Zenit – Liverpool 2:0 (kon.) | Sparta Praha – Chelsea 0:1 (kon.) | Neapol – Plzeň 0:3 (kon.)
Inter – Kluž 2:0 (kon.)
koniec
Inter Miláno
2:0 (1:0)
CFR Kluž
Štvrtok 14.02.2013, 21:05Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 21:05.
     
    Dobrý valentínsky večer Vám prajem a vítam vás pri zápase šestnásťfinále Európskej ligy UEFA. V dnešnom zápase na seba narazia rumunský CFR Kluž, ktorý len tesne nepostúpil do ďalšej fázy Ligy majstrov. Namiesto neho s rovnakým počtom bodov, no s lepšími vzájomnými zápasmi postúpil Galatasaray Istanbul. Na opačnej strane sa dnes predstaví tím z talianskeho Milána, ktorý v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA skončil na druhej priečke za ruským klubom Rubin Kazaň.

    Najlepším strelcom domácich "Nerazzurri" v Európskej lige je Argentínčan Rodrigo Palacio. V doterajšom priebehu dokázal streliť 5 gólov. Jeho náprotivok Sogou, ktorý je najlepším strelcom CFR Kluž má zatiaľ na svojom konte 4 góly do sietí súperov. Uvidíme teda či si niektorý z týchto hráčov vylepší svoje štatistiky.
     
    Čo sa týka stávkových kancelárií, tie dnes do pozície favorita jasne stavajú domáci tím, nakoľko kurz na výhru Internazionale sa pohybuje okolo hodnoty 1,5, remíza je ohodnotená kurzom približne 4 a výhra hostí až 6,7. Uvidím teda či sa domácim dnes podarí zhostiť sa úlohy favorita a dotiahnu dnešný zápas do úspešného konca.
     
    Rozhodovať dnes bude grécka trojica rozhodcov. Hlavným rozhodcom bude Michael Koukoulakis, na postranných čiarach mu budú asistovať Dimitrios Saraidaris a Damianos Efthimiadis.
     
    Úvodné zostavy:

    Inter Miláno: Handanovič - Silvestre, Nagatomo, Pereira, Ranocchia, Cambiasso, Gargano, Guarín, Kovačić, Cassano, Milito

    CFR Kluž: Mário Felgueiras, Rada, Ricardo Cadú, Sepsi, Piccolo, Ivo Pinto, Mureşan, Godemèche, Camora, Rui Pedro, Maah

    Rozhodca: Koukoulakis - Saraidaris, Efthimiadis.
     
    Hráči už o malú chvíľu vyjdu na hraciu plochu, domáci dnes budú hrať v tradičnej modro-čiernej kombinácii dresov, zatiaľ čo hráči CFR Kluž nastúpia v bielych dresoch.
     
    Obidva tímy majú hráčov rozmiestnených na svojich pozíciach, čakáme už len na hvizd hlavného rozhodcu Koukoulakisa.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Úvodného kopu sa zhostili hráči hostí a ihneď sa púšťajú vpred, na ľavom krídle bojuje o loptu Camora, napokon je z toho vhadzovanie pre tím hostí.
     
    2
    Pri rohu pokutového územia hráči chvíľu zvádzali boj o loptu, napokon sa k nej dostali hostia, snažili sa aj ohroziť bránu lopta však letí bližšie k rohovej zástavke ako k žrdi brány.
     
    3
    Po rozohratí Handanoviča sa znova k lopte dostávajú hostia, konkrétne Piccolo, ktorý loptu zaniesol až k rohu šestnástky, tam ju však stráca.
     
    4
    Následne prichádza nedovolený zákrok na Godemècheho a hostia budú mať výhodu priameho kopu.
     
    5
    Ten nedokázal ohroziť bránu domácich, no naopak sa do útoku pustili domáci hráči. Pred šestnástkou sa dlho bojovalo o loptu, nakoniec ju však zobral Cambiasso, ktorý z pravej strany posielal loptu, neodhadol však razanciu a lopta končí až za čiarou.
     
    6
    Hra sa nám presunula na opačnú stranu, prvý raz si na loptu siahol Handanovič, išlo však len o nepresnú prihrávku do pokutového územia.
     
    7
    Milito dostával loptu dobehu, zrejme však zle došliapol a zostáva ležať na trávniku. Na ihrisko vybieha lekársky tím.
     
    8
    Uvidíme či bude môcť Milito pokračovať v zápase, z hracej plochy ho pre istotu odnášajú na nosidlách. Za postrannou čiarou sa začal chystať Palacio.
     
    9
    V hre sa však pokračuje, pri lopte sa ocitol Mureşan. ktorý z pravého krídla posielal center do šestnástky, jeho pokus bol však odhlavičkovaný do bezpečia.
     
    10
    Následne prišiel útočný faul hostí a loptu znova získavajú domáci hráči.
     
    10
    Vyzerá to tak, že Milito nebude schopný pokračovať v hre, na jeho miesto tak prichádza Palacio.
     
    11
    Aktívnejším dojmom zatiaľ určite pôsobí rumunský klub, ktorý teraz bude mať výhodu rohového kopu, po tom ako center pred brankára Handanoviča obrana vytlačila iba za čiaru.
     
    12
    Aj túto situáciu obrana Interu v pohode zvládla a nedovolila hráčom hostí ohroziť bránu.
     
    13
    Na opačnej strane sa Cassano snažil šikovne vysunúť Palacia, obrana hostí však jeho úmysel dokonale prečítala a prihrávku zachytila.
     
    14
    Za posledné minúty však lopta trávi viac času na kopačkách hostí, ktorí sú pohyblivejší, pôsobia živším dojmom a smelo sa púšťajú do súbojov.
     
    15
    Ivo Pinto sa snažil prejsť do útoku po pravej strane, bol ale tiesnený obrancom domácich a lopta mu napokon ušla až za postrannú čiaru, čím domáci hráči získavajú vhadzovanie.
     
    17
    Do prvej väčšej príležitosti v zápase sa dostal striedajúci Cambiasso, po tom ako sa k nemu dostala prihrávka od Cassana. Zakončil však zbrklo, namiesto toho aby prihral lepšie postavenému Palaciovi.
     
    18
    Na loptu si siahol aj brankár hostí Mário Felgueiras, strela ktorá naňho letela mala skôr propagačný charakter a tak nemal najmenší problém s jej chytením.
     
    19
    Domáci sa však prebúdzajú a začínajú čím ďalej pôsobiť nebezpečnejším dojmom.
     
    20
    Inter dal gól! A Ako by som to privolal. V strede ihriska výborne vybojoval loptu Cassano, ten prihral Guarínovi, ktorý si loptu potiahol sám po ľavej strane, následne však perfektne našiel striedajúceho RODRIGA PALACIA, ktorý sa už pred brankárom hostí nezmýlil a otvára skóre dnešného zápasu.
     
    21
    Hostia budú chcieť určite čím skôr so skóre zápasu spraviť, uvidíme či sa im to v nasledujúcom priebehu zápasu podarí.
     
    22
    A väčšia príležitosť aj prišla ! Popred brankára domácich preletela strieľaná prihrávka veľmi nebezpečne, avšak žiadny z hráčom CFR Kluž nebol v pozícii túto prihrávku zúžitkovať.
     
    23
    Tempo zápasu sa nám zrýchľuje, hra sa presúva z jednej strany na druhú v pokuse o strelenie gólu sa ocitli hráči Interu, obrana hostí však zakročila tak ako mala.
     
    25
    Aj naďalej sa hra prelieva z jednej strany na druhú, teraz však väčšie príležitosti na jednej či druhej strane nevidíme.
     
    26
    Maah perfektne prechádzal po ľavom krídle, v súboji o loptu pred hranicou šestnástky Interu padá na zem, hlavný rozhodca však faul nepíska, čo sa samozrejme nepáči hráčom CFR Kluž ktorí tak prišli o výhodnú pozíciu pre priamy kop.
     
    27
    Hra sa nám trošku ukľudnila, hráči by v takom tempe zrejme dlho hrať nevydržali, stále sú však aktívnejší hostia.
     
    29
    Tí teraz pekne kombinovali pri pravej hranici pokutového územia Interu, ich snahu nakoniec prerušuje hvizd rozhodcu a odpískaný je ofsajd.
     
    30
    Na opačnej strane sa k lopte dostal aktívny Palacio, ktorý si vymenil loptu s Cassanom, ktorý nakoniec prihral Guarínovi, ktorý centroval do šestnástky. Na loptu však nikto nedočiahol a vykopávať bude Mário Felgueiras.
     
    31
    Na štadióne sa ozývajú riadne rany, ide zrejme o výbuchy pyrotechniky priaznivcov hostí.
     
    32
    V 32. minúte vidí Pereira žltú kartu za útočný faul sklzom, aj keď v tom zrejme úmysel nebol. Trafil však protihráča a nie loptu a tak sa hádať určite nemôže.
     
    33
    Na fauly je to zatiaľ 5:8 v neprospech CFR Kluž.
     
    34
    Po krátkom prerušení hry, počas ktorého musel byť ošetrený hráč hostí sa v hre pokračuje, teraz sa však hra presunula najmä do strednej časti ihriska.
     
    35
    Mureşan sa snažil prekvapiť brankára Handanoviča, jeho strela z viac ako 20 metrov však netriafa bránu.
     
    36
    V obrovskej šanci sa ocitol strelec prvého gólu Palacio, po prihrávke do pokutového územia od Cassana mu lopta trošku odskočila a nedokázal tak zamieriť tak ako by chcel a triafa iba dobre postaveného Mária Felgueirasa.
     
    38
    Do ďalšej príležitosti sa dostával Cassano, po výbornej prihrávke sa ocitol už z uhla a na pomoc mu neprišiel žiadny zo spoluhráčov. Jeho chvíľkové zaváhanie využila obrana hostí, ktorá mu loptu odobrala.
     
    39
    V prvom polčase uvidíme striedanie aj na strane hostí, z ihriska odíde Godemèche a nahradí ho Maftei.
     
    40
    Do konca prvého polčasu nám zostáva 5 minút a zatiaľ sa hrá vo vysokom tempe, z jednej strany na druhú. Priaznivci obidvoch tímov sa na štadióne určite bavia.
     
    41
    Guarín skúsil v šestnástke hostí parádičku, keď sa pokúsil o nožničky, jeho zakončenie však míňa bránu, rozhodca navýše píska útočný faul.
     
    42
    Hrá sa však stále najmä v strednej časti ihriska, začali sa nám hromadiť aj nepresnosti na obidvoch stranách. Držanie lopty : 58 - 42 %.
     
    43
    Palácio získal loptu a dopredu vysunul Cassana, proti ktorému však včas vybehol brankár hostí a zabránil mu tak zakončiť.
     
    44
    Tesne pred koncom riadneho hracieho času prichádza priamy kop pre hostí, po faule z cca 20 metrov od Handanovičovej brány.
     
    45
    Štvrtý rozhodca avízuje, že nadstavovať sa budú 3 minúty nad rámec riadneho hracieho času.
     
    45+
    Pred loptu sa postavil Rada, jeho zakončenie však letí vysoko nad bránu Handanoviča.
     
    45+
    V samom závere prichádza ešte jedná výborná príležitosť pre hostí, svojou aktívnou hrou Mureşan tesne pred hranicou pokutového územia vybojoval priamy kop. Bude to zrejme posledná príležitosť v prvom polčase.
     
    45+
    A mohli sme vidieť aj gól ! Zahrávania sa opäť zhostil Rada, tentoraz však strelu umiestnil do pravého dolného rohu Handanovičovej brány a brankár domácich mal veru čo robiť aby túto prudkú strelu vyrazil preč.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Následne hlavný rozhodca fúkol do svojej píšťalky a ukončuje tak prvý polčas dnešného zápasu. V ňom sme mali príležitosť vidieť jediný gól, ktorého autorom bol Palacio, ktorý v 20. minúte prekonal brankára hostí. Inak sme videli šance na obidvoch stranách. Uvidíme čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 22:09.
     
    O malú chvíľu sa nám začne druhý polčas, hráči už vybiehajú na ihrisko.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Hneď od úvodu sú aktívnejší hostia, tlačia sa dopredu, obrana Interu ich zatiaľ drží v bezpečnej vzdialenosti od brány Handanoviča.
     
    47
    Po chybnej prihrávke sa vpred púšťali práve hráči domáceho tímu, tí však v útoku zlyhali a o loptu prichádzajú.
     
    48
    Do útoku sa opäť tlačia hostia, z akcie však vybojovali len rohový kop.
     
    48
    Ten bol zahraný veľmi zle, k zakončeniu sa nedostal žiadny z hráčov CFR Kluž. Rozohrávať bude Handanovič.
     
    49
    Do kontry sa snažil prejsť Guarín, aj ten však zlyhal a lopty sa zmocňuje obrana hostí.
     
    50
    Hra sa prelieva z jednej strany na druhú, ohrozenie jednej či druhej brány sme v druhom polčase zatiaľ nevideli.
     
    51
    Začínajú sa nám hromadiť nepresnosti na obidvoch stranách, brankári oboch tímov tak zatiaľ nemali moc práce.
     
    53
    Po faule zhruba 5 metrov od hranice šestnástky CFR Kluž prichádza výhoda priameho kopu pre domáci tím. Zahrávať ho bude zrejme Cassano.
     
    54
    A tak sa aj deje, Cassano však iba trafil hráčov hostí pred sebou, lopta sa tak odráža do bezpečia od brány Mária Felgueirasa.
     
    55
    Nagatomo v pravom rohu ihriska výbornou hrou získava štandardku pre svoj tím, po tom ako si v takmer nevýchodiskovej situácii vypýtal faul.
     
    56
    Center priletel z pravej strany až pred brankára hostí, tam však kraľovala obrana hostí, ktorá nedovolila hráčom Interu až na jednu vzdušnú prihrávku nič.
     
    57
    Lopta sa tak znovu ocitla v strednej časti ihriska. doterajších 12 minút druhého polčasu sa dosť podobá priebehu z toho prvého. Do konca riadneho hracieho času zostáva 33 minút a domáci tím zatiaľ vyhráva najtesnejším rozdielom.
     
    59
    Hráči CFR Kluž zatiaľ výborne bránia, na hráčov domácich si dávajú oveľa väčší pozor a nedovoľujú im tak úniky aké mali možnosť vidieť v prvom polčase.
     
    60
    Aj napriek tomu je stále vidieť snahu na strane hráčov Interu. Hlavne sa jedná o Palacia, Cassana a Guarína, ktorí dnes hrajú naozaj veľmi dobre.
     
    61
    Aktívna hra, ktorú nám hostia predvádzali na konci prvého a začiatku druhého polčasu je už preč, zápas sa začína hrať na jednu stranu.
     
    62
    Uvidíme čo v najbližších minútach dokážu domáci hráči vymyslieť, určite by však chceli navýšiť svoje vedenie.
     
    63
    Do šance sa dostal Cassano, po tom ako sa Palacio dostal za obranu hostí a z pravého krídla poslal prihrávku pred brankára hostí, kde ale Cassanovi zabránila obrana hostí zakončiť.
     
    64
    A hostia sa musia opäť brániť ! Po strele Palacia sa lopta od obrancu odráža až za čiaru. Uvidíme teda rohový kop.
     
    66
    Z toho však nič nevzišlo, naopak hráč Interu sa dopustil útočného faulu a k lopte sa po dlhšej dobe dostáva k lopte.
     
    67
    Maah sa už už dostával do útoku, lopta mu však bola odobraná. Nasledoval súboj, v ktorom si Maah počínal nedovolene za čo uvidí žltú kartu.
     
    68
    Cassano sa dostával do úniku za obranu hostí, jeho snahu však zastavuje vztýčená zástavka postranného rozhodcu. Postavenie mimo hry.
     
    69
    Na opačnej strane budú mať hostia po nedovolenom zákroku možnosť zahrávať priamy kop.
     
    70
    Rada triafa iba hráča pred sebou a do kontry sa dostal Palacio, prihrávka naňho však bola pridlhá a loptu odkopáva brankár hostí.
     
    70
    Ďalšiu žltú kartu v zápase uvidí Silvestre, za faul a následné nešportové správanie.
     
    71
    A ďalšia príležitosť pre domácich a opäť v tom mal prsty Palacio. Ocitol sa pokutovom území spolu s Guarínom, avšak všetky strelecké pokusy blokuje obrana hostí.
     
    73
    Hra sa opäť presunula hlavne do strednej časti ihriska, v blízkej dobe zrejme uvidíme striedanie na strane domácich.
     
    74
    Spomínané striedanie prichádza v 74. minúte, z ihriska odíde Cassano a nahradí ho Álvarez.
     
    75
    Aj naďalej sa domáci snažia streliť gól, odkopávanie lôpt hráčmi CFR Kluž, ktorí sú už mimochodom všetci stiahnutí pred vlastnou šestnástkou ich pomaly dostáva do zúfalstva.
     
    76
    Po pravej strane vidíme ojedinelé výpady hostí, avšak nedostávajú sa ani k hranici šestnástky. Aspoň si obrana trošku vydýchne.
     
    77
    Aj keď sa hráči Interu snažia o strelenie gólu, do nejakej výraznejšej príležitosti sa stále nedostali.
     
    78
    Striedať bude aj tím hostí, z ihriska odíde Maah, ktorý má na svojom konte žltú kartu a nahradí ho Hora.
     
    80
    Do konca riadnej hracej doby zostáva už len 10 minút a Inter vyhráva "len" jednogólovým rozdielom. Uvidíme, či sai m podarí v nasledujúcich pár minútach svoje vedenie navýšiť.
     
    81
    Hra sa však aj naďalej sústreďuje okolo stredovej čiary a nepostupuje ani jedn´m ani druhým smerom.
     
    82
    Ďalšiu žltú kartu v zápase uvidí Mureşan, ktorý zákerne nastrčil nohu Kovačićovi, ktorý sa mu našťastie vyhol, inak by to mohlo pre Chorváta dopadnúť o dosť horšie.
     
    83
    Do ojedinelého útoku sa pustili hráči CFR Kluž, Camorov center z ľavého krídla však nenašiel žiadneho spoluhráča a na opačnej strane postupujú hráči Interu.
     
    84
    Prechod sa domácim hráčom nevydaril a uvidíme tak posledné striedanie na strane hostí, v dnešnom zápase dohral Rui Pedro, na trávnik vybehne Bjelanovic.
     
    87
    Inter dal gól! A hneď po začatí hry vidíme druhý gól dnešného stretnutia ! Po ľavej strane sa za obranu dostal RODRIGO PALACIO, ktorý si krásne prehodil brankára hostí a strieľa svoj druhý gól v zápase! 2:0
     
    88
    Hneď na to prichádza striedanie na strane domácich, Kovačić prenechá svoje miesto Jonathanovi.
     
    89
    Tesne pred koncom riadneho hracieho času za nedovolený zákrok uvidí striedajúci Bjelanovic žltú kartu.
     
    90
    Nad rámec riadneho hracieho času sa budú nadstavovať 2 minúty.
     
    90+
    V nadstavenom čase sa k zakončeniu dostal Guarín, jeho pokus bol však veľmi nepresný.
     
    90+
    V samom závere sme takmer uvideli tretí gól z kopačky Rodriga Palacia! V stopercentnej šanci sa musel zastaviť, pretože rozhodca píska ofsajd.
     
    Koniec zápasu.
     
    A je dobojované. Hlavný rozhodca Koukoulakis ukončuje tento zápas s výsledkom 2:0. O obidva dnešné góly sa postaral Rodrigo Palacio, ktorý najprv v 20. a následne v 87. minúte prekonal brankára hostí. Druhý polčas sa začal vyrovnane, avšak postupne sa začalo hrať iba na jednu bránu a od cca 60 minúty sa tím hostí iba bránil. Zaslúžene sme tak videli výhru domáceho celku, ktorý si zabezpečil výhodnú pozíciu pred odvetou. Odo mňa je to všetko, lúčim sa s Vami a prajem pekný zvyšok štvrtkového večera. (23:00:13)

    Andrej Marienka

    Góly: 20. Palacio, 87. Palacio

    Karty:   32. Pereira (INT), 70. Silvestre (INT) - 67. Maah (KLU), 82. Mureşan (KLU), 89. Bjelanovic (KLU)


    Inter Miláno: Handanovič - Silvestre, Nagatomo, Pereira, Ranocchia, Cambiasso, Gargano, Guarín, Kovačić, Cassano, Milito
    CFR Kluž: Mário Felgueiras, Rada, Ricardo Cadú, Sepsi, Piccolo, Ivo Pinto, Mureşan, Godemèche, Camora, Rui Pedro, Maah

    Rozhodca: Koukoulakis - Saraidaris, Efthimiadis
    Štvrtok 21.02.2013