Getafe – Valencia 0:1 (kon.) | Granada – Osasuna 3:0 (kon.) | Sevilla – Sociedad 1:2 (kon.)
koniec
Getafe CF
0:1 (0:1)
Valencia CF
Sobota 18.05.2013, 18:00 • Coliseum Alfonso Pérez (Getafe, Madrid) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Hostia si tak pripisujú cenné tri body, ktoré ich zatiaľ posúvajú na postupové miesto do bagáže Ligy Majstrov. Ich súper zo San Sebastianu však má k dobru večerný zápas. Ten sledujte s nami, od 22:00. Ja sa s Vami pre dnes lúčim. Dočítania ! (19:50:56)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Prebieha posledná minúta zápasu a pri lopte sú hráči Valencie. Tí tak dnes už pravdepodobne dosiahnu potrebné víťazstvo.
     
    90+1
    Domáci mali peknú šancu. Center Leona však nedokázal zasiahnuť nikto v pokutovom území a lopta tak preletela len pozdĺž celej šestnástky.
     
    90
    Posledné striedanie Valencie. Z ihriska odišiel Banega, na ktorého miesto vybehol Viera.
     
    90
    Hlavný rozhodca ešte k tomuto zápasu pridáva tri minúty !
     
    88
    Valencia sa aj naďalej dostáva vďaka otvorenej obrany domácich do zaujímavých príležitosti, ktorým však vždy zatiaľ chýbala presnosť. Či už v zakončení alebo b rozhodujúcej prihrávke.
     
    86
    Valencia strieda. Z ihriska odchádza legenda klubu David Albelda, ktorý svoje miesto prenecháva na záverečné minúty Victorovi Ruizovi.
     
    85
    Obrana Valencie dokázala loptu z pokutového územia odvrátiť, no len na kopačky domácich futbalistov. Tí sa mohli dostať do dobrej šance, keď dostal prihrávku na pravé krídlo Leon. Šancu domácich však zmarili zberači lôpt, ktorí tam omylom hodili ešte predtým druhú loptu. Akcia musela byť samozrejme prerušená.
     
    83
    Domáci sa ojedinele dostali dopredu a svojou snahou si vybojovali rohový kop.
     
    82
    Hra je v absolútnej moci hostí, ktorí si s loptou a aj súperom robia, čo chcú. Najdôležitejšie pre nich je kontrolovanie svojho náskoku.
     
    81
    Opäť sme sledovali aktivitu Guardada. Tento Mexičan ťahal brejk svojho tímu a skúšal sa presadiť individuálnym spôsobom. Jeho kľučku však Rafa dokázal prečítať a loptu mu vzal.
     
    80
    Guardado sa po tvrdom ataku ocitol na zemi. Hlavný rozhodca stretnutia samozrejme odpískal priamy kop pre Valenciu.
     
    79
    V posledných minútach sa zdá, že domáci už nemajú silu na útočenie a prípadné vyrovnanie. Na svoj kvalitný prvo polčasový výkon asi investovali príliš veľa fyzických síl.
     
    78
    Po následnom rohu sa ešte črtalo nebezpečenstvo pre domácu svätyňu, no to napokon ukončil hlavný rozhodca svojim hvizdom.
     
    77
    Hostia začínajú hroziť čoraz-viac. Predsa len, domáca obrana je postupom času stále otvorenejšia. Loptu mal vo svojej moci Soldado, ktorý čakal na nábeh spoluhráčov do šestnástky. Nakoniec si počkal na Pareja, ktorému síce loptu poslal na päty, no ten sa aj tak po otočke dostal k strele. Obrana zráža na roh.
     
    75
    Pedro Leonove predlženie lopty zachytili len hostia, ktorý okamžite vyštartovali v pätici dopredu. Guardado poslal prihrávku na pravé krídlo Pereirovi, ktorý si mohol vybrať z dvojice svojich spoluhráčov. Loptu mohol poslať komplikovanejšiu prihrávkou Soldadovi alebo ju posunúť pred ním bežiacemu Feghoulimu. Portugalčan si vybral druhú možnosť. Striedajúci Feghouli v zakončení zlyhal. Netrafil pravačkou bránu.
     
    73
    Hostia sa dostávali do veľmi dobrej šance, no napokon ich aktivitu ukončil skvelým obranným zákrokom domáci kapitán Rafa. Getafe následne získalo loptu na svoju stranu.
     
    70
    Prvé striedanie aj na strane Valencie. Na dnes svoju misiu skončil Jonas, ktorý pustí na trávnik Feghouliho.

    Michal Bakoš

    Góly: 44. Mathieu

    Karty:   15. Valera (GET), 20. Lafita (GET) – 30. Costa (VCF)


    Getafe CF: Moya – Juan Valera, Rafa, Fernandéz, Escudero, Castro, Pedro Leon, Lacen, Xavi Torres, Adrian Colunga, Barrada
    Valencia CF: Guaita – Joao Pereira, Ricardo Costa, Mathieu, Cissokho, Albelda, Dani Parejo, Jonas, Banega, Guardado, Soldado

    Rozhodca: Teixeira – Diáz, Torre (Fuente)