AC Miláno – Barcelona 2:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
2:0 (0:0)
FC Barcelona
Streda 20.02.2013, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza, Miláno • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase domáci hráči AC Milána poriadne zabrali a napokon rozobrali hernú prevahu Barcelony. Najskôr sa v 57. minúte presadil Kevin Prince Boateng, ktorý nedal gólmanovi Valdésovi šancu. Tento gól po ruke Zapatu síce platiť nemal, no poriadne to pohlo týmto zápasom. Následne sa v 81. minúte po fantastickej prihrávkovej kombinácii domácich presadil aj Sulley Muntari, ktorý prízemnou delovkou prekonal celú barcelonskú defenzívu. Milánčania si tak pred odvetou na Camp Nou pripísali veľmi dôležitý triumf a Barcelončania budú mať na svojej pôde čo robiť. Odveta sa bude hrať presne o 20 dní.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov Ligy majstrov.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (22:39:50)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Dani Alves odcentroval loptu pred domácu bránu, no gólman Abbiati bol vo vzduchu suverénny a nenechal nič na náhodu. Loptu zachytil vo svojom náručí a následne ju odkopáva do bezpečia.
     
    90+4
    Do prečíslenia na ľavej strane sa tentokrát dostal Traoré, ktorý zinkasoval dobrú prihrávku od Nianga, no jeho nekompromisná delovka z ľavej strany bola napokon jedným z Barcelončanov zblokovaná do bezpečia.
     
    90+3
    Barcelončania opäť zbytočne pochybili v prihrávkovej kombinácii, no momentálne sa im naozaj veľmi nedarí. Milánčania sa opäť veľmi dobre bránia a nenechávajú nič na náhodu.
     
    90+2
    Piqué poslal loptu do stredu na Pedra, no tam napokon účinkoval pozorný Mexès, ktorý hosťujúceho útočníka nekompromisne zoslal k zemi, no vrámci pravidiel.
     
    90+1
    Vystriedaný domáci hráč Traoré predviedol zbytočný útočný faul proti domácemu Mascheranovi. Zaň zinkasoval žltú kartu.
     
    90+
    Nadstavovať sa bude až päť minút!
     
    90
    Barcelončania sú pri lopte, no momentálne sa im veľmi nedarí. Ich herný prejav je dnes veľmi zlý a nikto to od tímu takejto triedy nečakal.
     
    89
    Milánčania sú pri lopte v strede ihriska a veľmi dobre ju kontrolujú. Vyzerá to tak, že dôležité víťazstvo v tomto zápase si už udržia.
     
    88
    A je tu vynútené striedanie hostí. Namiesto zraneného Puyola nastupuje na trávnik oddýchnutý Mascherano.
     
    87
    Na rade je druhé striedanie domáceho celku. Namiesto El Shaarawyho nastupuje do hry oddýchnutý Traoré.
     
    87
    Hostia sa dostali do dobrej šance, keď po centri z rohového kopu od Xaviho hlavičkovo zakončoval Puyol, no napokon minul bránu domáceho celku. Jeho náplasť sa mu následne odlepila a Puyolovi toto zranenie krváca.
     
    86
    Na rade je rohový kop pre barcelonský celok. Jordi Alba odcentroval loptu z ľavej strany, no napokon ju zblokoval jeden z domácich obrancov.
     
    85
    Milánčania veľmi dobre vykrývajú priestor pred vlastnou bránou. Barcelončania sa snažia presadiť, no nedarí sa im, keďže ich súperi hrajú naozaj veľmi dobre.
     
    84
    Ambrosini sa opäť zaskvel skvelým zákrokom. Tentokrát úspešne zneškodnil prihrávku od Messiho, ktorý sa snažil presadiť z pravej strany a nájsť Sáncheza.
     
    83
    Pedro sa dobre presúval po pravej strane a následne sa dostal až do pokutového územia. Tam ho nekompromisne odstavil Constant, ktorý však predviedol zákrok vrámci pravidiel.
     
    82
    Barcelončania sú opäť pri lopte, no ak chcú v tomto zápase ešte niečo vymyslieť, tak budú musieť poriadne zabrať. Milánčania sa však veľmi dobre bránia a ich prioritou je najmä stred.
     
    81
    AC Miláno dalo gól!
    Domáci sa prekvapivo dostávajú do dvojgólového vedenia! Niang to veľmi dobre vymyslel na pravej strane, keď v strede našiel El Shaarawyho. Ten následne prihral presne na SULLEYA MUNTARIHO na ľavej strane, odkiaľ tvrdo vypálil a gólmanovi Valdésovi nedal žiadnu šancu.

    Góly: 57. Boateng, 81. Muntari

    Karty:   25. Mexès (ACM), 90+1. Traoré (ACM) - 54. Busquets (FCB), 59. Piqué (FCB)


    AC Miláno: Abbiati - Constant, Zapata, Mexès, Abate - Montolivo, Muntari, Ambrosini ("C") - El Shaarawy (87. Traoré), Boateng, Pazzini (75. Niang).
    FC Barcelona: Valdés - Dani Alves, Piqué, Puyol ("C") (88. Mascherano), Jordi Alba - Xavi, Busquets, Fàbregas (62. Sánchez) - Pedro, Messi, Iniesta.

    Rozhodca: C. Thomson - D. Rose, A. Ross (všetci Škótsko)

    Diváci: 76169
    Utorok 12.03.2013