Chelsea – Kazaň 3:1 (kon.) | Benfica – Newcastle 3:1 (kon.) | Fenerbahce – Lazio 2:0 (kon.)
Tottenham – Bazilej 2:2 (kon.)
koniec
Fenerbahce SK
2:0 (0:0)
Lazio Rím
Štvrtok 04.04.2013, 21:05 • Şükrü Saracoğlu Stadyumu • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    A je koniec ! Hlavný rozhodca ukončuje zápas, ktorý sa končí víťazstvom domáceho Fenerbahçe 2:0. o góly sa postarali najprv v 78. minúte Webó, ktorý premenil pokutový kop, a následne v 90. minúte Kuyt, ktorý pohotovo dorážal za chrbát bezmocného Marchettiho. Je treba poznamenať, že priebeh druhého polčasu výrazne ovplyvnilo vylúčenie Ozaniho v 47. minúte. Fenerbahçe Istanbul tak má výbornú pozíciu pred odvetným súbojom v Ríme, ktorý nás čaká o týždeň. Odomňa je to všetko lúčim sa s Vami, dovidenia. (23:04:29)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Dopredu sa ešte tlačia hráči Lazia, obrana Fenerbahçe si už zrejme výsledok nenrchá vziať.
     
    90+2
    Nakoniec došlo aj na Raula Meirelesa, ten za tento tvrdý zákrok vidí žltú kartu.
     
    90+1
    Hráči Fenerbahçe sa môžu tešiť, dnes dosiahnu veľké víťazstvo a výbornú pozíciu pred odvetným zápasom v Ríme. Do konca nadstaveného času zostávajú necelé 4 minútky.
     
    90
    Nad rámec riadneho hracieho času sa bude nadstavovať 5 minút.
     
    90
    Fenerbahce dalo gól! Z následného priameho kopu prišla prudká strela, ktorú Marchetti ešte dokázal pred seba vyraziť, tam však bol dobre postavený DIRK KUYT, ktorý v páde nemal väčší problém s dorážkou a zvyšuje na 2:0 !
     
    89
    Hostia sa konečne oslobodili spod tlaku a mohli sa pustiť vpred, Mauri však zahral nohou príliš vysoko, dokonca až tak, že trafil hlavu Gönüla, za čo vidí žltú kartu.
     
    88
    Rohový kop nebezpečný pre bránu hostí nebol, následná strela však áno, Marchetti ale ďalším pohotovým zákrokom situáciu rieši.
     
    87
    Domáci tím ešte získava rohový kop, zahrávať ho bude striedajúci Erkin.
     
    86
    Posledné striedanie na strane Lazia Rím, z ihriska odchádza Hernanes, nahradí ho Mauri.
     
    86
    Čoraz častejšie sa na ihrisku objavujú nedovolené zákroky, ani jeden ale nieje v takej vzdialenosti aby z toho bola výhodná pozícia pre priamy kop.
     
    85
    Prichádza posledné striedanie na strane Fenerbahçe, z trávnika odchádza Sow, ktorý si striedanie pýtal po tom ako sa chytal za stehenný sval. Zrejme aj ten už toho má dnes dosť. Na jeho miesto príde Topuz.
     
    83
    Hrá sa opäť prevažne v strednej časti ihriska, uvidíme či sa dočkáme ešte nejakej vážnejšej príležitosti, alebo sa dnešné stretnutie skončí najtesnejším víťazstvo domáceho tímu.
     
    82
    Čas do konca zápasu však rýchlo ubieha, a s takýmto výsledkom sa nechcú spokojiť ani hostia. Tí sa snažia útočiť vo dvojici, alebo trojici, výsledný efekt však nieje taký ako by si predstavovali.
     
    81
    A domáci hráči sa určite nechcú spokojiť s jednogólovým vedením, Raul Meireles sa snažil prekabátiť brankára súpera, ten ale pohotovým zákrokom loptu chytá.
     
    80
    Zdá sa, že strelený gól prebral aj fanúšikov na tribúnach, ktorí akosi v druhom polčase zabudli svojich hráčov povzbudzovať, teraz je to ale iné, štadión sa teraz musí otriasať.
     
    79
    Fenerbahce dalo gól! Loptu si na značku postavil PIERRE WEBÓ a nemýlil sa ! Kamerunčan brankárovi Marchettimu nedal šancu a posiela svoj tím do vedenia !
     
    78
    Radu za hru rukou vidí aj žltú kartu.

    Andrej Marienka

    Góly: 79. Webó, 90. Kuyt

    Karty:   45+2. Korkmaz (FEN), 90+2. Meireles (FEN) – 31. Onazi (LAZ), 51. Ederson (LAZ), 54. Marchetti (LAZ), 78. Radu (LAZ), 89. Mauri (LAZ)   47. Onazi (LAZ)


    Fenerbahce SK: Demirel – Ziegler, Korkmaz, Yobo, Gönül – Raul Meireles, Cristian Baroni, Topal – Sow, Kuyt – Webó
    Lazio Rím: Marchetti – Radu, Cana, Ciani – Lulić, Hernanes, Ederson, Onazi, Candreva, González – Kozák

    Rozhodca: Collum – Cryans, Conquer (všetci SCO)
    Štvrtok 11.04.2013