Žilina – Piešťany 0:3 (kon.) | Nitra – Košice 2:3 (kon.) | Martin – Skalica 2:3 (po s.n.)
Trenčín – Poprad 5:1 (kon.) | B. Bystrica – Zvolen 3:1 (kon.)
koniec
HC MONACObet Banská Bystrica
3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
HKM Zvolen
Piatok 25.01.2013, 18:00 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Vítam Vás pri sledovaní 42. kola Tipsport extraligy, kde domáca Banská Bystrica privíta v derby zápase tím zo Zvolena.

    Prvý derby zápas v tejto sezóne sa odohral 30. septembra 2012 v Banskej Bystrici. Z výhry sa tešili hostia zo Zvolena, keď po góloch P. Zuzina a Ďalogu vyhrali 2:1. Za domácu Banskú Bystricu skóroval iba Richter.

    Druhý zápas sa hral vo Zvolene, a to 28. októbra 2012. Tentokrát vyhral domáci celok, takže opäť Zvolen, tentokrát 4:2, a to po góloch Huňadyho, P. Zuzina, M. Juríka a Škvaridla. Za Banskú Bystricu skórovali Nemček a Šimun.

    Tretí derby zápas sa hral v Banskej Bystrici, a to 25. novembra 2012. Aj v tomto stretnutí sa tešili zverenci Petra Mikulu, a to po výhre 3:2. V tomto zápase sa podarilo hosťom otočiť nepriaznivý stav, keďže po prvej tretine prehrávali 2:0,a to potom čo za domácich skóroval Handzuš a Ján Sýkora. Ale hostia zabrali, a po góloch P. Zuzina, Puliša a Muchu si nakoniec z mesta pod Urpínom odviezli všetky tri body.

    Zatiaľ posledný derby zápas sa hral vo Zvolene, a to deň pred koncom roka 30. decembra 2012. A po štvrtýkrát sa radovali zverenci Petra Mikulu, a opäť po výhre 4:2 na domácom ľade. Teraz už bývalého brankára "baranov" Slipčenka prekonali L. Jurík, P. Zuzin, Škvaridlo a Podkonický. Za Banskú Bystricu skórovali iba Lamper a Hudec.

    A tak z doterajších štyroch spoločných zápasov sme videli štyrikrát výhru Zvolena, a to pre nich znamená 12 bodov z derby zápasu s Banskou Bystricou.

    Pozrime sa na posledné zápasy týchto tímov.

    Začneme Banskou Bystricou. Zverenci trénera Vladimíra Országha cestovali v poslednom zápase na východ republiky na zápas do Košíc. V Košiach videli diváci defenzívne ladený hokej, a tak bol stav po dvoch tretinách 0:0. Diváci si museli na prvý gól zápasu počkať až do 58. minúty, vtedy sa na radosť domácich divákov presadil Matúš Matis, a prekonal tak výborne chytajúceho Chorošuna. "Barani" sa pokúšali o vyrovnanie, hrou bez brankára, ale v 60. minúte uzavrel skóre zápasu gólom do prázdnej brány Marcel Haščák. A tak odchádzala Banská Bystrica z Košíc bez bodu, aj keď k aspoň jednému bodu im len chýbali dve minúty hry.

    Zvolenskí hráči privítali v poslednom zápase na domácom ľade rozbehnutý tím Trenčína vedený Róbertom Kaláberom. Domáci "bryndziari" nezačali veľmi dobre, a už v 14. minúte prvej tretiny prehrávali 0:2. V 18. minúte znížil náskok súpera Andrej Podkonický, ale ešte v tej istej minúte zvýšil náskok Trenčína Peter Sojčík, a prvá tretina tak končila stavom 1:3. Do druhej tretiny vkročili lepšie hostia, a v 25. minúte počas presilovky, zvýšil na 1:4 Erik Bednár. Domáci hráči zabrali v 3. tretine, a v 44. minúte počas presilovky znižoval na 2:4 opäť Andrej Podkonický, a v 48. minúte, opäť počas presilovky znížil na rozdiel jediného gólu Jaroslav Hertl, nová posila HKM. Ale domácim hráčom sa už vyrovnať nepodarilo, a tak si Trenčín odviezol z ľadu lídra extraligy všetky tri body.


    Podarí sa Banskej Bystrici už konečne v derby zápase zvíťaziť, alebo sa opäť budú po zápase radovať Zvolenskí hráči ?

    Odpoveď na túto otázku sa dozviete v tomto online prenose, už v piatok 25. januára 2013 od 18:00.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 Banská Bystrica: Chorošun (Dzubina) - Biro, Kubka, Bambúch (A), Ketner, Predajniansky, Styk, Gachulinec - Lunter, Hudec (C), Lamper - Ján Sýkora, Heizer, Danton - Jankovič, Češík (A), Marcinek - Šimun, Zigo, Hlinka

    HKm Zvolen: Šimko (Cibuľa) - Tóth, Mucha, Šiška, Hertl, Pichnarčík, Novajovský, Ihnaťo - Puliš, Brabenec (A), Podkonický (A) - Škvaridlo, L. Jurík (C) , P. Zuzin - Ľ. Zuzin, M. Jurík, Ďaloga - Fekiač, Čanky, Méry

    Rozhodca: Jablukov, D.Konc - Výleta, M.Valach .
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:20
    Hudec získal puk v strednom pásme, snažil sa predrať pomedzi obrancov Zvolena, ale to sa mu nepodarilo, a tak puk na hokejkách hostí.
     
    01:35
    Sýkora sa snažil dostať kľučkami do útočného pásma, ale jednu jeho kľučku vystihol Hertl a získal tak puk pre svoj tím.
     
    02:27
    Banská Bystrica dala gól!
    Češík vyhral buly v útočnom pásme, následne sa ho snažili získať hostia, ale k puku za bránkou dostal Jankovič, ten sa z poza bránky natlačil pred Šimka, a domáci hráči teraz preukázali dôraz pred bránkoviskom, a TOMÁŠ MARCINEK dorazil puk do brány. Bez asistencie.
     
    02:59
    Domáci hráči aktívnejší, od modrej strieľal na Šimka Biro, ale trafil len svojho spoluhráča, ktorý ale stál mimo bránky.
     
    04:25
    Heizer získal puk v útočnom pásme, poslal ho na Dantona, ktorý sa dokázal uvoľniť proti Šiškovi, ale nedokázal spracovať prudkú prihrávku, a nemohol tak presne zakončiť.
     
    05:35
    Hostia sa snažia vyrovnať, k puku sa v strednom pásme dostal Zuzin, ale jeho prudká strela od modrej netrafila priestor Chorošunovej brány, následne domáci brankár puk prikrýva.
     
    05:56
    Do protiútoku sa dostával Lamper s Lunterom, ale domáci hráč bol faulovaný, a nedokázal tak presnejšie zakončiť !
     
    05:56
    Vylúčenie Zvolena, na trestnú odišiel Ľubor Zuzin za hákovanie.
     
    07:52
    Danton získal puk pre Hudeca, ale ten nedokázal trafiť prudkou strelou Šimkovu bránku.
     
    09:10
    Zigo si dokázal vybojovať puk v strednom pásme, vrútil sa do útočného pásma, ale Hlinka bol v pásme skôr, a tak čiarový rozhodca odpískal ofsajd.
     
    10:43
    Sýkora dlho bojoval o puk v útočnom pásme, podarilo sa mu ho vydolovať, ale už nemal dostatok síl, na to aby ešte niečo vymyslel.
     
    12:38
    Nepresná rozohrávka domácich hráčov, a hra sa nám po dlhšom čase presunie pred brankára Chorošuna.
     
    13:03
    Zvolen sa teraz usadil v útočnom pásme, pred bránkou operoval Podkonický, ale domáci hráči mu puk zobrali, ale vyhodili ho len na modrú čiaru, k Muchovi, jeho prudká strela na Chorošuna, domáci brankár úspešne zasahuje.
     
    14:13
    Asi zatiaľ najväčšia šanca Zvolena v tomto zápase, do protiútoku sa dostal Jurík so Škvaridlom, ale našťastie pre domácich sa vrátili Sýkora a Heizer, a Heizer dokázal zachytiť prihrávku, ktorá smerovala na Škvaridla, ktorý stál pred odkrytou časťou Chorošunovej bránky.
     
    15:24
    Domáci hráči v útočnom pásme, puk získal Lunter, dostal sa s ním až do kruhu, odtiaľ strieľal, puk dokázal ešte pred bránkou tečovať Lamper, ale Šimko puk chytá.
     
    16:03
    Domáci hráči vyhrali buly v útočnom pásme, k puku sa dostal Biro, ktorého prudkú strelu Šimko vyrazil, ale Danton mal puk na dlhú hokejku, a tak sa k puku dostal Zuzin, ktorý sa dostal až ku Chorošunovi, ale domáci brankár zasahuje.
     
    17:27
    Jurík teraz vybojoval puk pre Zuzina, ktorý sa z poza bránky natlačil pred Chorošuna, ale domáci brankár zasahuje !
     
    17:43
    Brabenec teraz tvrdým spôsobom získal puk, poslal ho na Puliša, ale domáci brankár si dal pozor, a puk chytá.
     
    18:02
    Heizer vyhral buly v útočnom pásme, Ketner strieľal od modrej, ale jeho strela bola nepresná, následne sa však domácim hráčom ešte podarilo získať puk, ale Heizer nedokázal trafiť pred bránkou puk.
     
    18:47
    Vylúčenie Zvolen, na trestnú odišiel Tomáš Škvaridlo za podrazenie.
     
    19:04
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci hráči využívajú presilovú hru, a zvyšujú tak skóre na 2:0. Domáci hráči roztočili presilovkový kolotoč, puk sa dostal k MICHALOVI HUDECOVI, ktorý z veľkého uhla skúsil šťastie, a puk nakoniec skončil v Šimkovej bráne. Asistencie: Branislav Kubka.
     
    19:50
    Sýkora je aktívny ešte aj v posledných sekundách prvej tretiny, ale Hertlovi sa podarilo získať puk, a odzbrojiť tak domáceho útočníka.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V Banskej Bystrici sme videli od úvodu svižný a rýchly hokej, ktorý sa musí divákom páčiť. Po prvej tretine vyhrávajú domáci hráči 2:0, a to po góloch Tomáša Marcinka a Michala Hudeca. Podobný priebeh sme videli aj v minulom derby zápase, konkrétne 25. novembra 2012, keď po prvej tretine vyhrávali domáci hráči 2:0, ale hostia dokázali stav otočiť, a zvíťazili 3:2.

    Druhá tretina začne približne o 18:47.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:13
    Banská Bystrica dala gól!
    Tak domáci hráči začínajú aj druhú tretinu zostra, Brabenec stratil vo vlastnom pásme hokejku, puk získal Hudec, ten našiel pred Šimkom PATRIKA LAMPERA, a ten dokázal dostať puk do bránky. Asistencie: Michal Hudec a Mário Lunter
     
    20:26
    Vylúčenie Banskej Bystrice, za nedovolené bránenie v hre odišiel Radomír Heizer.
     
    21:00
    Hudec dokázal získať puk po chybnej rozohrávke hostí, poslal ho na Češíka, ktorý sa dostával do nájazdu, ale hostia sa stihli vrátiť, a puk mu zobrali.
     
    21:58
    Muchova strela od modrej, puk sa odrazil ku Sýkorovi, ktorý prešiel celé ihrisko, natláčal sa pred Šimka to sa mu nepodarilo, a tak obišiel bránu, a aspoň natiahol čas počas oslabenia svojho tímu.
     
    23:04
    Domáci hráči vyhrali buly vo vlastnom obrannom pásme, k puku sa dostal Lunter, korčuloval s pukom až do útočného pásma, a tam ho len nahodil na zadný mantinel.
     
    23:48
    Opäť domáci vyhrali buly vo vlastnom pásme, tentokrát sa k puku dostal Danton, ten si nakorčuloval až na útočnú modrú čiaru, ale jeho prudkú strelu od modrej vyráža Šimko.
     
    23:51
    Vylúčenie Zvolen, za hákovanie odišiel Lukáš Jurík.
     
    25:18
    Domáci hráči roztočili presilovkový kolotoč v útočnom pásme, strieľali Češík, Heizer, a aj Sýkora, ale ani jeden z domácich útočníkov nedokázal prekonať Šimka.
     
    26:14
    Pred bránou sa ocitol Podkonický, ale bránený nedokázal zakončiť, a tak sa k puku dostali domáci.
     
    26:30
    Vylúčenie Zvolen, na trestnú odišiel Tóth za hákovanie.
     
    26:43
    Domáci hráči vyhrali buly v útočnom pásme, nasledovala nepresná strela v podaní Kubku, následne sa k puk dostal Heizer, ale Škvaridlo sa mu pokúšal vypichnúť puk, a tak nemohol domáci hráč strielať.
     
    27:29
    Do veľkej šance sa teraz dostal Sýkora, ten natlačil puk pred bránku Šimka, ale brankár hostí odolal.
     
    27:24
    Neuveriteľný zákrok v podaní Mareka Šimka, ten dokázal chytiť strelu Sýkoru po odraze puku od mantinelu, nádherný brankársky zákrok !
     
    27:45
    Vyhraté buly v podaní domácich hráčov, nepresná strela Kubku od modrej, a hostia vyhadzujú puk až ku Chorošunovi.
     
    29:00
    Marcinek teraz vystihol rozohrávku hostí na modrej čiare, snažil sa ohroziť Šimka, ale ušiel mu puk, a bol proti dvojici obrancov hostí.
     
    29:22
    Češík vyhral buly v útočnom pásme, k puku sa dostal Marcinek, obišiel bránku, a strieľal z kruhu, ale Šimko puk bez problémov chytá.
     
    29:42
    Do šance sa dostala štvortica domácich hráčov, k zakončeniu sa dostal Hlinka, ale brankár hostí puk chytá.
     
    30:48
    Hlinka si teraz vytvoril peknú šancu, obišiel si Šimkovu bránku, a pokúšal sa zakončiť z poza bránky, ale hostia pozorný.
     
    31:25
    Ďaloga našiel Juríka, ale domáci brankár Chorošun svoj tím podržal.
     
    33:23
    Do dobrej šance sa dostal Podkonický, ale Chorošun puk vyrazil, ale Podkonický dokázal poslať puk ešte na Novajovského, ale jeho strela bola nepresná.
     
    33:55
    Bambúchovú prihrávku po mantineli zachytil Jurík, ten našiel Juríka, ale domáci hráči sa o puk postarali, a nedovolili hosťom zakončovať.
     
    34:58
    Zvolen dal gól!
    Prihrávka od Hertla z rohu útočného pásma prešla cez bránkovisko domáceho brankára až priamo k MARTINOVI ĎALOGOVI, ktorý len usmernil puk do odkrytej časti Chorošunovej brány. Asistencia: Jaroslav Hertl.
     
    36:56
    Do prečíslenia sa dostali Lunter s Hudecom, ale prvý menovaný nestihol prihrať, a Hertl mu stihol puk vypichnúť, a zničil tak šancu domáceho celku.
     
    38:11
    Češík vybojoval puk v útočnom pásme, následne spadol, ale aj z ľadu sa pokúšal zakončiť, a ohrozil brankára Šimka, ktorý ale puk chytil.
     
    39:25
    Nahodený puk na Chorošuna, ktorý ho radšej prikrýva pred dobiedzajúcim Ďalogom.
     
    39:45
    Podkonický získal puk v strednom pásme, dokázal aj ohroziť Chorošuna, ale domáci brankár odolal.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Druhú tretinu začali veľmi aktívne domáci hráči, ktorý skórovali už v 13. sekunde druhej tretiny, a to zásluhou Patrika Lampera. Ale v tejto tretine dokázali aj hostia streliť gól, a to v 35. minúte zásluhou Martina Ďalogu. Po dvoch tretinách tohto derby zápasu je stav 3:1.

     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:28
    Prvá šanca v tretej tretine, Lamper sa snažil natlačiť pred Šimka, ale jeho strelu nakoniec brankár hostí chytá.
     
    41:09
    Domáci hráči vyhadzujú puk až k brankárovi Šimkovi, a to znamená zakázané uvoľnenie, a vhadzovať sa bude pred Chorošunom.
     
    41:53
    Obojstranné vylúčenie, za Banskú Bystricu odchádza Tomáš Marcinek za hrubosť,a za Zvolen Michal Pichnarčík takisto za hrubosť.
     
    42:52
    Heizer našiel Sýkoru, ktorý sa obtočil okolo brániacich hráčov, ale zakončiť už nedokázal.
     
    43:03
    Vylúčenie Zvolen, na trestnú odišiel Michal Šiška za podrazenie, a domáci hráči si zahrajú presilovku 4 proti 3.
     
    43:32
    Bambúchová strela od modrej bola pred bránou tečovaná, Šimko puk vyrazil, o dorážku sa pokúšal ešte Hudec, ale nepodarilo sa mu pretlačiť puk za Šimka.
     
    45:15
    Šiška sa snažil ihneď po návrate z trestnej lavice ohroziť Chorošuna, dostal sa do útočného pásma, ale k zakončeniu sa už nedostal.
     
    45:51
    Zvolen v útočnom pásme, Škvaridlo vybojoval puk za bránkou, pokúšal sa ohroziť Chorošuna strelou z poza bránky, ale domáci brankár pozorný.
     
    47:09
    Obrovská šanca pre Marcinka, ktorý najprv vystrelil na Šimka, potom sa Marcinek ocitol s pukum pred odkrytou bránkou, ale bol k nej otočený chrbtom a nedokázal zakončiť.
     
    48:24
    Škvaridlo našiel Juríka, ale domáci brankár nádherne zasiahol, a hokejkou zlikvidoval šancu hostí.
     
    49:00
    Domáci hráči sa nedokázali oslobodiť z vlastného pásma, a tak sa snažili vyhodiť puk, ten však zachytili Novajovský, ale jeho strela z otočky bola nepresná.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2910 divákov.
     
    50:03
    Vylúčenie Banskej Bystrice, Ján Sýkora za hákovanie.
     
    50:28
    Ďalšie vylúčenie Banskej Bystrice, na trestnú odišiel Marek Biro za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou. A Zvolen si tak zahrá až 96-sekundovú presilovku 5 proti 3.
     
    50:50
    Podkonického strela od modrej a Chorošun chytá, ale presilovkový tlak Zvolena pokračuje.
     
    51:25
    Domáci hráči sa už druhýkrát dokázali oslobodiť vyhodením puku až ku Šimkovi.
     
    52:28
    Domáci hráči dokázali ustáť dlhú presilovku Zvolena o dvoch hráčov, a priblížili sa tak k víťazstvu v dnešnom zápase.
     
    53:43
    Lamper dokázal vybojovať puk za Šimkovou bránou, pred bránkou hľadal Hudeca, ten však nedokázal spracovať puk.
     
    54:53
    Brabenec teraz našiel Škvaridla stojaceho v kruhu, ale jeho prudká strela z prvej tesne míňa Chorošunovu bránku.
     
    55:35
    Sýkora sa dostával do nájazdu, ale výbornú prácu s hokejkou teraz predviedol Tóth, ktorý mu elegantne vypichol puk.
     
    56:38
    Chyba hostí vo vlastnom pásme, chybná rozohrávka Pichnarčíka skončila na Hudecovej hokejke, ten ešte hľadal Luntera pred bránou, ale obrana hostí ho nepustila k bráne.
     
    56:53
    Domáci hráči vyhrali buly v útočnom pásme, puk sa dostal k Bambúchovi, a jeho prudká strela trafila brankára hostí do masky, a rozhodca tak prerušil hru.
     
    57:38
    Zuzin hľadal Hertla, ktorý si nakorčuloval až pred Chorošunovu bránku, ale domáci obrancovia si s pukom poradili.
     
    58:06
    Oddychový čas hostí.
     
    58:06
    Šimko na striedačke, a Zvolen hrá v šestici !
     
    58:39
    Podkonického prudká strela od modrej, domáci brankár chytá, následne sa k puku dostal Puliš, ktorý našiel Podkonického, ale jeho strela z uhla trafila len bočnú sieť Chorošunovej brány.
     
    59:27
    Hudec sa snažil od modrej trafiť prázdnu bránku hostí, ale nakoniec to skončilo zakázaným uvoľnením, a tak sa vhadzuje pred Chorošunom.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Za potlesku domácich tribún víťazia domáci "barani" 3:1 nad lídrom extraligy, a to Zvolenom. V tretej tretine sme gól nevideli, a tak rozhodli prvé dve tretiny, a to keď sa presadili za domácich : Tomáš Marcinek, Michal Hudec a Patrik Lamper. Za hostí sa dokázal presadiť iba Martin Ďaloga.

    Ďakujem za pozornosť, a prajem Vám príjemný zvyšok večera, a pekný víkend. (20:13:58)

    Majkl Petruška

    Góly a asistencie: 3. Marcinek, 20. Hudec (Kubka), 21. Lamper (Hudec, Lunter) - 35. Ďaloga (Hertl)


    HC MONACObet Banská Bystrica: Chorošun (Dzubina) - Biro, Kubka, Bambúch (A), Ketner, Predajniansky, Styk, Gachulinec - Lunter, Hudec (C), Lamper - Ján Sýkora, Heizer, Danton - Jankovič, Češík (A), Marcinek - Šimun, Zigo, Hlinka
    HKM Zvolen: Šimko (Cibuľa) - Tóth, Mucha, Šiška, Hertl, Pichnarčík, Novajovský, Ihnaťo - Puliš, Brabenec (A), Podkonický (A) - Škvaridlo, L. Jurík (C) , P. Zuzin - Ľ. Zuzin, M. Jurík, Ďaloga - Fekiač, Čanky, Méry

    Rozhodca: Jablukov, D.Konc - Výleta, M.Valach

    Diváci: 2910