Bologna – AS Rím 3:3 (kon.) | Catania – Fiorentina 2:1 (kon.) | Cagliari – Palermo 1:1 (kon.)
Sampdoria – Pescara 6:0 (kon.) | Udinese – Siena 1:0 (kon.) | Bergamo – AC Miláno 0:1 (kon.)
Parma – Neapol 1:2 (kon.) | Inter – Turín 2:2 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
0:1 (0:1)
AC Miláno
Nedeľa 27.01.2013, 15:00 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia, Bergamo • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Hlavný rozhodca Gervasoni zapískal na svoju píšťalku a ukončil tak toto stretnutie, v ktorom sme videli až 11 žltých kariet a jednu červenú kartu. Stretnutie začalo byť nervózne najmä po vylúčení Brivia v 59. miinúte. Za celý druhý polčas sa ani jednému z tímom nepodarilo skórovať a tak najtesnejšie víťazstvo zabezpečil gól z 28. minúty, ktorého autorom bol El Shaarawy. V druhom polčase sme videli viacero sľubným šancí, najmä na strane hostí, aj keď hráči Atalanty napriek tomu, že boli v početnej nevýhode nehrali až tak zle. Ja sa s Vami lúčim a prajem Vám pekný zvyšok víkendu. Dovidenia. (16:59:48)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+
    V nadstavenom čase už loptu s prehľadom kontrolujú hráči milánskeho klubu a uvidíme teda zrejme víťazstvo hostí o jediný gól.
     
    90+
    V samom závere vidí žltú kartu brankár hostí Abbiati za reakciu na Matheuvov faul.
     
    90+
    Za nezmyselný bodyček na Abbiatiho dostáva Matheu žltú kartu, Abbiati si to však len tak nenechal a pustil sa do spomínaného Matheua.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 4 minúty.
     
    89
    V 89. minúte prichádza druhé striedanie na strane hostí, konkrétne ihrisko opúšťa Niang a nahradí ho Traoré.
     
    89
    Za svoje spomínané predstavenie vidí Carmona žltú kartu.
     
    88
    Ešte posledný zúfalý pokus o vybojovanie penalty sa snažil Carmona , ktorý však svoj pád zahral veľmi zle a naivne. Hlavný rozhodca už vyťahuje žltú kartu.
     
    86
    Do konca riadnej hracej doby nám zostávajú posledné štyri minúty a zatiaľ to nevyzerá, žeby sa domácemu tímu podarilo vyrovnať. Aj keď sa o to určite pokúsia, osobne si myslím, že AC si už tesné vedenie ustráži.
     
    85
    Prvé striedanie na strane hostí prichádza v 85. minúte. Z ihriska odíde zatiaľ jediný strelec gól El Shaarawy, a nahradí ho Robinho.
     
    83
    Nervozita na trávniku opäť narastá, nedovolene si tentokrát počínal domáci hráč s číslom 88 Biondini, ktorý za svoj zákrok vidí žltú kartu.
     
    82
    Obrovská šanca na definitívne potvrdenie víťazstva hostí sa nakoniec nekončí gólom! V šanci sa postupne objavil Flamini, El Shaarawy a Niang, ani jeden však nebol schopný prekonať obranu Atalanty.
     
    80
    V 80 minúte vidíme posledné striedanie na strane Atalanty. Z ihriska tréner sťahuje Cigariniho a nahradí ho chorvátsky hráč Budan.
     
    79
    Domáci priaznivci sa opäť prebrali, každé držanie lopty hostí teraz odmeňujú hlasitý piskotom, nervozita na ihrisku začína narastať a aj hlavný rozhodca Gervasoni začína byť pod tlakom.
     
    77
    Za tento zákrok vidí Mexés žltú kartu.
     
    76
    V útoku sa ocitol Niang, ktorý bol aj napriek protestom čisto zastavený obrancom domácich, následne sa práve domáci dostávali do protiútoku a Mexés sa takpovediac "pomstil" nepekným faulom na domáceho hráča.
     
    74
    Aj napriek tomu, že domácim chýba jeden hráč hrajú veľmi slušne, zrejme ešte nezložili všetky zbrane.
     
    73
    Tento priamy kop bol ale zbabraný, Cigarini iba trafil hráča pred sebou a lopta sa odrazila do bezpečia od Abbiatiho brány.

    Andrej Marienka

    Góly: 28. Shaarawy

    Karty:   49. Brivio (BER), 55. Raimondi (BER), 83. Biondini (BER), 89. Carmona (BER), 90+. Matheu (BER) - 55. Pazzini (ACM), 71. Montolivo (ACM), 77. Mexés (ACM), 90+. Abbiati (ACM)   59. Brivio (BER)


    Atalanta Bergamo: Consigli - Stendardo, Ferri, Canini, Brivio, Biondini, Cigarini, Carmona, Bonaventura, Denis, Parra
    AC Miláno: Abbiati - Mexès, Zapata, Abate, Boateng, Flamini, Montolivo, Constant, Pazzini, El Shaarawy, Niang

    Rozhodca: A. Gervasoni - M. Grilli, C. Rocca