Nemecko – Švédsko 0:8 (kon.) | Nórsko – Rusko 0:2 (kon.) | Lotyšsko – Bielorusko 4:1 (kon.)
Slovensko – Česko 3:0 (kon.) | Francúzsko – Dánsko 2:3 (2:3 po s.n.)
po s.n. (2:3)
Francúzsko
2:3 (2:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Dánsko
cz Sobota 20.04.2013, 21:00Euro Hockey Challenge
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Dánsko. Z šesté série se trefil KIM STAAL a rozhoduje o vítězství svého týmu 3:2 po samostatných nájezdech.
     
    Kim Staal svůj nájezd ale perfektním blafákem dotáhl do úspěšného konce, Dánsko vítězí!
     
    Meunier i Staal své nájezdy dávají!
     
    Morten Madsen ale z dalšího nájezdu vyrovnává – 1:1.
     
    Damien Fleury z Francie se trefuje mezi betony Nielsena, Francie vede 1:0!
     
    61:51
    Na ledě již spíše planou více emoce než nějaké hokejové akce. Za další bitku jsou vyloučeni opět Hardt s Fleurym, kteří se do sebe pustili hned co naskočili z trestné lavice.
     
    59:51
    Na závěr třetiny ještě jedna strkanice. Fleury s Hardtem jsou posláni na vychladnutí na trestnou lavici. Oba za hrubost.
     
    52:14
    Francouz Yorick Treille dostal přesný pas ve středním pásmu, individuálně si podél pravého mantinelu nabruslil do pásma, jeho rána švihem však končí ve výstroji dánského gólmana. To byla zajímavá příležitost.
     
    45:54
    S Dány bude ještě hůře. Starkov je vyloučen za podražení. Velká šance Francouzů vrátit se v zápase do vedení!
     
    45:22
    Vyloučení budou následující:
    Jensen (DEN) 2 minuty nedovolené bránění, 2 minuty hrubost,
    Henderson (FRA) 2 minuty hrubost.
    Přesilová hra pro domácí celek.
     
    45:22
    Po ostrém zákroku Jensena na jednoho z domácích hráčů se svého spoluhráče vydal mstít domácí Henderson. Rozhodčí ovšem oba kohouty od sebe odtrhává.
     
    44:58
    Nicolas Besch (FRA) dostává osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    44:58
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Mírná převaha Dánů je zúročena vyrovnávací brankou. FREDERIK STORM se ve skrumáži před Hardym dostal k volnému puku a pod tlakem domácích obránců ho zametl za záda dezorientovaného brankáře Francie. Bez asistence.
     
    37:29
    Manavian z Francie je opět vyloučen, tentokrát za úder loktem.
     
    33:47
    Hardy musí opět řešit ošemetné situace před ním. Dresler zkoušel štěstí zpoza brány, narazil však na beton francouzského gólmana.
     
    29:05
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Přesto dlouhý čas v oslabení stál Francii síly a ti již ve hře pěti proti pěti inkasují první branku. Do rychlého protiútoku se utrhla dvojice PATRICK BJORKSTAND s Kristensenem. Druhý jmenovaný přihrál prvnímu, který střelou z první nedal šanci přesouvajícímu se Hardymu. Hosté jsou rázem zpět ve hře. Asistence: Emil Kristensen.
     
    26:23
    A s Francií bude ještě hůře. Manavian, který se na začátku letošní sezóny ucházel o místo v pražské Spartě, je vyloučen za krosček. Dánové mají obrovskou výhodu pěti proti třem, která bude trvat maximálně dvě minuty.
     
    24:55
    Vyloučení neberou konce. Julien Desrosiers trefil hokejkou do obličeje jednoho z Dánů a na ledě zůstává krev. Domácí útočník tak fasuje trest 2+2 minuty za vysokou hůl.
     
    24:14
    Další komplikace pro Dány, čtvrt minuty budou hrát ve tří proti pěti. Za podražení je vyloučen Bodker.
     
    22:29
    Ovšem Dánové si dlouho v plném počtu nezahrají, tentokrát rozhodčí Bliek píská příliš mnoho hráčů na ledě. Trest za hráčskou lavici odchází odsedět opět Morten Madsen.
     
    20:07
    Ihned z kraje druhé třetiny se Dánové dopustili faulu. Na trestnou lavici odchází Morten Madsen za podražení.
     
    18:07
    Drobná komplikace pro francouzské barvy před koncem první třetiny. Za sekání je vyloučen asistent na druhou branku Meunier.
     
    16:40
    Vyloučení na obou stranách. Za krosček putují na trestnou lavici domácí Manavian a hostující Hardt.
     
    12:50
    Francie právě vstřelila branku!
    Francouzská reprezentace bleskurychle nabídnutou přesilovou hru využívá. Po vyhraném buly se puk dostal na pravé křídlo k Desrosiersovi, který místo střely vyšperkoval situaci na ještě zcela volného VINCENTA BACHETA. Ten se do puku znovu opřel a druhou brankou v zápase navyšuje vedení svého týmu již na 2:0. Asistence: Julien Desrosiers, Laurent Meunier.
     
    12:29
    První přesilová hra je zde, zahrají si ji domácí Francouzi. Na trestnou lavici míří Julian Jacobsen, který je vyloučen za hákování.
     
    08:36
    Francie právě vstřelila branku!
    Francouzi se po zásluze dostávají do vedení, svoji mírnou aktivitu podtrhl úvodním gólem VINCENT BACHET, který dostal přesný pas od Behrtona a prostřelil přesouvajícího se gólmana Nielsena. Asistence: Eliot Behrton.

    Pavel Kuba

    Góly a asistencie: 9. Bachet (Behrton), 13. Bachet (Desrosiers, Meunier) – 30. Bjorkstand (Kristensen), 45. Storm, rozh. náj. Staal


    Francúzsko: Hardy (Lhenry) – Auvitu, Bachet, Besch, Hecquefeuille, Leveque, Manavian, Trabichet – Albert, Arrossamena, Bellemare, Da Costa, Desrosiers, Fleury, Gras, Henderson, Lamperier, Raux, Romand, Tardiff, Treille Y.
    Dánsko: Nielsen S. (Galbraith) – Bodker, Lassen, Storm, Bjorkstand, Green, Starkov, Nielsen D., Nielsen R., Jensen, Staal, Dresler, Kristensen, Madsen, Jakobsen, Poulsen, Jensen J., Jensen J.B., Hardt, Hersby.

    Rozhodca: Bliek, Rauline – Dehaen, Barbez