NY Islanders – Pittsburgh 3:4 (po pr.) | NY Rangers – Washington 1:0 (kon.)
koniec po predl.
New York Islanders
3:4 (2:1, 0:1, 1:1 - 0:1)
Pittsburgh Penguins
cz Nedeľa 12.05.2013, 01:00 • Nassau Coliseum • Play-off NHL
Partner:
     
    67:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh dává branku, která rozhoduje dnešní zápas a i celou sérii. Za brankou vybojoval puk Malkin, který jej podél mantinelu přihrál Kennedymu a ten našel na modré čáře BROOKSE ORPIKA, jenž se opřel do puku a s pomocí levé tyče poslal puk do branky. Asistence: Tyler Kennedy, Jevgenij Malkin.
     
    65:59
    Mezi kruhy dostal hodně prostoru Moulson a tvrdě vypálil. Pittsburgh ale zachránil výborným zákrokem Vokoun.
     
    54:44
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci potřetí v zápase vyrovnávají! Malkin zavezl kotouč do útočného pásma, který poté přihrál na modrou čáru, kde se jej chopil PAUL MARTIN a propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jevgenij Malkin.
     
    42:21
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders se dostávají znova do vedení, když Letang velmi špatnou přihrávkou poslal puk na hůl Aucoina, který poté předložil ukázkovou přihrávku na volného MICHAELA GRABNERA a ten tvrdou střelou překonal bezmocného Vokouna. Asistence: Keith Aucoin.
     
    36:28
    Pittsburgh hrál v šesti hráčích a bude hrát oslabení. Trenér Bylsma se velmi zlobí na rozhodčí, jelikož toto vyloučení je hodně sporné.
     
    34:04
    Za nedovolené bránění je vyloučen Cooke a Islanders tak budou hrát 2 minuty přesilovou hru.
     
    30:59
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci po skončené přesilové hře dokázali vyrovnat, když před branku obdržel dobrou přihrávku PASCAL DUPUIS a nekompromisně prostřelil Nabokova. Asistence: Joe Vitale, Matt Niskanen.
     
    28:40
    Přesilovku si zahrají i Tučňáci, když je na 2 minuty za krosček vyloučen Martínek.
     
    24:36
    Islanders budou hrát přesilovou hru, když je na 2 minuty za vražení na hrazení vyloučen Morrow.
     
    19:23
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders se chvíli před koncem první třetiny dostávají znova do vedení, když Aucoin našel u pravé tyče volného COLINA MCDONALDA a ten již neměl problém zakončit do odkryté klece. Asistence: Keith Aucoin, Michael Grabner.
     
    7:39
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Netrvalo to dlouho a máme vyrovnáno! Crosby se dokázal natlačit do zakončení, která Nabokov pouze vyrazil před sebe a toho využil JAROME IGINLA, který se k puku dostal jako první a poslal jej do branky. Asistence: Sidney Crosby, Paul Martin.
     
    5:36
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders se dostávají do vedení! Skvělá souhra prvního útoku končí brankou, když Bailey našel z poza branky mezi kruhy volného JOHNA TAVARESE a ten střelou nad Vokounovu lapačku otevírá skóre dnešního zápasu. Asistence: Josh Bailey, Matt Carkner.

    Jan Šlapáček

    Góly a asistencie: 6. Tavares (Bailey, Carkner), 20. McDonald (Aucoin, Grabner), 43. Grabner (Aucoin) – 8. Iginla (Crosby, P. Martin), 31. Dupuis (Vitale, Niskanen), 55. P. Martin (Malkin), 68. Orpik (Kennedy, Malkin)


    New York Islanders: Nabokov (Poulin) – Streit, Višňovský, Strait, Hamonic, Carkner, Martínek – Boyes, Tavares, Bailey – Okposo, Nielsen, Moulson – McDonald, Aucoin, Grabner – M. Martin, Cizikas, Nelson
    Pittsburgh Penguins: Vokoun (Fleury) – Letang, Orpik, Niskanen, Despres, Murray, P. Martin – Dupuis, Crosby, Kunitz – Iginla, Malkin, Neal – Cooke, Sutter, Morrow – Adams, Vitale, Kennedy

    Rozhodca: McCauley, Rooney – Cameron, Sharrers

    Diváci: 16,170