Omsk – Čeljabinsk 0:4 (kon.) | Kazaň – Ufa 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
Ak Bars Kazaň
4:3 (1:1, 1:0, 1:2 - 1:0)
HC Salavat Julajev Ufa
Sobota 16.03.2013, 14:15 • Tatneft-Arena, Kazaň (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:15.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už piatom štvrťfinále play-off KHL!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z Tatneft-Areny, kde si od 14:15 zmeria sily v mimoriadne dôležitom zápase domáci celok AK Bars Kazaň, proti ktorému nastúpi celok HC Salavat Julajev Ufa.

    Hokejistom Kazane sa celkom dobre darilo aj v minulej sezóne, keď dokázali svoje konečné umiestnenie dotiahnuť na peknú šiestu priečku. V základnej časti tejto sezóny sa im darilo ešte o čosi viac, keď sa napokon dokázali umiestniť na prvom mieste v tabuľke východnej konferencie so 104 bodmi za 34 výhier a 18 prehier.
    V prvom kole play-off si hráči Kazane zmerali sily s výberom Neftekhimiku Nižnekamsk a ako sa od pravého favorita očakávalo, tak Kazaň zvíťazila jasne - 4:0 na zápasy. Na domácom ľade porazili Nižnekamsk v pomeroch 5:1 a 3:0. V Nižnekamsku to bolo už o čosi ťažšie, no Kazaň si s domácimi hráčmi napokon poradila a zdolala ich v pomeroch 2:1 a 3:2 po predĺžení.

    Hráči Ufy si vybojovali v sezóne 2010/2011 prestížny Gagarinov pohár a veľa sa od nich očakávalo aj v minulej sezóne. Napokon im však minuloročné play-off až tak dobre nevyšlo a Ufa skončila na konečnej deviatej priečke. V základnej časti si Ufa počínala pomerne dobre a skončila na piatej priečke s 88 bodmi za 29 výhier a 23 prehier.
    V prvom kole play-off to však Ufa už také ľahké nemala. Meriala si sily so zvučným tímom, akým je Metallurg Marnitogorsk, ktorý majstrov predminulej sezóny poriadne potrápil. Séria sa začala v Magnitogorsku, kde najskôr Ufa vyhrala v pomere 4:3 po predĺžení, no následne prehrala 0:2. V Ufe sa séria dostala opäť do vyrovnaného stavu, keďže domáci najskôr vyhrali v pomere 4:1 a následne prehrali v pomere 2:3. Následne v Magnitogorsku domáci vybojovali mečbal po výhre 2:1, no Ufa si počínala veľmi dobre a následne doma vyrovnala výhrou 5:4 a v Magnitogorsku rozhodla o svojom postupe výhrou 2:0. Ufa teda vyhrala nad Nižnekamskom v pomere 4:3 na zápasy.

    Prvý zápas tohto štvrťfinále sa odohral v Kazani, no domácim sa až tak dobre nedarilo. V prvej tretine síce góly nepadli, no v 30. minúte zápasu poslal domácich do vedenia Obukov. Už v 35. minúte však v presilovej hrevyrovnával Pihlstrom. Domáci si v 48. minúte vybojovali opäť vedenie, no už po 38 sekundách ich prerušil Pihlstrom, ktorý svojím druhým gólom v presilovej hre opäť vyrovnal. Následne v 54. minúte Ufa otočila zápas na svoju stranu gólom Filatova a už si svoju výhru 3:2 (0:0, 1:1, 2:1) udržala.

    V druhom štvrťfinálovom zápase na ľade Kazane sa však domácim opäť veľmi nedarilo a už to vyzeralo s nimi zle. Hostia sa presadili gólmi v 17. minúte a v 60. minúte a napokon vyhrali v pomere 2:0 (1:0, 0:0, 1:0).

    V treťom zápase, ktorý sa už odohral na ľade Ufy sa však zrodilo mierne prekvapenie. Kazaň zabrala na plné obrátky a napokon prekvapila domácich poriadnou spŕškou. Najskôr sa hostia presadili dvoma gólmi v druhej tretine a v 60. minúte pridali aj tretí do prázdnej brány. Kazaň teda vyhrala v tomto zápase v pomere 3:0 (0:0, 2:0, 1:0).

    Vo štvrtom štvrťfinálovom zápase sme videli opäť súboj na ľade Ufy a v ňom aj ďalšie prekvapenie. Bol to veľmi vyrovnaný zápas, keďže sa domáci dvakrát dostali do vedenia, no v 33. minúte Kazaň dokázala vyrovnať na 2:2. Už v 35. minúte sa hráči Ufy dostali do vedenia, no v 38. minúte domáci vyrovnali na 3:3. Tretia tretina už však bola v znení Kazane, ktorá dvoma gólmi v 42. minúte a v 51. minúte rozhodla o vyrovnaní štvrťfinálovej série na 2:2 výhrou 5:3 (1:1, 2:2, 2:0).

    Stav štvrťfinálovej série medzi týmito tímami je po štyroch zápasoch teda vyrovnaný - 2:2.

    V tejto série vidíme jasný fakt, že obom tímom sa lepšie darí na ľade súpera. Podarí sa Kazani podarí pred domácimi fanúšikmi túto štatistiku prelomiť?
     
    Úvodné zostavy:

    AK Bars Kazaň: Barulin (Garipov) - Nikulin, Kornejev, Kuljaš, Medvedev, Zakarčuk, Komitsky, Jarullin - Zaripov, Kapanen, Morozov - Pesonen, Immonen, Obukov - Tereščenko, Lukojanov, Petrov - Bodrov, Golubev, Žerdev.

    HC Salavat Julajev Ufa: Tarkki (Vasilevsky) - Atjušov, Sopel, Blaťák, Proškin, Zubarev, Koltsov, Isangulov, Pankov - Musatov, Stepanov, Glukov - Mirnov, Pihlström, Kaigorodov - Ružička, Filatov, Zinovjev - Tubačjov, Svitov, Slepyšev.

    Rozhodca: Vjačeslav Bulanov (RUS), Alexej Ravodin (RUS) - Dmitry Sivov (RUS), Sergej Šeljanin (RUS).
     
    Celou Taftnet Arénou sa ozýva ruská národná hymna! Zápas sa nám o malú chvíľu začne.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:05
    K puku sa po úvodnom vhadzovaní v prvej tretine dostali hráči hosťujúcej Ufy, ktorí sa bleskovo dostali cez stredné pásmo a snažia sa zaútočiť.
     
    00:50
    Hráči Kazane si mierne nerozumeli v rozohrávke cez stredné pásmo a následne poslali puk len k bráne Ufy. Gólman Tarkki ho následne naservíroval pre svojich spoluhráčov.
     
    01:15
    Petrov tvrdo zakončoval z medzikružia, no gólman Tarkki bol v strehu a puk svojou lapačkou vyrazil do bezpečia. Na rade je ďalší útok Ufy.
     
    01:41
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát tvrdo zakončoval Kaigorodov, no gólman Barulin bol v strehu a puk zachytil medzi svojími dobre osadenými betónmi.
     
    02:15
    Lokujanov sa dostal k puku na ľavom kruhu a tvrdo vystrelil! Gólman Tarkki bol však v strehu a puk svojím pravým betónom vyrazil na ochrannú sieť.
     
    02:29
    Ufa sa previnila miernym zaváhaním, keď po rozohrávke Kazane zachytila puk, no následne predviedla len zakázané uvoľnenie.
     
    02:52
    Tereščenko sa dostal k puku v strednom pásme a následne ho len nahodil na zadný mantinel. Tam si ho prevzali hráči Ufy, ktorí sa snažia niečo vymyslieť.
     
    03:21
    Kazaň momentálne veľmi dobre forčekuje, no Ufa je na tom korčuliarsky dobre a tomuto forčekingu intenzívne odoláva.
     
    03:59
    Z ľavej strany to tentokrát skúšal Mirnov, no gólman Barulin zasahovať nemusel. Mirnova delovka smerovala cez bránkovisko len na zadný mantinel.
     
    04:12
    Puk na pravom kruhu získal Ružička, ktorý následne tvrdo vypálil, no gólman Barulin sa nenechal zahanbiť a puk svojou lapačkou zblokoval na svoju výstroj.
     
    04:41
    Obukov sa snažil spoza brány Ufy prihrávať pred Tarkkiho, no ten mu to nedovolil a puk ukryl vo svojej lapačke. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    05:16
    Domáci Jarullin sa dostal k puku na pravej strane a následne ho chcel prihrávať na stred. Tam si ho však prevzali len pozorní obrancovia Ufy, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    05:59
    Žerdev posielal nebezpečenú prihrávku pred bránu Ufy, no tam napokon stáli len hosťujúci obrancovia, ktorí sa oslobodili vyhodením puku do stredného pásma.
     
    06:27
    Momentálne sú pri puku hráči domácej Kazane, ktorí ho majú v moci za vlastnou bránou. Po prestriedaní síl sa okamžite snažia predrať cez stredné pásmo a efektívne zaútočiť.
     
    06:58
    Na rade je prvá komerčná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať pred gólmanom Tarkkim, ktorý sa blysol ďalším dobrým zákrokom po dobrej strele od Kuljaša.
     
    07:16
    Zaripov sa dostal do skvelej gólovej šance na pravej strane, no jeho tvrdá strela zápästím bola napokon v poslednej chvíli zblokovaná jedným z hosťujúcich obrancov!
     
    07:57
    Hráči Ufy chceli tento útok domácich opätovať, no mierne sa im to nepodarilo. Domáci sú dobre naladení a veľmi dobre pokrývajú stredné pásmo.
     
    08:08
    Proškin tvrdo zakončoval spoza pravého kruhu, no gólman Barulin bol v strehu a puk s veľkým prehľadom ukryl vo svojej lapačke. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    08:51
    Domáci hráči Kazane sa opäť natlačili pred bránu Ufy, no hosťujúci obranca Atjušov odstavil domácich veľmi dobrou pozičnou hrou. Následne sa do útoku dostáva Ufa.
     
    09:08
    Ufe útok veľmi nevyšiel a hosťujúci hráči sa po dobrej prihrávkovej kombinácii previnili postavením mimo hry - ofsajdom.
     
    09:28
    Gólman Barulin si na svoje konto pripisuje ďalší úspešný zákrok! Tentokrát veľmi dobre zneškodnil Stepanova, ktorý to na neho skúšal spomedzi kruhov. Gólman domácich však opäť oprášil svoju lapačku.
     
    09:55
    Žerdev tvrdo pálil z pravej strany, no gólman Tarkki zasahovať nemusel, keďže strela domáceho útočníka smerovala len mimo jeho brány. Následne sú pri puku hostia.
     
    10:40
    Do ďalšej dobrej šance sa dostal domáci Morozov, ktorý získal puk na ľavom kruhu, no napokon bol neúspešný! Jeho tvrdá delovka skončila len mimo hosťujúcej brány.
     
    11:16
    A je tu ďalší ofsajd na strane hosťujúcej Ufy. Útočníkovia si opäť mierne nerozumeli a jeden z nich sa dostal za modrú čiaru skôr ako puk.
     
    11:53
    Garipov získal puk v strednom pásme a následne ho chcel prihrať na pravú stranu, no dobre forčekujúci hráči Ufy boli v strehu a puk zblokovali naspäť do stredného pásma.
     
    12:25
    Kazaň dala gól!
    Domáci sa po rýchlej kombinačnej akcii dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke z pravej strany od Pesonena sa k puku v medzikruží dostal JARKKO IMMONEN, ktorý svojou nekompromisnou delovkou vymietol hornú časť brány gólmana Tarkkiho. Asistencie si pripisujú hráči Janne Pesonen a Dmitry Obukov.
     
    12:55
    Hráči Kazane sú veľmi dobre naladení a opäť útočia. Tentokrát Tarkkiho ohrozila dvojica Pesonen a Obukov, no ani jeden z nich nedokázal prekonať pozorné betóny hosťujúceho gólmana.
     
    13:10
    Kazaň je opäť pri puku v útočnom pásme a momentálne si vytvára veľmi dobrý ofenzívny tlak. Hosťom sa zatiaľ veľmi nedarí a snažia sa dobre brániť-
     
    13:22
    Spoza pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Nikulin, no gólman Tarkki tentokrát nezaváhal a puk s veľkým prehľadom zachytil na svojich betónoch.
     
    13:59
    Vhadzovať sa tentokrát bude v strednom pásme, keďže hráči Ufy si opäť mierne nerozumeli a predviedli svojím fanúšikom len zbytočný ofsajd.
     
    14:21
    Hokejisti Ufy sa natlačili do útočného pásma, no momentálne sa im veľmi nedarí. Domáci obrancovia sú v strehu a zatiaľ sa bránia veľmi dobre.
     
    14:58
    Ufa si mierne nerozumela v rozohrávke a následne sa k puku dostali jej obrancovia. Obukov neuniesol svoje emócie a fauloval. Ufa má však ešte výhodu, keďže má puk vo svojej moci.
     
    15:29
    Avízované vylúčenie na domácej strane sa stalo skutočnosťou. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť domáci útočník Obukov.
     
    15:59
    Ufa sa zatiaľ stále drží v útočnom pásme, no gólman Barulin je spolu so svojími obrancami v strehu a bránia svoju svätyňu veľmi dobre.
     
    16:35
    Do fantastickej gólovej šance sa dostal hosťujúci Mirnov, ktorý sa dostal k puku po zblokovanej strele Musatova, no gólman Barulin bol v strehu a následnú dorážku Mirnova zblokoval svojou hokejkou na zadný mantinel!
     
    17:08
    Domáci hráči Kazane sa po dlhšej dobe napokon dokázali oslobodiť a puk vyhodili do stredného pásma. Vyzerá to tak, že v tomto oslabení sa už ubránia.
     
    17:54
    Ufa dala gól!
    Ufa nevyužila presilovú hru, no napokon dokázala vyrovnať! Po rýchlom protiútoku a skvelej prihrávke od Trubačjova sa k puku pred gólmanom domáceho celku dostal ALEXANDER SVITOV, ktorý si osamotený rýchlymi pohybmi vycvičil bezmocného Barulina, ktorý už nemal šancu na úspešný zásah. Asistenciu si pripisuje Jury Trubačjov.
     
    18:49
    Domáci hráči sa rýchlymi protiútokmi snažia dostať tento zápas do svojho vedenia, no momentálne sa im veľmi nedarí. Ufa sa veľmi dobre bráni a nechce inkasovať.
     
    19:24
    Domáci hráči si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť hostujúci Vitaly Proškin.
     
    19:57
    Do menšej potyčky za domácou bránou sa tentokrát zapojili hráči Dmitry Obukov a Andrej Zubarev. Hlavný rozhodca každého z nich odmenil dvoma minútami za hrubosť.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretine sme mohli vidieť veľmi vyrovnaný výkon na oboch stranách, o čom nám hovorí aj výsledok 1:1. Vo väčšej časti prvej tretine však boli aktívnejší domáci hokejisti Kazane, ktorí napokon v 13. minúte dokázali gólmana Tarkkiho prekonať. Postaral sa o to skvelou strelou do hornej časti brány Jarkko Immonen. Hráči Ufy sa však nenechali zahanbiť a po nevyužitej presilovej hre napokon skórovali, keď si domáca obrana neustrážila Alexandra Svitova, ktorý nedal Barulinovi šancu.
    Druhú tretinu začneme v znení presilovej hry domáceho celku, ktorá bude trvať ešte 84 sekúnd.

    Podarí sa jednému z tímov dostať do vedenia a aj si ho udržať alebo uvidíme aj po 40 minútach vyrovnaný gólový účet?
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:03
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine vyhrali domáci hráči Kazane, ktorí vo svojej presilovej hre okamžite napádajú útočnú modrú čiaru.
     
    20:48
    Morozov sa dostal k puku na pravej strane a následne ho nahodil krížne pred bránu Ufy. Tečovať ho chcel ešte Kapanen, no napokon sa mu nepodarilo trafiť priestor Tarkkiho brány.
     
    21:27
    Hráči Ufy hrajú už v plnom počte a vyzerá to tak, že v tomto útoku neinkasujú. Po nepresnej prihrávke od Nikulina hostia vyhodili puk do stredného pásma.
     
    21:57
    Kazani napokon nevyšiel ani ďalší rýchly útok. Ufa sa dostala k puku a okamžitým protiútokom sa snaží prekvapiť pozorného Barulina.
     
    22:15
    Z pravej strany strany to tentokrát skúšal Mirnov, no gólman Barulin bol v strehu a puk svojími betónmi vyrazil na zadný mantinel. Momentálne však hostia ofenzívne tlačia svojich súperov.
     
    22:58
    Kazaň sa dokázala oslobodiť aj tentokrát a po nepresnej prihrávke od Filatova korčuľujú domáci smerom dopredu. Uvidíme, ako ďaleko to dotiahnu.
     
    23:45
    Morozov sa dostal k puku na pravej strane, no napokon sa neodhodlal strieľať, keďže gólman Tarkki mal ľavú žŕdku ukážkovo pokrytú. Po malej chvíli smerujú do útoku opäť hráči Ufy.
     
    24:25
    Ufe to ani tentokrát nevyšlo. Blaťák nahodil puk len na zadný mantinel a následne si ho prevazli domáci Kazaňčania. Tí zakladajú bleskový protiútok.
     
    24:58
    Do dobrej šance sa dostal domáci Golubev, no po jeho úniku bolo tvrdé zakončenie z medzikružia len nepresné a gólman Tarkki si mohol vydýchnuť.
     
    25:21
    Hra sa momentálne prelína zo strany na stranu a ani jeden z tímov nemá navrch. Aktuálne sú pri puku hráči Kazane, ktorí sa snažia niečo vymyslieť.
     
    25:55
    Ufa opäť veľmi dobre forčekuje a efektívne zneškodňuje rozohrávku svojho súpera. Následne sa hra po dlhej dobre prerušila a uvidíme komerčnú prestávku.
     
    26:21
    Hráči Ufy si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si odchádza sadnúť Kirill Petrov, ktorý sa previnil faulom kolenom.
     
    26:49
    Z pravej strany tvrdo pálil Obukov, no gólman Tarkki bol v strehu a puk zblokoval svojími betónmi na ochrannú sieť.
     
    27:20
    Hráči Ufy sa snažia ofenzívne presadiť, no momentálne sa im veľmi nedarí. Kazaňčania sa veľmi dobre bránia a výrazne ich drží nad vodou aj pozorný gólman Barulin.
     
    28:05
    Barulin si na svoje konto pripísal ďalší úspešný zákrok, keď po tvrdej strele od Atjušova puk zachytil vo svojej pozornej lapačke. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    28:50
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť. Mierne navrch majú hráči domácej Kazane, ktorí získali puk.
     
    29:35
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Ružička, no gólman Barulin bol v strehu a puk vyrazil svojími pozornými betónmi na zadný mantinel.
     
    30:18
    Morozov nebezpečne forčekoval a takmer odstavil hosťujúcich hráčov pri ich rýchlej rozohrávke, no pozorný Svitov napokon poslal puk do stredného pásma.
     
    31:05
    Domáci sú opäť pri puku a snažia sa presadiť po stranách. Po tvrdej strele od Žerdeva však gólman Tarkki bol v strehu a puk zachytil na svojej výstroji.
     
    31:55
    Hra sa opäť presunula pred bránu hosťujúcej Ufy, no gólman Tarkki zatiaľ odoláva priam ukážkovo a domáci útočníkovia majú s jeho účinkovaním zjavné problémy.
     
    32:15
    Pred bránou Ufy sa odohrala ďalšia nebezpečná potyčka, no hlavní rozhodcovia napokon nevylučovali a hráčov len upozorňujú.
     
    32:58
    Z pravej strany tentokrát dobre zakončoval Kapanen, no pozorný Tarkki bol opäť úspešnejší a strelu svojho súpera vyrazil do bezpečia svojími pozornými betónmi.
     
    33:15
    Po dobrej strele od Tereščenka sa dobrým reflexom vo svojej ľavej ruke blysol gólman Tarkki, ktorý poslal puk na ochrannú sieť svojou vyrážačkou. Na rade je komerčná prestávka.
     
    33:52
    Kazaň si tentokrát mierne nerozumela pri prechode cez útočnú modrú čiaru a predviedla len ofsajd. Po ňom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    34:21
    Žerdev vysoko napádal rozohrávku Ufy, no napokon sa mu nepodarilo získať puk. Pozorný Atjušov puk udržal a následne posiela svojich spoluhráčov do útoku.
     
    34:48
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal hosťujúci Filatov, no po jeho úniku prišlo tvrdo zakončenie, ktoré gólmana Barulina nezastrašilo. Ten dobre zasiahol svojími betónmi.
     
    35:20
    Zinovjev tvrdo pálil z ľavého kruhu, no gólman Barulin bol opäť v strehu a puk svojími betónmi vyrazil do bezpečia. Ufa je však stále pri puku.
     
    35:43
    Spomedzi kruhov to tentokrát skúšal aj Ružička, no gólman Barulin sa nenechal zahanbiť a napokon jeho strelu a aj následnú dorážku skrotil svojími betónmi.
     
    36:11
    Golubev nebezpečne pálil z medzikružia, no gólman Tarkki napokon zasahovať nemusel. Golubevova delovka smerovala len napravo od brány hostí.
     
    36:36
    Kazaň sa opäť natlačila pred bránu gólmana Tarkkiho. Ufa však zachytila súperovu prihrávku a poslala puk cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    37:29
    Domáci hráči Kazane si zahrajú vpočetnej výhode. Na dve minúty si za faul lakťom odchádza sadnúť hosťujúci Alexej Glukov.
     
    37:49
    Hosťujúci obranca Isangulov odviedol poriadny kus práce, keď získal puk proti trom domácim hráčom a následne ho poslal až ku domácej bráne.
     
    38:21
    V tejto presilovej hre sa hráčom Kazane zatiaľ veľmi nedarí. Obrancovia Ufy sú v strehu a bránia sa veľmi dobre. Gólman Tarkki drží svoj tím nad vodou.
     
    38:46
    Kazaň dala gól!
    Domáci napokon dokázali využiť túto presilovú hru a dostávajú sa do vedenia! Po fantastických prihrávkach sa k puku na modrej čiare dostal ILJA NIKULIN, ktorý svojou delovkou z prvej umiestnil puk presne k ľavej žŕdke hosťujúcej brány. Tarkki ani tentokrát nemal šancu. Asistencie si pripisujú hráči Alexej Morozov a Konstantin Kornejev.
     
    39:12
    Ufa sa snaží niečo vymyslieť, no momentálne sa jej veľmi nedarí. Domáci útočníci veľmi dobre forčekujú a vyzerá to tak, že už inkasovať nechcú. Barulin si v druhej tretine zatiaľ drží čisté konto.
     
    39:55
    Z hranice pravého kruhu tentorkát tvrdo zakončoval Tereščenko, no gólman Tarkki si zachoval chladnú hlavu a puk úspešne vyrazil. Následne pálil ešte Petrov, no hosťujúci gólman ukončil druhú tretinu ďalším dobrým zákrokom.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Druhá tretina priniesla divákovi tohto zápasu niekoľko zaujímavých momentov. Videli sme veľmi rýchly hokej, ktorý sa prelínal zo strany na stranu a bol veľmi vyrovnaný. Obaja gólmani sa dlho držali bez inkasovania, no napokon to ostalo len domácemu Barulinovi. Hosťujúci gólman Tarkki musel vyťahovať puk zo svojej siete v 39. minúte, keď po tvrdej delovke od modrej čiary v presilovej hre skóroval Ilja Nikulin, ktorý poslal domácich do vedenia.

    Podarí sa Ufe s týmto zápasom ešte niečo urobiť alebo sa poprvýkrát v tejto sérii potvrdí "Môj dom - môj hrad"?
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:14
    Ufa dala gól!
    Hosťujúca Ufa vstúpila do druhej tretiny priam fantasticky a už po 14 sekundách sa jej podarilo vyrovnať! Po tvrdej strele z medzikružia od IGORA MUSATOVA sa síce gólman Barulin načiahol po puku, no už ho nedokázal vyraziť von zo svojej brány. Bez asistencií.
     
    40:58
    Kazaň sa snaží rýchlo spamätať z tohto rýchleho šoku, no zatiaľ sa jej veľmi nedarí. Ufa je pri puku v útočnom pásme a stále veľmi dobre útočí.
     
    41:21
    Hráči domácej Kazane momentálne pôsobia poriadne otraseným dojmom a Ufa je naopak pri chuti. Momentálne sú hostia pri puku v strednom pásme, odkiaľ sa snažia niečo vymyslieť.
     
    41:59
    A je tu vylúčenie na strane Kazane. Na dve minúty za podrazenie si odchádza sadnúť Niko Kapanen.
     
    42:15
    Z pravej strany tvrdo pálil Mirnov, no gólman Barulin bol v strehu a puk úspešne vyrazil na zadný mantinel. Ufa však ostáva v útočnom pásme.
     
    42:55
    Od modrej čiary tvrdo pálil Atjušov, no jeho strelu Barulin vyrazil betónmi pred seba. Následne sa snažil dorážať ešte Trubačjov, no pozorný domáci gólman puk vyrazil na ochrannú sieť.
     
    43:18
    Mirnov opäť tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no gólman Barulin opäť skvele zasiahol! Tentokrát sa puk od jeho betónu odrazil presne do jeho pozornej lapačky.
     
    43:54
    Po dlhšom čase sú v útočnom pásme aj hráči Kazane, ktorí budú o niekoľko sekúnd už v pätici. Ufa sa však zatiaľ veľmi dobre bráni.
     
    44:21
    Barulin si je od inkasovaného gólu už stopercentne istý! Z ľavej strany ho tvrdým švihom preveril Pihlström, no gólman Kazane puk po skvelom reflexe ukryl vo svojej lapačke.
     
    44:50
    O puk sa tentokrát tvrdo bojovalo v rohu klziska naľavo od domácej brány. Následne však lepšie obstáli domáci hráči, ktorí poslali puk aspoň do stredného pásma.
     
    45:08
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť hosťujúci Stepanov, ktorý fauloval Nikulina.
     
    45:41
    Kornejev tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no gólman Tarkki napokon zasahovať nemusel, keďže delovka jeho súpera smerovala len mimo jeho brány.
     
    46:11
    Domácim hokejistom sa v tejto početnej výhode zatiaľ veľmi nedarí. Pozorní obrancovia Ufy s veľkým prehľadom čistia priestor pred svojou bránou.
     
    46:46
    Moje slová sa potvrdili opäť. Po nepresnej rozohrávke domáceho celku sa k puku dostal obranca Atjušov, ktorý poslal puk do stredného pásma.
     
    47:05
    Kazaň dala gól!
    Domáci napokon dokázali využiť aj túto presilovú hru! Podarilo sa im to z úplne nevinnej akcie, keď puk nahadzoval na bránu hostí ILJA NIKULIN! Vyzeralo to tak, že ho ešte tečoval Tereščenko, no napokon sa tak nestalo. Tento gól je bez asistencií.
     
    47:54
    Pri puku sú momentálne hráči Ufy, ktorí si ho však držia len za vlastnou bránou. Kazaň zatiaľ veľmi dobre forčekuje a snaží sa svoje vedenie ešte navýšiť.
     
    48:21
    Zinovjev získal puk na pravom kruhu a následne sa chcel preštrikovať cez domácu defenzívu, no nepodarilo sa mu to. V poslednej chváli ho odstavil pozorný Zakarčuk.
     
    48:48
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal domáci Obukov, no gólman Tarkki sa nenechal zmiasť. Kazaňčania boli v protiútoku dvaja, no Obukov sa rozhodol páliť sám. Dobrou sťahovačkou a následným zakončením však neprekonal pozorný pravý betón hosťujúceho brankára.
     
    49:09
    Gólmana Barulina nebezpečne ohrotil aj Stepanov, ktorý tvrdo pálil z medzikružia, no pozorný ochranca domácej svätyne zblokoval puk svojím ľavým betónom.
     
    49:46
    Ufa sa natlačila pred Barulina, no pozorní domáci obrancovia napokon dobiedzajúceho Sopela úspešne odstavili. Následne sú pri puku hráči Kazane.
     
    50:18
    Hra sa prelína zo strany na stranu a navrch momentálne nemá ani jeden z tímov. Ufa sa snaží, no má zjavne problémy s pozornou defenzívou Kazane.
     
    50:51
    Ružička sa natlačil pred domácu bránu z pravej strany, no jeho tvrdé zakončenie napokon nedokázalo gólmana Barulina ohroziť. Ten opäť skvele zasiahol svojím ľavým betónom.
     
    51:22
    Filatov držal puk za bránou svojho gólmana Tarkkiho, no napokon o neho prišiel kvôli agresívnemu Žerdevovi. Ten sa však pokĺzol a následne puk stratil.
     
    51:43
    Po tvrdom zakončení z pravej strany od Mirnova sa gólman Barulin blysol ďalším dobrým zákrokom, no domáci Pesonen neudržal nervy na uzde a napadol svojho súpera. Následne obdržal dvojminútový trest za úder na oblasť hlavy a krku. Za tento faul si odnáša aj 10minútový osobný trest.
     
    52:18
    Ufa sa ihneď usadila v útočnom pásme, no domáci hráči Kazane sú zatiaľ v strehu a puk po nepresnej rozohrávke hostí poslali cez všetky čiary.
     
    52:48
    Ufa poriadne zaváhala na modrej čiare a do úniku sa dostal Kuljaš! Ten tvrdo zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho príklep gólman Tarkki zblokoval na zadný mantinel.
     
    53:35
    Ufe sa v tejto početnej výhode naozaj veľmi nedarí. Domáci hráči Kazane sa opäť dostali k puku a ihneď sa snažili pred gólmanom hostí niečo vymyslieť.
     
    54:10
    Nikulin sa dostal k puku na útočnej modrej čiare, no následne ho nahodil len na zadný mantinel. Následne sa k nemu dostali hráči Ufy, ktorí sa snažia bleskovo zaútočiť.
     
    54:32
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát nebezpečne pálil Kaigorodov, no gólman Barulin skvele vykorčuľoval a po puku sa efektívne hodil!
     
    55:11
    Do konca tretej tretiny nám ostáva už len niečo menej ako päť minút. Pri puku sú momentálne hráči hosťujúcej Ufy, ktorí sa snažia vymyslieť útočnú kombináciu spoza svojej brány.
     
    55:34
    Zinovjev tvrdo pálil spomedzi kruhov, no gólman Barulin bol v strehu, puk najskôr zblokoval a následne ho úspešne priľahol svojou výstrojou.
     
    55:45
    Ufa dala gól!
    A je vyrovnané! Ihneď po vhadzovaní sa k puku na ľavej strane dostal ŠTEFAN RUŽIČKA, ktorý spoza hráča poslal na domácu bránu nepríjemnú strelu zápästím. Tá napokon skončila v ľavom hornom rohu domácej brány! Asistencie si pripisujú hráči Sergej Zinovjev a Miroslav Blaťák.
     
    56:20
    Hosťujúca Ufa je pri ofenzívnej chuti, no domáci gólman Barullin momentálne nádherne čaruje! Po skvelej prohrávke od Zinovjeva sa k puku dostal Filatov, no gólman Barulin sa skvele presunul a následne ho svojou lapačkou nádherne vychytal!
     
    56:58
    Kazaň sa snaží ešte niečo vymyslieť, no Ufa dbá na dobre zabezpečenú defenzívu a očividne už inkasovať nechce. Momentálne môžeme vidieť veľmi rýchly a bojovný hokej.
     
    57:44
    Z hranice pravého kruhu tentokrát tvrdo zakončoval hosťujúci Pihlström, no gólman Barulin jeho delovku zblokoval svojou vyrážačkou na zadný mantinel!
     
    58:08
    Na druhej strane sa do fantastickej gólovej šance dostal Lukojanov, no z hranice ľavého kruhu napokon minul priestor takmer brány hostí.
     
    58:52
    Ufa je opäť dobre naladená a snaží sa niečo vymyslieť, no domáca Kazaň je jasne proti. Momentálne sa však hrá pred gólmanom Barulinom.
     
    59:20
    Herný prejav na ľade Kazane sa nám mierne pozmenil. Hra sa presunula pred gólmana Tarkkiho, ktorý musí čeliť tvrdým strelám domácich.
     
    59:42
    Do fantastickej gólovej šance sa tentorkát dostal opäť Lukojanov, no z prvej v medzikruží trafil len dobre rozložené betóny gólmana Tarkkiho, ktorý následne prerušuje hru!
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    Aj tretia tretina priniesla divákom tohto zápasu veľmi vyrovnaný výkon, keď sa po 14 sekundách hry dokázal presadiť hosťujúci Musatov, ktorý vyrovnal stav tohto stretnutia na 2:2. V 48. minúte využil presilovú hru domáci Alexej Tereščenko a poslal Kazaň do vedenia. V 56. minúte však nezaváhal Štefan Ružička, ktorý vyrovnal na 3:3. Ufa mohla tento zápas otočiť, no Barulin predviedol skvelé zákroky a v kľúčovej chvíli zneškodnil Filatova. Na druhej strane sa dobrými zákrokmi predviedol Tarkki, ktorý nadvakrát zneškodnil Lukojanova.

    Ktorý z tímov sa bude tešiť z dôležitého triumfu v predĺžení?
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:03
    K puku sa po úvodnom vhadzovaní v predĺžení dostali hráči Ufy. Tí sa nakrátko stiahli do svojho obranného pásma a okamžite sa snažia vymyslieť nejaký efektívny útok.
     
    60:31
    Z ľavého kruhu tvrdo zakončoval Filatov, no gólmna Barulin bol v strehu a puk úspešne ukryl vo svojej dobre osadenej lapačke. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    61:07
    Petrov sa dostal k puku za bránou hostí a následne sa snažil pretlačiť puk cez Tarkkiho do brány. To sa mu však nepodarilo a Ufa sa oslobodila vyhodením puku.
     
    61:52
    Hráči Ufy sa dostali do útoku, no tvrdá strela od Mirnova napokon skončila len na zadnom mantineli za bránou Kazane. Následne do útoku korčuľujú domáci.
     
    62:21
    Ufa sa drží v útočnom pásme a snaží sa niečo vymyslieť, no momentálne sa jej nedarí. Zinovjev tvrdo zakončoval z ľavej strany, no gólman Barulin skvele zareagoval a puk svojím betónom v poslednej chvíli vyrazil do bezpečia!
     
    62:55
    Do útočného pásma sa dostali aj hráči domácej Kazane, no Tarkki nemal žiadnu prácu. Pozorní hráči Ufy si priestor pred ním ustrážili a puk súperom uchmatli.
     
    63:20
    Musatov tvrdo pálil z ľavého kruhu, no gólman Barulin bol napokon úspešnejší. Puk pri svojej pravej žŕdke zachytil medzi svojími betónmi.
     
    63:54
    Hokejisti Kazane majú puk vo svojej moci v strednom pásme, no odtiaľ sa zatiaľ nemôžu dostať. Ufa veľmi dobre forčekuje a ešte lepšie pokrýva stredné pásmo.
     
    64:39
    Nikulin sa dostal k puku za vlastnou bránou a následne ho rozohral smerom dopredu. Hosťujúci hráči však jeho úmysel vystihli a poslali svojich útočníkov do útoku.
     
    65:08
    Blaťák získal skvelú prihrávku na hranicu ľavého kruhu a následne tvrdo zakončil! Gólman Barulin bol však v strehu a puk po zblokovaní ukryl vo svojej pozornej lapačke.
     
    65:45
    Musatov sa s pukom dobre presúval po pravej strane a následne bekhendovo zakončoval. Gólman Barulin bol však v strehu a puk svojími betónmi vyrazil do bezpečia.
     
    66:14
    Hráči Ufy sa snažili dostať pred gólmana Barulina, no napokon ich pri prechode cez útočnú modrú čiaru zastavil čiarový rozhodca, ktorý avízoval jasný ofsajd.
     
    66:55
    Trubačjov sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavej strane, no napokon sa rozhodol ešte prihrávať, no jeho prihrávku azchytil pozorný Kuljaš.
     
    67:18
    Kazaň sa spod tlaku Ufy úspešne oslobodila a opäť sa snaží niečo vymyslieť. Momentálne sa však hráčom domáceho celku veľmi nedarí a Ufa je aktívnejšia.
     
    67:58
    Z pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Filatov, no gólman Barulin puk dobre videl a následne ho ukryl na svojej dobre osadenej výstroji.
     
    68:27
    Hokejisti Ufy sa opäť dostali do útočného pásma, no tam sa im zatiaľ veľmi nedarí. Kazaň sa veľmi dobre bráni a tento zápas asi len tak nepustí.
     
    68:58
    Obrovský závar pred bránou hostí! Kuljaš získal skvelú prihrávku a dostal sa do samostatného nájazdu! Napokon sa však obranca Zubarev stihol vrátiť a zrazil sa s gólmanom Tarkkim.
     
    69:28
    Do ďalšej skvelej gólovej šance sa dostal po prihrávke od Immonena domáci Pesonen, no ten napokon trafil len ľavú ruku hosťujúceho gólmana Tarkkiho!
     
    69:41
    Kazaň dala gól!
    Domáci hráči vyhrávajú tento zápas! Po fantastickej strieľanej prihrávke od Zaripova sa do samostatného nájazdu dostal ALEXEJ MOROZOV, ktorý si dobrou sťahovačkou obabral gólmana Tarkkiho a následne puk už len zasunul do brány hosťujúcej Ufy. Asistenciu si pripisuje Danis Zaripov.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V predĺžení sme mohli vidieť veľmi dravý hokej na oboch stranách a niekoľko skvelých šancí! V týchto však lepšie obstáli obaja gólmani, ktorí výrazne podržali svoje tímy nad vodou. Celé to však platilo len do 10. minúty predĺženia, keď sa do samostatného nájazdu dostal Alexej Morozov, ktorý gólmanovi Tarrkiovi nedal žiadnu šancu na úspešný zákrok.

    V tejto štvrťfinálovej sérii teda Kazaň vyhráva v pomere 3:2 na zápasy!

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z play-off ruskej KHL.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský.

    Góly a asistencie: 13. Immonen (Pesonen, Obukov), 39. Nikulin (Morozov, Kornejev), 48. Nikulin, 70. Morozov (Zaripov) – 18. Svitov (Trubačjov), 41. Musatov, 56. Ružička (Zinovjev, Blaťák)


    Ak Bars Kazaň: Barulin (Garipov) - Nikulin, Kornejev, Kuljaš, Medvedev, Zakarčuk, Komitsky, Jarullin - Zaripov, Kapanen, Morozov - Pesonen, Immonen, Obukov - Tereščenko, Lukojanov, Petrov - Bodrov, Golubev, Žerdev.
    HC Salavat Julajev Ufa: Tarkki (Vasilevsky) - Atjušov, Sopel, Blaťák, Proškin, Zubarev, Koltsov, Isangulov, Pankov - Musatov, Stepanov, Glukov - Mirnov, Pihlström, Kaigorodov - Ružička, Filatov, Zinovjev - Tubačjov, Svitov, Slepyšev.

    Rozhodca: Vjačeslav Bulanov (RUS), Alexej Ravodin (RUS) - Dmitry Sivov (RUS), Sergej Šeljanin (RUS)