AC Miláno – Barcelona 2:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
2:0 (0:0)
FC Barcelona
Streda 20.02.2013, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza, Miláno • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase domáci hráči AC Milána poriadne zabrali a napokon rozobrali hernú prevahu Barcelony. Najskôr sa v 57. minúte presadil Kevin Prince Boateng, ktorý nedal gólmanovi Valdésovi šancu. Tento gól po ruke Zapatu síce platiť nemal, no poriadne to pohlo týmto zápasom. Následne sa v 81. minúte po fantastickej prihrávkovej kombinácii domácich presadil aj Sulley Muntari, ktorý prízemnou delovkou prekonal celú barcelonskú defenzívu. Milánčania si tak pred odvetou na Camp Nou pripísali veľmi dôležitý triumf a Barcelončania budú mať na svojej pôde čo robiť. Odveta sa bude hrať presne o 20 dní.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov Ligy majstrov.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (22:39:50)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Dani Alves odcentroval loptu pred domácu bránu, no gólman Abbiati bol vo vzduchu suverénny a nenechal nič na náhodu. Loptu zachytil vo svojom náručí a následne ju odkopáva do bezpečia.
     
    90+4
    Do prečíslenia na ľavej strane sa tentokrát dostal Traoré, ktorý zinkasoval dobrú prihrávku od Nianga, no jeho nekompromisná delovka z ľavej strany bola napokon jedným z Barcelončanov zblokovaná do bezpečia.
     
    90+3
    Barcelončania opäť zbytočne pochybili v prihrávkovej kombinácii, no momentálne sa im naozaj veľmi nedarí. Milánčania sa opäť veľmi dobre bránia a nenechávajú nič na náhodu.
     
    90+2
    Piqué poslal loptu do stredu na Pedra, no tam napokon účinkoval pozorný Mexès, ktorý hosťujúceho útočníka nekompromisne zoslal k zemi, no vrámci pravidiel.
     
    90+1
    Vystriedaný domáci hráč Traoré predviedol zbytočný útočný faul proti domácemu Mascheranovi. Zaň zinkasoval žltú kartu.
     
    90+
    Nadstavovať sa bude až päť minút!
     
    90
    Barcelončania sú pri lopte, no momentálne sa im veľmi nedarí. Ich herný prejav je dnes veľmi zlý a nikto to od tímu takejto triedy nečakal.
     
    89
    Milánčania sú pri lopte v strede ihriska a veľmi dobre ju kontrolujú. Vyzerá to tak, že dôležité víťazstvo v tomto zápase si už udržia.
     
    88
    A je tu vynútené striedanie hostí. Namiesto zraneného Puyola nastupuje na trávnik oddýchnutý Mascherano.
     
    87
    Na rade je druhé striedanie domáceho celku. Namiesto El Shaarawyho nastupuje do hry oddýchnutý Traoré.
     
    87
    Hostia sa dostali do dobrej šance, keď po centri z rohového kopu od Xaviho hlavičkovo zakončoval Puyol, no napokon minul bránu domáceho celku. Jeho náplasť sa mu následne odlepila a Puyolovi toto zranenie krváca.
     
    86
    Na rade je rohový kop pre barcelonský celok. Jordi Alba odcentroval loptu z ľavej strany, no napokon ju zblokoval jeden z domácich obrancov.
     
    85
    Milánčania veľmi dobre vykrývajú priestor pred vlastnou bránou. Barcelončania sa snažia presadiť, no nedarí sa im, keďže ich súperi hrajú naozaj veľmi dobre.
     
    84
    Ambrosini sa opäť zaskvel skvelým zákrokom. Tentokrát úspešne zneškodnil prihrávku od Messiho, ktorý sa snažil presadiť z pravej strany a nájsť Sáncheza.
     
    83
    Pedro sa dobre presúval po pravej strane a následne sa dostal až do pokutového územia. Tam ho nekompromisne odstavil Constant, ktorý však predviedol zákrok vrámci pravidiel.
     
    82
    Barcelončania sú opäť pri lopte, no ak chcú v tomto zápase ešte niečo vymyslieť, tak budú musieť poriadne zabrať. Milánčania sa však veľmi dobre bránia a ich prioritou je najmä stred.
     
    81
    AC Miláno dalo gól!
    Domáci sa prekvapivo dostávajú do dvojgólového vedenia! Niang to veľmi dobre vymyslel na pravej strane, keď v strede našiel El Shaarawyho. Ten následne prihral presne na SULLEYA MUNTARIHO na ľavej strane, odkiaľ tvrdo vypálil a gólmanovi Valdésovi nedal žiadnu šancu.
     
    80
    Abbiati si poslal svoj múr veľmi dobre a napokon zasahovať nemusel. Xaviho delovka smerovala len tesne nad brvno domácej brány.
     
    79
    Sánchez sa dostal do dobrej šance na ľavej strane, no následne ho tvrdým zákrokom odstavil Abate. Hostia majú teda priamy kop zo vzdialenosti približne 25 metrov!
     
    78
    Rohový kop "rosso-nerom" veľmi nevyšiel a po niekoľkých prihrávkach hlavný rozhodca prerušuje hru, keďže mu bol avízovaný jasný ofsajd.
     
    77
    El Shaarawy pekne ušiel barcelonskej obrane po ľavej strane, no následne ho od lopty odstavil Piqué. Na rade je teda rohový kop pre domácich.
     
    76
    Iniesta sa rozhodol zakončovať z otočky cez Muntariho a tento jeho pokus nebol vôbec zlý! Lopta napokon skončila len tesne vedľa ľavej žŕdky domácej brány.
     
    75
    Na San Sire vidíme aj prvé striedanie domáceho celku. Namiesto Pazziniho nastupuje do hry mladík Niang, ktorý sa pokúsi oživiť tempo hry.
     
    74
    Iniesta sa snažil z ľavej strany nájsť Messiho, no napokon sa mu to nepodarilo. Tu zasiahol pozorný Ambrosini, ktorý loptu zblokoval do bezpečia.
     
    73
    Xavi sa snažil zo stredu prihrať na Sáncheza, no napokon sa mu to nepodarilo. Jeho prihrávku zachytil pozorný Mexès, ktorý okamžite posiela svojich do útoku.
     
    72
    Hráči Barcelony sú opäť pri lopte a ich držanie je treba poriadne pochváliť, no momentálne ich táto taktika k ničomu neprivádza, keďže domáci sa veľmi dobre bránia.
     
    71
    Do hry sa po niekoľkých minútach vrátil aj veľmi dôležitá opora zadných radov - Puyol, ktorý nastupuje do hry s obviazanou hlavou, no je odhodlaný bojovať ďalej.
     
    70
    Ďalším, ktorý si narazil hlavu je domáci Abate, ktorý v hlavičkovom súboji trafil oveľa vyššieho Piquého. Domáci hráč je však v poriadku a vracia sa do hry.
     
    69
    Po dobre zahranom rohovom kope sa k lopte dostal Boateng, ktorý ju odhlavičkoval, no lopta sa následne dostala len k Pazzinimu. Ten tvrdo zakončil, no gólman Valdés sa po lopte dobre hodil a túto šancu domácich zachytil.
     
    68
    Pazzini sa napokon vrátil do hry. Puyol však stále chýba, no jeho spoluhráči poriadne pochybili. Sánchez nezachytil loptu po prihrávke od svojho spoluhráča a následne sa do útoku dostali "rosso-neri", ktorí si vybojovali rohový kop.
     
    67
    Pri lopte sú momentálne hráči Barcelony, no napokon ani Puyol na tom nie je veľmi dobre a vyzerá to tak, že sa mu táto rana zašíva, no nie som si istý, či som to videl dobre.
     
    66
    Pazzini vyskočil do hlavičkového súboja proti Puyolovi a títo dvaja hráči si napokon narazili svoje hlavy! Pazzini vyzerá na tom horšie, no dúfajme, že obaja sa do hry čoskoro vrátia.
     
    65
    Piqué sa s loptou dobre presúval cez stred, no následne sa snažil nájsť Sáncheza. Ten však nedokázal zachytiť loptu a následne sa k nej dostávajú Milánčania.
     
    64
    Po dobrej prihrávke od Pedra sa k lopte na pravej strane dostal Dani Alves, no napokon svojím centrom našiel len domácich obrancov, ktorí loptu odkopli do bezpečia.
     
    63
    Z priameho kopu nekompromisne pálil Lionel Messi, no jeho delovka napokon skončila len vysoko nad bránou gólmana Abbiatiho, ktorý zasahovať nemusel.
     
    62
    Na rade je prvé striedanie hosťujúcej Barcelony. Namiesto Fàbregasa nastupuje na trávnik oddýchnutý Alexis Sánchez. Následne majú hráči Barcelony k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 30 metrov.
     
    61
    Tréner Barcelony si pre nás pripravuje prvé striedanie, keďže jeho tím je momentálne v hernom útlme. Barcelončania sú však stále pri lopte, ktorú si takticky prihrávajú.
     
    60
    Boateng sa veľmi dobre presúval po pravej strane a chcel prihrávkou nájsť El Shaarawyho, no pozorný Dani Alves sa stihol vrátiť a loptu v pravý čas zblokoval do bezpečia.
     
    59
    Hosťujúci Piqué predviedol zbytočné protesty na adresu hlavného rozhodcu, no ten sa napokon s ním nebavil. Okamžite vytiahol žltú kartu.
     
    58
    Herné tempo sa po tomto góle poriadne oživilo! Barcelončania pridali na aktivite, no Milánčania sú na tom rovnako a loptu veľmi dobre získavajú a následne s ňou pracujú.
     
    57
    AC Miláno dalo gól!
    Domáci hráči sa po priamom kope dostávajú do vedenia! Po prihrávke z priameho kopu tvrdo zakončoval Montolivo, no napokon loptu trafil len do rúk domáceho Zapatu. Od neho sa lopta odrazila ku KEVINOVI PRINCEOVI BOATENGOVI, ktorý delovkou prekonal gólmana Valdésa. Ten nemal šancu na úspešný zákrok. Gól však platiť nemal.
     
    56
    Dani Alves tentokrát ukázal svoje defenzívne aktivity, no predviedol iba faul na El Shaarawyho! Na rade je teda priamy kop pre domácich zo vzdualenosti približne 30 metrov.
     
    55
    A prišlo mierne oživenie tempa hry! Abate sa veľmi dobre presúval po pravej strane, no následne loptu odcentroval smerom na stred. Tam ju však zblokoval Puyol. Na rade je autový hod pred domácich.
     
    54
    A je tu žltá karta aj pre stranu hosťujúcej Barcelony. Sergio Busquets to tentokrát pri ofenzívnej snahe tentokrát mierne prehnal a tvrdým sklzom odstavil Pazziniho.
     
    52
    Barcelonské "tici-taca" funguje ako vždy takmer na sto percent, no tomuto zápasu chýba potrebné tempo hry. Tentokrát bol pri polovici ihriska faulovaný Iniesta, no inak sa nič nemení.
     
    52
    A stále žiadna zmena. Zápas plynie minútu za minútou, no na štadióne San Siro sa momentálne nič nemení. Barcelončania sa snažia ofenzívne presadiť, no Milánčania sa stále veľmi dobre bránia.
     
    51
    Dani Alves sa dobre presúval po pravej strane a následne si ju vymenil s Pedrom, no napokon opäť veľmi dobre zasiahol Montolivo. ktorý loptu odkopol do bezpečia.
     
    50
    Úplná monotónnosť... Presne to sa nesie týmto zápasom a aj úvodom druhého polčasu. Hráči Barcelony sú pri lopte a snažia sa niečo vymyslieť, no nedarí sa im. Milánčania sa však nevzdávajú a čakajú na chybu súpera.
     
    49
    Dani Alves si loptu potiahol po pravej strane, následne si ju vymenil s Pedrom a vrátil sa späť. Barcelončania si loptu prihrávajú klasicky a príliš veľa. Milánčania veľmi dobre vykrývajú priestor pred vlastnou bránou.
     
    48
    Obraz futbalu sa nám mierne oživil, no momentálne sa zatiaľ nedarí ani jednému z celkov. Pri lopte sú hráči Barcelončania, no domáci ich výrazne napádajú.
     
    47
    Boateng sa dobre presúval po pravej strane a následne loptu odcentroval na stred. Jeho strieľaný center však skončil len tesne mimo Valdésovej brány.
     
    46
    Úvod druhého polčasu vzali ofenzívnejšie domáci Milánčania. Tí sa snažia presadiť strelou zo stredu v podaní El Shaarawyho, no gólman Valdés s ňou problém nemal.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Rohové kopy:
    AC Miláno vs. FC Barcelona - 1 vs. 3
     
    Držanie lopty:
    AC Miláno vs. FC Barcelona - 26% vs. 74%
     
    Strely celkom (z toho na bránu):
    AC Miláno vs. FC Barcelona - 3 (0) vs.3 (1)
     
    Prvý polčas priniesol niekoľko zaujímavých momentov, no napokon gól z nich nepadol. V úvode tohto polčasu boli ofenzívnejší domáci "rosso-neri", no po asi tretine hry sa prevažne stiahli pred vlastnú bránu a ofenzívne tempo hry diktovali hosťujúci Barcelončania. Tí však nedokázali nájsť recept na dnes veľmi pozornú defenzívnu hru domácich hráčov AC, ktorí veľmi dobre vedia, čo majú robiť, aby v tomto zápase mal šancu na úspech. Kľúčových útočníkov Barcelony, na čele s Messim, domáci obrancovia okamžite zdvojujú a nedávajú im priestor. Následne čakajú na chybu hostí a rýchle protitútoky.

    Podarí sa jednému z tímov v tomto pomerne pomalom zápasovom tempe vsietiť gól?
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45
    Abate sa dobre presúval po pravej strane a následne loptu odcentroval smerom na bránu hostí. Tam sa k nej dostal však len pozorný Valdés, ktorý predvedie odkop od svojej brány.
     
    44
    Piqué veľmi nepresne prihrával na Jordiho Albu, no hráči Milána napokon z tejto šance získali len autový hod, ktorý zahrali smerom na svoje defenzívne rady.
     
    43
    Fàbregas poslal loptu smerom na domácu bránu, no napokon sa k lopte dostal až pozorný gólman Abbiati, ktorý na krátku chvíľu prerušuje plynulé tempo hry.
     
    42
    Boateng si veľmi dobre počínal aj v defenzíve. Po dobrej prihrávke od Jordiho Albu sa k lopte mohol dostať pozorný Pedro, no domáci útočník túto variantu nenechal pripustiť.
     
    41
    Montolivo zinkasoval tvrdý faul od jedného z hráčov Barcelony, no napokon sa pozviechal a pokračuje v hre. Pri lopte sú hostia, ktorí sa opäť snažia presadiť.
     
    40
    El Shaarawy sa dostal k lopte pri ofenzívnej snahe, no napokon nevedel, čo s ňou urobiť. Prihrávať sa nedalo a v obrane už boli šiesti Barcelončania. Následne domáceho útočníka odstavil Dani Alves.
     
    39
    Muntari sa blysol veľmi dobrým obranným zákrokom, keď nožničkami zblokoval center od jedného z hostí. Následne však nepríjemne spadol na chrbát a hra sa na malú chvíľu prerušuje.
     
    38
    Messi sa dostal zoči-voči Mexèsovi, no napokon sa cez neho neodhodlal predrať. Následne poslal krížnu prihrávku na ľavú stranu, kde si ju prebral Jordi Alba.
     
    37
    Iniesta sa dostal k lopte na pravej strane, no napokon bol neúspešný. Jeho prihrávku zblokoval Mexès, ktorý ju odkopol len za vlastnú bránu. Na rade je rohový kop pre Barcelončanov.
     
    36
    Domácim síce priamy kop nevyšiel, no ďalší útok vyzeral veľmi sľubne! Boateng poslal loptu ihneď pred bránu hostí na El Shaarawyho, no ten si ju nestihol dobre spracovať. K lopte sa dostal pozorný Valdés.
     
    35
    Muntari sa dobre presúval po ľavej strane, no následne bol tvrdo odstavený jedným z hráčov Barcelony. Domáci získali výhodu priameho kopu, avšak z veľkej vzdialenosti.
     
    34
    Milánska defenzíva predvádza naozaj veľmi dobrý výkon. K lopte sa tentokrát dostal Pedro, no napokon bol odstavený pozorným Montolivom.
     
    33
    Hosťujúci hráči Barcelony si tentokrát mierne nerozumeli v prihrávkovej kombinácii. Loptu stratili na ľavej strane, no následne si vypýtali aspoň autový hod.
     
    32
    To, čo som napísal pred malou chvíľou sa opäť potvrdilo. Messi sa snažil natlačiť pred Abbiatiho cez stred, no napokon sa mu to nepodarilo. Tentokrát ho odstavila dvojica Muntari - Constant.
     
    31
    Milánčania zistili, čo majú v dnešnom zápase robiť, aby mali šancu na úspech. Predvádzajú veľmi dobrú defenzívu na Lionela Messiho, keď sú pri ňom vždy aspoň dvaja obrancovia. Tentokrát ho odstavila dvojica Mexès a Ambrosini.
     
    30
    Messi sa dobre presúval po pravej strane a následne chcel nájsť Pedra. Úmysel argentínskeho velikána však pokazil Ambrosini, ktorý poslal loptu za postrannú čiaru. Následne majú však autový hod prekvapivo domáci.
     
    29
    Hráči Barcelony sú opäť pri lopte a na domáci tím vyvíjajú veľmi dobrý ofenzívny tlak. "Rosso-neri" sa však zahanbiť nenechávajú a veľmi dobre sa bránia.
     
    28
    Messi sa zaskvel ďalšou skvelou kľučkou na Constanta, no napokon narazil na Mexèsa. Ten mu loptu uchmatol a následne posiela svojich do útoku.
     
    27
    Loptu majú v moci opäť len hráči Barcelony. Xavi sa snažil centrom nájsť nebráneného Pedra, no napokon sa mu to nepodarilo. K lopte sa dostal až pozorný Abbiati.
     
    26
    Iniesta poslal loptu pred bránu domáceho celku presne na Xaviho, ten chcel pätičkou nájsť Pedra, no napokon zakročil domáci Montolivo, ktorý loptu odkopol za postrannú čiaru.
     
    25
    A vidíme prvú žltú kartu v tomto zápase. Získal ju domáci Mexès, ktorý nekompromisným sklzom zoslal k zemi Messiho. Hlavný rozhodca si to však ihneď všimol a okamžite zakročil.
     
    24
    Dani Alves zabodoval v defenzíve, keď tentokrát veľmi dobre odstavil El Shaarawyho. Ten si chcel loptu posunúť na ľavú stranu, no mierne mu to nevyšlo.
     
    23
    Montolivo sa ukázal fantastickým obranný zákrokom, keď prečítal Messiho pohyb a loptu mu svojími nohami vypichol. Následne sa Barcelončania previnili útočným faulom.
     
    23
    Puyol ukázal svoje defenzívne schopnosti opäť. Tentokrát na pravej strane odstavil útočiaceho Boatenga, ktorý sa snažil presadiť, no loptu si zbytočne zasekol.
     
    22
    Zapata našiel skvelým centrom spoza polovice ihriska nebráneného El Shaarawyho, no ten napokon stál v ofsajdovej pozícii, a tak sa k lopte dostávajú hostia.
     
    21
    Abate sa dostal k lopte na pravej strane, no napokon nevedel, čo mal s loptou urobiť, a tak si ju zasekol. Následne ho však Barcelončania úspešne odstavili.
     
    20
    Xavi tentokrát dobre zakončoval z veľkej vzdialenosti, no gólman Abbiati dobre vyskočil a loptu následne ukryl vo svojom náručí. Následne sú pri lopte "rosso-neri".
     
    19
    Montolivo sa dobre presúval po pravej strane a následne loptu odcentroval pred bránu Barcelony. Tam síce dobiedzal El Shaarawy, no gólman Valdés loptu úspešne ukryl vo svojom náručí.
     
    18
    Barcelončania sa snažili presadiť prihrávkami zo stredu ihriska, no opäť im to mierne nevyšlo. Po nepresnostiach sa k lopte za postrannou čiarou dostali domáci. Zahrávať sa bude autový hod tesne za polovicou ihriska.
     
    17
    Po rohovom kopu sa domáci dostali do ďalšej skvelej šance. Prízemné rozohranie lopty od rohovej vlajočky a následný volej Boatenga z ľavej strany však tesne minul bránu hostí!
     
    16
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal El Shaarawy, no pred gólmanom Valdésom poriadne zaváhal a jeho šancu v poslednej šanci zneškodnil Puyol, ktorý loptu odkopol za vlastnú bránu!
     
    15
    Pedro sa snažil napádať rozohrávku Muntariho, no napokon sa mu to nepodarilo. Domáci hráč bol v strehu a loptu poslal smerom dopredu.
     
    14
    Hosťujúci Barcelončania sú na útočnej polovici ihriska, no tentokrát im to mierne nevyšlo. Iniestovu prihrávku zachytil Montolivo a vzápätí bol faulovaný Boateng.
     
    13
    Opäť sa hrá prevažne v strede ihriska. Pri lopte sú hráči Barcelony, ktorí hrajú svoj klasický prihrávkový štýl. Ten poriadne znervózňuje výskajúcich domácich fanúšikov.
     
    12
    Messi sa k lopte dostal na pravej strane a následne ju odcentroval pred Pedra, no ten bol napokon neúspešný. Úspešne ho odstavil pozorný Mexes. Napokon sa však píska ofsajd.
     
    11
    Milánčania sa opäť dostali do útoku, no pozorný asistent rozhodcu bol v strehu a po dotyku lopty v podaní El Shaarawyho sa pískal jasný ofsajd.
     
    10
    Hostia získali aj ďalší rohový kop, no ten bol napokon úspešnejší. Hlavičkovať sa snažil Piqué, no jeho zakončenie bolo zblokované do bezpečia.
     
    9
    Messi sa dostal k lopte v strede, následne si kľučkou odstavil Mexesa, no ten sa napokon stihol vrátiť a poslal hostí k rohovej vlajočke.
     
    8
    Hráči Barcelony sú opäť pri lopte, no hrajú svoj klasický štýl hry. Momentálne sa im však veľmi nedarí. Milánčania sa však veľmi dobre bránia.
     
    7
    Jeden z domácich hráčov sa dostal k lopte a následne ju odcentroval smerom dopredu, kde si nabiehal El Shaarawy. Ten sa síce k lopte nedostal, no následne sa pískal ofsajd.
     
    6
    Boateng chcel získať loptu od Messiho na ľavej strane, no napokon sa mu to podarilo až faulom. Ten si všimol pozorný rozhodca Thomson, ktorý necháva hosťom voľný kop.
     
    5
    Muntari tvrdo zakončoval z ľavej strany, no jeho delový volej napokon skončil len nad bránou hosťujúcej Barcelony. Valdés zasahovať nemusel.
     
    4
    Muntari sa dostal k lopte v strede ihriska, následne ju odcentroval smerom na pravú stranu k Boatengovi, no ten bol na túto loptu prikrátky.
     
    4
    Messi sa dostal do pokutového územia domácich, no tentokrát svojím strieľaným centrom z ľavej strany trafil len pozorného Zapatu. Ten poslal do útoku svojich spoluhráčov.
     
    3
    Hráči Barcelony sa po troch minútach napokon dostali za stredovú čiaru, no momentálne sa dopredu veľmi nedostávajú. Milánčania sa dobre bránia a sú v strehu.
     
    2
    Pazzini odcentroval loptu z ľavej strany a chcel nájsť El Shaarawyho, no napokon sa mu to nepodarilo. Loptu zachytil pozorný Jordi Alba, ktorý ju poslal k svojím spoluhráčom.
     
    1
    K úvodnému výkopu sa okamžite dostali hráči Barcelony. Tí si loptu potiahli na svoju polovicu ihriska, kde si ju momentálne takticky prihrávajú.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Na striedačkách budú pripravení títo hráči:

    AC Miláno: Amelia (NB) - De Sciglio, Bojan, Yepes, Cristante, Traoré, Niang.

    FC Barcelona: Pinto (NB) - Sánchez, Thiago Alcântara, Mascherano, Martín Montoya, Song, Tello.
     
    Úvodné zostavy:

    AC Miláno: Abbiati - Constant, Zapata, Mexès, Abate - Montolivo, Muntari, Ambrosini ("C") - El Shaarawy, Boateng, Pazzini.

    FC Barcelona: Valdés - Dani Alves, Piqué, Puyol ("C"), Jordi Alba - Xavi, Busquets, Fàbregas - Pedro, Messi, Iniesta.

    Rozhodca: C. Thomson - D. Rose, A. Ross (všetci Škótsko).
     
    "Miláno je vždy náročným súperom. Majú v zbierke veľa titulov a za sebou kus histórie. Nečaká nás žiadna prechádzka, pretože vedia byť nebezpeční," vyjadril sa krídelník Barcelony Pedro.

    Zdroj: osporte.sk
     
    Srdečne Vás vítam pri mimoriadne atraktívnom osemfinále veľmi Ligy Majstrov!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Stadio Giuseppe Meazza v Miláne, kde si od 20:45 zmeria sily domáci celok AC Miláno, ktorý na svojej pôde privíta celok FC Barcelona.

    Hráči domáceho tímu AC Miláno, inak nazývaní aj "rosso-neri" sú pre futbalovú verejnosť veľmi dobre známy. Po nevydarenom začiatku sezóny v domácej Serie A sa Milánčania pozviechali a momentálne sídlia na sympatickej tretej priečke, no na lídra tabuľky z Juventusu strácajú už 11 bodov. Momentálne však Milánčania ťahajú už šesťzápasovú sériu zápasov bez prehry.
    V skupinovej časti tohtoročnej Ligy majstrov sa Milánčania predviedli v skupine C, kde si zmerali sily so španielskou Málagou, ruským Zenitom Petrohrad a belgickým Anderlechtom. Po skupinovej fázy sa síce tesne, ale predsa dostali do vyraďovacej fázy z druhej priečky, keď získali spolu osem bodov (2 výhry - 2 remízy - 2 prehry), teda len o jeden bod viac ako tretí Zenit Petrohrad. V tejto skupine však jasne dominovala Málaga, ktorá získala skvelých 12 bodov.
    Do milánskeho kádra prednedávnom vstúpil Mario Balotelli, ktorý zaznamenal v troch stretnutiach už štyri góly. Do tohto zápasu však nastúpiť nemôže, keďže v tomto ročníku Ligy majstrov už hral za Manchester City.

    Dobre známi hráči Barcelony sú na tom v domácej Primera División priam skvele. Momentálne sídlia na čele tabuľky so 65 bodmi a neuveriteľným gólovým skóre +53. Druhý tím Atlético Madrid stráca na nich už 12 bodov a Real Madrid už 16 bodov.
    Futbalisti Barcelony sa v skupinovej fáze Ligy majstrov predviedli v skupine G, kde si sily zmerali so škótskym Celticom Glasgow, portugalskou Benficou Lisabon a ruským Spartakom Moskva. V tejto skupine sa však Španieli nenechali zahanbiť a jasne skupinu vyhrali, keď získali 13 bodov (4 výhra - 1 remíza - 0 prehier), zatiaľčo druhý Celtic len 10 bodov.
    Do zostavy Barcelony sa v tomto zápase vráti tvorca hry Xavi, no chýbať bude kanonier David Villa, ktorý má problémy s obličkami.

    Stretnutie na milánskom San Sire bude opakovaním minuloročného štvrťfinále Ligy majstrov, keď Barcelona vyradila "rosso-nerov" po výsledkoch 0:0 a 4:1. Milánčania zdolali výber Barcelony vo finále Ligy majstrov Barcelonu jasne 4:0, no to sa písala sezóne 1993/94. Odvtedy Milánčania z desiatich vzájomných zápasov vyhrali len jedno, keď v roku 2004 porazili Barcelonu na domácej pôde v pomere 1:0.

    Bookmakeri stávkových kancelárií dávajú úlohu favorita do rúk jasne Barcelone, na ktorej výhru vypísali kurz 1,50, zatiaľčo na výhru domáceho Milána až kurz 7,30. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 4,35.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:45.

    Góly: 57. Boateng, 81. Muntari

    Karty:   25. Mexès (ACM), 90+1. Traoré (ACM) - 54. Busquets (FCB), 59. Piqué (FCB)


    AC Miláno: Abbiati - Constant, Zapata, Mexès, Abate - Montolivo, Muntari, Ambrosini ("C") - El Shaarawy (87. Traoré), Boateng, Pazzini (75. Niang).
    FC Barcelona: Valdés - Dani Alves, Piqué, Puyol ("C") (88. Mascherano), Jordi Alba - Xavi, Busquets, Fàbregas (62. Sánchez) - Pedro, Messi, Iniesta.

    Rozhodca: C. Thomson - D. Rose, A. Ross (všetci Škótsko)

    Diváci: 76169
    Utorok 12.03.2013