Getafe – Valencia 0:1 (kon.) | Granada – Osasuna 3:0 (kon.) | Sevilla – Sociedad 1:2 (kon.)
koniec
Getafe CF
0:1 (0:1)
Valencia CF
Sobota 18.05.2013, 18:00 • Coliseum Alfonso Pérez (Getafe, Madrid) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Domáci mali peknú šancu. Center Leona však nedokázal zasiahnuť nikto v pokutovom území a lopta tak preletela len pozdĺž celej šestnástky.
     
    90
    Posledné striedanie Valencie. Z ihriska odišiel Banega, na ktorého miesto vybehol Viera.
     
    86
    Valencia strieda. Z ihriska odchádza legenda klubu David Albelda, ktorý svoje miesto prenecháva na záverečné minúty Victorovi Ruizovi.
     
    77
    Hostia začínajú hroziť čoraz-viac. Predsa len, domáca obrana je postupom času stále otvorenejšia. Loptu mal vo svojej moci Soldado, ktorý čakal na nábeh spoluhráčov do šestnástky. Nakoniec si počkal na Pareja, ktorému síce loptu poslal na päty, no ten sa aj tak po otočke dostal k strele. Obrana zráža na roh.
     
    75
    Pedro Leonove predlženie lopty zachytili len hostia, ktorý okamžite vyštartovali v pätici dopredu. Guardado poslal prihrávku na pravé krídlo Pereirovi, ktorý si mohol vybrať z dvojice svojich spoluhráčov. Loptu mohol poslať komplikovanejšiu prihrávkou Soldadovi alebo ju posunúť pred ním bežiacemu Feghoulimu. Portugalčan si vybral druhú možnosť. Striedajúci Feghouli v zakončení zlyhal. Netrafil pravačkou bránu.
     
    73
    Hostia sa dostávali do veľmi dobrej šance, no napokon ich aktivitu ukončil skvelým obranným zákrokom domáci kapitán Rafa. Getafe následne získalo loptu na svoju stranu.
     
    70
    Prvé striedanie aj na strane Valencie. Na dnes svoju misiu skončil Jonas, ktorý pustí na trávnik Feghouliho.
     
    69
    Striedanie na strane Getafe. Hraciu plochu opúšťa takmer neviditeľný Lacen, ktorý svoje miesto na hracej ploche prepúšťa pre Gavilana. Domáci týmto striedaním vyčerpali všetky svoje možnosti.
     
    65
    Domáci tréner sa snaží oživiť hru svojho tímu striedaním. Z ihriska stiahol Barrada, na ktorého miesto poslal Sarabiu.
     
    62
    Roberto Soldado mohol ísť sám na súperovu bránu po skvostnej kolmej prihrávke, no zastavil ho ofsajdový verdikt. Zakončovateľ Valencie sa následne od jedu išiel roztrhať a treba povedať, že oprávnene. O ofsajd sa nejednalo v žiadnom prípade.
     
    53
    Domáci chcú vyrovnať a tlačia sa dopredu. Teraz hodnú chvíľku obliehali pokutové územia hostí, až prišla prihrávku na pravé krídlo pre Valeru. Jeho prízemný center zamestnal Guaitu, ktorý si však poradiť dokázal.
     
    48
    Už to mohlo byť 2:0 pre hostí, no Roberto Soldado v dobrej pozícii úplne zlyhal. Jeho pokus skončil veľmi vysoko nad bránou.
     
    44
    Valencia dala gól! Hostia sa pred koncom prvého dejstva predsa dostávajú do vedenia. Banega namiesto očakávaného centra do pokutového územia prihral Guardadovi, ktorý posunul na MATHIEUHO a ten peknou strelou ľavačkou k vzdialenejšej žrdi prekonal Moyu.
     
    43
    Guardado pekným pasom uvoľnil Soldada, ktorý mohol z pravej strany pokutového územia postupovať sám na domácu bránu. Loptu si však zle spracoval a kým ju skrotil, domáca obrana sa dobre sformovala a jeho následnú strelu zablokovala.
     
    35
    Domáci sa ocitli v rýchlom brejku a tri krát hádajte, kto v ňom bol. Ak ste tipovali Pedra Leona, mali ste pravdu. Domáci záložník sa tentoraz dostal na ľavé krídlo, kde sa rýchlosťou uvoľnil a poslal center do pokutového územia. Na loptu si nabiehal Lafita, no k hlavičke sa nedostal. Guaita vyboxoval na roh, z ktorého sa domácim presadiť nepodarilo.
     
    31
    Na druhej strane mali sľubnú príležitosť domáci, no nedotiahli ju do úspešného konca. Center z ľavej strany sa v pokutovom území dostal až k Pedrovi Leonovi, ktorý si loptu pekne spracoval, prikryl a naviedol na ľavačku. Strelu mu však nesadla podľa predstáv a skončila len vysoko nad Guatiovov bránou.
     
    30
    Hostia sa nedokázali po pravom krídle presadiť, kedže tam výborne zapracovala obrana Getafe. Domáci následne po rýchlej výmene lôpt vyrazili dopredu, čo však Ricardo Costa nechcel dopustiť a tak nebezpečne a tvrdo fauloval Lafitu. Hráč hostí za to vidí zaslúženú žltú kartu.
     
    20
    Striedajúci hráč sa okamžite po svojom príchode zapísal do štatistík. Nie však najlepším spôsobom. Tvrdo si totiž vyšliapol na Guardada a zinkasoval za to žlté napomenutie.
     
    19
    Avizované striedanie je tu. Zraneného Adrian Conugu teda na trávniku nahradzuje Lafita.
     
    15
    Máme tu prvú žltú kartu zápasu. Zinkasoval ju domáci obranca Juan Valera, ktorý to prehnal s agresivitou v súboji v strede poľa.
     
    13
    Spomínaný Leon si na starosti zobral aj rozohrávku rohového kopu. Svoj center nasmeroval presne na hlavu nabehnutého Federica Fernandéza, ktorého hlavička takmer skončila v ľavom hornom rohu brány Valencie. Chýbali centimetre !
     
    9
    Tak, spomenul som, že na prvú vážnejšiu šancu zápasu čakáme a hostia z Valencia nám okamžite jednu predviedli. Guardado dostal na ľavom krídle dobrú loptu, nevymýšľal a neskúšal to žiadnymi ekvilibristickými trikmi, ale odcentroval pred bránu. Tam bol úplne voľný Soldado, ktorý akoby ostal prekvapený, že sa dostal do takejto šance a zlyhal. Jeho hlavička z malého vápna neohrozila domácu bránu.

    Michal Bakoš

    Góly: 44. Mathieu

    Karty:   15. Valera (GET), 20. Lafita (GET) – 30. Costa (VCF)


    Getafe CF: Moya – Juan Valera, Rafa, Fernandéz, Escudero, Castro, Pedro Leon, Lacen, Xavi Torres, Adrian Colunga, Barrada
    Valencia CF: Guaita – Joao Pereira, Ricardo Costa, Mathieu, Cissokho, Albelda, Dani Parejo, Jonas, Banega, Guardado, Soldado

    Rozhodca: Teixeira – Diáz, Torre (Fuente)