Chomutov – K. Vary 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 3:2 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
3:2 (0:0, 2:0, 1:2)
Bílí Tygři Liberec
cz Štvrtok 21.03.2013, 18:00 • KAJOT ARENA • Play-out extraligy (ČR)
Partner:
     
    58:26
    Liberec to zkouší bez brankáře.
     
    55:17
    Dnešnímu utkání přihlíží 6257 diváků. Pouze tisícovka chyběla k tomu, aby bylo vyprodáno.
     
    52:47
    Vladimír Kýhos si bere oddechový čas.
     
    52:47
    Liberec právě vstřelil branku!
    A ještě je tady možná drama. Kometa v posledních minutách hodně polevila a nyní nechala dostat soupeře ke snížení. Duda opět adresoval přesnou přihrávku a tentokrát se střeleckého zakončení dočkal ANTONÍN DUŠEK. Sám před padajícím Trvajem zvedl kotouč nad jeho lapačku. Asistence: Radek Duda.
     
    46:59
    Další možnost pro Liberec na korekci ve výsledku. Leoš Čermák potrestán za hákování.
     
    46:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Teď už ale neměl nárok. PETR NEDVĚD si najel velice rychle před bránu, kam mu adresoval přihrávku Duda a libereckému matadorovi stačilo pouze přiložit hůl. Kotouč pak propadl mezi betony Trvaje. Tak ještě šance pro Tygry, kteří se maličko vrací do hry. Asistence: Radek Duda.
     
    45:28
    Liberec dnes mnoho šancí neměl, nechal si je až na tyto minuty. V další velké šanci byl Kudrna, ale znovu neuspěl. Trvaj chytá velice jistě a spolehlivě.
     
    44:11
    Kometa právě vstřelila branku!
    Do puntíku splněno pořekadlo nedáš - dostaneš. Hra se přelila na druhou stranu a na konci akce střílející LEOŠ ČERMÁK. Ten dostal přesný pas od pravého mantinelu a prudkou ranou z první uklidil kotouč za zádá bezmocného Schwarze. Asistence: Vilém Burian, Hynek Zohorna.
     
    43:56
    Obrovská šance Duška, která mohla dostat Tygry do hry. Sám před bránou trestuhodně přestřeluje.
     
    39:19
    A ještě se bude vylučovat. Tomáš Pospíšil vyloučen za sekání.
     
    36:08
    Jakub Svoboda sám před bránou a za záchranou brzdu musel zatáhnout Tomáš Bulík. Bude se hrát 4/4.
     
    35:20
    Liberec má šanci něco s výsledkem udělat. Na trestné lavici sedí Roman Erat za podražení.
     
    33:55
    Dočekalova bomba od modré proskotačila před bránu, kde tak trochu překvapivě nahazoval udici na Schwarzův naviják Jan Hruška. Jen to v brněnské hale zahučelo. Brankář Tygrů šel po puku jako mslný pes, ale nezasáhl ho. Ke svému štěstí šel těsně vedle.
     
    31:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí vedou již o dvě branky. Dočekal zavezl kotouč před bránu, když si vyklestil cestu přes dva padající obránce a bekhendem zakončil. Schwarz byl dezorientovaný a neviděl vůbec, kde má kotouč. Pozorný byl však TOMÁŠ ŽIŽKA, jenž puk dopravil podruhé do sítě. Asistence: Martin Dočekal.
     
    30:50
    Na druhé straně vidíme první větší šanci hostů. Na pravé straně od Trvaje se ocitl Tomáš Pospíšil a zkusil to z těžké pozice. Vypálil ze vzduchu a trefuje boční síť.
     
    24:39
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesilovka Brnu příliš nešla, přesto se nakonec raduje. Po sérii zmatků v liberecké obraně se k odraženému puku dostal JAKUB SVOBODA a z pozice mezikruží vymetl šibenici Schwarzovy brány. Ten máchl lapačkou pouze na prázdno. Asistence: Jan Hruška.
     
    23:16
    Dlouho se v pěti hrát nebude. Jakub Svoboda byl podražen Výtiskem a pro Brno je tu možnost zahrát si přesilovku.
     
    20:58
    A bude se vylučovat také na brněnské straně. Jakub Svoboda vyloučen za podražení, týmy hrají ve stejném počtu.
     
    20:34
    Liberecký kapitán Petr Nedvěd poslal kotouč do hlediště a inkasuje dvě minuty za zdržování hry.
     
    16:21
    Puk mimo hřiště, vhazování po levici libereckého brankáře.
     
    14:50
    Jakub Čutta 5+DKU, liberecký hráč putuje do sprch.
     
    14:50
    Čutta tvrdě dohrál Vojtěcha Němce. Sestřelil ho ramenem do obličeje a takový podobný faul jsme včera viděli u plzeňského ranaře Hollwega. Nemůže z toho být nic jiného, než 5 + do konce utkání za napadení, takový je trest pro libereckého hráče.
     
    11:21
    Uběhlo pouze pár vteřin a v další stoprocentní akci byl Vojtěch Němec. Šance to byla prakticky totožná, jako předtím u Dočekala. Opět si Marek Schwarz připsal výborný zákrok a svůj tým během jedenácti vteřin dvakrát výrazně podržel.
     
    11:10
    Možná jsem to přivolal, protože registrujeme první gólovou šanci dnešního zápasu. Dočekal dostal přihrávku na modrou čáru odkud se rozjel sám na Schwarze, ten však jeho pokus mezi betony kryje.

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 25. Svoboda J. (Hruška J.), 32. Žižka (Dočekal), 45. Čermák (Burian, Zohorna H.) – 47. Nedvěd (Duda), 53. Dušek (Duda)


    HC Kometa Brno: Trvaj – Krejčiřík, Valach, Malec, Kováčik, Žižka, Dujsík – Burian, Čermák (C), Zohorna Hynek – Dočekal, Hruška Jan, Křivohlávek – Jenyš, Němec, Erat – Svoboda Jakub, Holec, Svoboda Tomáš. Trenér: Vladimír Kýhos.
    Bílí Tygři Liberec: Schwarz – Čakajík, Derner, Čutta, Šimek, Kolmann, Výtisk, Štich – Duda, Nedvěd (C), Dušek – Pospíšil, Bulíř, Bulík – Kudrna, Filippi, Víšek – Bárta, Urban, Špaček – Kica. Trenér: Pavel Hynek.

    Rozhodca: Pešina, Šír - Barvíř, Blümel.

    Diváci: 6257