Mali – Nigéria 1:4 (kon.) | Burkina Faso – Ghana 2:1 (po pen.)
koniec
Mali
1:4 (0:3)
Nigéria
cz Streda 06.02.2013, 16:00 • Moses Mabhida Stadium, Durban • Africký pohár národov
     
    75
    Mali právě vstřelilo branku!
    Nigérijci už jsou v defenzivě trochu bohorovní a jsou za to potrestáni gólem. Diabaté obešel brankáře Enyeamu, ale už se dostal ze střeleckého úhlu. Ještě však stačil přihrát CHEICKU FANTAMADYMU DIARROVi, který přesnou střelou k tyči zařídil čestný úspěch pro svůj celek.
     
    60
    Nigérie právě vstřelila branku!
    Rodí se debakl. Míč za obranu dostal AHMED MUSA, který svůj nájezd na brankáře zakončil střelou mezi nohy - 0:4.
     
    44
    Nigérie právě vstřelila branku!
    Nechci být špatným prorokem, ale je asi rozhodnuto. K rozehrání přímého kopu se postavil EMMANUEL EMENIKE, a i když trefil pouze zeď, balón se od Sissoka nešťastně odrazil do protipohybu brankáře Samassy. Hodně smolný moment pro Mali. Nigérie je blízko finálové účasti.
     
    30
    Nigérie právě vstřelila branku!
    Další povedená akce Nigerijců znamená druhý gól! "Super Orli" podnikli rychlý kontr do rozhozené obrany Mali, Emenike dostal balón na pravé křídlo a poté naservíroval tutovku BROWNOVI IDEYEMU, který s trochou štěstí propasíroval míč přes Samassu. Malijci to budou mít hodně těžké.
     
    25
    Nigérie právě vstřelila branku!
    Nigérijci se ujímají vedení po krásné akci Victora Mosese. Křídelník Chelsea totiž na pravé straně doslova vykoupal Tambouru a poté poslal do vápna krásný centr, který zatloukl v pádu hlavou do sítě ELDERSON UWA ECHIEJILE.

    Martin Augustin

    Góly: 75. Diarra - 25. Echiejile, 30. Ideye, 44. Emenike, 60. Musa

    Karty:   38. Maïga (MLI), 69. Sow (MLI), 84. Diawara (MLI) - 26. Ambrose (NIG)


    Mali: M. Samassa I - Diawara, Wagué, N'Diaye, Tamboura - K. Traoré, Kéita - M. Traoré (66. Sow), Sissoko (56. Diabaté), Maïga (46. Diarra) - M. Samassa II.
    Nigéria: Enyeama - Ambrose (81. Yobo), Omeruo, Oboabona, Echiejile - Mikel - Emenike, Mba, Onazi, Moses (53. Musa) - Ideye (71. Uzoenyi).

    Rozhodca: Gassama - Ogbamariam, Kabanda