Real Madrid – Getafe 4:0 (kon.) | Barcelona – Osasuna 5:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
5:1 (3:1)
Osasuna Pamplona
Nedeľa 27.01.2013, 19:00 • Camp Nou • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 21. kole najvyššej futbalovej súťaže v Španielsku – Primera División!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na dobre známom štadióne Camp Nou, kde si od 19:00 SEČ zmeria sily domáci celok FC Barcelona, ktorý na svojej pôde privíta tím AC Osasuna.

    Veľmi dobre známa Barcelona je v tomto ročníku Primery División suverénna. Po 20 odohraných zápasov sa tento celok nachádza na čele tabuĽky s 55 bodmi a gólovým skóre +43. Na druhej priečke je za Barcelonou Atlético Madrid, ktorý má osembodové manko. Tretí tím a aktuálny majster Španielska - Real Madrid stráca na Barcelonu už pätnásť bodov. Aktuálna zápasová bilancia Barcelony, výhra - výhra - výhra - výhra - prehra, nám jasne hovorí o tom, že Barcelončania si v tejto sezóne idú po titul a pravdepodobne ich už nič nezastaví. V poslednej pätici zápasov sa Barcelona najskôr predviedla na domácej pôde, kde deklasovala výber Atlética Madrid v pomere 4:1. Následne Barcelončania porazili aj Real Valladolid, ktorý zdolali v pomere 3:1. V ďalšom kole sme v Barcelone videli mestské derby medzi FC a Espanyolom, v ktorom známejšie FC dominovalo v pomere 4:0. Aj v predposlednom zápase sa Barcelončanom podarilo dominovať, keď sa predviedli na pôde Málagy a zvíťazili v pomere 3:1. V poslednom kole sa však zrodila prekvapivá prehra jedného z najlepších tímov sveta - Barcelončania prehrali na pôde Realu Sociedad tesne - 3:2. Vyhrávali síce 2:0, no následne to Sociedad dokázal otočiť. K tomu mu pomohlo aj vylúčenie Piquého, ktorý v 56. minúte získal druhú žltú kartu. Barcelona si teda bude chcieť napraviť reputáciu, no uvidíme, či sa im to proti Osasune podarí. Trénerovi Barcelony však nebudú v tomto zápase k dispozícii dvaja hráči. Jedným z nich je obranca Piqué, opora zadných radov Barcelony, ktorý obdržal v minulom zápase červenú kartu. Druhým je stredopoliar Sergi Roberto, ktorý má poranený stehenný sval.

    Celok AC Osasuna je na tom oveľa horšie ako jeho dnešný súper z Barcelony. Aktuálne sa Osasunčania nachádzajú na priebežnej osemnástej priečke s 18 bodmi a gólovým skóre -5. Sú tak vo veľkom ohrození na zostup do nižšej súťaže. Na sedemnástu Celtu de Vigo strácajú jeden bod a devätnásta Mallorca stráca na Osasunu rovnako - jeden bod. Aktuálna zápasová bilancia Osasuny, remíza - prehra - prehra - remíza - výhra, nám hovorí o tom, že tento tím je v nie veľmi dobrej forme a predvádza nám len nestabilné výkony. V poslednej pätici zápasov sa hráči Osasuny najskôr predviedli na pôde Getafe, odkiaľ si napokon odniesli jeden bod za remízu 1:1. Následne privítali Osasunčania na svojej pôde celok z Grenady, ktorý ich však porazil tesne 2:1. O kolo neskôr Osasuna prehrala opäť len veľmi tesne, keď nestačila na domácu Sevillu - prehra 0:1. V predposlednom kole si Osasuna pre nás pripravila poriadne prekvapenie, keď na svojej pôde udržala bezgólovú remízu proti aktuálnemu majstrovi Španielska - Realu Madrid. V poslednom kole sa zrodila výhra Osasuny, ktorá na domácej pôde v povinnej jazde deklasovala posledný tím tabuľky - Deportivo de La Coruña v pomere 2:1. Trénerovi Osasuny nebude pred zápasom k dispozícii hneď niekoľko hráčov. Prvým z nich bude obranca Damià, ktorý zinkasoval červenú kartu, a tak nebude môcť hrať v tomto stretnutí. K nemu sa pridajú dvaja stredopoliari - Timor a Sisi, ktorí majú zdravotné problémy. Rovnako je na tom aj gólman Asier Riesgo, ktorý má problém s členkom. Osasuna má za sebou dva dobré zápasy a prekvapila aj Real Madrid. Určite bude chcieť zabodovať aj tentokrát, no uvidíme či sa jej to podarí.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: Valdés - Correia, Puyol, Mascherano, Alves, Thiago, Busquets, Xavi, Villa, Messi, Pedro

    Osasuna Pamplona: Fernandéz - Nano, Flano, Arribas, Bertrán, Loe, Lolo, De las Cuevas, Oier, Cejudo, Llorente

    Rozhodca: F. Teixeira.
     
    Všetko je pripravené, Barca vy typických pruhovaných modro-červených dresoch, Osasuna v belasom.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Výkop mali domáci hráči, ktorí už začínajú svoju preslávenú tici-taca.
     
    2
    Barca prišla o loptu, už ju má v moci Osasuna, ktorá sa snaží nakopávanými loptmai dostať sa pred Valdesa, zatiaľ sa im to nedarí.
     
    3
    Center z ľavej strany sa neujal, Mascherano rozohráva akciu domácich.
     
    4
    Do prvej vážnej šance sa dostal Pedro, keď si prevzal skackajúcu loptu, zbavil sa dvoch protihráčov, no nedokázal poriadne prelobovať Fernandéza, ten sa poriadne ponaťahoval a zabránil tak gólu.
     
    5
    Už to začína vrieť pred Fernandézom, Barca je čoraz bližšie a bližšie k bráne.
     
    6
    Adrianova strela skončila len na sieti, odkop od brány.
     
    7
    Opäť sa mohol presadiť Pedro, ktorý sa po Villovej prihrávke ocitol sám pred Fernandézom, no nedočiahol na loptu a tak sa nemohli blaugranas tešiť z gólu.
     
    8
    Adriano Correia rozohral ďalšiu akciu domácich, stále sa dej zápasu odohráva okolo stredového kruhu.
     
    9
    Zatiaľ sa Barca nedokáže presadiť dopredu, Osasuna dobre bráni, lenže dokedy.
     
    10
    Videli sme náznak šance hostí, keď sa Llorente vydal do samostatného úniku, no pri lopte bol skôr Valdes a tak ani z tejto šance nič nebolo.
     
    11
    Barcelona dala gól!Aká jednoduchá akcia a ešte jednoduchšie zakončenie. Xavi vyškolil Arribasa, poslal krásnu prihrávku na nabiehajúceho LIONELA MESSIHO, ktorý si prevzal loptu s prehľadom, položil si Fernandzéza, obišiel ho a do prázdnej brány strieľa prvý gól zápasu!
     
    12
    Hneď po výkope sa dostala Osasuna do šance, keď si vybojovala roh, ktorý bol poriadne zaujímavý. Okrem skrumáži pred Valdesom sme nevideli nič, takže sa skóre meniť nemôže. K žiadnej strele neprišlo.
     
    13
    Correia vidí žltú kartu za nepríjemný faul na Oiera.
     
    14
    Hra sa ukľudnila, no Barce jedne gól nestačí!
     
    15
    Hrá sa v strede ihriska, krátkymi prihrávkami to len tak hemží.
     
    17
    Zaostávať nechce ani Osasuna a tak sa snaží o rýchle výpady dopredu, nasledovať bude kontroverzný roh, Valdes sa čuduje.
     
    18
    Valdes sa zmocnil ľahkej lopty po rohovom kope a už aj zakladá akciu.
     
    19
    Po Pedrovom centri sa lopta odrazila od Arribasa, ktorý vidí žltú kartu.
     
    20
    Fernandez sa ocitol po centri z nepriameho kopu na zemi, stretol sa vo vzduchu s vlasáčom Puyolom, ktorý mu nič nedaroval.
     
    21
    Na zemi sa ocitol Cejudo, ktorému sa vôbec nechce z trávnika.
     
    22
    Stále sa nehrá, no už sa k tomu schyľuje.
     
    23
    Osasuna Pamplona dala gól!Tak toto je veľmi nečakaná zápletka! Po akcii z pravej strany sa dostal k lopte LOE a ten sa s loptu nehral, vypálil ju z hranici šestnástky a na počudovanie všetkých to tam padlo. Lopta končí vo Valdesovej sieti!
     
    25
    Barcelona je v tlaku, Pamplona musí brániť všetkými desiatimi, aby držala na uzde barcelonskú ofenzívu.
     
    26
    Pedro sa dostal do veľmi dobre streleckej príležitosti, no prestreľuje!
     
    27
    Tak tu sa ale dejú veci! Arribas vidí druhú žltú kartu za druhú ruku v krátkom čase!!!
     
    28
    Nasleduje penalta!
     
    28
    Barcelona dala gól!LIONEL MESSI oklamal Fernandéza, strieľa gól, keď poslal loptu k pravej tyči, brankár Osasuny sa hodil do druhej strany.
     
    29
    Pri lopte je už Valdes, Osasuna sa stále nevzdáva, no bude musieť čeliť veľmi zaujímavej situácii.
     
    30
    Krátke uspávacie prihrávky sú už v plnom prúde, akcia cez pravú stranu zatiaľ nepriniesla želané ovocie, no nevylučuje sa fakt, že sa to o niekoľko momentov môže stať.
     
    31
    Messi sa preštrikoval až do šestnástky, vystrelil, no jeho projektil bol zblokovaný, nasleduje roh.
     
    32
    Prudká prihrávka do vápna od Thiaga ruže nepriniesla, Osasuna sa oslobodila spod čoraz väčšieho tlaku.
     
    34
    Barca na chvíľu prestala tlačiť, hrá sa aj pred Valdesom, ktorý dnes veľa roboty mať asi nebude.
     
    35
    Barca rozohráva ďalšiu akciu od Puyola, uvidíme, čo tento zadák vymyslí.
     
    35
    De las Cuevas sa ocitol na zemi po strete s Busquetsom, pri lopte Pamplona.
     
    36
    Osasuna má dobrú šancu, po ďalšom faule tu máme nepriamy kop.
     
    37
    Messi sa po Alvesovej prihrávke podľa rozhodcov ocitol v ofsajde, ja si to nemyslím. Barca bola ukrátená o gól, ktorý strelil do prázdnej brány Pedro.
     
    38
    Messi mohol streliť hattrick, no zastavil ho pohotovým zákrokom Fernandéz. Ten si ľahol k pravej tyči a tak o niekoľko sekúnd smerovala lopta.
     
    39
    Correia sotil do jedného hráča Osasuny a tak sa hra zastavuje.
     
    40
    Barca opäť pri lopte,snaží sa presúvaním hry z jeden strany na druhú rozhýbať obranu hostí.
     
    41
    Barcelona dala gól!Po prenesení hry z ľavej strany na pravú sa k lopte dostal David Villa, uvoľnil sa a poslal prihrávku na úplne voľného PEDRA, ktorý zvyšuje skóre.
     
    42
    Puyol sa dostal do akrobatického zakočenia, no Fernandéz bol pozorný a chytá.
     
    43
    Barca pri lopte, opäť vidíme prenášanie hry z jednej strany na druhú, domáci sa už nikam neponáhľajú.
     
    44
    Messi a ani Pedro sa nepretlačili až do šestnástky a tak sa po dlhom čase ocitli pri lopte hostia.
     
    45
    Osasuna sa už nikam neponáhľa, snaží sa zbierať potrebné sekundy.
     
    45+1
    Nadstavuje sa iba jedna minúta, počas ktorej sa dostal do obrovskej šanci Messi, no nepodarilo sa mu prelobovať Fernandéza.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    V prvom polčase sme videli toho viac než dosť. Skóre otváral Messi, následne nečakane vyrovnával Loe. Arribas sa nechal zbytočne vylúčiť a tak Messi zvýšil skóre z penalty, nuž a oslabeným hráčom Osasuny sa nepodarilo zastaviť rýchlu akciu domácich a tak Pedro zvýšil skóre na 3:1. Uvidíme, či sa dočkáme ďalších presných zásahov. Nechajme sa prekvapiť.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    V druhom polčase neuvidíme Cejuda, strieda ho Punal.
     
    46
    De las Cuevas sa takisto nepredstaví v druhom dejstve, nahrádza ho Shojaei.
     
    47
    Barca sa od úvodu snaží o rýchly ďalší gól, no zatiaľ je to len také oťukávanie.
     
    48
    Stále sú pri lopte domáci, konkrétne Puyol, ktorý rozvíja akciu.
     
    49
    Prenesenie hry z ľavej strany na pravú prinieslo zaujímavú situáciu, po ktrej musel byť v pozore Fernandéz. Dal si však pozor a je všetko tak, ako má byť.
     
    50
    Hrá sa vo vzduchu, vidíme množstvo hlavičkových súbojov.
     
    51
    Dani Alves sa zvíja v bolestiach po faule od Oiera, ktorý vidí žltú kartu.
     
    52
    Dobrá obrana hostí zabránila ďalšiemu gólu, mohol sa presadiť Messi, ktorý by tak zavŕšil svoj hattrick, no nestalo sa tak.
     
    53
    Aj tentoraz sme videli gól, lenže platiť nemohol, Messi bol v ofsjade a tak sa nemôže tešiť z gólu, škoda.
     
    54
    Pri lopte je po dlhšom čase aj Osasuna, ktorá sa pri nej dlho neohriala.
     
    55
    Dej sa odohráva v strede ihriska, no Barca sa snaží o rýchle výpady do defenzívy Osasuny.
     
    56
    Barcelona dala gól!Hattrick je dokonaný! Po krásnej narážačke Mess-Villa si dokázal LIONEL MESSI položiť Fernandéza a zakončiť do úplne voľnej brány.
     
    57
    Barcelona dala gól!Ani sme sa nenazdali a hneď je tu ďalší gól. Nedal ho nik iný ako sám veľký futbalový Boh LIONEL MESSI. Nabehol si po krásnom pase od Adriana až pred Fernandéza, ktorého nekompromisne prestrelil.
     
    58
    Štadiónom znie MESSI!!!
     
    59
    Barca je pri chuti, točí sa to okolo Fernandéza, uvidíme, či sa ešte dočkáme nejakého presného zásahu.
     
    60
    Osasuna je stiahnutá pred šestnástkou, no aj napriek tomu sa dostal Alves za nich, škoda, že bol v postavení mimo hru.
     
    61
    Pedro ide dole z hry, strieda ho Sanchez.
     
    62
    Messi je pri chuti, uvoľnil sa znovu a poslal technickú strelu na Fernandéza, ten ju aj ked s problémami, ale kryje.
     
    63
    Barca je pri veľkej chuti, Sánchez sa snažil o dobrý center na Messiho, škoda, že mu tento úmysel nevyšiel.
     
    64
    Alves sa snažil napodobniť Sancheza, no skončil úplne rovnako...
     
    65
    Barca sa na chvíľu stiahla, no myslím, že to bude len chvíľkové.
     
    66
    Xaviho strieda Fabregas.
     
    67
    Opäť vidíme uspávaciu taktiku Barcelony, po ktorej sa im podarí súpera uspať a hneď udrieť.
     
    68
    Flano má toho plné zuby, strieda ho Rubén.
     
    69
    Barca sa snaží úplne vyviesť z miery súpera, zatiaľ sa im to darí, Osasuna nemá chýru ani slychu o lopte.
     
    70
    Atmosféra na štadióne tak trochu stíchla, zápas už nemá potrebné grády.
     
    71
    Na zemi sa ocitol po vzdušnom súboji Oier, ktorý sa zvíja v bolestiach.
     
    72
    Po veľmi dlhom čase je pri lopte Osasuna, ktorá sa nedokáže vymaniť z tlaku domácich. Tí si s nimi robia čo chcú.
     
    73
    Busquets prenecháva miesto v defenzívnych radoch kamarátovi Songovi.
     
    74
    Alexis si mohol otvoriť strelecký účet, obtočil sa okolo Bertrána a vystrelil krížnu strelu, škoda, že sa nezmestila do brány.
     
    75
    Barcelona cíti šancu na vsietenie ďalšieho gólu, tici taca je v plnom prúde.
     
    76
    David Villa sa pokúsil prekonať Fernandéza tvrdou strelou spoza šestnástky, jeho projektil však letel vysoko nad.
     
    77
    Osasuna už nebola pri lopte veľmi dlhú dobu, po strašne dlhom čase sa podarilo vziať loptu Lolovi, ktorý však po individuálnej akcii o ňu poľahky prichádza.
     
    78
    Píska sa po Alvesovom útočnom faule, skrumáž pred brankárom Osasuny priniesla zápletku, ktorú sme už dávno nevideli.
     
    79
    Uspávací futbal pokračuje naďalej, tentoraz to skúša Villa zľava, no opäť neúspešne.
     
    80
    Ani Sanchezovi nie je súdené, akcia traja Barcelončania na brankára nevyšla, Messi v páde poslal síce perfektnú prihrávku na Sancheza, no ten ju nedokázal dobre spracovať a tak poslal loptu len mimo brány.
     
    81
    Barca nedá dýchať hosťom, tí musia byť v stredu v dobrom i v zlom, vo dne či v noci...
     
    82
    Fernandéz sa zmocnil lopty po tom, čo sa po osi Alves-Thiago-Messi dral dopredu spomínaný Lionel, no lopta bola rýchlejšia ako on a tak ani táto šanca gól nepriniesla.
     
    83
    Barca vyvíja čoraz väčší tlak, podľa všetkého budeme svedkami ešte jedného presného zásahu.
     
    84
    Celý dej druhého polčase a vlastne celého zápasu sa odohráva pred fernandézom, ktorý sa nenudí tak ako jeho náprotivok na druhej strane.
     
    85
    Na chvíľu je nebezpečenstvo zažehnané, domáci začínajú zo zadných radov.
     
    86
    Už už sa Alexis rútil do šance, no keď už šiel vystreliť položil nohu do strely hráč Osasuny a tak tu máme roh.
     
    87
    Rohový kop želané ovocie nepriniesol a tak je tu len odkop od brány.
     
    88
    Po centri do vápna sa na zemi ocitol Sanchez a Lolo, nepríjemný stret.
     
    89
    Thiago mohol zavŕšiť toto gólové gala predstavenie exportným gólom asi z tridsiatich metrov, no škoda, že netrafil bránu.
     
    90
    Nuž tak podľa všetkého sa už gólu nedočkáme, uvidíme, koľko sa bude nadstavovať.
     
    90+1
    Nadstavujú sa ešte dve minúty, Barca v tlaku, Messi pri lopte, uvidíme, čo vykúzli.
     
    90+2
    Hrá sa v strede ihriska bez náznaku šance, avšak čo nie je môže byť. Tak sa aj stalo, keď sa Alexis dostal do šestnástky, chcel dopriať spoluhráčovi a tak loptu prehodil na Villu, no škoda, že ju zblokoval jeden z hráčov Osasuny. Roh!
     
    90+2
    Gól mohol zaznamenať aj Fabregas, no aj jeho strelu vyrazil Fernandéz na roh.
     
    90+2
    Druhý roh žiadny závar nepriniesol a tak tu máme koniec tohto stretnutia!
     
    Koniec zápasu.
     
    Galapredstavenie domácich okorenené štyrmi gólmi Messiho, aj tak by sa dal nazvať dnešný duel v ktorom bolo od úvodu jasné, kto je pánom na ihrisku. Po červenej karte v 27. minúte bolo na skle vymaľované, Barcelona poráža na domácej pôde Osasunu vysoko 5:1. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. (20:53:23)

    Jakub Mitter

    Góly: 11. Messi, 28. Messi, 41. Pedro, 56. Messi, 57. Messi - 23. Loe

    Karty:   13. Correia (FCB) - 19. Arribas (OSA), 51. Oier (OSA)   27. Arribas (OSA)


    FC Barcelona: Valdés - Correia, Puyol, Mascherano, Alves, Thiago, Busquets, Xavi, Villa, Messi, Pedro
    Osasuna Pamplona: Fernandéz - Nano, Flano, Arribas, Bertrán, Loe, Lolo, De las Cuevas, Oier, Cejudo, Llorente

    Rozhodca: F. Teixeira