Ried – Austria 1:3 (kon.) | Rapid Viedeň – Sturm Graz 1:1 (kon.) | Wacker – Neustadt 1:0 (kon.)
koniec
FC Wacker Innsbruck
1:0 (1:0)
SC Wiener Neustadt
cz Streda 27.02.2013, 20:30 • Tivoli Stadion Tirol (kapacita - 17 400) • Rakúska Bundesliga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Vítejte u onlajn přenosu utkání z rakouské Bundesligy. Půjde o souboj předposledního Innsbrucku a jeho o patro výše postaveného souseda v tabulce, tedy Wiener Neustadt. Domácí tým z hlavního města tirolské spolkové republiky se drží před poslední nesestupovou příčku o pouhé tři body, avšak ani jeho dnešní soupeř ze spolkové země Niederösterreich, která hraničí z Českou republikou, na tom není o nic lépe. Hosté si drží na poslední Mödling pouze čtyřbodový náskok. Dnes tedy půjde, jak se říká, o šest bodů. Kdo bude šťastnější na konci utkání? Sledujte náš přenos a dozvíte se více!
     
    Úvodní sestavy:

    FC Wacker Innsbruck: Safar - Hauser, Švejnoha, Dakovič, Schilling, Abrahám, Saurer, Carlos Merino, Schütz, Wernitznig, R. Wallner.

    SC Wiener Neustadt: Siebenhandl - Mimm, Piermayr, M. Wallner, Rakowitz, Offenbacher, Maak, Hofbauer, Martschinko, Rauter, Tadič.

    Rozhodčí: Grobelnik - Hoxha, Heidenreich..
     
    Ještě jednou tedy vítejte u sledování onlajn přenosu utkání rakouské Bundesligy. Domácí, dnes klasicky v černozelené kombinaci přivítají na krásném stadion Tivoli Tirol v záchranářském souboji Wiener Neustadt, hrající v bílých dresech. Domácí budou chtít na velmi řídce zaplněném stánku uzmout soupeři body a vzdálit se poslednímu místu, jež zaručuje pád do nižší soutěže.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    4
    Domácí začali velmi důsledně a snaží se o překonání obrany Neustadtu, což se jim prozatím však nedaří.
     
    4
    Innsbruck v první vážnější příležitosti. Schütz přihrával ve vápně Saurerovi, ten však míč nezpracoval. Diváci i přes to akci zatleskali.
     
    6
    Domácí se ke střele neprotlačili, a tak odkop od své brány zahrává Siebenhandl.
     
    7
    Mimm se pokusí z hranice vápna vhodit dlouhý aut do vápna.
     
    7
    U pokusu ovšem také zůstalo, obrana domácích, jmenovitě český stoper Martin Švejnoha, odehrál míč do bezpečí ve středu pole.
     
    8
    Wacker právě vstřelil branku!
    Ukázkový přechod do útoku v podání domácích! Hauser přesprintoval půlku hřiště s míčem na noze a poté jej na zlatém podnose předložil DANIELU SCHÜTZOVI, který střelou podél brankáře Siebenhandla rozjásal domácí tribuny - 1:0!
     
    10
    V akci opět agilní Schütz, jehož vstřelená branka pochopitelně nakopla, nyní však obránce Wallner nepřešel.
     
    11
    Wiener Neustadt vybojoval aut na hranici vápna domácích, po jeho zahrání se hráči opět však dostávají mimo střelecké pozice.
     
    12
    Saurer dostal nabito na vrchol velkého vápna, ale jeho střele scházela jak přesnost tak i potřebná razance.
     
    13
    Domácí započnou další útok od stopera Švejnohy.
     
    13
    Hosté vystihli rozehrávku domácích a ihned poté hledal svým dalekonosným centrem své spoluhráče v pokutovém území Piermayr, ale našel pouze náruč maďarského brankáře Safara.
     
    14
    Zdánlivě jednoduchý centr Wernitzniga z levé strany před brankářem zaplaval a Siebenhandl měl co dělat, aby si s ním poradil.
     
    15
    První žlutá karta zápasu pro hostujícího Piermayra, který vytrčil svou nohou až do obličeje Wernitzniga.
     
    16
    Rakowitz hledal dlouhou přihrávkou na levé straně svého spoluhráče, ale hostujícím hráčům chybí, mimo momentu překvapení, také přesnost.
     
    17
    Schütz se dostal do podobné situace jako při své první brance, ovšem nyní volil rakouský útočník centr, který si však hlavu Schillinga nenašel.
     
    19
    Wernitznig vystihl špatnou rozehrávku obrany hostí a hledal lobem za obranou Wallnera, jehož však včas zakřižoval obránce Neustadtu Mimm.
     
    20
    Po faulu na Švejnohu se kopala standartní situace. Hostující obrana v čele s Hofbauerem byla pozorná.
     
    21
    Domácí fanoušci, i přes nevalný pohled do tribun, ženou své miláčky dopředu. Ti se však nyní musejí bránit centru Piermayra..
     
    22
    Nakonec je z toho standartní situace po faulu Švejnohy. Její exekuce se ujme Offenbacher.
     
    23
    Tak nakonec to byla rozehrávka na krátko, po které blokuje tygřím skokem po míči střelec první branky, Schütz.
     
    25
    Akce domácích jsou opravdu velmi nebezpečné! Stejně jako při první brance to byl nádherně provedený útok, až na zakončení. Wernitznig prostrčil na zabíhajícího Wallnera, rakouský záložník poté hledal svého španělského kolegu Carlose Merina, ale jeho střela z hranice malého vápna skončila kousek nad!
     
    26
    Bude to roh pro hosty.
     
    26
    Další Čech ve službách tirolského celku Tomáš Abrahám odklízí míč a bude to roh číslo dva.
     
    26
    A ještě do třetice. Ten už je však pro tuto chvíli poslední, Offenbacher napálil odražený míč do nejvyšších pater Tivoli Stadionu Tirol.
     
    28
    Hosté mají sice územní převahu a určitě převahu, co se týče držení míče, ovšem jejich útoky, na rozdíl od těch domácích, jsou velmi bezzubé.
     
    28
    Nyní jsem to zakřikl! Maak si vyskočil na zahraný roh ze všech nejvýše a Safar v brance domácích předvedl výborný reflex a ztlumil míč v rukavicích!
     
    30
    Domácí v poklidu zakládají další akci. U míče brankář Safar.
     
    31
    Mimm nyní předvedl velmi ostrý zákrok na Tomáše Abraháma, když mu po odehrání míče bez pardónu přejel oba kotníky. Po zásluze za to také inkasuje žlutý kartónek.
     
    32
    Pro změnu velmi pohledný protiútok na straně Wieneru Neustadt. Offenbacher našel napříč velkým vápnem Rakowitze, který mířil, mířil, ale nezamířil za záda Safara.
     
    33
    Po faulu na domácího brankáře se zahrává přímý kop.
     
    34
    Rauter nyní zahodil velmi slibnou šanci na srovnání! Hráči Neustadtu se hnali v přečíslení 3 na 2 a rakouský záložník se rozhodl pro střelu, která zamířila vedle!
     
    35
    Roman Wallner mohl uhánět na branku Siebenhandla podél levé strany, v čemž mu ovšem nedovoleně zabránil jeho jmenovec a protějšek Manuel Wallner a po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    37
    Nyní mohou být domácí velmi rádi, že rozhodčí neodpískal faul na Rautera. Bude to roh pro hosty, již pátý.
     
    38
    Stejný hráč se po něm dostal ke střele, ale jeho halfvolej skončila mimo tři tyče.
     
    38
    Hráči hostů jsou nyní aktivnějšími. Stále tomu však chybí přímočarost a moment překvapení, což se nedá říct o jejich protějšcích.
     
    39
    Roman Wallner se již řítil do samostatného úniku po krásném uvolnění Saurera. Ihned záhy je však zastavil mylný výrok čárového rozhodčího o ofsajdu, který je ze zpomaleného záběru patrný.
     
    41
    Mimmův dlouhý aut do šestnáctky nepředstavoval žádné nebezpečí. Hostující hráči zakládají útok opět až ze své poloviny.
     
    42
    Hra se nyní pohybuje kolem autových čar, za nimiž míč často i končí.
     
    43
    Opět neúspěšná akce v podání hostujícího celku, který je držen zpátky výborně seřízenou obranou domácího Innsbrucku. Nutno dodat pro českého fanouška, že jí šéfuje bývalý stoper Brna či Slovácka Martin Švejnoha.
     
    45
    Domácí ještě odkopávají míč do zámezí, co nevidět je tu konec první půle, neboť hlavní rozhodčí dnešního utkání pan Grobelnik nenastavuje ani minutu navíc.
     
    První poločas skončil.
     
    Viděli jsme první půli utkání osmého a devátého celku rakouské Bunesligy a nutno říci, že i když se hraje záchranářský souboj, mají diváci slušnou podívanou. Hosté jsou opticky lepším celkem. Drží míč déle na svých kopačkách, dokáží kombinovat na půli soupeře, ovšem prozatím bez úspěchu. To domácí Tirol je mnohem nebezpečnější. Sice si s míčem hráči, kdysi věhlasného rakouského celku, příliš neužijí, avšak, když jej mají, stojí to za to. Ihned první protiútok zužitkoval Daniel Schütz k první a prozatím jediné brance utkání. Ta také určuje stav v poločase, který je 1:0 pro Innsbruck.
     
    Hráči jsou již na hrací ploše, druhá půle utkání co nevidět začne.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté se pokusili o dlouhou rozehrávku, která úspěch neslavila.
     
    46
    Druhé dějství začalo tam, kde první skončilo. O míč se bojuje u postranních čar.
     
    48
    Jinak zajímavostí na trávníku je, pro rakouské celky zcela unikátní, že v hostujícím dresu běhá celá jedenáctka rakouského občanství. Na straně Tirolu jsou v základu dva Češi, po jednom zástupci mají země Španělska, Maďarska a Bosny a Hercegoviny.
     
    49
    Innsbruck selhal při založení útoku, šanci mají nyní hosté.
     
    50
    Úvodní minuty druhého poločasu ani zdaleka nenabízí fyzické a technické parametry půle první. V zápalu boje nyní zbytečně fauloval na půlící čáře Schütz.
     
    51
    Hauser teď ostře zajel kolíky svých kopaček napřed do kotníků Rakowitze a po zásluze tak vidí první žlutou kartu v podání hráčů Tirolu.
     
    53
    Na zeleném porostu chybí oběma stranám především přesnost v rychlejším tempu. Ojedinělou a nevalnou střelu nyní vyslal mimo tři tyče žlutý hříšník Hauser.
     
    54
    Před dotírajícím Hauserem odkopl míč do autu obránce hostí Maak.
     
    55
    Obrovská chyba na domácí straně v rozehrávce! Bosenský obránce Dakovič zcela podcenil přihrávku na Švejnohu, kterou vystihl Rauter, ale, naštěstí pro Innsbruck, včasným vyběhnutím zahasil pohromu brankář Safar!
     
    56
    Roh pro domácí Innsbruck.
     
    56
    Exekuce na přední tyč v podání Saurera byla odvrácena Maakem.
     
    57
    Domácí předvedli akci takových rozměrů, jako předváděli v první půli. Finální přihrávka na Schütze byla přerušena jedním z obránců hostů.
     
    58
    Schilling si přidržel spoluhráče déle, než se líbilo arbitrovi dnešního utkání a dostává žlutou kartu.
     
    59
    Hned tři střídání v jednu chvíli přichystali oba trenéři. Dvě hostující kouč a jedno domácí šéf lavičky Löberbauer. za Neustadt odešel Rakowitz, jehož nahradil Bozkurt, první cizinec v hostujícím dresu.
     
    59
    A Hofbauera vystřídal Terzič.
     
    59
    Za domácí pak přišel na místo španělského záložníka Merina Schreter.
     
    62
    Domácí zahrávají přímý kop na své polovině hřiště.
     
    63
    OVšem bez úspěchu. Hostující hráči uzmuli Tirolu míč a následně byl faulován Rauter.
     
    65
    Domácí přichystali další střídání. Odešel zatím jediný střelec utkání Schütz, na jehož místo nasprintoval Kofler.
     
    66
    Následný trestný kop v hostující režii šel pouze do náruče Safara. Hosté ovšem zůstávají na polovině domácích.
     
    67
    Nakonec je z toho pouze, zase a jenom odkop od branky maďarského brankáře ve službách Wackeru Tirolu Innsbruck.
     
    68
    Hostující kapitán Manuel Wallner odvrátil před rozbíhajícím se Saurerem. Opět míč na kopačkách Neustadtu.
     
    69
    Hosté jsou ve svých akcích nuloví. Hra se nyní přelévá z jedné poloviny na druhou.
     
    70
    Po velmi dlouhé době vidíme střelu na branku a to v podání Tirolu. Saurer se nebál udělat kličku, po které vypálil na branku Siebenhandla, hostující brankář se musel natáhnout.
     
    71
    Ihned záhy se domácí záložník objevil v další a nyní v mnohem nebezpečnější situaci! Saurer si sběhl na území malého vápna, kam mu adresoval lobovanou přihrávku Wernitznig. Jeho volej jen tak tak udržel před brankovou čarou hostující gólman!
     
    73
    Offenbacher pálí z dobré pozice těsně před šestnáctkou opět pouze do míst, kde nestojí konstrukce branky.
     
    74
    Wallner se hnal po přihrávce od Saurera osamocen na Siebenhandla, který však vyhodnotil vše tak, jak měl a včasně vyběhl!
     
    75
    Hosté naposledy střídají. Dnes zcela neviditelný Martschinko odchází a nahrazuje jej Pollhammer.
     
    76
    Domácí poté zahrávali dva slepené rohy, které ovšem nepředstavovali vážnější nebezpečí. Šanci na reparát budou mít hned záhy.
     
    77
    Ani tato šance nebyla završena sebevíc složitější situací, Siebenhandl jímá míč ve svých rukou.
     
    78
    Terzič motal hlavy domácím obráncům, ale k centru se střídající hráč nedostal.
     
    79
    Domácí zahájili házenkářské oblehání, které vyvrcholilo zblokovanou střelou Saurera.
     
    80
    Bude to roh pro Innsbruck. Ke střele mělo však dojít ještě dříve před zblokovanou ranou Wernitzniga. Nejlepší pozici k ohrožení branky prováhal Kofler.
     
    81
    Domácí kombinují na polovině hřiště. Hrají to, co potřebují.
     
    82
    Nyní si Saurer svou technikou a sílou držení míče vynutil faul. Pověsili se na něj hned dva protihráči.
     
    84
    Kofler si obhodil kapitán Manuela Wallnera, ale přecenil své běžecké schopnosti a míč již na hrací ploše nedohnal.
     
    84
    Mimm se sápal rukama, nohama, hlavou po centru Manuela Wallnera, ale nakonec se k míči nedostal. Odkop od branky Tirolu.
     
    85
    Hostům běží čas mílovými kroky. Offenbacher zahrál standartku a po nepřehledné situaci odvrací Kofler do autu.
     
    86
    Ten se následně neúspěšně pokoušel dostat do vápna Mimm.
     
    87
    Až k Mimmovi se dostal míč napříč celým vápnem, ale rána hostujícího beka skončila daleko vedle branky Safara.
     
    88
    Roman Wallner se jen tak tak nedostal k míči těsně za půlí hřiště. Kdyby se tak stalo, uháněl by na Siebenhandla zcela sám.
     
    89
    Přetažený centr až na nohy Mimma, který se jej snažil upravit na hlavu Tadiče. Domácí brankář Safar byl pozorný.
     
    90
    Přichází taktické střídání. Odchází Wernitznig a na jeho místo nabíhá na minuty nastavení Piesinger.
     
    90+1
    Tomáš Abrahám si naběhl na odražený míč těsně před hranicí vápna, pálil však vysoko nad.
     
    90+1
    Schilling svým autem přehrává průběh hry až před Siebenhandla.
     
    90+2
    Poslední šance pro hosty. Siebenhandl zahrává dlouhý nákop.
     
    90+3
    Protiútok domácích, který skvěle vyhodnotil Saurer. Jeho centr však Roman Wallner svou hlavičkou z bezprostřední blízkosti neusměrnil za záda Siebenhandla!
     
    Konec zápasu.
     
    To však již domácí nemusí mrzet a na Tivoli Stadionu zavládla po závěrečném hvizdu úleva ze zisku veledůležitých tří bodů. Druhá půle se nesla v ochablém duchu a šancí, na rozdíl od prvního dějství, moc k vidění nebylo. Domácím zajistil tři body trefou již v osmé minutě Daniel Schütz. Na svého dnešního soupeře se tak Tirol bodově dotáhl, ba co více přeskočil jej a má nyní na kontě o dva bodíky navíc. Na nesestupovou a poslední příčku, kterou obývá Mödling, mají svěřenci trenéra Löberbauera náskok pěti bodů. Admira má ovšem dnešní odložené utkání se Salzburgem k dobru. I když nutno říci, že právě od tohoto zápasu si hráči posledního celku tabulky body neslibují.
     
    Na krásném Tivoli Stadionu, který skýtá kapacitu 17 400 míst, sledovalo dnešní bitvu pouhoupouhých 2600 fanoušků.
     
    Zbývá ještě vyhlásit dva nejlepší hráče utkání. Za domácí je to bezpochyby nejaktivnější hráč dnešního klání, Christoph Saurer (INN) a za hosty je to jejich, až na jeden vroubek, dnes bezchybný brankář Jörg Siebenhandl (WIE).
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno a já Vám přeji, ničím nerušenou, dobrou středeční noc. Na počtenou. (22:33:06)

    Dominik Tobola

    Góly: 8. Schütz

    Karty:   51. Hauser (WCK), 58. Schilling (WCK) - 15. Piermayr (WIE), 31. Mimm (WIE), 35. Wallner (WIE)


    FC Wacker Innsbruck: Safar - Hauser, Švejnoha, Dakovič, Schilling, Abrahám, Saurer, Carlos Merino, Schütz, Wernitznig, R. Wallner.
    SC Wiener Neustadt: Siebenhandl - Mimm, Piermayr, M. Wallner, Rakowitz, Offenbacher, Maak, Hofbauer, Martschinko, Rauter, Tadič.

    Rozhodca: Grobelnik - Hoxha, Heidenreich.

    Diváci: 2600