Omsk – Novosibirsk 5:0 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 3:4 (po pr.) | Metallurg Magnitogorsk – Ufa 3:4 (po pr.)
Jaroslavľ – Čerepovec 2:1 (kon.) | Kazaň – Nižnekamsk 5:1 (kon.) | Petrohrad – A. Mytišči 7:0 (kon.)
D. Moskva – HC Slovan 3:2 (po pr.) | CSKA Moskva – Lev 3:2 (po pr.)
koniec
SKA Petrohrad
7:0 (1:0, 2:0, 4:0)
Atlant Mytišči
cz Štvrtok 21.02.2013, 16:30 • Ledový palác, Petrohrad • Play-off KHL
Partner:
     
    Závěrečná siréna ukončila trápení Mytišči. Domácí Petrohrad sedmi brankami navyšuje své vedení v sérii na 2:0 a má nakročeno do semifinále. To je pro dnešek vše, loučí se s Vámi Petr Dejnožka. (18:50:59)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak přece jen ještě jeden gól osvěžil domácí publikum. Druhý gól v zápase si připsal VIKTOR TICHONOV, když dorazil střelu svého spoluhráče Varnakova - 7:0! Asistence: Michail Varnakov.
     
    57:48
    Zápas se nám pomalu chýlí ke konci, Petrohrad kombinuje.
     
    55:13
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Jukka Jalonen na střídačce Petrohradu musí mít opravdovou radost. ANTON BURDASOV zakončil trestné střílení přesnou střelou mezi nohy Volkova a zvýšil již na rozdíl šesti branek - 6:0!
     
    55:13
    Burdasov uháněl sám na brankáře, byl faulován a je nařízeno trestné střílení!
     
    52:54
    Volkov se v bráně opravdu nenudí! Nyní se opět musel roztáhnout na brankové čáře, aby zlikvidoval střelu Panarina po přihrávka Afinogenova!
     
    50:55
    Zápas nám úspěšně vstoupil do poslední desetiminutovky, o prodloužení nemůže být debaty. Petrohrad tlačí, jeho kombinace byla však nyní přerušena dobrý obranným zákrokem Rukavišnikova.
     
    49:11
    Domácí fanoušci si zápas jednoznačně užívají, oproti včerejšímu dramatu je to dnes procházka růžovou zahradou.
     
    47:56
    Ojedinělou útočnou akci Atlantu táhl Michnov, jeho nečekaná přihrávka zpoza branky však Kasutina ani obranu Petrohradu nezaskočila.
     
    47:00
    A vzápětí to mohlo být již o šest branek, střelu Thoresena ale Volkov s obrovským štěstím udržel před brankovou čarou!
     
    44:42
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Čisté konto však Volkovovi příliš dlouho nevydrželo! Výsledek začíná pomalu zavánět debaklem, nyní k tomu přispěl také VIKTOR TICHONOV, který tečoval Dallmanovu ránu do tyče, od které se kotouč doklouzal do sítě - 5:0! Asistence: Kevin Dallman.
     
    43:01
    Čtvrtý inkasovaný gól vyhnal z brankoviště naštvaného Galimova, jeho místo zaujme poprvé v sérii Alexej Volkov!
     
    43:01
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Čtvrtá branka v síti Atlantu jde jednoznačně na Batyršinovu hruď! Obránce Mytišči totiž svoji přihrávkou trefil napadajícího ANTONA BURDASOVA, který tak mohl postupovat sám na Galimova. První střelu ještě hostující brankář vykryl, na dorážku již ale ani on nestačil - 4:0! Bez asistence: Fjodor Fjodorov a Ivan Něprjajev.
     
    42:20
    Třetí perioda je zatím hrána v relativním klidu, v závěru druhé jsme viděli několik tvrdých zákroků a náznaků šarvátek.
     
    41:24
    Začínáme zakázaným uvolněním Atlantu, vhazovat se bude po levé ruce Galimova.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé periodě Petrohrad dokázal vyjádřit svoji převahu brankově a nic nebrání tomu, aby se mohl pomalu radovat z vedení 2:0 na zápasy. Mytyšči se za pět třetin prosadit nedokázalo a na úspěch tak může pomýšlet jen ztěžka. Poslední třetina startuje asi v 18:10.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:23
    Fjodorov má za sebou kvalitní střídání, nejprve se dostal do dobré příležitosti a následně připravil kvalitní šanci i pro Něprjajeva, ani on si ale na Galimova nepřišel.

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 19. Afinogenov (Paparin), 27. Dallman (Martensson, Průcha), 27. Varnakov (Osipov, Tichonov), 44. Burdasov (Fjodorov, Něprjajev), 45. Tichonov (Dallman), 56. Burdasov (pen.), 60. Tichonov (Varnakov)


    SKA Petrohrad: Kasutin (Ježov) - Alexandrov, Dallman, Osipov, Pěrvyšin, Semjonov, Čudinov, Běrďjukov - Martensson, Průcha, Thoresen - Tichonov, Varnakov, Ramstedt - Panarin, Kučerjavenko, Afinogenov - Něprjajev, Fjodorov, Burdasov
    Atlant Mytišči: Galimov (Volkov) - Batyršin, Rukavišnikov, Višněvskij, Ozolinš, Kosmačov, Petrov, Dyblenko, Šmeljov - Gluchov, Kablukov, Kolcov - Engkvist, Majorov, Ševčenko - Michnov, Klimenko, Točickij - Ignatuškin, Kadejkin, Jašin

    Rozhodca: Bělov, Kadyrov - Gorděnko, Tomilov