AC Miláno – Barcelona 2:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
2:0 (0:0)
FC Barcelona
Streda 20.02.2013, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza, Miláno • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Vystriedaný domáci hráč Traoré predviedol zbytočný útočný faul proti domácemu Mascheranovi. Zaň zinkasoval žltú kartu.
     
    90+
    Nadstavovať sa bude až päť minút!
     
    88
    A je tu vynútené striedanie hostí. Namiesto zraneného Puyola nastupuje na trávnik oddýchnutý Mascherano.
     
    87
    Na rade je druhé striedanie domáceho celku. Namiesto El Shaarawyho nastupuje do hry oddýchnutý Traoré.
     
    87
    Hostia sa dostali do dobrej šance, keď po centri z rohového kopu od Xaviho hlavičkovo zakončoval Puyol, no napokon minul bránu domáceho celku. Jeho náplasť sa mu následne odlepila a Puyolovi toto zranenie krváca.
     
    81
    AC Miláno dalo gól!
    Domáci sa prekvapivo dostávajú do dvojgólového vedenia! Niang to veľmi dobre vymyslel na pravej strane, keď v strede našiel El Shaarawyho. Ten následne prihral presne na SULLEYA MUNTARIHO na ľavej strane, odkiaľ tvrdo vypálil a gólmanovi Valdésovi nedal žiadnu šancu.
     
    79
    Sánchez sa dostal do dobrej šance na ľavej strane, no následne ho tvrdým zákrokom odstavil Abate. Hostia majú teda priamy kop zo vzdialenosti približne 25 metrov!
     
    76
    Iniesta sa rozhodol zakončovať z otočky cez Muntariho a tento jeho pokus nebol vôbec zlý! Lopta napokon skončila len tesne vedľa ľavej žŕdky domácej brány.
     
    75
    Na San Sire vidíme aj prvé striedanie domáceho celku. Namiesto Pazziniho nastupuje do hry mladík Niang, ktorý sa pokúsi oživiť tempo hry.
     
    66
    Pazzini vyskočil do hlavičkového súboja proti Puyolovi a títo dvaja hráči si napokon narazili svoje hlavy! Pazzini vyzerá na tom horšie, no dúfajme, že obaja sa do hry čoskoro vrátia.
     
    63
    Z priameho kopu nekompromisne pálil Lionel Messi, no jeho delovka napokon skončila len vysoko nad bránou gólmana Abbiatiho, ktorý zasahovať nemusel.
     
    62
    Na rade je prvé striedanie hosťujúcej Barcelony. Namiesto Fàbregasa nastupuje na trávnik oddýchnutý Alexis Sánchez. Následne majú hráči Barcelony k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 30 metrov.
     
    60
    Boateng sa veľmi dobre presúval po pravej strane a chcel prihrávkou nájsť El Shaarawyho, no pozorný Dani Alves sa stihol vrátiť a loptu v pravý čas zblokoval do bezpečia.
     
    59
    Hosťujúci Piqué predviedol zbytočné protesty na adresu hlavného rozhodcu, no ten sa napokon s ním nebavil. Okamžite vytiahol žltú kartu.
     
    57
    AC Miláno dalo gól!
    Domáci hráči sa po priamom kope dostávajú do vedenia! Po prihrávke z priameho kopu tvrdo zakončoval Montolivo, no napokon loptu trafil len do rúk domáceho Zapatu. Od neho sa lopta odrazila ku KEVINOVI PRINCEOVI BOATENGOVI, ktorý delovkou prekonal gólmana Valdésa. Ten nemal šancu na úspešný zákrok. Gól však platiť nemal.
     
    56
    Dani Alves tentokrát ukázal svoje defenzívne aktivity, no predviedol iba faul na El Shaarawyho! Na rade je teda priamy kop pre domácich zo vzdualenosti približne 30 metrov.
     
    54
    A je tu žltá karta aj pre stranu hosťujúcej Barcelony. Sergio Busquets to tentokrát pri ofenzívnej snahe tentokrát mierne prehnal a tvrdým sklzom odstavil Pazziniho.
     
    36
    Domácim síce priamy kop nevyšiel, no ďalší útok vyzeral veľmi sľubne! Boateng poslal loptu ihneď pred bránu hostí na El Shaarawyho, no ten si ju nestihol dobre spracovať. K lopte sa dostal pozorný Valdés.
     
    26
    Iniesta poslal loptu pred bránu domáceho celku presne na Xaviho, ten chcel pätičkou nájsť Pedra, no napokon zakročil domáci Montolivo, ktorý loptu odkopol za postrannú čiaru.
     
    25
    A vidíme prvú žltú kartu v tomto zápase. Získal ju domáci Mexès, ktorý nekompromisným sklzom zoslal k zemi Messiho. Hlavný rozhodca si to však ihneď všimol a okamžite zakročil.
     
    17
    Po rohovom kopu sa domáci dostali do ďalšej skvelej šance. Prízemné rozohranie lopty od rohovej vlajočky a následný volej Boatenga z ľavej strany však tesne minul bránu hostí!
     
    16
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal El Shaarawy, no pred gólmanom Valdésom poriadne zaváhal a jeho šancu v poslednej šanci zneškodnil Puyol, ktorý loptu odkopol za vlastnú bránu!
     
    12
    Messi sa k lopte dostal na pravej strane a následne ju odcentroval pred Pedra, no ten bol napokon neúspešný. Úspešne ho odstavil pozorný Mexes. Napokon sa však píska ofsajd.
     
    9
    Messi sa dostal k lopte v strede, následne si kľučkou odstavil Mexesa, no ten sa napokon stihol vrátiť a poslal hostí k rohovej vlajočke.

    Góly: 57. Boateng, 81. Muntari

    Karty:   25. Mexès (ACM), 90+1. Traoré (ACM) - 54. Busquets (FCB), 59. Piqué (FCB)


    AC Miláno: Abbiati - Constant, Zapata, Mexès, Abate - Montolivo, Muntari, Ambrosini ("C") - El Shaarawy (87. Traoré), Boateng, Pazzini (75. Niang).
    FC Barcelona: Valdés - Dani Alves, Piqué, Puyol ("C") (88. Mascherano), Jordi Alba - Xavi, Busquets, Fàbregas (62. Sánchez) - Pedro, Messi, Iniesta.

    Rozhodca: C. Thomson - D. Rose, A. Ross (všetci Škótsko)

    Diváci: 76169
    Utorok 12.03.2013