Manchester United – Newcastle 4:3 (kon.) | Norwich – Chelsea 0:1 (kon.) | Sunderland – Manchester City 1:0 (kon.)
Stoke City – Liverpool 3:1 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
1:0 (0:0)
Manchester City
Streda 26.12.2012, 16:00 • Stadium of Light • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:00.
     
    Pekný sviatočný deň prajem všetkým priaznivcom dobrého futbalu, už za chvíľu budeme svedkami zápasu 19. kola najvyššej anglickej futbalovej Premier League medzi Sunderlandom a Manchester City. Domáci hráči to dnes budú mať ťažké, nakoľko ich čaká súper, ktorý sa zatiaľ nachádza na 2. pozícii v tabuľke. Pred Manchester City sa dokázal dostať iba jeho odveký mestský rival United, ktorý so štvorbodovým náskokom kraľuje v bodovaní Premier League. Sunderland je na tom podstatne horšie, keďže sa nachádza až na 15. mieste tabuľky a šestnásta Aston Villa s jednobodovou stratou mu dýcha na chrbát.
     
    V dnešnom zápase nebude môcť nastúpiť viacero hráčov z obidvoch tímov. Domáci sa určite budú musieť zaobísť bez Browna a Cattermola, ktorí dnes nanastúpia kvôli zraneniam. U hostí je to o niečo horšie. Najciteľnejšia bude zrejme absencia hviezdneho Balotelliho, ktorý nemôže nastúpiť kvôli chorobe. Dnes taktiež nenastúpia Kolarov, Nasri, Rodwell a Richards.
     
    Zaujímavosťou je, že v posledných siedmich vzájomných zápasoch ani raz nedokázal vyhrať hosťujúci tím. Doteraz teda platilo, že domáci tím vždy získal minimálne bod. Vo všeobecnosti je však na tom lepšie tím z Manchesteru, nakoľko z posledných siedmich zápasov sa 3x zrodila výhra The Citiziens, 2x sme mali možnosť vidieť remízu a 2x sa tešili hráči Sunderlandu.
     
    Čo sa týka stávkových kancelárii, tie dnes do pozície jednoznačného favorita stavajú hosťujúci tím, na ktorý je vypísaný kurz cca 1,57, remíza je ohodnotená okolo hodnoty 4,33 a na výhru domácich je kurz až 7,26. Uvidíme teda či séria zápasov, kde domáci tím získal minimálne bod bude pokračovať, alebo sa dočkám pretrhnutie tejto šnúry v podobe výhry The Citiziens.
     
    Úvodné zostavy:

    Sunderland AFC: Mignolet - Gardner, Cuellár, Kilgallon, Rose, Larsson, McClean, Colback, Johnson, Sessegnon, Fletcher

    Manchester City: Hart - Zabaleta, Kompany, K. Touré, Nastasič, Milner, Y. Touré, Javi Garcia, Silva, Agüero, Tevez

    Rozhodca: Friend - Halliday, Beswick.
     
    Hráči sa už zbiehajú na ihrisku, zápas sa nám o chvíľku začne.
     
    Domáci dnes nastúpia v tradičných červeno-bielych pruhovaných dresoch, zatiaľ čo hráči Manchesteru v tradičnej bielo-modrej kombinácii.
     
    Hráči sú nastúpení na svojich postoch, čakáme už len na rozhodcu Frienda.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Dočkali sme sa prvého hvizdu hlavné arbitra a dnešné stretnutie sa môže začať.
     
    1
    Do útoku sa od začiatku tlačia hostia, konkrétne Aguero, ktorý bol zastavený faulom.
     
    2
    Po nepresnosti prichádzajú hostia o loptu, do útoku sa púšťajú hráči Sunderlandu.
     
    2
    Na opačnej strane ihriska si hráči počínali podobne a tak sa dopredu vrhá Tévez. Milner sa dostal k odcentrovaniu lopty, avšak Aguero nedočiahol na loptu a nasledovať bude odkop od brány domácich.
     
    3
    Úvodné tempo mierne kleslo, máme možnosť sledovať zvýšenú opatrnosť a obidvoch stranách.
     
    4
    Johnson sa pustil do útoku po pravej strane, na rohu šestnástky ho však Zabaleta nepríjemne fauloval.
     
    5
    Nasleduje kratšie prerušenie hry, nakoľko Johnsonovi trvalo kým sa pozviechal, navyše sa hráči Sunderlandu dohadovali na tom ako budú štandardku zahrávať.
     
    7
    Tá sa domácim nepodarila a loptu na svoje kopačky získavajú hostia. Tí sa snažia postupovať vpred, avšak domáci v strede poľa odvádzajú dobrú robotu.
     
    8
    Ale tentokrát sa to hosťom darí! Zabaleta potiahol loptu až do pokutového územia a zastavil ho až Johnson, ktorý odkopáva na roh.
     
    8
    Veľká príležitosť pre hráčov hostí ! Po rohovom kope Kompany nastrelil iba brvno Mignoletovej brány ! Následne sa k lopte dostal Y. Touré a nebezpečne vypálil, ale domáci brankár zachraňoval na bránkovej čiare. Skóre sa teda nemení.
     
    9
    Hostia pokračujú v tlačení, navyše získavajú štandardku tesne pred hranicou šestnástky.
     
    11
    Priameho kopu sa zhostil David Silva, avšak lopta letí vysoko nad Mignoletovu bránu.
     
    11
    Aj napriek tomu lopta stále neprešla cez stredovú čiaru, s loptou sa opäť pohrával Silva, na jeho center však nemal kto reagovať.
     
    12
    Až teraz keď má loptu Mignolet v náručí sa domácim darí oslobodiť spod tlaku hráčov v modrých dresoch.
     
    13
    Tempo sa nám opäť trošku zmiernilo, hrá sa najmä v strednej časti ihrska.
     
    14
    Atmosféra na Stadium of Light je dnes perfektná, domáci hráči určite môžu ďakovať svojim fanúšikom, ktorí im dodávajú sily.
     
    15
    Aj napriek tomu máme možnosť vidieť ďalšie narastanie tlaku zo strany hostí, ktorí sú dnes jednoznačne nebezpečnejším tímom.
     
    16
    po peknej individuálnej akcii Aguera budú hráči Manchesteru zahrávať druhý rohový kop v dnešnom zápase.
     
    17
    Ten však narozdiel od toho prvého neznamenal nebezpečenstvo pre Mignoletovu svätyňu a tak po 17 minútach máme stále bezgólový stav.
     
    18
    Beží nám osemnásta minúta a domáci pomaly začínajú vystrkovať rožky. K väčšiemu ohrozeniu brány sa zatiaľ nedostali, ale určite pôsobia nebezpečnejšie ako prvých pätnásť minút.
     
    19
    Navyše, získavajú priamy kop, ktorý bude zrejme zahrávať Gardner.
     
    20
    Gardner nakoniec aj vypálil, avšak trafil iba múr hráčov pred sebou, na kopačkách majú loptu hostia.
     
    21
    Lenže vďaka nepresnostiam, ktoré teraz vidíme čím častejšie o ňu prichádzajú a domáci pokračujú vo svojej snahe o útok. Uvidíme teda, či sa im to podarí nejakým spôsobom zúžitkovať.
     
    22
    Stále pokračuje nápor domácich, avšak bez vážnejšieho ohrozenia brány, aj tentokrát na Colbackov center nemal kto zareagovať a lopta sa nedostala do priestoru pred Hartom.
     
    24
    Na opačnej strane predviedli Aguero s Tévezom krásny protiútok, ktorý skončil strelou Silvu, ale skvelý Mignolet dokázal zabrániť gólu.
     
    25
    The Citizens teraz môžu ďakovať svojmu brankárovi Hartovi, pretože sa blysol krásny zákrokom. Sessegnon sa poriadne oprel do lopty a Hart sa musel riadne natiahnuť aby loptu vyrazil !
     
    26
    Nasledovať bude kratšie prerušenie hry, nakoľko na hlave Zabaletu sa po strete objavila tržná rana. Celý krvavý odišiel za postrannú čiaru, kde sa nechá ošetriť lekármi.
     
    27
    Po krátkom prerušení sa v hre pokračuje, do útoku sa púšťajú hostia. Celá akcia skončila až pri Milnerovi, ktorý sa pokúsil vypáliť na bránu Mignoleta, avšak strela letí vysoko nad.
     
    28
    Zabaleta sa vrátil späť do hry, aj keď je poriadne zabalený do obväzov. Išlo naozaj o nešťastný zákrok, keď hráč domácich pri súboji o loptu nechtiac trafil čelo Zabaletu. Zranenie však nebude tak vážne ako sa zdá, pretože Zabaleta nemá problémy pokračovať v hre.
     
    30
    Hra pokračuje a opäť vidíme útočnú snahu hráčov hostí, avšak ani im sa v posledných minútach nedarí vážnejšie ohroziť bránu domácich.
     
    31
    Hra sa nám pomaly presunula na opačnú stranu, kde po prihrávke do pokutového územia padá Fletcher. Domáci hráči aj fanúšikovia si pýtajú pokutový kop, avšak rozhodca nereaguje.
     
    33
    Hra sa nám opäť presunula do strednej časti ihriska, nepresné prihrávky vidíme na jednej aj druhej strane, preto vydarenejší prechod do útoku nevidíme.
     
    34
    Samozrejme, treba pochváliť aj obrany oboch mužstiev, ktoré si zatial plnia svoju úlohu a nedovoľujú útočníkom prejsť cez ich rady.
     
    35
    Do konca prvého polčasu zostáva desať minút, stav je stále nerozhodný. Hra je zatiaľ veľmi vyrovnaná, uvidíme teda či sa niektorému z týmov podarí streliť gól ešte v prvom polčase.
     
    36
    K streleniu gólu teraz mali domáci. Po centri do pokutového územia sa k hlavičke dostal Fletcher, obrana hostí však odvracia za postrannú čiaru. Uvidíme prvý rohový kop domácich.
     
    38
    Rohový kop bez problémov zneškodnil Hart a bude vykopávať. Do útoku sa teda môžu pustiť hostia.
     
    39
    Tí moc dlho loptu neudržali a do útoku sa opäť púšťal Fletcher, ktorý ale nedokázal vystreliť na bránu Harta a obrana síce s menšími problémami ale predsa získava loptu.
     
    40
    V 40. minúte vidíme prvú žltú kartu v zápase, konkrétne ju vidí Colback, ktorý sa previnil faulom.
     
    41
    Gardner teraz posielal na Harta strieľanú prihrávku, ktorú sa snažil Sessègnon usmerniť hlavou, avšak veľmi nepresne a nasledovať bude kop od brány hostí.
     
    42
    Po faule Kompanyho tesne pred pokutovým územím budú mať hráči domáceho výberu výbornú príležitosť na strelenie prvého gólu.
     
    43
    Za spomenutý faul vidí Kompany žltú kartu.
     
    45
    Žltú kartu vidí aj David Silva.
     
    45
    Domácim sa nepodarilo využiť priamy kop a tak sa zrejme v prvom polčase už nič neudeje. Larsson ani nadvakrát nedokázal prestreliť múr tiel pred sebou a tak rozhodca píska koniec prvého polčasu.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Nevideli sme ani jednu nadstavenú minútu a tak po prvom polčase je skóre stále 0:0, aj keď sľubné šance mali hráči obidvoch tímom, bližšie ku gólu asi mali hostia, ktorým sa podarilo nastreliť brvno, avšak na gól to nestačilo. Uvidíme čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne približne o 17:03.
     
    Hráči sú na ihrisku, druhá časť zápasu sa môže začať.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Rozhodca Friend fúkol do píšťalky a začal sa nám druhý polčas. Uvidíme, teda či sa dočkáme aspoň jedného gólu, či už na jednej alebo druhej strane.
     
    47
    Obidva tímy začali opatrne, hráči Manchesteru si strážia loptu na svojich kopačkách a snažia sa vylákať útočníkov domácich.
     
    48
    Zabaleta konečne rozohral, do útoku sa pustil Aguero, ktorý sa aj snažil vystreliť, ale jeho strela bola zablokovaná.
     
    49
    Následne sa v strede ihriska k lopte dostal Milner a potiahol si loptu po ľavom krídle, podarilo sa mu aj odcentrovať avšak lopta bola zrazená na roh.
     
    50
    Po hlavičke Tourého letí lopta nad a nasledovať bude kop od Mignoletovej brány.
     
    50
    Na opačnej strane Johnson vybojoval rohový kop pre domácich, na rohové kopy je to v druhom polčase 1:1.
     
    51
    Avšak aj ako v predchádzajúcom prípade ani tento rohový kop nesmeroval na bránu a platí bezgólové skóre.
     
    52
    Silva si teraz pred šestnástkou domácich šikovne vymieňal loptu s Tévezom, k zakončeniu sa ale ani jeden z nedostal. Brankár bude opäť vykopávať.
     
    54
    Sunderland AFC dal gól! Z ničoho nič sa k lopte dostal ADAM JOHNSON, ktorý vystrelil z rohu šestnástky nenápadnú, ani nie tak prudkú ako presne umiestnenú strelu, ktorú si brankár hostí pri ľavej žrdi sám zrazil do siete.
     
    55
    Tak tento gól bude určite nepríjemná facka pre hostí. Uvidíme čo sa pokúsia spraviť so stavom zápasu.
     
    56
    David Silva s Tourém sa snažili o kombináciu na okraji šestnástky, avšak bolo pri nich priveľa obrancov a tí situáciu riešia odkopom.
     
    57
    Hráči Manchesteru síce pekne kombinujú k zakončeniu sa ale stále nedostali a tak domáci stále vedú jednogólovým rozdielom.
     
    58
    Za faul uvidí Nastasić žltú kartu.
     
    59
    Hostia stále tlačia, avšak v koncovke stále zlyhávajú, obrana domácich sa teraz pred každým útokom The Citizens uzatvára a plní svoju úlohu dokonale.
     
    60
    Po ďalšej akcii bude nasledovať rohový kop. Loptu si chystá Milner.
     
    61
    Ani tento rohový kop neznamenal ohrozenie brány Mignoleta. Ten bude teraz odkopávať od svojej brány.
     
    63
    Kompany sa teraz zahrával s ohňom, nakoľko nepríjemne fauloval Johnsona a keďže má na svojom konte žltú kartu rozhodca kľudne mohol vytiahnuť druhú a hráča poslať do šatne.
     
    64
    Hlavný rozhodca Friend však bol zhovievavý a dôrazne Kompanymu dohováral. Ten si bude musieť dať na ďalšie zákroky veľký pozor, lebo nabudúce to môže skončiť horšie.
     
    65
    Ďalšiu útočnú snahu teraz prerušil útočný faul hostí a k lopte sa dostávajú opäť domáci.
     
    66
    David Silva, následne Tévez, po ňom MIlner a nakoniec ani Zabaleta nedokázal prestreliť hromadu tiel pred sebou. Hráči Manchesteru City sa voľne pohybujú na hranici šestnástky, pred brankárom Mignoletom však stojí minimálne 8 hráčov domácich a znemožňuje tak akékoľvek zakončenie.
     
    67
    Hráčom Sunderlandu sa konečne podarilo loptu na dlhši chvíľu vyviezť spred svojej šestnástky, avšak hostia opäť mobilizujú svoje sily a púšťajú sa do útoku.
     
    69
    Tí však pri útoku strácajú loptu a hráči Sunderlandu si môžu nachvíľu vydýchnuť.
     
    70
    David Silva má opäť loptu na svojich kopačkách a postupuje vpred. Po strele na bránu Mignolet vyráža loptu iba na roh.
     
    71
    Po neúspešnom rohovom kope odkopávajú hráči Sunderlandu loptu do bezpečia.
     
    71
    Aguero mal veľkú príležitosť na vyrovnanie. Perfektne oklamal obranu domácich a dostal sa aj k zakončeniu, avšak opäť skvelý Mignolet loptu vyráža a skóre sa nemení.
     
    73
    Prvé striedanie na strane hostí. Z ihriska odíde Tévez a nahradí ho Džeko.
     
    74
    Po faule budú mať hostia ďalšiu príležitosť na vyrovnanie. Milner bude zahrávať priamy kop takmer z hranice šestnástky.
     
    75
    Lopta letí mimo priestoru troch žrdí a domáci fanúšikovia môžu byť kľudní. Aspoň zatiaľ.
     
    76
    Hráči Sunderlandu sa ani poriadne nesnažia niečo vymýšľať dopredu, všetky svoje sily sústreďujú iba na obranu.
     
    77
    V 77. minúte mal svoju prvú šancu na strelenie gólu striedajúci Džeko, jeho strela však nemala potrebnú razanciu a Mignolet všetko videl.
     
    78
    Ojedinelý výpad na strane Sunderlandu nedopadol hráčom tak ako si predstavovali. Rose vypálil z hranice šestnástky avšak do strely mu vbehol vlastný spoluhráč, konkrétne Fletcher, ktorý loptu tečoval až za postrannú čiaru.
     
    79
    V 79. minúte prichádza prvé striedanie na strane domácich. Z ihriska odchádza Larsson a nahradí ho Campbell
     
    80
    Veľkú príležitosť na zvýšenie mal Sessègnon, keď ojedinelý výpad úplne zaskočil obranu hostí a iba výborný zákrok Harta zabránil dvojgólovému vedeniu domácich.
     
    82
    Y. Touré loptu doviedol až do pokutového územia, kde sa k strele opäť dostal Aguero. Jeho strela zase bola zblokovaná na roh. Hráči Sunderlandu dnes ukazujú krásne betónovanie. Nasledovať bude ďalší roh.
     
    83
    Loptu stále majú na svojich kopačkách hostia, obrana domácich ale stále pracuje stopercentne a takmer každú strelu na bránu blokuje.
     
    84
    Ďalší pokus hostí vo forme centrovanej lopty z pravého krídla chytá Mignolet do náručia.
     
    85
    Do konca zápasu nám zostáva 5 minút a domáci stále vyhrávajú jednogólovým rozdielom. Zatiaľ to teda vyzerá tak že sa predĺži séria zápasov medzi Sunderlandom a Manchesterom City, kde v posledných siedmich zápasoch vždy domáci tím bodoval.
     
    86
    Hostia totálne na ihrisku dominujú, všemožne sa snažia o vyrovnanie, to však stále neprichádza.
     
    87
    Tréner Manchini sa rozhodol pristúpiť k druhému striedaniu. Odchádza K. Touré a nahradí ho Barry.
     
    87
    Obrovskú šancu na definitívne potvrdenie víťazstva mal McLean, ktorý ušiel obrane, ale už z uhla strieľal na Hartovu bránu, ktorú však míňa.
     
    88
    Striedajú aj domáci, na ihrisko príde Bardsley, ktorý vymení Roseho.
     
    89
    Posledné striedanie hostí znamená, že z ihriska odíde Javi Garcia a nahradí ho Lescott.
     
    90
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nadstavovať sa budú 4 minúty.
     
    90+
    Vyzerá to tak, že domáci hráči si už vedenie ustrážia, viac menej hru kontrolujú, hostí už do väčšieho tlaku nepúšťajú.
     
    90+
    V závere ešte prišiel center pred Mignoleta, ktorý však pohotovo vyboxoval z šestnástky.
     
    90+
    Ešte tridsať sekúnd pred koncom nasleduje rohový kop hostí. Po odrazenej lopte sa k strele dostal Milner, ktorý opäť bránu vysoko prestreľuje, ako už viackrát v dnešnom zápase.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hlavný rozhodca fúkol do svojej píšťalky a ukončil tak dnešný zápas. Ten sa končí pomerne prekvapujúco, pretože sa zrodilo víťazstvo domácich 1:0. Jediným strelcom dnešného zápasu bol Johnson, ktorý v 54. minúte prekonal brankára hostí. Od tej minúty nastal takmer nepretržitý tlak hostí, ktorý ale gól nepriniesol a hráči Manchesteru City sa nezmohli ani na gól. Ja sa s Vami lúčim a prajem pekný zvyšok dnešného dňa. (17:58:26)

    Andrej Marienka

    Góly: 54. Johnson

    Karty:   40. Colback (SUN) - 43. Kompany (MC), 45. Silva (MC), 58. Nastasić (MC)


    Sunderland AFC: Mignolet - Gardner, Cuellár, Kilgallon, Rose, Larsson, McClean, Colback, Johnson, Sessegnon, Fletcher
    Manchester City: Hart - Zabaleta, Kompany, K. Touré, Nastasič, Milner, Y. Touré, Javi Garcia, Silva, Agüero, Tevez

    Rozhodca: Friend - Halliday, Beswick