Chelsea – Southampton 2:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:2 (2:0)
Southampton FC
Streda 16.01.2013, 20:45 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase hosťujúci hráči poriadne zabrali a pripravili pre svojho súpera poriadne prekvapenie. Najskôr sa v 58. minúte presadil vystriedaný Rickie Lambert, ktorý hlavičkovým zakončením prekonal bezmocného gólmana Čecha. Následne sa gólovo presadil aj Jason Puncheon, ktorý Čecha prekvapil delovkou z pravej strany v 75. minúte. V závere zápasu sa domáci snažili zvíťaziť, no už sa im to nepodarilo, keďže hostia sa bránili priam ukážkovo.
    Na štadióne Stamford Bridge sa teda po remíze 2:2 rozdajú len dva body. Jeden bod pre každý tím...

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z anglickej Premier League.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský s poprianím pekných športových snov. (22:40:58)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Do konca zápasu ostáva už len niekoľko sekúnd a pri lopte sú síce domáci hráči, no v posledných sekundách nám predviedli ofsajd. Nasledovať bude záverečný hvizd.
     
    90+3
    Torres loptu odcentroval z pravej strany, no napokon bol neúspešný. Snažil sa ju dostať k Baovi, no to sa mu napokon nepodarilo. Obranca Shaw bol aj tentokrát v strehu.
     
    90+2
    Cole loptu dobre odcentroval z ľavej strany, no pozorný Clyne bol dobre postavený a loptu zblokoval do bezpečia tesne pred Baom, ktorý si robil na loptu chúťky.
     
    90+1
    Hráči Southamptonu nám predvádzajú veľmi dobré a vysoké napádanie. Chelsea má momentálne veľké problémy s rozohrávkou a bude pre nich ťažké a možno nemožné vsietiť víťazný gól.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú štyri minúty!
     
    90
    Domáci "the Blues" sa snažia, no zatiaľ sa im naozaj nedarí. Hostia nám predvádzajú skvelú prácu v defenzíve, ktorá výrazne znemožňuje šance domáceho celku.
     
    89
    Shaw nám predviedol tvrdý faul na Ramiresa, no druhá žltá karta v tomto zápase sa zatiaľ neudeľuje. Shaw sa ospravedlňuje a následne sa sťahuje do obrany.
     
    88
    Puncheon nám predviedol dobrý obranný zákrok, ktorým zastavil prihrávku od Cahilla, ktorá smerovala na Ramiresa. Nasledovať bude rozohranie od gólmana Čecha.
     
    87
    Tentokrát to skúšala dvojica Torres - Mata, no ani táto kombinácia domáceho celku neuspela. Ich tvrdé zakončenia neohrozili gólmana Boruca.
     
    86
    Lopta sa opäť mierne presunula smerom k stredu ihriska. Tam ju majú v moci hráči hosťujúceho Southamptonu, ktorí sa snažia gólovo presadiť.
     
    85
    Torres získal skvelú prihrávku od Matu, následne si zbehol na stred a tvrdo zakončil, no jeho prízemná delovka napokon skončila len tesne mimo Borucovej brány.
     
    84
    Ramírez sa dobre presúval cez stred, no napokon bol nekompromisne odstavený domácim Davidom Luizom. Hlavný rozhodca si to však všimol a pre Luiza vytiahol prvú žltú kartu v tomto zápase.
     
    83
    Domácim rohový kop veľmi nevyšiel, no následne sa do zakončenia dostal aj Ba aj Fernando Torres, no obaja svoje tvrdé zakončenia nasmerovali len do tiel obrancov Southamptonu.
     
    82
    Fernando Torres sa dobre presúval po pravej strane, keď získal prihrávku od Matu. Následne sa však pri ňom pristavil Shaw, ktorý loptu odkopol za vlastnú bránu.
     
    81
    Torres sa snažil získať loptu, no napokon sa mu to nepodarilo. Dvojica hosťujúcich hráčov ho odstavila a následne nám Fernando Torres predviedol útočný faul.
     
    80
    Nasledovať bude aj prvé striedanie na strane domáceho celku Chelsea FC. Tréner Rafael Benítez posiela na trávnik namiesto Lamparda dobre známeho Torresa.
     
    79
    Shaw nám predviedol dobrý center pred gólmana Čecha, no tam stál pozorný David Luiz, ktorý loptu odkopol do bezpečia. Pri lopte sú však stále hráči Southamptonu.
     
    78
    Pri lopte sú opäť hráči domáceho celku Chelsea FC. Tí sa snažia gólovo presadiť, no zatiaľ sa im nedarí. Hostia sú po vyrovnávajúcom góle nabudení a očividne chcú získať aspoň bod.
     
    77
    Domáci získali výhodu priameho kopu zo vzdialenosti približne 28 metrov. Kop odišiel zahrávať David Luiz, ktorý však loptu napálil len do dobre postaveného múru hostí.
     
    76
    Z pravej strany tentokrát dobre zakončoval Cole, no ten bol napokon neúspešný. Gólman Boruc nemusel zasahovať, keďže lopta letela len mimo jeho brány.
     
    75
    Southampton dal gól!
    Hosťom sa podarilo vyrovnať! Po dobrej prihrávke od Ramíreza sa k lopte na pravej strane dostal JASON PUNCHEON! Ten si loptu nadhodil na volejové zakončenie a nekompromisnou delovkou prekonal bezmocného gólmana Čecha, ktorý nemal šancu na úspešný zákrok.
     
    74
    Nasleduje aj posledné striedanie hosťujúceho Southamptonu. Namiesto Guilhermeho nastúpi do hry oddýchnutý Ramírez.
     
    73
    Po zaujímavom centri od Lamberta z pravej strany sa k lopte dostal pozorný gólman Čech. Ten loptu chytil do svojich rúk a okamžite ju rozohráva.
     
    72
    Priamy kop odišiel zahrávať Lampard, no ten napokon loptu umiestnil celkom dobre, no len asi o jeden meter vedľa brány gólmana Boruca. Nasledovať bude útok hostí.
     
    71
    Mata sa musí pozviechať! Po tvrdom faule od Yoshidu ostal ležať na trávniku a vyzerá to na nejaký problém s pravým kotníkom/pravou holeňou!
     
    70
    Yoshida nám predviedol tvrdý faul na Matu! Nasledovať bude priamy kop zo vzdialenosti približne 21 metrov! Domáci futbalisti majú teda veľkú šancu na vsietenie gólu!
     
    69
    Chaplow sa dostal po skvelej prihrávke od Corka k lopte na ľavej strane, no napokon bol neúspešný. Asistent rozhodcu mu avízoval jasný ofsajd.
     
    68
    Po skvelom centri od Matu sa k lopte dostal Ba, no ten svojím tvrdým volejom napokon loptu umiestnil len vysoko nad bránu gólmana Boruca. Hosťujúca obrana však tentokrát poriadne zaspala.
     
    67
    Nasledovať bude aj druhé striedanie Southamptonu. Tréner Adkins posiela na trávnik namiesto Davisa oddýchnutého Chaplowa, ktorý sa bude snažiť o vyrovnanie.
     
    66
    Ashley Cole tvrdo zakončoval z ľavej strany, no jeho nekompromisná delovka napokon trafila len Clynea, ktorý bol dobre postavený a loptu zblokoval do bezpečia.
     
    65
    Po dobrej prihrávke od Oscara sa k zakončeniu dostal Mata, no tomu lopta nesadla na kopačku a predviedol nám len veľmi nepresné zakončenie priamo na obrancov Southamptonu.
     
    64
    Puncheon loptu veľmi dobre priniesol až pred domáce pokutové územie a bleskovo rozprúdil prihrávkovú kombináciu hosťujúceho tímu. Zatiaľ sme však len pri prihrávkach.
     
    63
    Clyne nám predviedol ďalší dobrý center pred gólmana Čecha, no následne sa k nemu dostal len pozorný Azpilicueta, ktorý loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    61
    Hrá sa opäť len v okolí stredu ihriska. Po nepresnom centri od Lamberta sa k lopte dostal Cahill, ktorý upokojuje tempo hry a predvádza nám veľmi dobré prihrávky.
     
    60
    Pri lopte sú opäť hráči Southamptonu, ktorí očividne vidia šancu na vyrovnanie. Domáci Londýnčania sú však jasne proti a v defenzíve loptu veľmi rýchlo získavajú.
     
    59
    Na druhej strane to tentokrát skúšal Oscar, no ten po skvelom individuálnom prieniku tvrdo zakončoval z hranice pokutového územia. Jeho delovka však smerovala len nad Borucovu bránu.
     
    58
    Southampton dal gól!
    Hostia vsieťujú kontaktný gól! Po pravej strane sa veľmi dobre presúval Clyne. Ten loptu následne odcentroval na stred, kde bol RICKIE LAMBERT, ktorý nekompromisným hlavičkovým zakončením loptu umiestnil k ľavej žŕdke domácej brány! Čech nemal šancu na úspešný zákrok.
     
    57
    Zaujímavý center z polovice ihriska nám predviedol Cole, ktorý chcel nájsť Mata-a. To sa mu však nepodarilo a gólman Boruc nám predviedol úspešný zákrok.
     
    56
    Domáci Londýnčania sa stále snažia gólovo presadiť, no momentálne sa im veľmi nedarí. Niekoľko nepresných prihrávok poslalo loptu do moci hostí.
     
    55
    Nasleduje prvé striedanie hosťujúceho Southamptonu. Tréner Adkins posiela na trávnik namiesto Rodrigueza oddýchnutého Lamberta.
     
    54
    Cahill nám predviedol dobrý center na Hazarda, no ten napokon stál v ofsajde. To okamžite avízoval asistent rozhodcu, ktorý jasne zodvihol svoju vlajočku.
     
    53
    Hostia získali aj výhodu voľného kopu naľavo od pokutového územia domácich. Voľný kop odišiel zahrávať Guilherme, no ten nám predviedol len center, ktorý smeroval mimo brány gólmana Čecha.
     
    52
    Rodriguez sa dobre presúval po pravej strane a následne sa snažil loptu odcentrovať. To mu zneškodnil David Luiz, ktorý loptu poslal za vlastnú bránu. Nasledovať bude rohový kop pre hostí.
     
    51
    Cahill loptu dobre odcentroval a chcel nájsť nabiehajúceho Lamparda, no to sa mu nepodarilo. Lampard sa zle zorientoval a následne sa k lopte dostáva gólman Boruc.
     
    50
    Začínam mať pocit, že Chelsea sa mierne stiahla do obrany. Pri lopte sú obrancovia Southamptonu, ktorí sa snažia niečo vymyslieť, no pozorná londýnska defenzíva je proti.
     
    49
    Futbalisti domáceho celku nám predviedli niekoľko nepresností. Po malej chvíli sa k lopte dostal gólman Boruc, ktorý ju rozohral nakrátko k svojím pozorným obrancom.
     
    48
    Demba Ba chcel prihrať do behu na Hazarda alebo Lamparda, no napokon bola jeho prihrávka len veľmi nepresná a pozorný gólman Boruc ju s prehľadom chytá.
     
    47
    Z ľavej strany tvrdo zakončoval Ashley Cole, no gólman Boruc nám predviedol veľmi dobrý zákrok. Po lopte sa efektívne hodil a následne ju odkopáva na stred ihriska.
     
    46
    Úvodný výkop druhého polčasu mali na svojich kopačkách hráči domáceho celku Chelsea FC. Tí sa na malú chvíľu stiahli na svoju polovicu, no následne útočia.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    V prvom polčase boli oveľa aktívnejší domáci hráči Chelsea FC. Tí to potvrdili aj gólovo, keď sa najskôr v 25. minúte presadil Demba Ba a následne v 45. minúte Eden Hazard. Favorit tohto stretnutia tak vedie o dva góly a nakročil si tak k zisku troch bodov. Gólov mohlo padnúť aj viac, no zakončovatelia na oboch stranách boli v určitých momentoch veľmi nepresní. Hlavne Frank Lampard, ktorý dvakrát netrafil priestor brány Southamptonu.

    Podarí sa domácim udržať si gólové vedenie v druhom polčase a získať tak tri body?
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+1
    Pri lopte sú momentálne hráči Chelsea, ktorí v strede ihriska upokojujú tempo hry. V prvom polčase sa pravdepodobne už nič vážne nestane.
     
    45+
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    45
    Chelsea dala gól!
    Domáci sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Po skvelej prihrávke sa k lopte dostal Ramires, no ten ju napálil len do brvna brány hostí! Následne sa však odrazila k EDENOVI HAZARDOVI, ktorý už nezaváhal a nekompromisne prekonal gólmana Boruca.
     
    44
    Pred bránou hostí tentokrát nebezpečne pohrozil Hazard! Ten zinkasoval skvelú prihrávku od Ba-a a loptu strieľaným centrom poslal len na konštrukciu brány. Následne ju však gólman Boruc vyrazil za vlastnú bránu.
     
    43
    Domáci hráči tentokrát poriadne zatlačili! Po skvelej prihrávke od Azpilicuetu bola lopta pripravená pre Lamparda, no ten svojou delovkou napokon loptu umiestnil len tesne vedľa brány hostí!
     
    42
    Lampard tentokrát nekompromisne zakončoval z centrálnej pozície, no jeho delovka napokon trafila len dobre postaveného Yoshidu, ktorý loptu odkopol do bezpečia!
     
    41
    Demba Ba sa dostal do ďalšej skvelej gólovej šance po centri od Colea! Gólman Boruc však proti lopte bleskovo vybehol a následne ju odkopol za postranú čiaru!
     
    40
    Lopta sa momentálne nachádza na polovici domáceho celku. V moci ju majú hráči Southamptonu, ktorí si ju prihrávajú, no zatiaľ nedokážu vykúzliť nič zaujímavé.
     
    38
    Cahill sa snažil zakončovať, no Yoshida ho dobrým zákrokom odstavil a následne poslal loptu k svojmu gólmanovi Borucovi. Ten nám predvedie tradičný ďaleký výkop.
     
    37
    Po skvelej prihrávke od Rodrigueza sa k zakončeniu z centrálnej časti dostal Davis, no ten svoj nedôrazný projektil umiestnil len mimo Čechovej brány. Dobrú defenzívnu hru odviedol Lampard.
     
    36
    Opäť sa hrá len v strede ihriska. Pri lopte sú hosťujúci hráči, ktorí sa snažia vyrovnať a urobiť niečo s týmto výsledkom, no zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    35
    Cahill nám predviedol dobrú defenzívnu hru na pravej strane, keď efektívnym zákrokom odstavil od lopty bežiaceho Schneiderlina. Hostia však získali autový hod.
     
    34
    Ba sa dostal do ďalšej dobrej šance, no napokon gólman Boruc dobre vybehol a zaujímavý center od Luiza chytil vo svojom náručí. Southampton teda zatiaľ neinkasuje druhý gól.
     
    33
    Po veľmi nepresnom centri od Rodrigueza sa k lopte dostal pozorný gólman Čech. Ten ju chytil do svojich rúk a následne nám predvedie ďaleký výkop od svojej brány.
     
    32
    Rodriguez sa po dobrej prihrávke od Davisa mohol dostať do skvelej gólovej šance! Napokon bol však neúspešný - po lopte sa neskoro rozbehol a následne ju nestihol.
     
    31
    Clyne loptu odcentroval dobre, no napokon v hlavičkovom súboji dominovali domáci hráči, ktorí loptu zblokovali za svoju bránu. Nasledovať bude rohový kop pre hostí.
     
    30
    Ba nám predviedol tvrdý faul na útočiaceho Scheiderlina. Následne je nariadený priamy kop zo vzdialenosti približne 35 metrov, ktorý odchádza zahrávať Clyne.
     
    29
    Hra sa nám presúva zo strany na stranu. Ani jeden z tímov sa nedokáže dlhšie udržať pri lopte. Oba celky nám predvádzajú veľké množstvo nepresností.
     
    28
    Clyne sa snažil loptu odcentrovať zo stredu ihriska až pred Čecha, no napokon bol neúspešný. Jeho center zblokoval za postrannú čiaru pozorný Azpilicueta.
     
    27
    Opäť sme videli niekoľko nepresností na strane hostí, no domáci hráči to nedokázali využiť. Lampard nám predviedol nepresnú prihrávku, ktorá posiela hostí k lopte.
     
    26
    Pri lopte sú momentálne hráči hosťujúceho Southamptonu, no tým sa zatiaľ veľmi nedarí. Loptu si prihrávajú len veľmi nepresne a následne sa k nej dostávajú domáci.
     
    25
    Chelsea dala gól!
    Domáci hráči sa dostávajú do vedenia! Po skvelom centri od Lamparda z pravej strany loptu zblokoval ešte obranca Hooiveld! Ten ju poslal presne pred hráča DEMBA BA, ktorý sa za Chelsea presadil prvým gólom v Premier League! Loptu umiestnil za Borucov chrbát tvrdým zakončením z otočky!
     
    24
    David Luiz nám predviedol zaujímavý strieľaný center z ľavej strany, no gólman Boruc bol úspešný a loptu s veľkým prehľadom ukryl vo svojom pozornom náručí.
     
    23
    Cahill nám predviedol poriadnu nepresnosť, keď sa snažil prihrávať pätičkou, no našiel len hosťujúceho Davisa. Ten však veľmi zle vysunul Rodrigueza, a tak sa táto šanca zahodila.
     
    22
    "The Blues" hrajú len veľmi opatrne. Už niečo vyše minúty si loptu prihrávajú v okolí stredu ihriska. Hostia sú už nervózni a predvádzajú nám rýchle napádanie.
     
    21
    Po niekoľkých nepresnostiach v hosťujúcej defenzíve sa Southampton napokon ubránil a loptu odkopol na súperovu polovicu. Tam sú pri nej londýnski obrancovia.
     
    20
    Ba sa dobre presúval po pravej strane, no následne bol tvrdo odstavený pozorným Hooiveldom. Londýnsky útočník sa však nevzdával a chcel získať loptu späť, no napokon nám predviedol len faul.
     
    19
    Veľmi nedôrazné zakončenie z pravej strany nám predviedol Ba, no gólman Boruc sa po lopte veľmi dobre hodil a následne ju takticky rozohráva na svojich obrancov.
     
    18
    Po dobrej prihrávke od Davida Luiza sa k lopte dostal Hazard, no ten bol napokon odstavený pozorným Guilhermeom, ktorý prevzal loptu a odcentroval ju dopredu na Rodrigueza. Ten však stál v ofsajde.
     
    17
    Opäť je to len veľmi opatrné... Lopta je na polovici domáceho celku. Tam si ju hráči Chelsea prihrávajú a snažia sa niečo vykúzliť. Zatiaľ však hostia odolávajú.
     
    16
    Cork sa dobre presúval po pravej strane a loptu dobre odcentroval na pravú stranu. Tam ju chcel odhlavičkovať Rodriguez, no pozorný Cole mu znemožnil šance na úspešné zakončenie.
     
    15
    Hrá sa len veľmi opatrne. Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí sa chcú presadiť rýchlymi prihrávkami po stranách. Zatiaľ im však domáci veľmi dobre odolávajú.
     
    14
    Po dobrej prihrávke od Lamparda sa k lopte na pravej strane dostal Azpilicueta, no jeho tvrdá delovka napokon letela len vysoko nad bránu hosťujúceho gólmana Boruca.
     
    13
    Po ďalšom skvelom centri od Davida Luiza sa k lopte mohol dostať Mata, ktorý však prehral šprintérsky súboj a loptu následne poslal do bezpečia pozorný Hooiveld.
     
    12
    Hra sa nám opäť presunula do stredu ihriska. Tam sú pri lopte momentálne hráči domáceho celku, ktorí si ju veľmi dobre prihrávajú a snažia sa čakať na chybu súpera.
     
    11
    Po dobrom centri od Matu z pravej strany sa k lopte mohli dostať až dvaja domáci útočníci, no napokon to neurobil ani jeden z nich. Lopta teda bez teču končí za bránou hostí.
     
    10
    Rohový kop domácim veľmi nevyšiel. Po nepresnom centri sa k lopte dostal pozorný Clyne, ktorý dobrým centrom na stred ihriska poslal do útoku svojich spoluhráčov.
     
    9
    Po skvelej prihrávke od Ramiresa sa k lopte dostal Ba. Ten ju následne odcentroval z pravje strany na Hazarda! Hazard tvrdo zakončil, no napokon trafil len jedného z hosťujúcich obrancov, ktorý loptu zblokoval za vlastnú bránu.
     
    8
    Momentálne majú loptu v moci hráči Southamptonu, ktorí sa snažia presadiť prihrávkami po stranách, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Londýnčania sú v strehu a dobre pokrývajú priestor.
     
    7
    Po fantastickej prihrávke od Davida Luiza stál pred bránou hostí osamotený Lampard, no ten bol napokon neúspešný! Loptu nespracoval ideálne a mal ju len na päty... Hostia sa teda ubránili.
     
    6
    Lampard sa dobre presúval po pravej strane a následne chcel loptu odcentrovať pred bránu hostí, no pozorný Shaw ho od lopty odstavil. Nasledovať bude autový hod pre domácich.
     
    5
    Po dobrej prihrávkovej kombinácii sa k lopte v centrálnej časti dostal Oscar. Ten nám predviedol prízemné zakončenie, ktoré však nemalo dôraz a napokon išlo až za bránu hosťujúceho celku.
     
    4
    Hráči Chelsea nám predviedli niekoľko nepresností. Po nich sa k lopte dostali hostia, ktorí si ju však zatiaľ len takticky prihrávajú a neprinášajú nám žiadne nebezpečné zakončenia.
     
    3
    Ramires nám predviedol veľmi nepresnú prihrávku, po ktorej mu loptu uchmatol Schneiderlin. Ten sa následne mohol dostať do rýchleho protiútoku, no jeho prihrávka bola príliš pomalá.
     
    2
    Po niekoľkých minútach sa k lopte dostali domáci hráči. Tí sa držia pri lopte a predvádzajú nám veľmi dobré prihrávkové kombinácie, ktoré zatláčajú hostí pred Borucovu bránu.
     
    1
    Úvodný výkop mali na svojich kopačkách hosťujúci hráči Southamptonu, ktorí sa ihneď snažia zaútočiť, no zatiaľ sa im to nedarí. Veľmi nepresnú strelu z pravej strany nám predviedol Rodriguez.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Čech - Cole, Cahill, David Luiz, Azpilicueta, Lampard, Ramires, Hazard, Oscar, Ba, Mata.

    Southampton FC: Boruc - Yoshida, Hooiveld, Clyne, Shaw, Davis, Guilherme, Cork, Schneiderlin, Puncheon, Rodriguez.

    Rozhodca: M. Oliver - S. Burt, P. Kirkup.
     
    Srdečne Vás vítam pri dohrávke 17. kole najvyššej súťaže v Anglicku - Premier League!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na londýnskom štadióne Stamford Bridge, kde si od 20:45 zmeria sily domáci celok Chelsea FC, ktorý na svojej pôde privíta tím Southampton FC.

    Domáci celok Chelsea FC sa po 21 odohratých zápasoch nachádza na priebežnej tretej priečke s 41 bodmi a gólovým skóre +24. Na druhej priečke pred Chelsea je momentálne Manchester City s náskokom siedmych bodov a na štvrtej pozícii tím Tottenham Hotspur, ktorý stráca na Londýnčanov len jeden bod. Aktuálna zápasová bilancia Chelsea, výhra - výhra - výhra - prehra - výhra, nám jasne hovorí o tom, že po nie najlepšom začiatku sezóny sa hráči Chelsea už rozbehli a predvádzajú nám naozaj skvelý výkon. V poslednej pätici zápasov sa najskôr predviedli na domácej pôde, kde debaklom porazili výber Aston Villy v pomere 8:0. V ďalšom kole sa predviedli na pôde Norwichu, kde zvíťazili v pomere 1:0. Následne triumfovali aj v Evertone, odkiaľ si odniesli tri body za veľmi tesnú výhru - 2:1. V predposlednom kole však prišla na rad nepríjemná domáca prehra. Londýnčania nestačili na výber tímu Queens Park Rangers a prehrali v pomere 0:1. V poslednom kole "the Blues" potvrdili svoju formu a nad Stoke City vyhrali jasne - 4:0. Trénerovi nebudú pred týmto zápasom k dispozícii hráči Benayoun a Oriol Romeu - obaja majú zdravotné problémy s kolenom. Londýnčania budú chcieť do tabuľky pripísať ďalšie tri body, no uvidíme, či sa im to podarí.

    Hosťujúci hráči zo Southamptonu sú na tom oveľa horšie ako ich dnešný londýnsky súper. Po 21 odohraných zápasoch sa nachádzajú na priebežnej pätnástej priečke s 21 bodmi a gólovým skóre -10. Na štrnástej priečke je s náskokom štyroch bodov Sunderland a na šestnástej priečke s rovnakým počtom bodov, no horším gólovým skóre tím Newcastle United. Aktuálna zápasová bilancia Southamptonu, prehra - remíza - remíza - remíza - výhra, nám hovorí o tom, že tento celok vie uhrať dobré zápasy, no proti tým najsilnejším tímom je to už o niečo horšie. V poslednej pätici zápasov sa Southampton najskôr predviedol na domácej pôde, kde ho Sunderland zdolal tesne - 1:0. Následne prišli tri remízy v rade, keď sa Southampton postupne stretol s výbermi Fulhamu (1:1), Stoke City (3:3) a napokon aj Arsenalu (1:1). V poslednom kole sa po dlhšej dobe podarilo Southamptonu triumfovať, keď na pôde Aston Villy zvíťazil najtesnejším rozdielom 1:0. Trénerovi Southamptonu budú tiež chýbať dvaja hráči, a to Lallana a José Fonte. Obaja majú zdravotné problémy v oblasti kolien, a tak nemôžu nastúpiť do tohto zápasu. Southampton sa bude snažiť prekvapiť na pôde Chelsea, no uvidíme, či sa mu to podarí.

    "The Blues" zvíťazili proti Southamptonu 5. januára 2013 vrámci FA Cup-u v pomere 5:1, a to na pôde súpera. Podarí sa im dominovať aj tentokrát?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:45.

    Góly: 25. Ba, 45. Hazard - 58. Lambert, 75. Puncheon

    Karty:   84. Luiz (CHE)


    Chelsea FC: Čech - Cole, Cahill, David Luiz, Azpilicueta, Lampard (80. Torres), Ramires, Hazard, Oscar, Ba, Mata.
    Southampton FC: Boruc - Yoshida, Hooiveld, Clyne, Shaw, Davis (67. Chaplow), Guilherme (74. Ramírez), Cork, Schneiderlin, Puncheon, Rodriguez (55. Lambert).

    Rozhodca: M. Oliver - S. Burt, P. Kirkup

    Diváci: 38484