Třinec – Zlín 3:2 (kon.) | Chomutov – K. Vary 3:1 (kon.) | Kladno – Slavia 0:2 (kon.)
Kometa Brno – Vítkovice 3:2 (po s.n.) | Sparta Praha – Litvínov 6:3 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 2:4 (kon.)
po s.n.
HC Kometa Brno
3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
HC Vítkovice Ridera
cz Piatok 04.01.2013, 18:00 • KAJOT ARENA • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    65:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Střelcem rozhodujícího nájezdu se stává JAKUB SVOBODA, jenž podobně jako Huna dosáhl druhé branky zápasu.
     
    Jakub Svoboda jel jako první. Udělal svůj oblíbený blafák mezi nohy. Kometa vede na nájezdy 1:0.
     
    62:11
    Lukáš Klimek (VIT) je vyloučen na dvě minuty za držení. Teď se hosté dostávají do velice nepříjemné situace. Budou hrát tři proti čtyřem. Nyní se bude lámat chleba.
     
    59:13
    Rozčílený Leoš Čermák (KOM) mrsknul s holí na střídačku, jenže ta se odrazila do hlediště a útočník Komety dostal osobní trest do konce utkání.
     
    59:13
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Přesilová hra a hra bez brankáře končí brankou RUDOLFA HUNY. Svačina jej krásnou křižnou přihrávkou našel u levé tyče a Huna i s tečí o beton Trvaje vsítil svoji druhou branku zápasu. Asistence: Vladimír Svačina, Ondřej Roman
     
    58:16
    Až teď se hosté dostali do pásma a Šindelář odjel z brány.
     
    57:24
    Teď se hosté hodně zlobí. Tomáš Divíšek jednoho z nich podrazil, když mohl zakončovat u odkryté brány brejk dva na jednoho. Ale taková jsou pravidla. Hráč Vítkovic neměl kotouč a nebyl v úniku. Na štěstí pro domácí jsou z toho "jen" dvě minuty pro Divíška.
     
    56:43
    Hosté předvedli nedorozumění v obraně a nechali ujet Jana Hrušku s Čermákem dva na jednoho. Jenže Hruška kvedlal s pukem tak dlouho, až o něj přišel. Poslední bek Vítkovic předvedl parádní zákrok.
     
    53:57
    Róbert Petrovický (KOM) jde sedět na trestnou lavici. Dostává dvě minuty za sekání. Hosté mají výbornou šanci na vyrovnání.
     
    51:59
    Petrovický kroužil s kotoučem na pravé straně, najel si na kruh a když už to vypadalo, že vypálí, poslal puk jemně na Holce, jenž stál ještě o tři metry blíže bráně. Z pravé strany trefil Šindeláře do masky nebo hrudi.
     
    50:41
    Leoš Čermák zvolil blafák do forhendu a pokusil se puk zasunout mezi nohy rozhýbaného Šindeláře, jenže tomu se povedlo udržet levý beton na ledě a puk se o něj otřel mimo bránu. Kometa tedy nyní bude hrát přesilovou hru, stav se nemění.
     
    50:41
    Malík navíc dostává ještě 2 minuty za sekání.
     
    50:50
    Malík znova propadl u levého mantinelu. Nyní mu ujel Leoš Čermák a bude to nájezd. Malík Čermáka totiž podrazil.
     
    47:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    Marek Malík si nyní myslel, že v pohodě uhlídá hráče, jenž se rozjel do útoku zároveň s ním, ale nevěděl, že je to brněnský rychlík JAKUB SVOBODA. Když útočník Komety vycítil, že má šanci, šlápl do kroku, zbavil se Malíka, z levé strany najel před Šindeláře a švihem zamířil do levé šibenice. Krásná branka. Asistence: Tomáš Divíšek, Tomáš Svoboda.
     
    46:25
    A záhada je vyřešena! Čermák se ocitl před Šindelářem úplně sám a snažil se jej rozpohybovat a položit na led. Zatímco Šindelář se kácel k ledu, někde od betonu mu na brankoviště vypadl ztracený kotouč ze druhé části. Ještě předtím však stihl vytěsnit Čermákův pokus do rohu kluziště.
     
    45:08
    Trvaj nyní zachránil Kometu od možná zlomové branky. Nejprve si poradil s těžkou střelou Szturce, která na něj mířila z mezikruží přes několik hráčů a následně svým levým betonem u levé tyče zneškodnil dvě dorážky Šedivého, který zůstal u brankoviště hodně volný.
     
    40:22
    Jan Švrček (KOM) inkasuje dvě trestné minuty za držení protihráče.
     
    36:23
    Denis Rehák (VIT) dostává 2 trestné minuty. Musel hasit solidně rozjetou akci Brna, což se mu za cenu faulu i povedlo. Byl to faul z kategorie důležitých.
     
    34:13
    Kudělka po parádní kombinaci přesouvá hru z pravé strany na levou, kde číhájící kapitán Burger pálí z první do přesouvajícího se betonu Jiřího Trvaje. To byl tedy hodně důležitý zákrok. Brankáře Komety měl i velké štěstí, protože kdyby Burger puk zvedl, neměl by šanci na něj dosáhnout.
     
    33:28
    Radim Bičánek (KOM) dlouho dotíral na protihráče, zřejmě Klimka, až si vykoledoval oprávněné dvě minuty za držení protihráče.
     
    22:54
    Michal Barinka (VIT) upadl za branou a musel rychle vstát, aby odehrál puk, ale povedlo se mu to jen mimo hřiště a jsou z toho dvě minuty za zdržování hry. Další přesilovka pro Brno.
     
    20:45
    Richard Stehlík (VIT) je vyloučen na dvě minuty za hru vysokou holí. Kometa hraje třetí přesilovou hru zápasu.
     
    14:36
    Druhá přesilovka pro Brno. Michal Barinka (VIT) je vyloučen za hákování.
     
    11:45
    Neuvěřitelný ťukec brankou nekončí. Zohorna byl u pravé tyče sám, ale místo střely ještě hledal Žižku u druhé tyče. Přihrávka byla tak prudká, že ji obránce Komety snad ani nemohl trefit.
     
    10:58
    Marek Malík (VIT) inkasuje první dvě trestné minuty utkání za držení Jana Hrušky.
     
    10:37
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    RUDOLF HUNA ukázal parádní schopnosti střelce. Najížděl zpoza brány před brankoviště, odkud mu vycouval bek Kováčik. Huna si počíhal, otočil se čelem k Trvajovi a zamířil přesně do pravého horního růžku. Asistence: Karol Sloboda.
     
    07:18
    Jan Káňa se prokličkoval až před bránu a pokusil se pozici vylepšit na úplně volného Romana. Ale puk ještě před ním na poslední chvíli, těsně vedle tyče, vypíchl vracející se Jan Hruška.
     
    06:28
    Tomáš Svoboda našel na modré čáře Valacha, jehož ránu tečoval do výstroje brankáře Vítkovic Divíšek. Gólman měl velké štěstí.
     
    01:14
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí jdou rychle do vedení. Po krátkém závaru před branou Šindeláře nahrál z levého kruhu na pravý Zohorna a JAN HRUŠKA na nic nečekal. Příklepem propálil Šindeláře. Asistence: Hynek Zohorna, Leoš Čermák.

    Tomáš Čekal

    Góly a asistencie: 2. Hruška J. (Zohorna H., Čermák), 48. Svoboda J. (Divíšek, Svoboda T.), 65. Svoboda J. - 11. Huna (Sloboda), 60. Huna (Svačina, Roman)


    HC Kometa Brno: Trvaj – Žižka, Kováčik, Bičánek (C), Švrček, Valach, Malec, Dujsík – Svoboda Tomáš, Divíšek, Svoboda Jakub – Zohorna Hynek, Čermák, Hruška Jan – Holec, Petrovický, Dlouhý – Dočekal, Koreis, Erat – Burian. Trenér: Zdeněk Venera.
    HC Vítkovice Ridera: Šindelář – Barinka, Kudělka, Ondrušek, Sloboda, Malík, Stehlík, Voráček, Rehák – Káňa Jan, Burger (C), Klimek – Huna, Roman, Svačina – Ujčík, Hruška Radim, Strapáč – Šedivý, Kucsera, Szturc. Trenér: Peter Oremus.

    Rozhodca: Jeřábek, Hribik - Lhotský, Bádal.