Omsk – Čeljabinsk 0:4 (kon.) | Kazaň – Ufa 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
Ak Bars Kazaň
4:3 (1:1, 1:0, 1:2 - 1:0)
HC Salavat Julajev Ufa
Sobota 16.03.2013, 14:15 • Tatneft-Arena, Kazaň (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    69:41
    Kazaň dala gól!
    Domáci hráči vyhrávajú tento zápas! Po fantastickej strieľanej prihrávke od Zaripova sa do samostatného nájazdu dostal ALEXEJ MOROZOV, ktorý si dobrou sťahovačkou obabral gólmana Tarkkiho a následne puk už len zasunul do brány hosťujúcej Ufy. Asistenciu si pripisuje Danis Zaripov.
     
    69:28
    Do ďalšej skvelej gólovej šance sa dostal po prihrávke od Immonena domáci Pesonen, no ten napokon trafil len ľavú ruku hosťujúceho gólmana Tarkkiho!
     
    68:58
    Obrovský závar pred bránou hostí! Kuljaš získal skvelú prihrávku a dostal sa do samostatného nájazdu! Napokon sa však obranca Zubarev stihol vrátiť a zrazil sa s gólmanom Tarkkim.
     
    66:55
    Trubačjov sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavej strane, no napokon sa rozhodol ešte prihrávať, no jeho prihrávku azchytil pozorný Kuljaš.
     
    62:21
    Ufa sa drží v útočnom pásme a snaží sa niečo vymyslieť, no momentálne sa jej nedarí. Zinovjev tvrdo zakončoval z ľavej strany, no gólman Barulin skvele zareagoval a puk svojím betónom v poslednej chvíli vyrazil do bezpečia!
     
    59:42
    Do fantastickej gólovej šance sa tentorkát dostal opäť Lukojanov, no z prvej v medzikruží trafil len dobre rozložené betóny gólmana Tarkkiho, ktorý následne prerušuje hru!
     
    58:08
    Na druhej strane sa do fantastickej gólovej šance dostal Lukojanov, no z hranice ľavého kruhu napokon minul priestor takmer brány hostí.
     
    57:44
    Z hranice pravého kruhu tentokrát tvrdo zakončoval hosťujúci Pihlström, no gólman Barulin jeho delovku zblokoval svojou vyrážačkou na zadný mantinel!
     
    56:20
    Hosťujúca Ufa je pri ofenzívnej chuti, no domáci gólman Barullin momentálne nádherne čaruje! Po skvelej prohrávke od Zinovjeva sa k puku dostal Filatov, no gólman Barulin sa skvele presunul a následne ho svojou lapačkou nádherne vychytal!
     
    55:45
    Ufa dala gól!
    A je vyrovnané! Ihneď po vhadzovaní sa k puku na ľavej strane dostal ŠTEFAN RUŽIČKA, ktorý spoza hráča poslal na domácu bránu nepríjemnú strelu zápästím. Tá napokon skončila v ľavom hornom rohu domácej brány! Asistencie si pripisujú hráči Sergej Zinovjev a Miroslav Blaťák.
     
    54:32
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát nebezpečne pálil Kaigorodov, no gólman Barulin skvele vykorčuľoval a po puku sa efektívne hodil!
     
    52:48
    Ufa poriadne zaváhala na modrej čiare a do úniku sa dostal Kuljaš! Ten tvrdo zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho príklep gólman Tarkki zblokoval na zadný mantinel.
     
    51:43
    Po tvrdom zakončení z pravej strany od Mirnova sa gólman Barulin blysol ďalším dobrým zákrokom, no domáci Pesonen neudržal nervy na uzde a napadol svojho súpera. Následne obdržal dvojminútový trest za úder na oblasť hlavy a krku. Za tento faul si odnáša aj 10minútový osobný trest.
     
    48:48
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal domáci Obukov, no gólman Tarkki sa nenechal zmiasť. Kazaňčania boli v protiútoku dvaja, no Obukov sa rozhodol páliť sám. Dobrou sťahovačkou a následným zakončením však neprekonal pozorný pravý betón hosťujúceho brankára.
     
    47:05
    Kazaň dala gól!
    Domáci napokon dokázali využiť aj túto presilovú hru! Podarilo sa im to z úplne nevinnej akcie, keď puk nahadzoval na bránu hostí ILJA NIKULIN! Vyzeralo to tak, že ho ešte tečoval Tereščenko, no napokon sa tak nestalo. Tento gól je bez asistencií.
     
    45:41
    Kornejev tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no gólman Tarkki napokon zasahovať nemusel, keďže delovka jeho súpera smerovala len mimo jeho brány.
     
    45:08
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť hosťujúci Stepanov, ktorý fauloval Nikulina.
     
    44:21
    Barulin si je od inkasovaného gólu už stopercentne istý! Z ľavej strany ho tvrdým švihom preveril Pihlström, no gólman Kazane puk po skvelom reflexe ukryl vo svojej lapačke.
     
    42:55
    Od modrej čiary tvrdo pálil Atjušov, no jeho strelu Barulin vyrazil betónmi pred seba. Následne sa snažil dorážať ešte Trubačjov, no pozorný domáci gólman puk vyrazil na ochrannú sieť.
     
    41:59
    A je tu vylúčenie na strane Kazane. Na dve minúty za podrazenie si odchádza sadnúť Niko Kapanen.
     
    40:14
    Ufa dala gól!
    Hosťujúca Ufa vstúpila do druhej tretiny priam fantasticky a už po 14 sekundách sa jej podarilo vyrovnať! Po tvrdej strele z medzikružia od IGORA MUSATOVA sa síce gólman Barulin načiahol po puku, no už ho nedokázal vyraziť von zo svojej brány. Bez asistencií.
     
    39:55
    Z hranice pravého kruhu tentorkát tvrdo zakončoval Tereščenko, no gólman Tarkki si zachoval chladnú hlavu a puk úspešne vyrazil. Následne pálil ešte Petrov, no hosťujúci gólman ukončil druhú tretinu ďalším dobrým zákrokom.
     
    38:46
    Kazaň dala gól!
    Domáci napokon dokázali využiť túto presilovú hru a dostávajú sa do vedenia! Po fantastických prihrávkach sa k puku na modrej čiare dostal ILJA NIKULIN, ktorý svojou delovkou z prvej umiestnil puk presne k ľavej žŕdke hosťujúcej brány. Tarkki ani tentokrát nemal šancu. Asistencie si pripisujú hráči Alexej Morozov a Konstantin Kornejev.
     
    37:29
    Domáci hráči Kazane si zahrajú vpočetnej výhode. Na dve minúty si za faul lakťom odchádza sadnúť hosťujúci Alexej Glukov.
     
    35:43
    Spomedzi kruhov to tentokrát skúšal aj Ružička, no gólman Barulin sa nenechal zahanbiť a napokon jeho strelu a aj následnú dorážku skrotil svojími betónmi.
     
    34:48
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal hosťujúci Filatov, no po jeho úniku prišlo tvrdo zakončenie, ktoré gólmana Barulina nezastrašilo. Ten dobre zasiahol svojími betónmi.
     
    26:21
    Hráči Ufy si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si odchádza sadnúť Kirill Petrov, ktorý sa previnil faulom kolenom.
     
    19:57
    Do menšej potyčky za domácou bránou sa tentokrát zapojili hráči Dmitry Obukov a Andrej Zubarev. Hlavný rozhodca každého z nich odmenil dvoma minútami za hrubosť.
     
    19:24
    Domáci hráči si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť hostujúci Vitaly Proškin.
     
    17:54
    Ufa dala gól!
    Ufa nevyužila presilovú hru, no napokon dokázala vyrovnať! Po rýchlom protiútoku a skvelej prihrávke od Trubačjova sa k puku pred gólmanom domáceho celku dostal ALEXANDER SVITOV, ktorý si osamotený rýchlymi pohybmi vycvičil bezmocného Barulina, ktorý už nemal šancu na úspešný zásah. Asistenciu si pripisuje Jury Trubačjov.
     
    16:35
    Do fantastickej gólovej šance sa dostal hosťujúci Mirnov, ktorý sa dostal k puku po zblokovanej strele Musatova, no gólman Barulin bol v strehu a následnú dorážku Mirnova zblokoval svojou hokejkou na zadný mantinel!
     
    15:29
    Avízované vylúčenie na domácej strane sa stalo skutočnosťou. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť domáci útočník Obukov.
     
    12:25
    Kazaň dala gól!
    Domáci sa po rýchlej kombinačnej akcii dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke z pravej strany od Pesonena sa k puku v medzikruží dostal JARKKO IMMONEN, ktorý svojou nekompromisnou delovkou vymietol hornú časť brány gólmana Tarkkiho. Asistencie si pripisujú hráči Janne Pesonen a Dmitry Obukov.
     
    10:40
    Do ďalšej dobrej šance sa dostal domáci Morozov, ktorý získal puk na ľavom kruhu, no napokon bol neúspešný! Jeho tvrdá delovka skončila len mimo hosťujúcej brány.
     
    07:16
    Zaripov sa dostal do skvelej gólovej šance na pravej strane, no jeho tvrdá strela zápästím bola napokon v poslednej chvíli zblokovaná jedným z hosťujúcich obrancov!
     
    05:59
    Žerdev posielal nebezpečenú prihrávku pred bránu Ufy, no tam napokon stáli len hosťujúci obrancovia, ktorí sa oslobodili vyhodením puku do stredného pásma.
     
    04:12
    Puk na pravom kruhu získal Ružička, ktorý následne tvrdo vypálil, no gólman Barulin sa nenechal zahanbiť a puk svojou lapačkou zblokoval na svoju výstroj.

    Góly a asistencie: 13. Immonen (Pesonen, Obukov), 39. Nikulin (Morozov, Kornejev), 48. Nikulin, 70. Morozov (Zaripov) – 18. Svitov (Trubačjov), 41. Musatov, 56. Ružička (Zinovjev, Blaťák)


    Ak Bars Kazaň: Barulin (Garipov) - Nikulin, Kornejev, Kuljaš, Medvedev, Zakarčuk, Komitsky, Jarullin - Zaripov, Kapanen, Morozov - Pesonen, Immonen, Obukov - Tereščenko, Lukojanov, Petrov - Bodrov, Golubev, Žerdev.
    HC Salavat Julajev Ufa: Tarkki (Vasilevsky) - Atjušov, Sopel, Blaťák, Proškin, Zubarev, Koltsov, Isangulov, Pankov - Musatov, Stepanov, Glukov - Mirnov, Pihlström, Kaigorodov - Ružička, Filatov, Zinovjev - Tubačjov, Svitov, Slepyšev.

    Rozhodca: Vjačeslav Bulanov (RUS), Alexej Ravodin (RUS) - Dmitry Sivov (RUS), Sergej Šeljanin (RUS)