Bologna – AS Rím 3:3 (kon.) | Catania – Fiorentina 2:1 (kon.) | Cagliari – Palermo 1:1 (kon.)
Sampdoria – Pescara 6:0 (kon.) | Udinese – Siena 1:0 (kon.) | Bergamo – AC Miláno 0:1 (kon.)
Parma – Neapol 1:2 (kon.) | Inter – Turín 2:2 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
0:1 (0:1)
AC Miláno
Nedeľa 27.01.2013, 15:00 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia, Bergamo • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:00.
     
    Pekné nedeľňajšie popoludnie Vám prajem a vítam vás pri zápase 22. kola najvyššej talianskej futbalovej ligy. Dnes si zmerajú sily AC Miláno a Atalanta BC. Favoritom dnešného stretnutia budú hostia, nakoľko im zatiaľ patrí 6. miesto v tabuľke. Napriek tomu sa od tohto tímu určite očakávalo viac. Na piaty tím, konkrétne ACF Fiorentina tím z Milána stráca 2 body a na štvrté Lazio Rím 5 bodov. Naopak Atalante patrí až 13. miesto v tabuľke. Hráči klubu mesta z pod Álp v posledných šiestich zápasoch nedokázali zvíťaziť. Od 8. decembra dokázali získať iba 2 body za remízy s Udinese a Cagliari. Uvidíme teda či sa po viac ako mesiaci dočkajú víťazstva. Naopak hostia za posledných 6 zápasov získali 10 bodov za 3 víťazstvá a jednu remízu.
     
    Čo sa týka vzájomných zápasov tak má jasne navrch tím hostí, keďže v posledných šiestich zápasoch sa až päťkrát zrodilo víťazstvo AC a raz sme mali šancu vidieť remízu. Uvidíme teda či sa domácim podarí túto nelichotivú šnúru pretrhnúť, alebo uvidíme pokračujúcu dominanciu tímu z Milána.
     
    Pre zaujímavosť, aj stávkové kancelárie dnes do úlohy favorita stavajú hosťujúci tím, nakoľko kurz na výhru AC Miláno sa pohybuje okolo hodnoty 2,15, remíza je ohodnotená kurzom približne 3,30 a víťazstvo domácich je ohodnotené kurzom 3,75.
     
    Úvodné zostavy:

    Atalanta Bergamo: Consigli - Stendardo, Ferri, Canini, Brivio, Biondini, Cigarini, Carmona, Bonaventura, Denis, Parra

    AC Miláno: Abbiati - Mexès, Zapata, Abate, Boateng, Flamini, Montolivo, Constant, Pazzini, El Shaarawy, Niang

    Rozhodca: A. Gervasoni - M. Grilli, C. Rocca.
     
    Hráči obidvoch tímov už vychádzajú na trávnik, domáci budú hrať v tradičnej čierno-modrej kombinácii. Hráči AC Miláno sa dnes predstavia v bielych dresoch.
     
    Atmosféra na štadióne je perfektná, ľudia sa nevedia dočkať úvodného hvizdu hlavného rozhodcu Gervasoniho.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Stretnutie sa nám práve začalo, z pohľadu na hráčov na ihrisku vidieť, že niesu príliš nadšený počasím, ktoré panuje v Atalante. Teplota sa pohybuje okolo +5°C. Našťastie však dážď na dnešný deň nieje hlásený, zhoršovať by sa to teda nemalo...
     
    2
    Od začiatku zápasu vidíme zvýšenú aktivitu hráčov na strane hostí, nakopávaná lopta však nakoniec končí v náručí Consigliho.
     
    3
    Na opačnej strane sa o prechod po ľavom krídle pokúšal Brivio, lopta mu však ušla a hostia budú vhadzovať.
     
    4
    Na loptu si už siahol aj brankár hostí Abbiati, ktorý s prehľadom chytá prihrávku na Denisa do rúk.
     
    4
    Na opačnej strane do šestnástky postupoval Flamini, dokázal aj vystreliť, avšak strela bola zablokovaná a uvidme teda prvý rohový kop v zápase.
     
    5
    Pred domácim brankárom nastala menšia strkanica a rozhodca musí hráčov trošku kľudniť.
     
    5
    Rohový kop bol nakoniec domácimi hráčmi odvrátený, prvý roh sa teda hosťom nepodarilo pretaviť v príležitosť.
     
    6
    Loptu majú opäť na kopačkách hráči AC, nedarí sa im však postupovať cez strednú časť ihriska.
     
    7
    Rohový kop uvidíme aj na opačnej strane, nakoľko sa musel Abbiati priadne natiahnuť, aby vyrazil strelu Brivia. Uvidíme teda ako si teraz budú počínať domáci.
     
    8
    Opäť strkanica pred brankárom, rohový kop sa bude opakovať.
     
    8
    Ani tento rohový kop neznamenal nebezpečenstvo pre bránu hostí, Abbiati bude vykopávať od brány.
     
    9
    Obidva tímy zatiaľ hrajú opatrne, nepúšťajú sa do riskantnejších situácii, skôr čakajú na nejakú chybu opačného tímu.
     
    10
    Iniciatívu, aj keď pomaly, ale isto preberajú domáci hráči, ktorí sa viac dostávajú na dostrel Abbiatiho brány. Hráči Milánskeho AC akoby sa nevedeli rozhýbať.
     
    11
    A opäť slušná šanca pre domácich. Hosťujúci obrancovia trošku zaspali a prihrávku až z takmer z postrannej čiary dokázal Abbiati vyraziť iba pred seba. Tam našťastie pre AC stál domáci obranca a skóre sa teda nemení.
     
    12
    Na opačnej strane Montolivo poslal peknú prihrávku do behu El Shaarawymu, avšak tá bola pridlhá a hostia prichádzajú o loptu.
     
    14
    Dnes sa nám hra prelieva z jednej strany na druhú, pred Abbiatim boli opäť nebezpeční hráči domácich, z ich aktivity plynie druhý roh pre Atalantu.
     
    15
    Po rohu sa k lopte dostali hostia a El Shaarawy sa dostal do protiútoku, avšak obrana domácich zareagovala včas a správne a tak si na gól budeme musieť počkať.
     
    16
    El Shaarawy opäť nebezpečný ! S loptou sa po ľavej strane dostal až do šestnástky domácich, avšak pristúpila k nemu dvojica obrancov a El Shaarawymu nezostávalo nič iné iba ako vystreliť, avšak mimo. Consigli bude vykopávať.
     
    18
    Hra sa nám momentálne presťahovala do strednej časti ihriska, možno aj zásluhou viacerých nepresností v rozohrávke na obidvoch stranách.
     
    19
    Po ľavej strane sa pokúšal do pokutového územia dostať Constant, avšak ocitol sa v postavení mimo hry a akciu hostí prerušuje hvizd rozhodcu.
     
    20
    Po tomto ofsajde sa tempo znova trošku zmiernilo, hrá sa hlavne v strednej časti ihriska, aj keď loptu majú na kopačkách častejšie hráči Atalanty.
     
    22
    Po dlhšej dobe sme mali šancu vidieť strelu na bránu Abbiatiho, Denis však trafil iba obrancu a lopta bola spomalená natoľko, že brankár hostí nemal problém s jej chytením.
     
    23
    Na opačnej strane sa do pokutového územia dostával Constant. Obrana zasiahla tak ako mala a loptu majú opäť domáci.
     
    24
    Už v 24. minúte vidíme prvé striedanie v zápase, konkrétne na strane domácich. Po nepríjemnom zákroku zostáva na zemi ležať Ferri, ktorý nebude schopný v hre pokračovať. Na jeho miesto prichádza Raimondi.
     
    25
    Hráči Atalanty sú čím ďalej tým nebezpečnejší, po ľavom krídle postupoval Denis, k strele sa však opäť nedostal a hráči AC majú šancu na postup do útoku.
     
    27
    Po nevydarenom protiútoku hostia získavajú aspoň rohový kop. Loptu si už chystá Montolivo.
     
    28
    Lopta nakoniec končí v Consigliho rukách.
     
    28
    AC Miláno dalo gól! Tak ako blesk z jasného neba teraz udrel tím z Milána. Po presnej prihrávke Nianga sa k lopte dostal EL SHAARAWY, ktorý z dobrej pozície nezaváhal a mení skóre na 0:1 !
     
    30
    Domáci určite neskladajú zbrane, hrnú sa do útoku, všetky strely však Abbiati buď spoľahlivo chytá, alebo vyráža do miest, kde sú domáci obrancovia.
     
    31
    Každopádne sa budú musieť obrancovia AC trošku prebudiť, pretože dnes nepredvádzajú zrovna najlepší výkon, domácim sa pomerne ľahko prechádza ich líniami a Abbiati nebude schopný pokryť všetky strely hráčov Atalanty.
     
    32
    Atalanta získala ďalší rohový kop, Abbiati však opäť rieši situáciu s prehľadom a loptu chytá pevne do rúk.
     
    34
    Tempo hry sa pozvoľne zmiernilo, hráči hostí sa snažia hru trošku ukludniť, už sa tak nepúšťajú do útoku.
     
    35
    Aj napriek tomu vedia pohroziť pred domácou svätyňou. A opäť v tom mal prsty El Shaarawy, ktorý si dnes výborne nabieha a taktiež dostáva veľmi slušné prihrávky.
     
    36
    Táto situácia po prihrávke od Boatenga mu síce nevyšla podľa jeho predstáv, nakoľko bol tiesnený trojicou domácich hráčov, ale dnes sa prezentuje veľmi slušným výkonom.
     
    37
    Hra je teraz prerušená, s bolestnou grimasou leží na trávniku hráč domácich, po tom čo si Abate počínal nedovolene. Rozhodca zatiaľ kartu nevyťahuje.
     
    38
    Hráči Milánskeho AC sa tlačia pred bránu domácich a získavajú ďalší rohový kop. Následne sa k strele dostal Pazzini, bránu však prestrelil.
     
    38
    Držanie lopty 51-49%.
     
    39
    Domáci sa opäť trošku prebúdzajú, Abbiati teraz musel riešiť situáciu pred vlastnou bránu po centri z ľavého krídla. Domácim sa nakoniec nepodarilo ohroziť jeho bránu a tak bude rozohrávať práve Abbiati.
     
    40
    Domáci to teraz skúšali dlhým centrom, Mexés však bol na správnom mieste a dlhým odkopom dáva spoluhráčom šancu na protiútok.
     
    41
    Ten sa hosťujúcim hráčom nepodaril a hra sa opäť presunula do strednej časti ihriska.
     
    42
    Pazzini bol v strede ihriska faulovaný, loptu získavajú hostia. Uvidíme či sa im do konca polčasu podarí vypracovať nejaká sľubnejšia šanca.
     
    44
    K strele sa v závere prvého polčasu ešte dostal Niang, jeho strela však nebola príliš nebezpečná, pretože nemala poriadnu razancia a brankár všetko videl. Skóre sa teda zatiaľ nemení.
     
    44
    Asi najväčšia šanca na strane domácich v prvom polčase ! Vyrovnanie mal na kopačke Denis, ktorý netrafil loptu po centri z pravého krídla. Určite je to škoda, pretože ak by sa mu podarilo usmerniť loptu do brány, Abbiati by asi veľké šance na chytenie lopty nemal.
     
    45
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Rozhodca Gervasoni nadstavoval jednu minútu, v ktorej sa však toho moc neudialo a tak sa prvý polčas končí výsledkom 0:1. Autorom zatiaľ jediného gólu bol El Shaarawy, ktorý sa dokázal v 28. minúte presadiť pohotovou strelou. Domáci boli na konci polčasu blízko vyrovnania, Denis však v poslednej sekunde zaváhal a netrafil loptu. Uvidíme čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:03.
     
    Do začiatku druhého polčasu zostávajú sekundy, hráči sa už zbiehajú na hracej ploche. Doteraz sme videli pomerne vyrovnané stretnutie, lepšie je na tom ale AC Miláno, ktoré vďaka gólu El Shaarawyho z 28. minúty vyhráva najtesnejším rozdielom.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa začal a okamžite sa k lopte dostal aktívny El Shaarawy, ktorý sa pokúšal kombinovať s Boatengon a Niangom. Práve na Nianga bol spáchaný faul a hostia získavajú štandardku.
     
    47
    Z následnej akcie nič nevzíde, pretože Pazzini zahral rukou a hostia strácajú loptu.
     
    48
    Niang si opäť aktívnou hrou vypýtal faul, tentokrát si nedovolene počínal Brivio. Tento zákrok bude zrejme ohodnotený žltou kartou.
     
    49
    A je to tak, Brivio za spomenutý faul vidí prvú žltú kartu v zápase.
     
    50
    Ďalšia veľká príležitosť hostí ! El Shaarawy sa pomerne ľahko dostal až do pozície kedy mohol odcentrovať loptu pred brankára domácich. Tam na loptu čakal Pazzini, ktorého strela bola výborne zablokovaná.
     
    51
    Hráči AC tak získavajú rohový kop. V druhej polovici sú zatiaľ jednoznačne lepším tímom.
     
    52
    Rohový kop bol zahraný nakrátko, El Shaarawy posielal loptu do spleti tiel pred Consigliho bránu. Tam sa ju však nikomu nepodarilo usmerniť medzi tri žrde.
     
    53
    A ďalšia príležitosť pre hostí ! Tí to v druhom polčase naozaj rozbalili. A opäť v tom mal prsty El Shaarawy, ktorý posielal lopty pred brankára hostí. Domáci obrancovia sa však obetavo hádžu do striel a ani Montolivovi sa z veľkej diaľky nepodarilo prekonať obranu domácich.
     
    54
    Netreba však zabúdať na možnosť protiútoku domácich, do jedného sa práve dostávali, avšak Abbiati prudkú strelu z uhla vyráža na roh.
     
    55
    Pred rozohratím rohového kopu vzniká pred bránou Abbiatiho menšia strkanica, konkrétne medzi Raimondim a Pazzinim.
     
    55
    Rozhodca Raimondiho napomína žltou kartou.
     
    55
    Podobne pochodil aj Pazzini.
     
    56
    Nervozita na ihrisku stúpa, Biondinimu trošku povolili nervy po nedovolenom zákroku na El Shaarawyho. Situáciu si išiel vydiskutovať s postranným rozhodcom, ten hlavný ho však ukľudňuje. Šancu na útok bude mať tím hostí.
     
    58
    Po rozohratej štandardke sa v rohu útoku ocitol Pazzini a pri ňom Brivio, ktorý svojho oponenta opäť nešetril a škaredým zákrokom poslal Pazziniho na zem. To nervóznej situácii určite nepomohlo a hráči situáciu prestávajú zvládať.
     
    59
    Po druhej žltej karte Brivio vidí červenú a zápas preňho v 59. minúte skončil !
     
    60
    Po následnom priamom kope sa snažil Niang loptu potiahnuť po pravej strane, avšak ocitol sa v postavení mimo hry.
     
    61
    Tréner reaguje na vylúčenie Brivia striedaním, konkrétne z ihriska odíde Denis a nahradí ho Matheu.
     
    63
    Hra sa nám konečne trošku ukľudnila, to sa týka aj emócii, loptu teraz prevažne drží tím hostí. Hráči AC určite budú chcieť zvýšiť svoj náskok na 2 góly, toto stretnutie by sa tak dohrávalo s kľudnejšími nervami.
     
    64
    Do útoku postupujú opatrne, s rozumom, dostať nejaký hlúpy gól po chybe v útoku by určite nechceli.
     
    65
    Loptu teraz ovládajú domáci hráči ale ani tí sa už nevrhajú takým spôsobom do útoku ako v prvom polčase, k hre pristupujú opatrnejšie, nakoniec sa k strele ani nedostali a šancu na prechod do útoku získava tím hostí.
     
    67
    Takmer všetci hráči domáceho tímu sú zoskupení na hranici vlastnej šestnástky, zdá sa že tie hektické minúty utíšili domácich priaznivcov, pretože na tribúnach je momentálne takmer hrobové ticho.
     
    69
    Montolivo sa prezentoval krásnou strelou z viac ako 20 metrov. Brankár hostí mal čo robiť aby loptu vyrazil na rohový kop.
     
    70
    Rohový kop sa hosťom nevydaril a do protiútoku prechádzajú domáci, konkrétne Biondini.
     
    71
    Ten nakoniec nebezpečne prechádzal po pravej strane a ani Montolivo ho nedokázal zastaviť čistým spôsobom. Montolivo vidí teda za nedovolený zákrok žltú kartu.
     
    72
    Domáci budú mať teraz slušnú príležitosť, pretože pred hranicou vlastného pokutového územia Abate zahral rukou a aj napriek protestom hostí budú domáci hráči zahrávať priamy kop z výhodnej pozície.
     
    73
    Tento priamy kop bol ale zbabraný, Cigarini iba trafil hráča pred sebou a lopta sa odrazila do bezpečia od Abbiatiho brány.
     
    74
    Aj napriek tomu, že domácim chýba jeden hráč hrajú veľmi slušne, zrejme ešte nezložili všetky zbrane.
     
    76
    V útoku sa ocitol Niang, ktorý bol aj napriek protestom čisto zastavený obrancom domácich, následne sa práve domáci dostávali do protiútoku a Mexés sa takpovediac "pomstil" nepekným faulom na domáceho hráča.
     
    77
    Za tento zákrok vidí Mexés žltú kartu.
     
    79
    Domáci priaznivci sa opäť prebrali, každé držanie lopty hostí teraz odmeňujú hlasitý piskotom, nervozita na ihrisku začína narastať a aj hlavný rozhodca Gervasoni začína byť pod tlakom.
     
    80
    V 80 minúte vidíme posledné striedanie na strane Atalanty. Z ihriska tréner sťahuje Cigariniho a nahradí ho chorvátsky hráč Budan.
     
    82
    Obrovská šanca na definitívne potvrdenie víťazstva hostí sa nakoniec nekončí gólom! V šanci sa postupne objavil Flamini, El Shaarawy a Niang, ani jeden však nebol schopný prekonať obranu Atalanty.
     
    83
    Nervozita na trávniku opäť narastá, nedovolene si tentokrát počínal domáci hráč s číslom 88 Biondini, ktorý za svoj zákrok vidí žltú kartu.
     
    85
    Prvé striedanie na strane hostí prichádza v 85. minúte. Z ihriska odíde zatiaľ jediný strelec gól El Shaarawy, a nahradí ho Robinho.
     
    86
    Do konca riadnej hracej doby nám zostávajú posledné štyri minúty a zatiaľ to nevyzerá, žeby sa domácemu tímu podarilo vyrovnať. Aj keď sa o to určite pokúsia, osobne si myslím, že AC si už tesné vedenie ustráži.
     
    88
    Ešte posledný zúfalý pokus o vybojovanie penalty sa snažil Carmona , ktorý však svoj pád zahral veľmi zle a naivne. Hlavný rozhodca už vyťahuje žltú kartu.
     
    89
    Za svoje spomínané predstavenie vidí Carmona žltú kartu.
     
    89
    V 89. minúte prichádza druhé striedanie na strane hostí, konkrétne ihrisko opúšťa Niang a nahradí ho Traoré.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 4 minúty.
     
    90+
    Za nezmyselný bodyček na Abbiatiho dostáva Matheu žltú kartu, Abbiati si to však len tak nenechal a pustil sa do spomínaného Matheua.
     
    90+
    V samom závere vidí žltú kartu brankár hostí Abbiati za reakciu na Matheuvov faul.
     
    90+
    V nadstavenom čase už loptu s prehľadom kontrolujú hráči milánskeho klubu a uvidíme teda zrejme víťazstvo hostí o jediný gól.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hlavný rozhodca Gervasoni zapískal na svoju píšťalku a ukončil tak toto stretnutie, v ktorom sme videli až 11 žltých kariet a jednu červenú kartu. Stretnutie začalo byť nervózne najmä po vylúčení Brivia v 59. miinúte. Za celý druhý polčas sa ani jednému z tímom nepodarilo skórovať a tak najtesnejšie víťazstvo zabezpečil gól z 28. minúty, ktorého autorom bol El Shaarawy. V druhom polčase sme videli viacero sľubným šancí, najmä na strane hostí, aj keď hráči Atalanty napriek tomu, že boli v početnej nevýhode nehrali až tak zle. Ja sa s Vami lúčim a prajem Vám pekný zvyšok víkendu. Dovidenia. (16:59:48)

    Andrej Marienka

    Góly: 28. Shaarawy

    Karty:   49. Brivio (BER), 55. Raimondi (BER), 83. Biondini (BER), 89. Carmona (BER), 90+. Matheu (BER) - 55. Pazzini (ACM), 71. Montolivo (ACM), 77. Mexés (ACM), 90+. Abbiati (ACM)   59. Brivio (BER)


    Atalanta Bergamo: Consigli - Stendardo, Ferri, Canini, Brivio, Biondini, Cigarini, Carmona, Bonaventura, Denis, Parra
    AC Miláno: Abbiati - Mexès, Zapata, Abate, Boateng, Flamini, Montolivo, Constant, Pazzini, El Shaarawy, Niang

    Rozhodca: A. Gervasoni - M. Grilli, C. Rocca