Omsk – Novosibirsk 5:0 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 3:4 (po pr.) | Metallurg Magnitogorsk – Ufa 3:4 (po pr.)
Jaroslavľ – Čerepovec 2:1 (kon.) | Kazaň – Nižnekamsk 5:1 (kon.) | Petrohrad – A. Mytišči 7:0 (kon.)
D. Moskva – HC Slovan 3:2 (po pr.) | CSKA Moskva – Lev 3:2 (po pr.)
koniec
SKA Petrohrad
7:0 (1:0, 2:0, 4:0)
Atlant Mytišči
cz Štvrtok 21.02.2013, 16:30 • Ledový palác, Petrohrad • Play-off KHL
Partner:
     
    59:34
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak přece jen ještě jeden gól osvěžil domácí publikum. Druhý gól v zápase si připsal VIKTOR TICHONOV, když dorazil střelu svého spoluhráče Varnakova - 7:0! Asistence: Michail Varnakov.
     
    55:13
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Jukka Jalonen na střídačce Petrohradu musí mít opravdovou radost. ANTON BURDASOV zakončil trestné střílení přesnou střelou mezi nohy Volkova a zvýšil již na rozdíl šesti branek - 6:0!
     
    52:54
    Volkov se v bráně opravdu nenudí! Nyní se opět musel roztáhnout na brankové čáře, aby zlikvidoval střelu Panarina po přihrávka Afinogenova!
     
    47:00
    A vzápětí to mohlo být již o šest branek, střelu Thoresena ale Volkov s obrovským štěstím udržel před brankovou čarou!
     
    44:42
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Čisté konto však Volkovovi příliš dlouho nevydrželo! Výsledek začíná pomalu zavánět debaklem, nyní k tomu přispěl také VIKTOR TICHONOV, který tečoval Dallmanovu ránu do tyče, od které se kotouč doklouzal do sítě - 5:0! Asistence: Kevin Dallman.
     
    43:01
    Čtvrtý inkasovaný gól vyhnal z brankoviště naštvaného Galimova, jeho místo zaujme poprvé v sérii Alexej Volkov!
     
    43:01
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Čtvrtá branka v síti Atlantu jde jednoznačně na Batyršinovu hruď! Obránce Mytišči totiž svoji přihrávkou trefil napadajícího ANTONA BURDASOVA, který tak mohl postupovat sám na Galimova. První střelu ještě hostující brankář vykryl, na dorážku již ale ani on nestačil - 4:0! Bez asistence: Fjodor Fjodorov a Ivan Něprjajev.
     
    38:33
    Ale ne tak doslova. Fjodor Fjodorov si elegantně vybruslil z rohu kluziště až do šance, jeho střela však těsně minula pravou tyč branky Galimova!
     
    35:41
    Nyní to je ale opět Mytišči, kdo se bude bránit. K časoměřičům totiž usedá Dmitrij Kosmačev (MYT) za úmyslné posunutí branky.
     
    33:39
    Thoresen našel Průchu, jehož střela končí na boční síti! Domácí fandové se již radovali, ale puk ji opravdu rozvlnil pouze zvenčí!
     
    32:18
    Tentokrát se dostali až na brankoviště, ale nedopadlo to příliš slavně. Alexej Petrov (MYT) to přehnal s důrazem a za hrubost dostává dvě minuty. Přesilová hra Atlantu je tak u konce, pokračovat se bude ve čtyřech.
     
    30:29
    Jenže příliš dlouho jim to nevydrželo, Alexej Semjonov (PET) je dalším vyloučeným z kádru Petrohradu. Domácí hráč se tentokrát provinil držením.
     
    27:38
    Hosté nyní budou mít příležitost na snížení stavu. Maxim Čudinov (PET) je totiž odkázán za katr za hrubost.
     
    26:47
    Trenér Mytišči si vybírá oddechový čas a velmi hlasitě nabádá své hráče k lepší defenzívě.
     
    26:47
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí v těchto okamžicích rozhodují o své výhře! Galimov opět jen přihlížel vyhranému vhazování na hokejku Osipova, jehož střelu od modré Galimov vyrazil pouze před sebe kde pohotový MICHAIL VARNAKOV uklidil puk do sítě - 3:0! Asistence: Alexander Osipov a Viktor Tichonov.
     
    26:13
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Nabídnutou šanci v podobě přesilové hry vítěz základní části využívá a navyšuje svoje vedení! Mortensson po kombinaci s Průchou našel KEVINA DALLMANA, který přesnou střelou mezi nohy překonal Galimova - 2:0! Asistence: Tony Martensson a Petr Průcha.
     
    24:46
    Klimenko (MYT) zastavil unikajícího protihráče nedovoleně a půjde si odpočinout na trestnou lavici.
     
    19:44
    V závěru první třetiny jsme se ještě dočkali prvního vyloučení, Jurij Alexandrov (PET) si rukama přidržel protihráče a za tento přestupek již sedí na trestné lavici.
     
    18:28
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení, gól však musel v rychlosti posvětit videorozhodčí! Panarin nahazoval z levé strany kotouč na branku, trefil brusli MAXIMA AFINOGENOVA, od které se puk odrazil za záda bezmocného Galimova - 1:0! Asistence: Artjomin Paparin.
     
    06:33
    Nebezpečnou příležitost nyní táhl Kučerjavenko, který našel volného Panarina, jenž z dobré pozice opět nechal vyniknout Galimova! Pokud to půjde takto i dále, je jen otázkou času, kdy uvidíme první gól v síti Atlantu!
     
    00:23
    Velmi ostrý začátek zvolila první formace Petrohradu, Průcha posunul kotouč na střed na najíždějícího Patrika Thoresena, který měl dobrou možnost! Galimov ale dokázal navázat na svůj výkon z minulého utkání a kotouč za svá záda nepustil.

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 19. Afinogenov (Paparin), 27. Dallman (Martensson, Průcha), 27. Varnakov (Osipov, Tichonov), 44. Burdasov (Fjodorov, Něprjajev), 45. Tichonov (Dallman), 56. Burdasov (pen.), 60. Tichonov (Varnakov)


    SKA Petrohrad: Kasutin (Ježov) - Alexandrov, Dallman, Osipov, Pěrvyšin, Semjonov, Čudinov, Běrďjukov - Martensson, Průcha, Thoresen - Tichonov, Varnakov, Ramstedt - Panarin, Kučerjavenko, Afinogenov - Něprjajev, Fjodorov, Burdasov
    Atlant Mytišči: Galimov (Volkov) - Batyršin, Rukavišnikov, Višněvskij, Ozolinš, Kosmačov, Petrov, Dyblenko, Šmeljov - Gluchov, Kablukov, Kolcov - Engkvist, Majorov, Ševčenko - Michnov, Klimenko, Točickij - Ignatuškin, Kadejkin, Jašin

    Rozhodca: Bělov, Kadyrov - Gorděnko, Tomilov