Évian TG – Marseille 1:1 (kon.) | Rennes – Toulouse 2:0 (kon.) | Lyon – Lille 1:3 (kon.)
koniec
Stade Rennes
2:0 (0:0)
Toulouse FC
cz Nedeľa 10.02.2013, 17:00 • Stade de la Route de Lorient • Ligue 1 McDonald’s
     
    Máme tu konec velmi zajímavého střetnutí Ligue 1 mezi Stade Rennais FC a Toulouse FC. V prvním poločase byl aktivnější celek hostů, ale branky se nedočkal, když v jeho největší šanci pálil kapitán Didot pouze do tyče. Po změně stran domácí stratég Frédéric Antonetti vyměnil dva hráče, a to Rennes probudilo. Druhý poločas patřil jenom domácím, kterým ale dlouho branka nebyla přána. V největší šanci zklamal Alessandrini, který trefil pouze tyč. V 79. minutě ale právě tento hráč dokázal přeci jenom skórovat, když využil hrubky brankáře Ahamady a dorážkou rozvlnit síť. Toulouse mohlo odpovědět Tabanouem, ale ten hlavou netrefil, a tak přišla domácí definitíva. Rychlou akci po ose Costil-Féret-Sané zakončil, a tak i uzavřel na konečných 2:0 útočník Erding. (18:53:39)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Přímý kop Rennais z pravé strany po faulu Abdennoura na Erdinga rozehrál Féret na Alessandriniho, jehož rána se na branku nedostala, když končí na obránci Toulouse.
     
    90+1
    V té první hledal centrem z pravé strany Aurier útočníka Ben Basata, ale velmi nepřesně. Balon končí v zámezí, a tak rozehraje brankář Costil.
     
    90
    Domácí Kana-Biyik pod tlakem raději pouze nakopává míč na hrot, kde má Erding těžkou pozici a míč pro domácí nevybojoval. Nastavovat se ve druhém poločase budou dvě minuty.
     
    89
    Aurier na pravé straně nepřesně hledal Hermacha, ale míč se mu po pár vteřinách a chybě v domácí rozehrávce vrací na kopačku.
     
    87
    Poslední střídání domácích. Odejde Alou Diarra a místo něj se na hřiště podívá Anders Agnes Konradsen.
     
    86
    Erding chtěl ještě jednu branku, když se na hranici velkého vápna skvěle zbavil obránců, jenže v málém vápně po kontaktu s Abdennourem upadl. Sudí Ennjimi nechává hru pokračovat.
     
    84
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Máme pravděpodobně rozhodnuto! Akce domácích začala opět nákopem brankáře Costila, který si našel Féret. Tvůrce hry v červeném dresu posunul na pravou stranu míč pro Saného, jehož nahrávku před branku dokázal ve druhou trefu večera proměnit útočník MEVLUT ERDING. Ahamada se nestačil přesunout a na prudkou ránu pod horní tyč nestačil.
     
    84
    Théophile Catherine teď zaspal a po centru Auriera z pravé strany nechal zakončit Tabanoua. Záložník hostí ale hlavou branku Costila netrefuje.
     
    82
    Yannick Djaló je posléze další novou tváří v hostujícím dresu. Portugalec na trávníku mění Rabiota.
     
    81
    Hosté reagují střídáním, když defenzivnějšího Pavle Ninkova nahrazuje útočný Daniel Braaten.
     
    79
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Velký tlak celku trenéra Frédérica Antonettiho nakonec končí první brankou utkání! Odkop Costila z vlastní poloviny prodloužil na hranici velkého vápna Erding a zdálo se, že je akci konec. Míč totiž letěl na brankáře Ahamadu, který jej však k překvapení všech nedokázal na špatném terénu zkrotit a dorážející ROMAIN ALESSANDRINI přináší na Stade de la Route de Lorient gólovou radost, když odražený míč ve skluzu dokázal dostat do sítě!
     
    78
    Festival šancí pokračuje! Po rychlé akci Stade Rennais na levé straně se míč dostal až na Erdinga, jenž z hranice velkého vápna pálí do připraveného Ahamady!
     
    77
    Smůla, velká smůla teď leží na domácích hráčích! Alou Diarra odehrál těžký míč skvěle na pravou stranu na Théophile Catherina, jehož přetažený centr na zadní tyč našel hlavu Romaina Alessandriniho. Šikovný fotbalista v domácím dresu na míč dosáhl hlavou, kterou však bohužel pro domácí trefuje jen tyč!
     
    75
    Kana-Biyik si překážel s Diarrou a pro domácí to mohlo dopadnout zle. Didot naštěstí pro tým trenéra Antonettiho do vápna neodcentroval.
     
    73
    Další slušná příležitost domácího Rennes! Théophile Catherine svým náběhem na pravé straně přečíslil soupeře a po jeho centru zakončoval Makoun. Do jeho rány ještě zkoušel vložit kopačku Féret, ale neuspěl, a tak míč končí pár centimetrů od tyče hostující brány.
     
    71
    Nadějná akce domácích šla od Erdinga do levého křídla na Alessandriniho, který se ale bohužel pro Rennes nedostal do lepšího střeleckého úhlu, a tak pálí pouze mimo branku.
     
    70
    Toulouse střídá, když dnes dohrál Wissam Ben Yeder, kterého nahradí čerstvá posila z Brestu Eden Ben Basat.
     
    69
    Pavle Ninkov na pravé straně hřiště dobře napadal domácí rozehrávku a pro svůj tým vybojoval autové vhazování na útočné polovině.

    Martin Mišovec

    Góly: 79. Alessandrini, 84. Erding

    Karty:   57. Hermach (TOU)


    Stade Rennes: Costil - Foulquier (46. Ilunga), Kana-Biyik. Théophile Catherine, Mavinga - Makoun, A. Diarra (87. Konradsen) - Diallo (46. Sané), Féret, Alessandrini - Erding.

    Trenér: Frédéric Antonetti

    Toulouse FC: Ahamada - Aurier, Abdennour, Yago, Akpa-Akpro - Ninkov (81. Braaten), Rabiot (82. Djaló), Hermach, Didot, Tabanou - Ben Yedder (70. Ben Basat).

    Trenér: Alain Casanova

    Rozhodca: Saïd Ennjimi - Laurent Stien a Hicham Zakrani