Granada – Barcelona 1:2 (kon.)
koniec
Granada CF
1:2 (1:0)
FC Barcelona
Sobota 16.02.2013, 20:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    A je koniec! Hlavný rozhodca píska koniec zápasu, z ktorého napokon víťazne vzišiel tím z Barcelony, po tom čo sa hrdinom zápasu stal kto iný ako Argentínčan Lionell Messi, ktorý dnes dvoma gólmi (50. a 73. minúta) rozhodol o víťazstve svojho tímu. Domáci tím sa ešte v samom závere snažil s výsledkom niečo spraviť, videli sme tak nečakanú drámu v závere zápasu. To sa domácim hráčom napokon nepodarilo a FC Barcelona si tak zapisuje ďalšie 3 body do tabuľky. Po dnešnom zápase je tak na čele Primera Divisón so 65 bodmi. Odomňa je to dnes všetko, prajem Vám pekný zvyšok sobotňajšieho večera. Dovidenia (21:55:05)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+
    V samom závere sa do šance dostal Iniesta, ten však pálil iba do bočnej siete.
     
    90+
    Na opačnej strane sa pred osamoteným brankárom ocitol Messi, ktorý vypálil ale domáci brankár vytiahol výborný zákrok a neumožnil tak Messimu zaznamenať ďalší gól, ktorý by preňho znamenal hetrik.
     
    90+
    Obrovskú príležitosť na vyrovnanie na vyrovnanie teraz zahodil striedajúci Brahimi ! po krásnej akcii na jeden dotyk s Ighalom sa dostal až pred brankára Valdésa, Brahmi však zakončuje iba do postrannej siete !
     
    90
    Nadstavovať sa budú 4 minúty nad rámec riadneho hracieho času.
     
    90
    Cez pokutové územie Barcelony teraz lietajú nebezpečné lopty, ani na jednu však nedokázal zareagovať hráč domáceho tímu a Valdésova brána nieje ohrozená.
     
    89
    Zdá sa, že domáci hráči sa rozhodli vydať v dnešnom zápase zo seba všetko a vyzerá to tak, že v závere ešte uvidíme drámu.
     
    88
    Domáci tesne pred koncom riadneho hracieho času ešte pohrozili! po centri do šestnástky sa k zakončeniu hlavou dostal Íñigo López, a Valdés musel pohotovo zakročiť.
     
    87
    Po nedovolenom zákroku pred svojou šestnástkou uvidí Thiago Alcântara žltú kartu.
     
    86
    Hráči Barcelony s prehľadom odvracajú, ďalší center nebude znamenať ohrozenie brány Valdésa, domáci hráč si vo vzduchu počínal nedovolene.
     
    86
    Ešte uvidíme príležitosť pre domácich hráčov, po faule bude priamy kop zahrávať Rico.
     
    85
    Do konca riadneho hracieho času zostáva 5 minút a vyzerá to tak, že si hostia tesné vedenie predsa len udržia.
     
    84
    Thiago sa dostal k ďalšej strele na Toñovú bránu, ako aj tá predchádzajúca letí ponad brvno.
     
    83
    Tello si po pravej strane potiahol loptu a dostal sa takmer až k tyči Toñovej brány odkiaľ posielal spätnú prihrávku naslepo Messimu. Ten ju zrejme moc nečakal a vystrelil veľmi nepresne.
     
    82
    Fábregas to teraz skúšal po ľavej strane, v útoku ho však žiadny spoluhráč výrazne nepodporil a tak sa lopta vracia do strednej časti ihriska.
     
    81
    A tak znova vidíme trend z druhého polčasu, loptu ovládajú hostia, hráčov Granady takmer k ničomu nepúšťajú.
     
    80
    Prvé ohrozenie brány Vladésa v druhom polčase prichádza až v 80. minúte keď sa hlavičkou prezentoval El-Arabi, brankár hostí však pohodlne chytá.
     
    79
    Aj naďalej hráči Barcelony kontrolujú zápas, držia si loptu, nedopúšťajú sa väčších chýb. Zdá sa že tento zápas už dotiahnu do zdárneho konca.
     
    77
    Tempo hry sa nám znova trošku zmiernila, samozrejme hráči Barcelony sa už tak dopredu neponáhľajú, aj keď s dvojgólovým vedením by sa zápas dohrával určite lepšie.
     
    76
    Posledné striedanie na strane domáceho tímu prichádza v 76. minúte, z ihriska odchádza rumunský hráč Torje a nahradí ho Brahimi.
     
    75
    Tak pre hráčov Barcelony je to teraz určite lepšia situácia ako pred tridsiatimi minútami, uvidíme ako sa vyvinie zvyšok zápasu a či uvidíme ešte nejaké góly.
     
    74
    Hneď po inkasovanom góle vidíme striedanie na strane domáceho tímu, z trávnika odchádza Nolito a príde Buonanotte.
     
    73
    Barcelona dala gól! Loptu si pred seba postavil LIONEL MESSI, ktorý perfektne obstrelil múr tiel pred sebou a nekompromisne posiela svoj tím do vedenia!
     
    72
    Ešte predtým prichádza posledné striedanie na strane Barcelony, zahrá si aj Iniesta, ktorý nahradí Pedra.
     
    72
    Po nepeknom zákroku na hranici šestnástky bude mať tím hostí výhodu priameho kopu z výhodnej pozície.
     
    71
    Do konca zápasu nám zostáva nejakých 20 minút, v druhom polčase sme zatiaľ videli iba jeden gól, uvidíme či sa hráčom Barcelony podarí dostať sa do vedenia.
     
    70
    A hneď po pokračovaní v hre sa pri postrannej čiare dostal do súboja Jordi Alba a Nyom, ktorý si počínal dosť zákerne a tak uvidí žltú kartu.
     
    69
    Po krátkom prerušení hry sa v zápase pokračuje.
     
    68
    Po tejto akcii zostáva na trávniku ležať brankár domácich, na ihrisko vybieha aj lekársky tím, nevyzerá to však vážne.
     
    67
    A ďalšia príležitosť, ktorá následne aj končí v sieti, po presnej prihrávke sa k ďalšiemu zakončeniu dostal Pedro, jeho radosť mu teraz zobral postranný rozhodca, ktorý signalizuje ďalší ofsajd.
     
    66
    Ďalšia veľká príležitosť pre Blaugranas dostať sa do vedenia ! Pedro z hranice šestnástky vypálil loptu k pravej tyči brány hostí, triafa však len už spomínanú tyč a lopta letí za postrannú čiaru.
     
    65
    Ďalšiu snahu o prechod do útoku hostí brzdí už piaty ofsajd v zápase pre Barcelonu.
     
    64
    Nakoniec sa k strele dostal z veľkej diaľky Thiago Alcântara, jeho strela však letí veľmi, ale veľmi vysoko nad bránu Toña.
     
    63
    Hra sa nám vrátila pred pokutové územie Granady, hráči Barcelony dobre kombinujú, súperovi sa nedarí získať loptu.
     
    62
    Aj naďalej sa však hrá na strane bližšie k Valdésovej bráne, uvidíme čo teraz, pri útoku trafil Jordi Alba svojho protihráča do ruky a získava tak kľud na rozohrávku.
     
    61
    Ďalšie striedanie na strane hostí, tentokrát zápas končí pre Sanchéza a na ihrisko vybieha Tello.
     
    60
    Domáci v posledných minútach začali vystrkovať rožky, tlačia sa dopredu, avšak žiadne zakončenie smerom na Valdésovu bránu nevidíme.
     
    59
    Hneď po striedaní v strednej časti ihriska pri vzdušnom súboji trafil Piqué Torjeho do hlavy a rozhodca píska faul.
     
    58
    V 58. minúte uvidíme prvé striedanie na strane domáceho výberu, z ihriska odíde Aranda, nahradí ho El-Arabi.
     
    57
    Ďalšiu rozumnú prihrávku posielal Dani Alvés z pravej strany, lopta sa k spoluhráčom nedostala, navyše rozhodca videl loptu mimo hracej plochy a tak píska.
     
    56
    Posledné minúty sa hrajú takmer výlučne pred šestnástkou Granady, domáci hráči sa len sporadicky dostávajú za stredovú čiaru a väčšinu kontaktov s loptou využívajú na dlhý odkop.
     
    55
    Hráčov Barcelony očividne strelený gól nakopol, aktívni boli aj doteraz, tentokrát sa však oveľa častejšie dostávajú do šancí, teraz mohol poslať svoj tím do vedenia Sanchéz, ktorý sa dostal až do šestnástky po prihrávke od Fábregasa, obrana jeho pokus ale zablokovala.
     
    53
    A mohli sme vidieť ďalší gól, tentokrát z kopačky Fábregasa, jeho radosť však pokazil hvizd píšťalky hlavného rozhodcu, ktorý píska postavenie mimo hry.
     
    52
    Po strelenom góle sa nám tempo hry mierne spomalilo, uvidíme akú taktiku zvolí tréner domáceho tímu, či zvolí čisto bránenie alebo uvidíme aj útoky v podaní domáceho tímu.
     
    51
    Hostia sa tak konečne dočkali vyrovnania, a na strelenie víťazného gólu majú ešte takmer 40 minút riadneho hracieho času, netreba však zabúdať aj na útočné výpady domáceho výberu.
     
    50
    Barcelona dala gól! A ten sa im vydaril ! Autorom gólu nieje nikto iný ako LIONELL MESSI, ktorý sa dostal k vyrazenej lopte po strele Fábregasa a strieľa tak svoj jubilejný 300. gól v drese FC Barcelona.
     
    50
    Ten však neznamenal nebezpečenstvo pre bránu hostí a tí sa púšťajú do útoku.
     
    49
    Hra sa znova presunula do strednej časti ihriska, skôr však na polovicu hostí, kde Fábregas fauloval Torjeho a uvidíme priamy kop.
     
    48
    Dlho však netrvalo a do útoku sa znova púšťajú Blaugranas, konkrétne Messi potiahol loptu až pred pokutové územie, kde sa snažil spätnou prihrávkou nájsť Pedra, tá však bola nepresná a loptu získava domáci tím.
     
    48
    Obrana je však aj naďalej pozorná, a vyháňa útočníkov až do strednej časti ihriska.
     
    47
    Žiadny útočný výpad sa však nekonal a loptu majú na svojich kopačkách hostia, ktorí sa snažia prejsť do útoku po ľavom krídle.
     
    46
    Po druhý raz hvizd píšťalky začína polčas, k lopte sa hneď dostávajú hráči Barcelony, Fábregas si teraz však pomohol faulom a rozohrávať budú domáci.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Hráči sú na svojich pozíciach, o malú chvíľu začne druhý polčas.
     
    V nadstavenom čase sme už nič zaujímave nevideli, po prvom polčase je tak skóre prekvapivo na strane domácich hráčov, ktorý zatiaľ vedú najtesnejším rozdielom. Zatiaľ jediným strelcom zápasu bol v 26. minúte Ighao. Hráči Barcelony mali množstvo šancí na vyrovnanie, ani jednu však nedokázali využiť. Uvidíme či sa im to podarí v druhom polčase, ktorý sa začne zhruba o 21:03.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45
    Nadstavovať nad rámec riadneho hracieho času sa bude jedna minúta.
     
    44
    Domáci hráči, konkrétne Aranda teraz dobre naštrbil rozohrávku hostí a aj sa dostal k zakončeniu, Valdés jeho pokus však s prehľadom kryje.
     
    43
    Dani Alves dnes rozdáva naozaj parádne prihrávky, teraz posielal prudkú prihrávku popred brankára domácich, na ktorú nestihol zareagovať Fàbregas.
     
    42
    Loptu si na svojich kopačkách opäť držia Blaugranas, do konca riadneho hracieho času v prvom polčase zostávajú nejaké 3 minútky, uvidíme či sa im podarí do prestávky vyrovnať skóre.
     
    41
    Nolito sa zhostil zahrávania, lopta sa dostala K Arandovi, jeho prihrávka však nenašla žiadneho zo spoluhráčov a následne hostia odkopávajú do bezpečia.
     
    40
    Domáci opäť ukázali ako sa dokážu v útoku posnažiť, z ich snahy nakoniec uvidíme len druhý rohový kop v zápase.
     
    39
    Z rohového kopu nič nebude, navyše hostia sa dopustili útočného faulu a rozohrávať bude brankár Toño.
     
    38
    Pred zahratím rohového kopu ešte uvidíme striedanie, konkrétne na strane hostí z ihriska odíde Adriano Correia, ktorého nahradí Jordi Alba.
     
    38
    Ďalšiu príležitosť mal kanonier hostí, Lyonel Messi, Dani Alvés z krídla poslal spätnú prihrávku práve Messimu, jeho zakončenie bolo zblokované a uvidíme tak prvý rohový kop v zápase.
     
    37
    Aj naďalej pri lopte zostávajú, tlačia sa vpred, k vážnejšiemu zakončeniu sa v posledných minútach nedostali.
     
    36
    Ten sa nakoniec dostáva k zakončeniu, jeho strela však nemala vôbec razanciu a Toño pohodlne chytá.
     
    35
    Uvidíme, čo sa podarí vymyslieť hráčom Barcelony z výhodnej pozície pre priamy kop. Loptu si už na zem pokladá Lyonel Messi.
     
    34
    Prvú žltú kartu v zápase uvidí hráč domáceho výberu, konkrétne Guilherme Siqueira po tom ako sa Sanchéz dostával do úniku nastal súboj a obidvaja hráči padali k zemi.
     
    33
    Viacero súbojov o loptu pred hranicou šestnástky viedlo až k tomu, že postranný rozhodca zdvihol zastávku a signalizuje tak ofsajd.
     
    32
    Pri postupe vpred bol Fàbregas zastavený faulom, s rozohrávkou neváhal a ihneď pokračuje v útoku.
     
    31
    Tú však nedokázali premeniť a do útoku sa púšťajú hráči Barcelony. V posledných minútach sa hra prelieva z jednej strany ihriska na opačnú.
     
    30
    Domáci sa vymanili z pod tlaku a púšťajú sa do útoku, nyvše po faule získavajú výhodu štandardtky.
     
    29
    K ďalšej strele sa dostali domáci, tentokrát Adriano Correia z ľavého rohu šestnástky vypálil riadnu ranu, tá však tesne míňa šibenicu brány.
     
    28
    A okamžite sa o to snažia, avšak obrana domáci je zatiaľ stopercentná, navyše strela Messiho míňa bránu domáceho tímu.
     
    27
    Tak teraz budú musieť hostia zabrať, aj keď do konca zápasu zostáva ešte viac ako hodina, práve oni teraz budú musieť dobiehať skóre.
     
    26
    Granada dala gól! A predstavte si, prvý gól v zápase strieľajú domáci hráči ! Po šanci Sanchéza sa okamžite do protiútoku pustili domáci hráči. Po centri do šestnástky sa k lopte dostal Aranda, ktorý poslal prudkú prihrávku na voľného ODIONA IGHALA, ktorý už nemal problém zakončiť a strieľa prvý gól v zápase!
     
    25
    Do ďalšej príležitosti sa dostal Fàbregas, ktorý sa ocitol pred brankárom Toñom, otáľal však so zakončením, až nakoniec nezakončil vôbec.
     
    23
    Zdá sa, že v posledných minútach Blaugranas trošku poľavili v tempe, k lopte sa častejšie dostávajú domáci hráči, ich snahu však vždy zastavia hostia ešte v strednej šasi ihriska.
     
    22
    Po dlhšej dobe sa na útočný výlet vydali domáci, v šestnástke Barcelony však Ighalo fauloval a pri lopte tak znova budú hostia.
     
    21
    Po súboji v pokutovom území padá Fàbregas veľmi ochotne na zem, pýta si pokutový kop, hlavný rozhodca však zostáva chladným a všetky diskusie odmieta.
     
    20
    Ubehlo nám prvých 20 minút zápasu, priebeh je zatiaľ taký ako sme čakali, dominantnejší sú hráči Barcelony, streliť gól sa im ale zatiaľ nepodarilo
     
    19
    Ďalšou strelou sa prezentoval Sanchéz, jeho pokus bol ale nepresný a tak Toño vôbec zasahovať nemusel.
     
    18
    Hostia teraz jednoznačne prebrali iniciatív v zápase, domáci hráči sa oslobodzujú iba dlhými odkopmi, a takmer vôbec nevyvíjajú aktivitu vpred.
     
    17
    Netypicky sa teraz snažil zakončiť samotný Lyonel Messi, ktorý po prihrávke vzduchom v páde ešte stihol zakončil, lopta však letí mimo.
     
    16
    Messi našiel oblúčikom v pokutovom území domácich Pedra, ktorý však hlavičkuje priamo do náručia Toña.
     
    15
    Iniciatívu v zápase pomaličky preberajú hostia, posielajú do šestnástky nebezpečné lopty, väčšiu šancu však zatiaľ nemali.
     
    14
    V 14. minúte sme mohli vidieť prvú žltú kartu v zápase, Torje takmer vyskočil Sanchézovi na krk, rozhodca však kartu nevyťahuje.
     
    13
    Následnú akciu, ktorú vymyslel Lyonel Messi ukončuje hvizd rozhodcu, postranný ukazuje postavenie mimo hry hráča Barcelony.
     
    12
    A predsa sme sa dočkali, Dani Alvés z pravého krídla posielal prudkú prihrávku pred brankára domácich, pred ním však žiadny z jeho spoluhráčov nedokázal loptu usmerniť tam kam bolo treba.
     
    11
    A tí sa hneď tlačia vpred, zostávajú však stále pred hranicou šestnástky a k zakončeniu sa zatiaľ nedostali.
     
    10
    Po vhadzovaní sme mali možnosť vidieť útočný faul Torjeho a k lopte sa tak znova dostanú hráči Barcelony.
     
    9
    Ighalo sa pustil vpred po dlhej nakopávanej lopte, prešprintoval obranu hostí, Vladés však včas vybehol zo svojej brány a odkopáva za postrannú čiaru.
     
    8
    Zdá sa, že po sérii dobrých výkonov domáceho tímu dnes uvidíme ďalší, zatiaľ to vyzerá, že hviezdneho tímu hostí sa nezľakli. Uvidíme čo nám prinesú nasledujúce minúty.
     
    7
    A zakročiť tentokrát musel Valdés! po centri takmer z rohovej zástavky sa k strele z voleja v pokutovom území dostal Nolito a Valdés mal čo robiť aby strelu pred seba vyrazil a následne zaľahol loptu.
     
    6
    Teraz sa púšťa do útoku po pravej strane Ighalo, pristúpila k nemu však dvojica obrancov a napokon vybojoval iba vhadzovanie pre svoj tím.
     
    5
    Aj naďalej sú pri lopte hráči Barcelony, podľa očakávaní sú aktívnejším tímom a hrá sa takmer stále na polovici domácich.
     
    4
    A už sme mohli vidieť prvý gól zápasu ! Messi si po pravej strane potiahol loptu, následne perfektne načasoval prihrávku na Sáncheza, ktorý sa rútil sám na brankára domácich, ten však pohotovo vybehol a hodil na mu pod nohy.
     
    3
    Pri lopte sú však opäť hráči hostí, po pravej strane sa hru snaží rozvinúť Piqué. Pred hranicou pokutového územia Blaugranas opäť nedokázali nič vymyslieť a dopredu sa púšťa ich súper.
     
    2
    Avšak prišiel čas na to presunúť hru vpred, k lopte sa dostal Messi na hranici šestnástky, obrana však zakročila tak ako mala, nakoniec lopta končí v náručí Toña.
     
    1
    Na začiatku stretnutia si hostia okamžite udržali loptu na svojich kopačkách, prihrávky sa zatiaľ pohybujú iba na vlastnej polovici.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Hráči už sú na svojich pozíciach, čakáme už len na hvizd píšťalky hlavného rozhodcu.
     
    Na striedačke Barcelony budú dnes pripravení zasiahnuť do hry Andrés Iniesta, aj Carles Puyol, uvidíme kedy sa zapoja do hry.
     
    Hráči oboch tímov už vychádzajú na ihrisko, domáci dnes nastúpia v modro-červených dresoch, zatiaľ čo hráči Barcelony budú hrať v žlto-oranžových hosťovských dresoch.
     
    Úvodné zostavy:

    Granada CF: Toño - Nyom, Íñigo López, Mainz, Guilherme Siqueira - Torje, Mikel Rico, Recio, Nolito - Aranda, Ighalo

    FC Barcelona: Valdés - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Adriano Correia - Thiago Alcântara, Busquets, Fàbregas - Pedro, Messi, Sánchez

    Rozhodca: Carlos Del Cerro - Teodoro Sobrino, Abraham Álvarez.
     
    V posledných troch meraniach síl boli vždy úspešnejší hráči Barcelony, takže dnešné stretnutie má jasného favorita, čo potvrdzujú aj kurzy na jednotlivé výsledky zápasu. Na výhru domácich je určený kurz pohybujúci sa až okolo hodnoty 11,58, na remízu cca 6,24 a na výhru hráčov FC Barcelona okolo 1,25.
     
    Domácim dnes bude opäť chýbať Daniel Benítez, ktorý je stále zranený, a rovnako sa budú musieť zaobísť bez Fran Rica, ktorý absentuje pre zranené koleno. Na opačej strane pre zranenie nebudú môcť nastúpiť Xavi Hernández ani Jonathan dos Santos.
     
    V poslednom zápase hráči Barcelony rozstrieľali Getafe 6:1, uvidíme či im bude strelecky chutiť aj dnes. V posledných 5tich zápasoch Primera División hráči Barcelony získali 10 bodov za tri víťazstvá, jednu remízu a jednu prehru s Realom Sociedad, ktorý ukončil ich takmer 10 mesačnú neporaziteľnosť v najvyššej španielskej lige. Čo sa týka ich dnešného súpera ani ten v posledných piatich zápasoch na tom nieje až tak zle. V poslednom zápase vyhrali hráči Granady nad beznádejne posledným tímom tabuľky Deportivo de La Coruña presvedčivo 3:0, zápas predtým prekvapivo doma zdolali Real Madrid. Z posledných 5tich zápasov si rovnako pripísali 10 bodov za tri výhry, jednu remízu a jednu prehru.
     
    Pekný sobotňajší večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase 24. kola najvyššej španielskej Primera División. Dnes uvidíme súboj tímov z opačných koncov tabuľky. Na jednej strane uvidíme Granadu CF, na opačnej FC Barcelonu.

    Domáci tím sa nachádza až na 15. mieste tabuľky, na chrbát mu navyše s dvojbodovým odstupom dýcha Real Zaragoza. na 14. priečke je však s rovnakým počtom bodov Athletic Club, o jedno miesto vyššie Espanyol. Prípadné prekvapenie a bodový zisk tak môže znamenať pre tento tím posun v tabuľke.

    Hráči FC Barcelona si s takýmito vecami starosti robiť nemusia, v doterajšom priebehu sezóny dokázali nazbierať 62 a neohrozene tak kraľujú tabuľke Primera División. Pred druhým Atléticom Madrid majú pohodlný 12 bodový náskok as pred tretím Realom Madrid až 16 bodový.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:00.

    Andrej Marienka

    Góly: 26. Ighalo - 50. Messi, 73. Messi

    Karty:   34. Siqueira (GRA), 70. Nyom (GRA) - 87. Alcântara (FCB)


    Granada CF: Toño - Nyom, Íñigo López, Mainz, Guilherme Siqueira - Torje, Mikel Rico, Recio, Nolito - Aranda, Ighalo
    FC Barcelona: Valdés - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Adriano Correia - Thiago Alcântara, Busquets, Fàbregas - Pedro, Messi, Sánchez

    Rozhodca: Carlos Del Cerro - Teodoro Sobrino, Abraham Álvarez