samotný rohový kop sa zahral na krátko. Centrovaná lopta skončila na zadnej tyči, kde prišlo zakončenie z voleja v podaní Olssona, ktorý minul z päťky bránu.
     
    68
    Domáci hráči sa v poslednom čase viackrát dostávajú do útoku, ale tentokrát to United zabrzdil aj za pomoci faulu. Pripravuje sa aj druhé striedanie na strane hostí.
     
    68
    Štandardná situácia z pravej strany skončila centrom do veľkého vápna. Loptu pokryla obrana United, no vzápätí sa Albion dostal znovu do zakončenia. Strela z väčšej diaľky z kopačky Morrisona skončí nad bránou.
     
    69
    Druhé striedanie, ktoré prichádza zo strany Manchestru United. Z ihriska aktuálne odchádza Kagawa, ktorý bol pri jednom góle. Na jeho miesto prichádza Scholes, ktorý po sezóne končí.
     
    71
    Albion zahrával priamy kop z väčšej vzdialenosti. Pri lopte sa ocitol Lukaku, ktorý to vyskúšal naozaj dobre, keď tvrdou strelou poslal loptu popod múr, ale brankár United bol pozorný a vyrazil na roh.
     
    71
    United sa pri rohovom kope ubránil a následne sa dostal do brejku 3 na 1. Celková šanca bola zavŕšená strelou Hernándeza z pravej strany, lenže pokus minul bránu.
     
    73
    V týchto sekundách sa do útoku dostávajú hráči United. Po ľavej strane prišiel útok popri autovej čiare, ale tam prichádza faul. Následne prichádza priamy kop pre domácich hráčov.
     
    74
    Uvidíme či sa hráčom Albionu podarí ešte niečo vymyslieť. Prechod po pravej strane a následný center, ktorý pokrýva obrana súpera.
     
    75
    Lopta sa prelieva zo strany na stranu. Do útoku sa teraz dostávajú hráči Albionu, ktorí prechádzajú po ľavej strane. Kolmica do 16-tky a zakončenie Lukaku, ktorý mieril asi milimeter od ľavej tyče.
     
    77
    Posledné sekundy sa striedajú zo strany na stranu. Šancu sme videli na strane Albionu, ale tá sa v konečnom dôsledku nedostavila. Center prichádza aj z ľavej strany, ale van Persie nezakončil presne.
     
    77
    Ako vravím, útoky sa striedajú zo strany na stranu. Dobrú prácu vykonal Lukaku, ktorý vošiel do 16-tky z pravej strany. Prihrávka niekde na biely bod, kde už zasiahla obrana United.
     
    78
    Toto bolo celkom šikovné od veterána Giggsa. Do útoku sa dostali hráči United, lopta po zmätku sa odrazila rovno na jeho nohu, kde to skúsil takým oblúčikom, ale lopta skončila na vrchnej sieti.
     
    80
    Teraz prichádza striedanie aj na strane domácich hráčov. Dvojité striedanie, ktoré sa rozhodol tréner. Z ihriska odchádza Morrison a Long, nastupujú Fortune a Rossenberg.
     
    81
    West Bromwich Albion dal gól! Bude to ešte dráma? Domáci hráči pridávajú ďalší gól, ale je to skoro v samotnom závere zápasu. Perfektná prihrávka a zakončenie ROMELA LUKAKU, ktoré prekonalo brankára United.
     
    82
    West Bromwich Albion dal gól! Tak toto je futbal ako sa patrí. Hneď po rozohrávke sa k lopte dostali hráči Albionu, ktorí pokračovali útokom po pravej strane. Strela YOUSSOUFA MULUMBU prekonala brankára United.
     
    83
    Zápas začína naberať ten správny náboj. Žltá karta po faule zo zadu pre Scholesa.
     
    84
    Striedanie prichádza aj v tíme hostí. Na ihrisko prichádza posila do zadných radov Ferdinand, z ihriska v týchto sekundách odchádza Evans
     
    86
    West Bromwich Albion dal gól! ZÁPAS Z AKO VEĽKEJ FUTBALOVEJ KNIHY! Tak toto sa naozaj zapíše do histórie. Center z pravej strany skončil pred malým vápnom, tam nešiel do veľkého dôrazu Ferdinand a jeho zaváhanie potrestal dobrým nábehom ROMELU LUKAKU, ktorý hlavou poslal loptu k pravej tyči.
     
    87
    V záverečných sekundách sa do útoku dostávajú hráči United. Dobrý tlak v okolí 16-tky bol zavŕšený centrom z ľavej strany, ktorý pokrýva do náručia brankár Foster.
     
    88
    Teraz sa hra prerušuje, pri rozvíjajúcom útoku cez pravú stranu prišiel faul na van Persieho. Po pár sekundách sa pokračuje v hre a United sa snaží dať ešte jeden gól.
     
    88
    Snaha bola, ale na pravej strane do nevyšlo. Po pár sekundách sa lopta z ničoho nič dostala ku van Persiemu, ktorý nezakončil. Protiútok zo strany Albionu nebol vyžitý.
     
    89
    V posledných sekundách zápasu sa zápas veru láme. Albion prenikol do útoku po pravej strane a všetko zavŕšil aj zakončením, keď strela Lukaku skončila u brankára United, ktorý vyráža do bezpečia.
     
    90
    Začala sa nám aj posledná minúta zápasu. Pri lopte sú na pravej strane hráči United, ale nepresadil sa ani Valenica, následne strela Giggsa bola zablokovaná.
     
    90
    Dva útoky v podaní hostí a ani jeden nebol zakončený strelou, ktorá by skončila v priestore troch tyčí. Teraz prichádza útok zo strany Albionu.
     
    90
    Nastavujú sa štyri minúty.
     
    90+2
    V nadstavenom čase sa do útoku dostávali hráči United. Center Valenciu z pravej strany iba preletel 16-tkou vzápätí sa hostia nedostali do zakončenia ani z druhej vlny.
     
    90+2
    V nadstavenom čase stále pokračuje tlak "červených diablov." Znovu to skúšajú cez centre. Z pravej strany poslal vysokú loptu Valencia, lenže Foster bol pozorný a vybehol, zakročil.
     
    90+3
    Po pár sekundách podobná situácia. Cez pravú stranu prichádza Valencia, lopta do 16-tky a tlak United pokračuje. Celá akcia je zavŕšená strelou Andersona, ktorý páli vysoko nad.
     
    90+3
    Do konca zápasu sú ešte nejaké tie minúty a uvidíme čo sa stane a či padne ešte nejaký gól. Nebezpečná šanca prišla aj z radov domácich, keď center preletel popred bránu.
     
    90+4
    Tak toto nevyšlo najlepšie United. Rýchly útok, otočenie hry vysokým centrom a hra je prerušená. V záverečných sekundách budú vhadzovať hráči Alionu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Veľká dráme je teda na konci! Vážení diváci, ktorí ste s nami ostali až do samotného konca sme mali možnosť vidieť prestrelku, ktorá sa len tak nevidí.

    V úvode zápasu by sa zdalo, že tlak prichádza iba zo strany United, ktorý sa dostal do náskoku o tri góly. Albion dokázal znížiť na rozdiel jedného gólu. V druhom polčase sa s gólmi roztrhlo priam vrece a zakončovalo sa skoro z každej možnosti. Samotný výsledok hovorí sa všetko a je vidieť, že veľa zápasov je aj o psychike, tú v dnešnom zápase zvládli lepšie hráči Albionu, ktorý v posledných desiatich minútach skórovali trikrát a odnášajú si z dnešného zápasu zaslúžený jeden bod s istým víťazom Premier League.
     
    Z mojej strany to je na dnes všetko. Príjemný deň Vám praje komentátor Tomáš Batiz. (19:00:51)

    Tomáš Batiz

    Góly: 41. Morrison, 50. Lukaku, 81. Lukaku, 82. Mulumbu, 86. Lukaku – 6. Kagawa, 9. Ollsson (vla.), 31. Büttner, 53. Persie, 63. Hernández

    Karty:   83. Scholes (MU)


    West Bromwich Albion: Foster – Jones, McAuley, Olsson, Ridgewell, Yacob, Mulumbu, Dorrans, Morrison, Brunt, Long.
    Manchester United: Lindegaard – Valencia, Evans, Jones, Büttner, Anderson, Carrick, Cleverley, Kagawa, van Persie, Hernandez

    Rozhodca: Michael Oliver – Ceri Richards, David Bryan (Chris Foy)