Třinec – Vítkovice 4:5 (kon.) | Zlín – Litvínov 2:1 (po pr.) | Motor ČB – Pardubice 2:1 (kon.)
Kladno – Sparta Praha 3:6 (kon.) | Plzeň – K. Vary 2:3 (kon.) | Slavia – Kometa Brno 2:1 (po s.n.)
koniec
Banes Motor České Budějovice
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
cz Piatok 25.01.2013, 17:30 • Budvar Aréna • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    59:48
    Parádní zákrok Kováře lapačkou proti střele Rolinka uchránil domácí od pohromy. Buly před domácím gólmanem.
     
    59:07
    Langhammer osvobodil svůj tým vyhozením přes všechny čáry a vyhodil puk na zakázané uvolnění. Domácí tak nemohou vystřídat, Růžička zůstává na střídačce!
     
    56:26
    Mountfield právě vstřelil branku!
    LUKÁŠ KVĚTOŇ dorazil do odkryté klece vyražený puk a posílá domácí do vedení! Zvládnou hosté odpovědět? Času na to mají ještě dostatek... HC Mountfield dosáhl i své druhé branky v přesilovce. Asistence: René Vydarený, Rastislav Dej.
     
    56:12
    HC Mountfield na situaci reaguje vybraným oddechovým časem.
     
    53:21
    Radoslav Tybor si počkal na ten správný moment a donutil Kováře ukázat, že je schopen pohybu, na jehož následky by většina smrtelníků myslela ještě týden při ranním vstávání z postele. Jenomže Tybora následně fauloval Tomáš Knotek a je tu další výhoda pro hosty! 2 min - podražení.
     
    50:16
    Přesilovky se dočkali i hosté, využijí ji? Na trestné lavici už sedí Jakub Langhammer (CEB) - 2 min - podražení. Fauloval Noska, který se dostával do zakončení přímo po buly.
     
    48:10
    Pardubice byly milimetry od vedení! Budějovice zachybovaly v rozehrávce a puku se ujal Jiří Cetkovský. Napřáhl a z jeho hokejky vyšla rána jako z děla. A odrazila se od břevna, Kovář byl bez šance, ale štěstí stálo na straně domácích.
     
    46:57
    Martin Bartek (PCE) - 2 min - nesportovní chování.
     
    42:18
    Vydarený nastřelil kotouč na bránu a k dorážce se protlačil Květoň. Růžička našel puk na hrudi a bleskurychle ho schoval do lapačky, to byla velká šance domácích!
     
    41:25
    Obrázek hry z první minuty naznačil, jak to bude ve zbytku třetiny vypadat: opatrnost na prvním místě. Petr Mocek (PCE) se ale dopustil faulu - 2 min - držení.
     
    35:27
    René Vydarený (CEB) - 2 min - podražení.
     
    30:31
    Mountfield právě vstřelil branku!
    JAKUB LANGHAMMER překvapil Růžičku střelou mezi betony. Vyměnil si puk s Ptáčkem a z vrcholu kruhu zamířil nepříliš tvrdou ránou přesně. Jihočeši tak srovnávají krok se soupeřem a začínáme pěkně od nuly. Nebo spíše od jedniček - 1:1. Asistence: František Ptáček.
     
    29:14
    Jan Buchtele (PCE) - 2 min - podražení.
     
    28:18
    Zohorna pádil dopředu s Endálem, jemuž také adresoval v tandemu přesnou přihrávku. Endál zakončoval akci střelou ke vzdálenější tyči, jenomže Kovářův beton byl na místě. Stačil kousek a Pardubičtí se podruhé radovali!
     
    24:59
    Tomáš Zohorna zůstal neobsazen mezi kruhy a měl dostatek času a prostoru natáhnout a vyslat svižnou střelu na vyrážečku Kováře. Ten si připsal povedený zákrok a podržel svůj tým.
     
    20:50
    Rastislav Dej je zatím smolařem zápasu, tentokrát se opřel do puku a ten ukončil svou dráhu letu na spojnici brány. HC Mountfield se dere za srovnáním.
     
    10:21
    Jenomže tento stav dlouho nevydržel. Aleš Píša (PCE) - 2 min - hákování. Faulovaným hráčem byl Mertl, domácí mají šanci na srovnání.
     
    07:34
    A dokonce je tu vyloučení domácího hráče Františka Ptáčka - 2 min - sekání. Hraje se 4 na 4.
     
    06:09
    Radovan Somík (PCE) - 2 min - hákování.
     
    04:29
    A mohlo být srovnáno. Dej spálil tutovku po nabídce Kotalíka, když měl před sebou zcela odkrytou bránu. Následně pálil Květoň a Růžička zasáhl na jedničku.
     
    03:54
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Hosté jdou do vedení! Kovář vyrazil zakončení Somíka, jenomže u tyče zůstal zcela nepokryt nejproduktivnější hráč Pardubic MARTIN BARTEK a zametl kotouč do sítě. Asistence: Radovan Somík.

    Michal Špírek

    Góly a asistencie: 31. Langhammer (Ptáček), 57. Květoň (Vydarený, Dej) - 4. Bartek (Somík)


    Banes Motor České Budějovice: Kovář (Kantor) - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Kolarz, Vráblík, Dietz - Suja, Mertl, Šimánek, Dej, Kotalík, Květoň, Knotek, Langhammer, Škoda, Rousek, Červený, Švihálek.
    HC Dynamo Pardubice: Růžička - Benák, Ďaloga, Gawryletz, Kočí, Marušák, Mocek, Píša, Vašíček - Bartek, Buchtele, Cetkovský, Endál, Kousal, Nosek, Radil, Rolinek, Semorád, Somík, Tybor, Zohorna

    Rozhodca: Polák, Jeřábek - Barvíř, Blümel.