Chelsea – Kazaň 3:1 (kon.) | Benfica – Newcastle 3:1 (kon.) | Fenerbahce – Lazio 2:0 (kon.)
Tottenham – Bazilej 2:2 (kon.)
koniec
Benfica Lisabon
3:1 (1:1)
Newcastle United
Štvrtok 04.04.2013, 21:05 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz) (Lisboa) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Lúči sa s Vami Tomáš Batiz, prajem príjemný zvyšok večera. (22:57:48)
     
    Skončil sa nám štvrťfinálový zápas Európskej Ligy medzi Benficou Lisabon a Newcastle United. V dnešnom zápase zvíťazil lepší tím, ktorí ťažil z hry hlavne v úvode stretnutia, kde avšak inkasoval. Po pár sekundách sa mu podarilo vyrovnať a po polčase už iba ťažil z hry s čím následne prišiel gól na 2:1, po ruke v 16-tke aj tretí gól z pokutového kopu.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Rozhodca sa už pozerá na hodiny, zápas sa pomaly dohráva.
     
    90+3
    Futbal zo strany na stranu, tento zápas sa prakticky už iba dohráva. Dlhý center z radov domácich dorazil až k brankárovi.
     
    90+2
    Až po niekoľkých sekundách sa rozohráva. Dlhý center do 16-tky poslala obrana do bezpečia, následne ona poslala dlhý center až k brankárovi hostí.
     
    90+1
    Stále sa nám hrá na polovici hostí. Prihrávky striedajú oba tímy, ale po dlhom centri sa zrodil faul v strede ihriska o ktorý sa postaral jeden z domácich hráčov. Hra je prerušená.
     
    90+1
    Na záver zápasu sa nám ešte odohrajú nejaké tie minúty. Pri lopte sú však domáci hráči, ktorí sa snažia dostať na polovicu súpera a tam dohrať dnešný zápas.
     
    90
    Nastavujú sa štyri minúty.
     
    89
    Blížime sa k záveru druhého polčasu a aj samotného zápasu. Pri lopte sú domáci hráči, ktorí to zrejme dotiahnu do víťazného konca.
     
    88
    Center po pravej strane, ale hostia to opäť nevyužívajú. Lopta bola príliš rýchla a prešla bránkovou čiarou. Rozohrávať sa tak bude od brány domácich.
     
    87
    V závere prichádza žltá karta pre Ameobiho.
     
    85
    Po chvíli sme svedkami ďalšieho striedania. Z ihriska odchádza Simpson a nastupuje Gosling.
     
    83
    Striedanie v tíme hostí. Na ihrisko prichádza Ameobi, odchádza Marveaux.
     
    80
    Dobrá šanca na domácej strane, center z pravej strany skončil na zadnej tyči, kde zakončoval hlavou jeden z hráčov v útoku, ktorý mieril však iba do brankára.
     
    79
    Fanúšikovia domácich hráčov už môžu tak trošku aj oslavovať. Benfica aj v týchto sekundách drží loptu na kopačkách a pomaly sa dostáva do útoku, ak by pridali ďalší gól je rozhodnuté.
     
    75
    Uvidíme čo na gól povedia hostia, tí sú v týchto sekundách pri lopte a pomaly sa dostávajú z vlastnej polovice na tú, kde je súper.
     
    70
    Benfica dala gól! Po krátkom čase domáci hráči pridávajú ďalší gól a rázom si myslím, že o víťazovi v dnešnom stretnutí je prakticky rozhodnuté. Všetko zapríčinila ruka v 16-tke a následne premenenie penalty v podaní OSCARA CARDOZA, ktorý sa nemýlil.
     
    65
    Benfica dala gól! Ukazovateľ na skóre sa nám opäť mení a domáci hráči sú prvý krát v dnešnom zápase vo vedení. Krul poslal loptu po malej domov na ľavú stranu, tam však prišlo zaváhanie obrany čo umožnilo prechod do 16-tky v podaní RODRIGA LIMU, ktorý si obišiel brankára skončilo gólom.

    Tomáš Batiz

    Góly: 25. Rodrigo, 65. Lima, 70. Cardozo (pen.) – 12. Cissé

    Karty:   20. Perch (NEW), 87. Ameobi (NEW)


    Benfica Lisabon: Moraes – Luisão, Garay, Melgarejo, Gaitán, Matić, Almeida, Gomes, Cardozo, John, Rodrigo.
    Newcastle United: Krul – Taylor, Simpson, Yanga-Mbiwa, Perch, Santon, Marveaux, Cabaye, Gutiérrez, Sissoko, Cissé

    Rozhodca: Gautier – Gringore, Harchay (FRA)
    Štvrtok 11.04.2013