Košice – Trenčín 5:4 (po s.n.) | HC Slovan – B. Bystrica 1:4 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
HC MONACObet Banská Bystrica
Štvrtok 21.03.2013, 17:00 • Zimný štadión Ondreja Nepelu • Extraliga juniorov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Aj v druhom stretnutí Bystričania dokázali vyhrať, jediný gól Slovana, keď Košarišťana prekvapil Miško, nestačil. Do Bystrice sa tak séria sťahuje za stavu 0:2 pre Baranov, čo znamená zlatý mečbal. (19:14:32)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:00
    Banská Bystrica dala gól!
    Matej Kovalík dostal puk pred bránu, premiešal a krásne poslal k druhej žrdi MISLAVOVI ROSANDIĆOVI, ktorému stačilo len zasunúť do prázdneho priestoru! Asistencie: Matej Kovalík a Mário Lunter. Kovalík sa teší, pretože vie, že to už udrží, a posiela pozdrav do sektoru fanklubu, ktorý sa poväčšine popri spievaní oslavných chorálov k Slovanu venuje len vulgarizmom na stranu Bystrice.
     
    58:51
    Valjent nadvakrát vrátil vyhadzovaný puk do pásma, na tretí už komplikovanejším spôsobom Bystrica pásmo opustila.
     
    58:19
    Oddychový čas pre Slovan Bratislava.
     
    57:54
    Košarišťanovi prešla pomedzi nohy strela Daňa, ale strieľal z uhla a prešlo to po bránkovisku na druhú stranu! Už mohlo byť 2:3 a obrovská dráma!
     
    56:27
    Valjentovu strelu po vhadzovaní tečoval Schroner, ale aj tak puk letel mimo bránu.
     
    55:49
    Černákovo strieľané nahodenie sa poodrážalo od hráčov a skončilo medzi kruhmi. Najmä fanklub vôbec prvý gól domácich na tejto ploche povzbudil k väčšej aktivite a aj hráči samotní sa viac snažia.
     
    54:42
    Slovan dal gól!
    Tomáš Mikúš to skúsil veľmi netradične, spoza brány nahodil puk o Košarišťana a ENRICO MIŠKO ho so šťastím dostrkal za jeho chrbát! Košarišťan sa síce snažil tomu zabrániť, ale tentokrát šťastie nebolo na jeho strane a je to deviaty gól, ktorý v deviatich play-off zápasoch inkasuje. Asistencia: Tomáš Mikúš.
     
    52:42
    Mikúšova strela zoči-voči Košarišťanovi, ktorý likviduje aj túto šancu a pred blížiacimi sa hráčmi si radšej lapačku s pukom skryl za chrbát.
     
    52:32
    Valjent pracne dostal puk do pásma, prenechal ho Daňovi, ale ten nevedel puk pri mantineli nájsť a Bystrica opäť vyhadzuje.
     
    51:34
    Vylúčenie Banská Bystrica - Mário Lunter - dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    50:47
    Klučiarova prihrávka na stred Novákovi zaletela na druhé krídlo, Tibenský naviazal na seba pozornosť brankára a znova prihrával, ale ani Novák ani Klučiar nedokázali prekonať Košarišťana, ktorý strelu vyrazil a Predajniansky puk poslal preč.
     
    49:52
    Daňo to skúsil švihom pomaly od modrej čiary, Košarišťan puk nekompromisne zovrel v lapačke.
     
    48:50
    Peter Valent sa pomaly rozbehol na trestné, skúsil blafák, ale minul. Stav ostáva nezmenený.
     
    48:50
    Valentov útok na bránu, bránený spadol a je nariadené trestné strieľanie. Michal Šalka - držanie.
     
    47:13
    Klučiarovo nahodenie Košarišťan vyrazil do vzduchu a puk spadol naňho! Len-len, že sa neskĺzol do brány!
     
    46:01
    V tretej tretine sa hrá už klasický juniorský hokej s otvoreným priestorom, rýchlymi vpádmi do pásma a šancami na oboch stranách. Žiadne špekulácie, prehnaná taktika ani výraznejšie bránenie.
     
    44:39
    Lunter vypracoval šancu pre Lampera, ktorý ale netrafil puk, keď bránený padal na ľad.
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 55. Miško (Mikúš) – 5. Lamper (Lunter, Šimun), 10. Róth (Kovalík, Šimun), 29. Lamper (Gachulinec), 59. Rosandić (Kovalík, Lunter)


    HC Slovan Bratislava: Pat. Rybár - Valjent, Bačik, Gula, E. Černák, Skurák, P. Kopecký - Schroner, T. Mikúš, M. Daňo - Klučiar, B. Novák, Tibenský - S. Petráš, Šalka, Môcik - Brodek, Mikšík, Zajíček - Mlynčár, Mikšík.
    HC MONACObet Banská Bystrica: Košarišťan - M. Rosandić, Mikuš, Janovský, Tarabík, L. Dubeň, T. Varga, J. Predajniansky, Gachulinec, Ramaj - Melkumjan, M. Macko, Ju. Šeliga, M. Lunter, Šimun, Majling, R. Gašpar, Róth, Kovalík, Valent, P. Lamper.

    Rozhodca: Baluška - J. Tvrdoň, Výleta