Chelsea – Kazaň 3:1 (kon.) | Benfica – Newcastle 3:1 (kon.) | Fenerbahce – Lazio 2:0 (kon.)
Tottenham – Bazilej 2:2 (kon.)
koniec
Benfica Lisabon
3:1 (1:1)
Newcastle United
Štvrtok 04.04.2013, 21:05 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz) (Lisboa) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Lúči sa s Vami Tomáš Batiz, prajem príjemný zvyšok večera. (22:57:48)
     
    Skončil sa nám štvrťfinálový zápas Európskej Ligy medzi Benficou Lisabon a Newcastle United. V dnešnom zápase zvíťazil lepší tím, ktorí ťažil z hry hlavne v úvode stretnutia, kde avšak inkasoval. Po pár sekundách sa mu podarilo vyrovnať a po polčase už iba ťažil z hry s čím následne prišiel gól na 2:1, po ruke v 16-tke aj tretí gól z pokutového kopu.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Rozhodca sa už pozerá na hodiny, zápas sa pomaly dohráva.
     
    90+3
    Futbal zo strany na stranu, tento zápas sa prakticky už iba dohráva. Dlhý center z radov domácich dorazil až k brankárovi.
     
    90+2
    Až po niekoľkých sekundách sa rozohráva. Dlhý center do 16-tky poslala obrana do bezpečia, následne ona poslala dlhý center až k brankárovi hostí.
     
    90+1
    Stále sa nám hrá na polovici hostí. Prihrávky striedajú oba tímy, ale po dlhom centri sa zrodil faul v strede ihriska o ktorý sa postaral jeden z domácich hráčov. Hra je prerušená.
     
    90+1
    Na záver zápasu sa nám ešte odohrajú nejaké tie minúty. Pri lopte sú však domáci hráči, ktorí sa snažia dostať na polovicu súpera a tam dohrať dnešný zápas.
     
    90
    Nastavujú sa štyri minúty.
     
    89
    Blížime sa k záveru druhého polčasu a aj samotného zápasu. Pri lopte sú domáci hráči, ktorí to zrejme dotiahnu do víťazného konca.
     
    88
    Center po pravej strane, ale hostia to opäť nevyužívajú. Lopta bola príliš rýchla a prešla bránkovou čiarou. Rozohrávať sa tak bude od brány domácich.
     
    87
    V závere prichádza žltá karta pre Ameobiho.
     
    85
    Po chvíli sme svedkami ďalšieho striedania. Z ihriska odchádza Simpson a nastupuje Gosling.
     
    83
    Striedanie v tíme hostí. Na ihrisko prichádza Ameobi, odchádza Marveaux.
     
    80
    Dobrá šanca na domácej strane, center z pravej strany skončil na zadnej tyči, kde zakončoval hlavou jeden z hráčov v útoku, ktorý mieril však iba do brankára.
     
    79
    Fanúšikovia domácich hráčov už môžu tak trošku aj oslavovať. Benfica aj v týchto sekundách drží loptu na kopačkách a pomaly sa dostáva do útoku, ak by pridali ďalší gól je rozhodnuté.
     
    75
    Uvidíme čo na gól povedia hostia, tí sú v týchto sekundách pri lopte a pomaly sa dostávajú z vlastnej polovice na tú, kde je súper.
     
    70
    Benfica dala gól! Po krátkom čase domáci hráči pridávajú ďalší gól a rázom si myslím, že o víťazovi v dnešnom stretnutí je prakticky rozhodnuté. Všetko zapríčinila ruka v 16-tke a následne premenenie penalty v podaní OSCARA CARDOZA, ktorý sa nemýlil.
     
    65
    Benfica dala gól! Ukazovateľ na skóre sa nám opäť mení a domáci hráči sú prvý krát v dnešnom zápase vo vedení. Krul poslal loptu po malej domov na ľavú stranu, tam však prišlo zaváhanie obrany čo umožnilo prechod do 16-tky v podaní RODRIGA LIMU, ktorý si obišiel brankára skončilo gólom.
     
    65
    Krul od vlastnej brány poslal loptu späť do hry po malej domov, lopta sa však dostáva späť k domácim hráčom.
     
    64
    Stále nám panuje na ihrisku vyrovnaný stav 1:1. Po vhadzovaní sú pri lopte domáci hráči, ktorí sa pomaly z vlastnej polovice budú presúvať k súperovi.
     
    64
    Prihlasujeme sa Vám až po niekoľkých minútach, keďže registrujeme nejaké problémy s pripojením. Všetko však pokračuje v poriadku.
     
    56
    Nejaký čas a sme svedkami útoku aj na druhej strane. Ani hosťom sa nejak nedarí a nedočkali sa priameho zakončenia smerom na bránu. Následný brejk nevyužívajú ani domáci.
     
    55
    Hra stráca pomaly na tempe. Oba tímy si uvedomujú, že jedna chyba a je po zápase. Domáci hráči držia loptu na svojej polovici, kde sa snažia kombinovať a pomaly založiť útok smerom dopredu.
     
    53
    Po nejakom čase sa o niečo pokúsili aj hráči v bielo-čiernych dresoch. Pár prihrávok a rýchly presun k 16-tke súpera, kde sa snažili o nejaké zakončenie, ktoré taktiež neprišlo.
     
    49
    Domáci hráči sa dostávajú do ďalších šancí. Pár prihrávok a skoro sme boli svedkami ďalšieho zakončenia. Benfica je pri chuti, lenže to zakončenie, ktoré chýba gólu stále neprišlo.
     
    47
    Obrovskú šancu mali hostia v úvode druhého polčasu. Dostali sa do rýchleho brejku, ktorí zavŕšili aj strelou, tá z kopačky Cissého obtrela pravú tyč brány.
     
    46
    Pred pár sekundami sa nám začal druhý polčas. Pri lopte sú domáci hráči, ktorí sa vďaka niekoľkým prihrávkam dostali k 16-tke súpera, lenže zakončenie neprišlo.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Druhý polčas začne približne o 22:05.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45
    Z priameho kopu sa nič vážne nedialo. Hostia sa dokázali ubrániť.
     
    44
    V závere prvého polčasu majú možnosť priameho kopu domáci hráči.
     
    42
    Snaženie domácich hráčov pokračuje. Opäť sa natláčajú k 16-tke súpera a skúšajú dať nejaký ten gól. Po rohovom kope sa lopta odráža od obrancov do bezpečia, takže na vedenie si musia chvíľu počkať.
     
    40
    Benfica má ďalšiu šancu, ale na jej konci je opäť brankár Krul, ktorý opäť zakročil. Hlavička po centri z pravej strany skončila u brankára, ktorý zasiahol.
     
    39
    Domáci hráči mali po dlhšom čase opäť akúsi šancu. Prechod stredom, kolmá prihrávka na stred ihriska a nebezpečné zakončenie Rodriga, ktorý páli tesne vedľa ľavej tyče.
     
    38
    Pomaly sa domáci hráči dostávajú k 16-tke súpera. Boj o loptu na ľavej osi najskôr prehrali, ale vzápätí si nejak vybojovali rohový kop.
     
    37
    Postupný útok domácich hráčov skončil na pravej strane. Skončil ako skončil, po faule Newcastlu budú zahrávať štandardnú situáciu na pravej strane.
     
    36
    Ťažko povedať, alebo vopred usudzovať ako zápas dopadne. Na oboch tímoch vidno, že chcú vyhrať, ale šance sa striedajú na oboch stranách a rozhodne zrejme ten, kto dá skorší gól.
     
    35
    Uvidíme ako dopadne tento prvý polčas. Tentokrát to skúšali hostia, ktorí s loptou prenikli po pravej strane a a snažili sa o center do 16-tky, ten im však nevyšiel a obrana sa ubránila.
     
    33
    Po dlhšom čase sme svedkami aj kombinácie smerom do útoku. Pár prihrávok zavŕšilo center pred obranu, ktorý poslala obrana na roh.
     
    30
    Benfica držala pár sekúnd loptu na vlastnej polovici, ale po následnom centri, ktorý im nevyšiel podla predstáv prichádza niečo z kombinácie aj na strane hostí.
     
    30
    Následná rozohrávka od brány domácich. Lopta sa sa vrátila späť na polovicu domácich hráčov, ale tam to opäť kontrolujú hráči v červených dresoch.
     
    27
    Obrovská šanca na domácej strane, ale proti bol brankár Krul! Benfica zakončila na trikrát, ale ako som spomínal proti bol brankár hostí, ktorý perfektne zasiahol. Pri poslednom zakončení domáci žiadali penaltu po ruke, ktorú signalizovali, ale pokračuje sa v hre.
     
    25
    Benfica dala gól! Je vyrovnané! Po dlhšom tlaku sa domáci hráči dočkali gólu, ktorý prichádza azda v tom najlepšom čase. Rýchly prechod do útoku, zakončenie a po dorážke presné zakončenie MORENA RODRIGU.
     
    24
    Na gólové šance to je 0:2, ale čo sa týka držania lopty sú v prevahe domáci hráči, ktorí aj teraz kombinujú v zadných radoch.
     
    23
    Veru nechýbalo málo a hostia mohli ísť do vedenia o dva góly! Rýchly prechod do útoku, center do 16-tky a zakončenie, ktoré po teči obtrelo pravú tyč. Brankár následne reflexne zasahuje.
     
    22
    Po odkope od brány prišiel súboj v strede ihriska. Po pár výmenách lôpt postupuje do útoku Benfica, tá sa presúvala k 16-tke, lenže Newcastle opäť potvrdil svoje kvality v obrane.
     
    21
    Kombinácia Newcastlu na vlastnej polovici. Úprimne sa Vám priznám že to vidím po dlhšom čase, keďže som ani nepostrehol, že by si hostia menil loptu medzi obrancami na viackrát.
     
    20
    Benfica poslala zo štandardnej situácie loptu do 16-tky, tá sa ihneď vrátila k súperovi, ktorí založil nepríjemný protiútok, ktorý domáci zastavili tesne pred vlastnou 16-tkou.
     
    20
    Vyzerá to tak, že sa bude žltiť? Áno je to tak! Po faule v strede ihriska vidí za tvrdý faul zo zadu žltú kartu Perch.
     
    19
    Obrana Newcastlu je naozaj perfektne sformovaná. Ďalší center prichádza z ľavej strany, ten mieril na prednú tyč, kde si všetko pokryl obranca a loptu odráža do bezpečia.
     
    18
    Domáci hráči sú vážne pri chuti, vidno že im to chutí, ale gólovo zatiaľ nie, ibaže by sme sa rozprávali o držaní lopty. Opäť sa snažia niečo vymyslieť na pravej strane, center do 16-tky odrazila obrana.
     
    18
    Po nejakom presune domácich hráčov prišlo zakončenie, lenže to ani z ďaleka nemôže doviesť gól, ktorý by vyrovnal dnešný zápas. Po strele si loptu stavia na 5-tku brankár, ktorý bude rozohrávať.
     
    17
    Ťažko sa aj komentuje milí priatelia, keďže tento zápas po góle nejako stratil na kvalite. Domáci sa snažia prenikať centrami na útočníkov, to však odráža obrana. V tejto réžii sa to zopakovalo párkrát.
     
    15
    Benfica aj tentokrát postupuje do útoku. Jej prechod sa tentokrát realizoval po pravej strane, odkiaľ prišiel aj center do súperovej 16-tky. Tam je opäť pozorná obrana, ktorá posiela loptu do bezpečia.
     
    12
    Newcastle United dal gól! Zápas sa nevyvíjal tak, že by sa do vedenia mohli dostať hráči Newcastlu. Úvod zápasu bol jasne v rukách domácich hráčov, ktorí mali optický tlak. Prvý gól však prichádza na strane súpera, ktorý prenikol po pravej strane, poslal prihrávku pred malé vápno, kde sa najlepšie vyznal DEMBA CISSÉ.
     
    11
    Zápas ako na hojdačke, ale stále sme nevideli nejakú veľkú šancu. O útok sa teraz postarali hostia, lenže tí po prihrávke za obranu boli zastavení postranným rozhodcom, ktorý signalizuje ofsajd.
     
    9
    Benfica si pripisuje ďalšiu čiarku k útoku. Pokus z väčšej vzdialenosti minul bránu a po dlhšom čase sa k lopte dostanú aj hostia, ktorí pohyb lopty naozaj iba sledujú.
     
    8
    Ďalšia strata lopty v kombinácii v podaní hostí a Benfica je opäť pri lopte. Snažia sa prejsť z vlastnej polovice na súperovu. Rýchly prechod k 16-tke súpera bol zavŕšený zakončením, ktoré minulo bránu.
     
    7
    Úvodné minúty patria jasne domácim hráčom. Tí sú pri lopte aj tentokrát a pomaly sa dostávajú do útoku po pravej strane, následný center však dokázala obrana Newcastlu poslať do bezpečia.
     
    5
    Po pár minútach, resp. po úvodnom neúspešnom útoku domácich je to opäť Benfica, ktorá je pri lopte. Rýchly presun za polovicu a center do 16-tky, ktorí obrana posiela na roh.
     
    4
    Pozrime sa na rodiaci útok domácich hráčov. Dosť boli povzbudzovaní aj samotnými fanúšikmi, ale prechodom na pravú stranu prišiel dobrý obranný zákrok.
     
    4
    Úvod stretnutia nám nevyšiel podľa predstáv a po krátkych technických problémoch sa pozrieme už na samotný zápas, ktorý začal pred pár minútami.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Benfica Lisabon začala svoju súčasnú európsku púť v Lige Majstrov a v skupine G obsadila tretie miesto za Barcelonou a Celticom Glasgow, čo pre ňu znamenalo jarný štart v Európskej lige. V 16-finále si, po výsledkoch 0:1 von a 2:1 doma, poradila s Bayerom Leverkusen. V následnom osemfinále sa stretla s francúzskym klubom Bordeaux. Doma ho zdolala 1:0 a vonku 2:3.
     
    Hosťujúci Newcastle United obsadil v skupinovej fáze Európskej ligy druhé miesto v skupine D a postúpil do ďalších bojov. V 16-finále narazil na FC Metalist Kharkov, s ktorým doma remizoval 0:0 a vonku s nim zvíťazil 0:1, vďaka čomu postúpil do osemfinále. V bojoch o štvrťfinále si zmeral sily s ruským klubom Anži Machačkala. V prvom stretnutí s nim remizoval na jeho pôde 0:0, doma zvíťazil 1:0 a výsledok ho posunul do štvrťfinálových bojov.
     
    Vítam vás pri štvrťfinálovom stretnutí, v ktorom si priblížime zápasy Európskej ligy medzi Benficou Lisabon a Newcastle United.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 21:05.

    Tomáš Batiz

    Góly: 25. Rodrigo, 65. Lima, 70. Cardozo (pen.) – 12. Cissé

    Karty:   20. Perch (NEW), 87. Ameobi (NEW)


    Benfica Lisabon: Moraes – Luisão, Garay, Melgarejo, Gaitán, Matić, Almeida, Gomes, Cardozo, John, Rodrigo.
    Newcastle United: Krul – Taylor, Simpson, Yanga-Mbiwa, Perch, Santon, Marveaux, Cabaye, Gutiérrez, Sissoko, Cissé

    Rozhodca: Gautier – Gringore, Harchay (FRA)
    Štvrtok 11.04.2013