Twente – Willem II 1:1 (kon.) | Breda – Heracles 1:1 (kon.) | Kerkrade – Alkmaar 2:2 (kon.)
Eindhoven – Utrecht 2:1 (kon.)
koniec
FC Twente
1:1 (1:0)
Willem II Tilburg
cz Sobota 16.02.2013, 18:45 • De Grolsch Veste (kapacita: 30 014 míst) • Holandská Eredivisie
     
    90+2
    Willem mohl jít dokonce do vedení. Po centru Misidjana, který propadl až k volnému Höcherovi, ale pálil hostující útočník těsně vedle vzdálenější tyčky.
     
    90
    Willem II právě vstřelil branku!
    Tak dlouho si hráči Twente zahrávali, až na to nyní doplatili. RICARDO IPPEL napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a nádhernou střelou nedal Mihajlovovi žádnou šanci - 1:1.
     
    80
    Poprvé v utkání sahají ke střídání také domácí. Místo Robberta Schildera dohraje závěr zápasu rychlonohý záložník Jerson Cabral.
     
    75
    Poslední změna v táboře hostů. Ze hřiště odstoupil středopolař Nicky Hofs, místo něj přišel Danny Guijt.
     
    74
    Tak to je hodně nezvyklá situace. Willem prohrává, přesto gólman Meul tak dlouho otálel s rozehrávkou od vlastní brány, až si vykoledoval žlutou kartu za zdržování.
     
    73
    Hosté podruhé v utkání střídají. Jense Podevijna nahrazuje Marc Höcher.
     
    68
    Hned vzápětí přišla další šance Twente. Po centru z pravé strany se k zakončení dostal špatně střežený Fer, mířil však přesně do náruče gólmana Meula.
     
    67
    Robbert Schilder napřáhl ze střední vzdálenosti a svou tvrdou střelou orazítkoval břevno hostující svatyně. Teď měli hráči Willemu hodně velkou dávku štěstí.
     
    64
    Domácí kapitán Wout Brama přesně na půlící čáře poslal k zemi pronikajícího Joachima a od rozhodčího Gözübüyüka okamžitě vyfasoval žlutou kartu.
     
    58
    Stoper Haastrup nyní pořádně vystrašil všechny hostující fanoušky, když centr ze strany odvracel tak nemotorně, že orazítkoval tyčku vlastní brány.
     
    46
    Na hostujcí straně došlo ke střídání. Do druhé půle už nenastoupil nevýrazný Niek Vossebelt, kterého nahradil Ricardo Ippel.
     
    45+2
    Těsně před koncem úvodního dějství si připisuje nesmírně důležitý zákrok domácí gólman Mihajlov, který byl přinucen likvidovat nepříjemnou Misidjanovu střelu z úhlu.
     
    43
    Twente právě vstřelilo branku!
    Z rohového kopu sice domácí fotbalisté neudeřili, hned vzápětí ale vrátili míč zpátky do pokutového území. K hlavičce se dostal Leroy Fer a jeho střelecký pokus usměrnil za záda bezmocného Meula špatně střežený stoper DOUGLAS - 1:0.
     
    35
    Robbert Schilder se z nedávného varování rozhodčího Gözübüyüka nepoučil a nyní už viděl žlutou kartu.
     
    33
    První gólová příležitost Twente! Stoper Rasmus Bengtsson se vydal na útočný výlet a hned z toho mohl být úvodní gól. Jeho hlavička po centru Rosalese ale nakonec pouze lízla horní síť Meulovy svatyně.
     
    25
    Na hřišti se nám poprvé v utkání zažlutilo. Potrestaným hráčem se stal hostující stoper Philipp Haastrup.

    Tomáš Honajzer

    Góly: 43. Douglas - 90. Ippel

    Karty:   35. Schilder (TWE), 64. Brama (TWE) - 25. Haastrup (WLM), 74. Meul (WLM)


    FC Twente: Mihajlov – Rosales, Douglas, Bengtsson, Braafheid – Brama, Fer, Schilder (80. Cabral) – Gutiérrez, Castaignos, Tadić.
    Willem II Tilburg: Meul – Cornelisse, Haastrup, Peters, Jallo – Vossebelt (46. Ippel), Haemhouts, Hofs (75. Guijt) – Misidjan, Joachim, Podevijn (73. Höcher).

    Rozhodca: Gözübüyük - Goossens, Droste