B. Bystrica – Nitra 2:1 (kon.) | Zvolen – Žilina 1:2 (kon.) | Poprad – Košice 4:5 (kon.)
Skalica – Piešťany 4:5 (kon.) | Martin – Trenčín 6:3 (kon.)
koniec
HK Poprad
4:5 (1:2, 0:2, 3:1)
HC Košice
Nedeľa 09.12.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V závere zápasu získal dve plus dve minúty popradský útočník Lukáš Hvila - za hrubosť. K nemu sa pridal aj Michal Šeda - dve minúty za hrubosť.
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine Popradčania zabrali a z nepriaznivého stavu 1:4 dokázali vyrovnať na 4:4 zásluhou skvelých gólov z Tomasa a Hvilu, ktorý nám predviedol až dva úspešné zásahy. V 58. minúte však po skvelom individuálnom prieniku zničil popradské nádeje Patrik Svitana, ktorý upravil výsledok na konečných 5:4 pre Košice.
    Košičania si teda do tabuľky odnášajú tri body a tretie víťazstvo proti Popradu v tejto sezóne.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:17:02)
     
    V závere zápasu sme mohli vidieť potyčku medzi popradským Lukášom Hvilom a košickým Michalom Šedom! Po peknom boji ju vyhral košický hráč.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Tomáš Bulík mohol vsietiť gól do prázdnej brány, no napokon sa mu to nepodarilo! Trafil len žŕdku!
     
    59:27
    Lukáš Hvila nám predviedol ďalšie nebezpečné zakončenie z ľavej strany, no gólman Hylák si ustrážil žŕdku a puk chytil vo svojej moci.
    Poprad hrá powerplay!
     
    59:23
    Hylák opäť zahviezdil! Tentokrát zneškodnil backhandové zakončenie z hokejky popradského kapitána Petra Kloudu! Nasledovať bude oddychový čas pre Poprad.
     
    58:59
    Michael Vandas nám predviedol dôrazné zakončenie z pravej strany! Gólman Hylák však ostal v bezpečí a predviedol nám ďalší úspešný zákrok.
     
    58:19
    Gólman Westlund nám predviedol ďalší dôležitý zákrok! Tentokrát veľmi dobrým reflexom zneškodnil strelu Jenčíka, ktorú ukryl vo svojej lapačke.
     
    57:59
    Popradský kapitán Peter Klouda veľmi dobre zaviezol puk do útočného pásma, no napokon sa mu nepodarilo presadiť. Puk mu odskočil a následne ho cez všetky čiary poslal Novotný.
     
    57:03
    Košičania pravdepodobne vsietili gól, no ešte sa bude telefonovať!
     
    57:03
    Košice dali gól!
    Hlavný rozhodca Daniel Konc napokon po telefonovaní videorozhodcovi ukázal jasný verdikt! Gól platí. Po peknej prihrávke od Novotného nám svoje individuality predviedol PATRIK SVITANA, ktorý pekným švihom z medzikružia priniesol bleskovú odpoveď. Asistenciu si pripisuje Štepán Novotný.
     
    56:14
    Poprad dal gól!
    Domáci nám predviedli svoju bojovnosť v plnej paráde! Je vyrovnané! Košická obrana mierne zaváhala a po skvelej prihrávke od Koskinena sa k puku na pravej strane dostal LUKÁŠ HVILA! Ten ho skvelým švihom umiestnil povedľa Hylákovej ľavej ruky do košickej siete. Asistenciu si pripisuje Joonas Petri Koskinen.
     
    55:59
    Gólman Westlund nám predviedol ďalší úspešný zákrok! Tentokrát po strele z ľavej strany v podaní Jokeľa oprášil svoj ľavý betón!
     
    55:18
    Popradčania nám pri svojej ofenzívnej aktivite predviedli postavenie mimo hry, v ktorom tentokrát po prihrávke od Vandasa stál Hvila.
     
    54:59
    Herné tempo sa nám päť minút pred koncom mierne upokojilo. Po nepresnej prihrávke Košičanov sa k puku dostal Špelda, ktorý dáva priestor na striedanie.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1611 divákov.
     
    54:23
    Popradskí "kamzíci" majú pred sebou ešte niekoľko minút hry a momentálne sa dobre premiestňujú cez stredné pásmo, odkiaľ chcúm získať to útočné. Pri puku je Buc.
     
    53:59
    Od modrej čiary tentokrát nekompromisne zakončoval Marcel Haščák, no gólman Westlund dobre vytiahol svoj pravý betón, od ktorého si puk posunul do lapačky.
     
    53:15
    Po peknej strele od Olivera Jokeľa z pravej strany nám gólman Westlund predviedol dôležitý zákrok svojou vyrážačkou! Puk zblokoval za svoju bránu!
     
    52:45
    Košičania hrajú už v plnom počte, no pri puku sú stále Popradčania, ktorí sa snažia s týmto výsledkom ešte niečo urobiť. Na vyrovnanie im stačí len jeden gól.
     
    52:00
    Popradčanom táto presilová hra opäť veľmi nevychádza. Košickí hráči sa veľmi dobre bránia a nedovoľujú svojím súperom zakončovať.
     
    51:25
    Po peknej strele od Romana Tomasa sa k puku dostal košický kapitán Kolba, ktorý posiela puk do bezpečia cez všetky čiary. Pri puku je Westlund.
     
    50:18
    Po nekompromisnej delovke z pravej strany v podaní Michaela Vandasa zazvonila ľavá žŕdka košickej brány! Domáci pokračujú v ofenzíve!
     
    50:38
    Popradčania si vypýtali ďalšiu presilovú hru a svojou útočnou aktivitou to aj dokázali. Na trestnú lavicu za seknutie si odchádza sadnúť Dušan Pašek.
     
    49:49
    Po tvrdej strele od Petra Kloudu z ľavej strany sa gólman Hylák zorientoval dobre a napokon nám predviedol úspešný zákrok svojou pravou rukou.
     
    49:15
    Popradskí hráči sú poháňaní domácim publikom a zatiaľ sa im darí veľmi dobre. Držia sa v útočnom pásme, kde nám predvádzajú veľmi dobré prihrávky a následné zakončenia.
     
    48:55
    Po peknej strele od Haščáka nám gólman Westlund predviedol ďalší úspešný zákrok! Tentokrát veľmi dobre zasiahol svojou vyrážačkou, ktorou puk vyrazil do bezpečia.
     
    48:18
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa nevzdávajú a ako môžeme vidieť, tak v tomto derby zápase bojujú aj ďalej! Po skvelej prihrávke od Vandasa sa k puku v medzikruží dostal LUKÁŠ HVILA, ktorý ho už len jemne doťukol do košickej siete. Asistencie si pripisujú hráči Michael Vandas a Branislav Takáč.
     
    47:57
    Popradčania si puk prihrávajú v útočnom pásme, no Košičania sa zatiaľ dobre bránia. Pri puku je momentálne na pravej strane Vandas.
     
    47:22
    Jabrocký si veľmi dobre korčuľoval naprieč pravým krídlom a priniesol nám aj tvrdé zakončenie! Gólman Hylák sa však dobre premiestnil a úspešne zasiahol svojími betónmi!
     
    46:57
    Hra sa nám momentálne mierne presunula do stredného pásma, kde majú puk v moci striedavo oba tímy. Momentálne sú pri puku domáci, ktorí sa snažia útočiť.
     
    46:20
    Tvrdé zakončenie z ľavej strany nám tentokrát predviedol Tomáš Bulík. Svojou delovkou však neprekonal pozorného gólmana Westlunda.
     
    45:49
    Po tvrdom bodyčeku od jedného z košických hráčov ostal na ľade ležať Lukáš Hvila. Po malej chvíli sa však pozviechal a po svojich odišiel na striedačku.
     
    45:15
    Po peknej strele od Nováka sa k puku dostal gólman Westlund, ktorý nám predviedol pekný zákrok v znení svojich betónov.
     
    45:00
    Po tvrdej strele od Slováka gólman Westlund nemusel zasahovať. Puk napokon letel len mimo popradskej brány. Pri puku sú teda opäť domáci.
     
    44:22
    Domáci "kamzíci" sa stále snažia v tomto východoslovenskom derby uhrať aspoň nejaký ten bodík, no Košičania sú v pätici veľmi silní, čo nám predvádzajú aj tentokrát.
     
    43:32
    Poprad dal gól!
    Popradským hráčom sa podarilo znížiť v presilovej hre! Po skvelej prihrávke od modrej čiary z hokejky Fabiana sa na ľavom kruhu veľmi dobre zorientoval ROMAN TOMAS, ktorý využil svoju rýchlosť a nepremiestneného Hyláka úspešne prekonal! Asistencie si pripisujú hráči Štefan Fabian a Dávid Buc.
     
    43:13
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode! Po držaní hokejky si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Tomáš Bulík. Ten je s verdiktom síce nespokojný, no nemá na výber.
     
    42:59
    Popradskí hráči sa držia v útočnom pásme, no momentálne nám predvádzajú len tuhé súboje o puk, v ktorých si Košičania počínajú veľmi dobre.
     
    42:32
    Na druhej strane sa do zaujímavého zakončenia dostal Samuel Takáč, no gólman Hylák jeho strelecký pokus úspešne vychytal rýchlym presunutím.
     
    41:50
    Po tvrdej strele z pravej strany v podaní Hinďoša zazvonila konštrukcia popradskej brány, od ktorej sa však puk odrazil len mimo popradskej svätyne.
     
    41:28
    Košickí hráči hrajú už v plnom počte. Po nepresnej prihrávke od Hvilu sa k puku dostal Deyl, ktorý posiela svojich spoluhráčov opätovne do útoku.
     
    40:54
    Prvé zakončenie v tretej tretine nám predviedol Peter Klouda, no napokon sa k puku dostal len Kolba, ktorý oslobodzuje svoj tím vyhodením puku.
     
    40:18
    Úvodné vhadzovanie v tretej tretine putovalo na hokejky popradských hráčov, ktorí si puk stiahli až za vlastnú bránu a snažia sa v tejto početnej výhode zaútočiť.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej tretine sa síce popradskí hráči snažili s týmto zápasom niečo urobiť, no napokon sa im to veľmi nepodarilo. Po celkom vyrovnanej úvodnej polovici sa napokon v 30. minúte gólovo presadil Haščák, ktorý nám predviedol backhandové zakončenie z otočky, na ktoré nestihol Westlund zareagovať. V 38. minúte následne pridal ďalší gól Gabriel Spilár, ktorý po skvelej prihrávke od Matúša Chovana zasunul puk do popradskej siete. Tretiu tretinu budeme začínať v znení presilovej hry Popradu, ktorá bude trvať minútu a 19 sekúnd.

    Podarí sa domácim "kamzíkom" s týmto nepriaznivým výsledkom ešte niečo urobiť?
    Tretia tretina začína približne o 18:39.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:58
    Hra sa dohráva v pokojnom tempe. Puk majú na svojich hokejkách hráči Popradu, ktorí sa snažia útočiť, no napokon už len upokojujú tempo hry.
     
    39:19
    Do skvelého zakončenia na ľavej strane sa tentokrát dostal Dávid Buc! Hylák ho však veľmi dobre vychytal, no pred košickou bránou bol faulovaný Tomas a na trestnú lavicu si sadne Gmitter za držanie.
     
    38:55
    Popradským hráčom momentálne nič nevychýdza. Nedokážu si poriadne prihrať a k strelám následne chýba ešte oveľa viac. Pri puku je momentálne Deyl.
     
    38:01
    Z ďalšej útočnej vlny popradského tímu sa strelecky presadil Peter Klouda, no pred ním gólman Hylák zatvoril dvierka veľmi dobrým sklepnutím betónov na ľad.
     
    37:28
    Košičania mali na dosah ďalšiu skvelú šancu! Po skvelej strele od Slováka gólman Westlund puk vyrazil len na hokejku Matúša Chovana! Chovan následne zakončil, no popradský gólman ho so šťastím vychytal.
     
    37:04
    Košice dali gól!
    Košičania úspešne využívajú aj túto presilovú hru. Už po deviatich sekundách sa gólovo presadzuje GABRIEL SPILÁR, ktorý zinkasoval skvelú prihrávku od Haščáka na ľavej strane a bez problémov prekonal gólmana Westlunda. Asistenciu si pripisuje Marcel Haščák.
     
    36:55
    Košičania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za hrubosť si na tresntú lavicu odchádza sadnúť útočník Roman Tomas.
     
    36:44
    Po peknej strele z ľavého kruhu od Jabrockého nám gólman Hylák predviedol ďalší úspešný zákrok, keď sklepol svoje betóny na ľad a úspešne zasiahol.
     
    36:30
    Po pravom krídle si tentokrát veľmi dobre korčuľoval Roman Tomas, no po jeho tvrdom zakončení nám gólman Hylák predviedol ďalší úspešný zákrok.
     
    35:55
    Košickí hokejisti sa držia v útočnom pásme a predvádzajú nám veľmi dobrú ofenzívnu hru. Tentokrát sa k zakončeniu od modrej čiary dostal Bulák, no ten neprekvapil Westlunda.
     
    35:30
    Ďalšie pekné zakončenie z ľavej strany nám tentokrát predviedol Haščák! Svojím švihom však minul bránu Popradu o niekoľko centimetrov.
     
    34:57
    Košičania sa po peknom schmatnutí puku od Špeldu napokon stiahli z útočného pásma a vracajú sa do obrany, kde im to dnes ide tiež výborne.
     
    34:32
    Po dlhotrvajúcom súboji o puk pri bočnom mantineli ho napokon získali Košičania, ktorí sa dostali do zakončenia. Po peknej prihrávke od Jenčíka strieľal Jokeľ, no toho gólman Westlund úspešne vychytal svojími betónmi.
     
    33:59
    Košičania si puk dobre prihrávajú v útočnom pásme a zatiaľ im Popradčania nedokážu oponovať. K strele sa dostal Jenčík, no napokon aj on minul bránu domácich.
     
    33:18
    Košičania sa vymanili spod náznaku útočného tlaku Popradu a dostali sa opäť do útoku. Tentokrát sa strelou z pravej strany presadil Slovák, no napokon netrafil popradskú bránu.
     
    32:59
    Po tvrdej strele z pravej strany z hokejky Dávida Grígera sa k puku opäť dostal gólman Hylák! Ten nám predviedol efektívne zovretie svojich betónov.
     
    32:26
    Pekné zakončenie spoza ľavého kruhu nám tentokrát predviedol Špelda, no gólman Hylák so zákrokom nemal problém. Puk zblokoval svojou vyrážačkou.
     
    31:51
    Pekný individuálny prienik nám po pravom krídle momentálne predviedol Gmitter, no napokon bol pri zadnom mantineli tvrdo odstavený obrancom Jáchymom.
     
    31:13
    Ofenzívne aktívnejší sú momentálne opäť Košičania. Po peknom úniku cez pravé krídlo sa k zakončeniu dostal Patrik Svitana, ktorý však neprekonal pozorné betóny gólmana Westlunda.
     
    30:25
    Popradčania sa na malú chvíľu dostali do útoku a predviedli nám aj zakončenie z pravej strany v podaní Tomasa, no gólman Hylák bol opäť úspešnejší.
     
    30:00
    Košice dali gól!
    Košičania sa gólovo presadzujú aj potretíkrát! Po peknej individuálnej akcii v podaní MARCELA HAŠČÁKA na pravej strane si tento košický útočník počínal proti Jáchymovi veľmi tvrdo, no dovolene a napokon skvelým backhandom vymietol pravý horný roh popradskej brány. Asistenciu si pripisuje Matúš Chovan.
     
    29:25
    Košičania sú momentálne ofenzívne aktívnejší, no uvidíme ako dlho im to vydrží. Domáca obrana je zatiaľ dobre hrajúca a nepúšťa hostí k zakončeniu.
     
    29:00
    Po ľavom krídle si tentokrát veľmi dobre korčuľoval košický útočník Gmitter. Svojím zakončením však pozorného Westlunda neprekvapil. Popradský gólman úspešne zasiahol svojou výstrojou.
     
    28:36
    Popradčanom sa rysoval ďalší zaujímavý útok, no napokon bol zastavený už v počiatku. Po peknej prihrávke od Koskinena na Jabrockého stál Jabrocký v offsajde.
     
    28:00
    Popradčania sa stále snažia, no momentálne sa im veľmi nedarí. Košickí hráči hrajú veľmi dobre v defenzíve a očividne nechú inkasovať vyrovnávajúci gól.
     
    27:35
    Po fantastickej krížnej prihrávke od Dávida Buca sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Roman Tomas, no ten napokon svojou strelou netrafil priestor košickej brány!
     
    26:57
    Domácim zatiaľ táto presilová hra veľmi nevychádza. Košičania sú v strehu a momentálne nám predvádzajú veľmi dobrú defenzívnu hru. Pri puku je Deyl.
     
    26:20
    Po peknej strele od Vandasa z pravej strany sa k dorážke mohol dostať cloniaci Šterbák, no nestihol zachytiť puk, a tak Kolba oslobodil košický tím vyhodením puku.
     
    25:54
    Popradskí hráči si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza sadnúť Patrik Svitana.
     
    25:30
    Košický ofenzívny tlak pokračuje a momentálne vidíme na ľade mnoho zákrokov na hranici faulu. Rozhodca Daniel Konc však zatiaľ nepíska.
     
    25:00
    Po peknom prieniku od Slováka sa k zakončeniu mohiol dostať Matúš Chovan, no obranca Kurali sa po puku napokon veľmi dobre hodil a zachránil tak svoj tím.
     
    24:21
    Domáci hráči hrajú v tomto oslabení veľmi dobre. Po niekoľkých ofenzívnych šanciach Košíc sa vyznamenali dobrou defenzívnou hrou, ktorá im priniesla oslobodenia.
     
    23:59
    Popradčania nám predviedli veľmi dobrú defenzívnu hru. Po nepresnej prihrávke od Bulíka sa k puku dostal Haščák a ten bol následne veľmi dobre odstavený Suchým, ktorý posiela puk do bezpečia.
     
    23:07
    V oslabení nám skvelý únik cez stred ihriska predviedol Stanislav Balán! Pri jeho prieniku bol však od puku odstavený na hranici faulu. Hlavný rozhodca však nepíska a gólman Hylák nám predviedol ďalší úspešný zákrok.
     
    22:53
    Košičania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolené si na trestnú lavicu Popradu odchádza sadnúť Ondrej Homa.
     
    22:20
    Po milimetrovom popradskom postavení mimo hry zodvihol čiarový rozhodca ruku a následne nám predviedol hlasný hvizd. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    21:57
    Tvrdé zakončenie z medzikružia nám tentokrát predviedol obranca Juraj Cebák. Gólman Westlund bol však dobre postavený a puk svojou výstrojou zblokoval do bezpečia.
     
    21:27
    Po nepresnej prihrávke od Jokeľa sa k puku dostal Koskinen, no ten ho z ľavej strany poslal len cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    21:16
    Po peknom úniku a následnom zakončení z pravej strany z hokejky Matúša Chovana sa k puku dostal gólman Westlund, ktorý ho radšej pokryl lapačkou.
     
    20:48
    Roman Tomas sa tentokrát dobre dostal k puku v medzikruží, no bol dobre tiesnený Kolbom a jeho následné zakončenie švihom letelo len mimo košickej brány!
     
    20:22
    Do zaujímavej šance sa tentokrát mohla dostať dvojica Bulík - Spilar, no po prihrávke od Bulíka sa čiarový rozhodca predviedol hlasným hvizdom, ktorý signalizoval postavenie mimo hry.
     
    20:03
    Úvodné vhadzovanie druhej tretiny tentokrát pre zmenu putovalo na popradskú stranu. Popradčania si puk stiahli do vlastnej obrannej tretiny, odkiaľ sa snažia útočiť.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V úvode prvej tretiny sme mohli vidieť dobrú agresívnu hru popradských hráčov. Ich útočná snaha napokon priniesla aj gólovú radosť, keď sa tvrdou strelou od modrej čiary gólovo presadil Radoslav Suchý. Následne však gólovú iniciatívu prebrali Košičania, ktorí mali k dispozícii presilovú hru o dvoch hráčov, tú domáci ešte ubránili, no 12 sekúnd pred návratom Grígera sa napokon gólovo presadil Tomáš Bulík. V košickom oslabení napokon hostia udreli opäť - Štepán Novotný vycvičil popradskú obranu a napokon backhandovým blafákom prekonal gólmana Westlunda. Pod len jeden gól v košickej bráne sa výrazným dojmom podpísal gólman Hylák.

    Podarí sa domácim Popradčanom vyrovnať alebo prípadne zvrátiť vedenie v zápase na svoju stranu?
    Druhá tretina začína približne o 17:50.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:47
    Tomáš Bulík sa mohol dostať do ďalšieho zaujímavého úniku po pravom krídle, no napokon sa mu to úplne nepodarilo. Po jeho prihrávke na Spilara čiarový rozhodca odpískal postavenie mimo hry.
     
    19:18
    Domáci hokejisti sa držia v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí v zakončení. Košičania sa dobre bránia a popradské zakončenia nepripúšťajú v úvahu.
     
    18:39
    Po tvrdom hite od košického obrancu ostal napravo od košickej brány ležať Jaroslav Jabrocký, no napokon sa pozviechal a po vlastných odišiel na striedačku.
     
    18:12
    Košice dali gól!
    Košičania sa dostávajú do vedenia! V oslabení popradská obrana mierne zaspala a poriadne ju vycvičil ŠTEPÁN NOVOTNÝ! Ten si nakorčuľoval po pravej strane, urobil si sťahovačku a následne prekonal gólmana Westlunda pekným nadhodením puku ponad jeho pravú ruku - backhandový blafák ako vyšitý. Bez asistencií.
     
    18:00
    Do zakončenia sa tentokrát dostal Roman Tomas, no gólman Hylák bol dobre postavený a napokon nám predviedol veľmi dobrý zákrok svojím presunutím.
     
    17:26
    Domáci "kamzíci" hrajú túto presilovú hru zatiaľ len veľmi zle. Košickí hráči sa dobre bránia a na čele s Hylákom eliminujú akékoľvek náznaky popradských šancí.
     
    16:53
    Popradčania si zahrajú presilovú hru. Na dve minúty za hákovanie si na trestnú lavicu Košíc odchádza sadnúť Dušan Pašek.
     
    16:53
    Popradskí hráči sa opäť dostali do útoku. Po peknej prihrávke od Vandasa si Lukáš Hvila urobil otočku a zakončil z ľavej strany. Hylák však tentokrát nekapituloval.
     
    16:01
    Košičania nám predviedli poriadny závar pred popradskou bránou! Po skvelom úniku od Nováka gólman Westlund dobre zasiahol, no bol ďaleko od svojej brány a napokon puk na bránkovej čiare zachraňoval jeden z popradských obrancov!
     
    15:30
    Popradskí hráči nám po nevydarených prihrávkach Košičanov predviedli len vyhodenie puku cez všetky čiary, ktoré znamenalo zakázané uvoľnenie a vhadzovanie pred Westlundom.
     
    15:15
    Popradskí hráči sa nevzdávajú a očividne sa opäť chcú dostať do vedenia. Po peknej prihrávke od Buca sa k zakončeniu na pravej strane dostal Tomas, no ten napokon prestrelil bránu hostí.
     
    14:32
    Košice dali gól!
    Košičanom sa v tejto dlhej početnej výhode napokon podarilo vyrovnať (12 sekúnd pred koncom). Po skvelej prihrávkovej kombinácii popradská obrana pozabudla na TOMÁŠA BULÍKA, ktorý stál na pravej strane. Ten zinkasoval presnú krížnu prihrávku od Haščáka a nemal problém doťuknúť puk do odkrytej brány. Asistencie si pripisujú hráči Marcel Haščák a Gabriel Spilár.
     
    14:11
    Po tvrdom zakončení od Novotného z pravej strany sa k puku dostal až košický Hylák, ktorý upokojuje tempo hry a rozohráva svojim do útoku. Novotného delovku bolo tentokrát cítiť asi všade.
     
    13:51
    Po tvrdej strele od modrej čiary z hokejky Michala Nováka nám gólman Westlund predviedol skvelý zákrok ľavým betónom, po ktorom puk sklepol do svojej moci.
     
    13:25
    Po nepresnej prihrávke od Haščáka sa k puku dostal pozorný Jáchym, ktorý napokon puk vyhodil cez všeky čiary! Domáci sa teda oslobodili.
     
    12:59
    Košičania sú usadení v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Po niekoľkých nepresných prihrávkach sa k puku dostali Popradčania, no napokon sa im nepodarilo vyhodiť puk.
     
    12:13
    Hostia majú k dispozícii početnú výhodu o dvoch hráčov. Na trestnú lavicu si na dve minúty odišiel sadnúť Marcel Šterbák, ktorý nám predviedol zovretie puku v ruke.
     
    11:50
    Košickí hráči rozprúdili v útočnom pásme svoj presilovkový kolotoč, no po nepresnej strele od Kolbu sa k puku dostal pozorný Šterbák, ktorý poslal puk cez všetky čiary.
     
    11:04
    Po tvrdej strele od Cebáka nám gólman Westlund predviedol ďalší úspešný zákrok. Následne sa k puku dostali popradskí obrancovia, ktorí však nevyhodili.
     
    10:44
    Presilovú hru budú mať k dispozícii aj Košičania. Na popradskú trestnú lavicu si na 2 plus 2 minúty odchádza sadnúť Dávid Gríger.
     
    10:24
    Gólman Westlund nám predviedol skvelý zákrok! Po peknej prihrávke od Šedu sa k zakončeniu dostal Gmitter, no popradský brankár sa dobre presunul a následne úspešne zasiahol svojími betónmi.
     
    10:00
    Košickým hráčom sa rysovalo prečíslenie, no napokon im to nevyšlo. Popradský obranca Jáchym sa dobre vrátil a následne nám predviedol pekné vypichnutie puku útočiacemu Haščákovi.
     
    09:21
    Popradčania sa opäť dostali do útočného pásma a nepríjemne pohrozili. Tentokrát zakončoval Dávid Buc, ktorý však strelou z pravej strany napokon neprekvapil dobre postaveného Hyláka!
     
    08:56
    Ďalšie tvrdé zakončenie z medzikružia nám predviedol Jabrocký! Ten zinkasoval presnú prihrávku od Koskinena, no napokon už nedokázal prekonať pozorného Hyláka.
     
    08:20
    Košičania sú na ľade už v plnom počte a ihneď sa snažia útočiť. Po zakázanom uvoľnení Popradčanov sa z vyhratého buly dostal k puku Gmitter, no ten svojou strelou neprekvapil Westlunda.
     
    07:58
    Po nepresnej prihrávke od Tomasa sa k puku dostal domáci obranca Milan Takáč, ktorý poslal puk cez všetky čiary a oslobodil svoj tím.
     
    07:20
    Do ďalšej zaujímavej palebnej pozície sa dostal Jabrocký, no jeho strela švihom z medzikružia sa napokon neujala. Gólman Hylák puk vyrazil svojím betónom.
     
    06:55
    Lukáš Hvila hral v hlavnej úlohe aj pri tomto zakončení z medzikružia, keď skvelým švihom z otočky vystrelil, no gólman Hylák sa dobre premiestnil a úspešne zasiahol.
     
    06:25
    Popradskí hráči zatiaľ verľmi dobre útočia! Po peknej prihrávke od Vandasa sa k zakončeniu dostal Lukáš Hvila, no ten napokon trafil len dobre postaveného Hyláka!
     
    06:01
    Popradskí hráči si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za faul lakťom si na trestnú lavicu Košíc odchádza sadnúť Marek Slovák.
     
    05:58
    Tvrdé zakončenie od modrej čiary nám tentokrát predviedol Jaroslav Špelda, no gólman Hylák sa dobre premiestnil a napokon puk ukryl vo svojej moci.
     
    05:54
    Po peknom zakončení z ľavej strany v podaní Koskinena nám gólman Hylák predviedol ďalší úspešný zákrok. Tentokrát puk ukryl medzi svojími betónmi.
     
    05:20
    Na druhej strane nám peknú strelu z ľavej strany predviedol Slovák, no ten napokon neprekvapil gólmana Westlunda. Westlund zachoval pokoj a úspešne zasiahol svojou lapačkou.
     
    04:57
    Poprad dal gól!
    Popradský ofenzívny tlak vyústil k prvému gólu domácich! Po niekoľkých pekných prihrávkach sa k zakončeniu od modrej čiary dostal RADOSLAV SUCHÝ, ktorý nekompromisnou delovkou prekonal košického gólmana Hyláka! Ten bol veľmi dobre clonený a puk nemohol vidieť. Asistencie si pripisujú hráči Peter Klouda a Dávid Buc.
     
    04:33
    Popradskí "kamzíci" sú v doterajšom priebehu prvej tretiny jasne aktívnejším tímom. Po peknom zakončení od Kloudu puk zachytil Novotný, no poslal ho len cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    04:11
    Gólman Hylák tentokrát musel vykorčuľovať zo svojej brány až niekoľko metrov. Na pravom kruhu následne pokryl puk po prihrávke od Špeldu, ktorá mala smerovať na Koskinena.
     
    03:34
    Po peknej prihrávke od Bulíka sa k zakončeniu dostal Haščák, no ten svojou strelou neprekvapil pozorného Westlunda! Popradský gólman sa zhodil na ľad a úspešne zasiahol svojou lapačkou.
     
    03:03
    Následne sa k zakončeniu mohol dostať aj Michael Vandas, no košický obrana Šeda si ho dobre ubránil a napokon ho podľa všetkého čisto položil k ľadu.
     
    02:45
    K ďalšiemu skvelému zakončeniu sa tentokrát dostal Lukáš Hvila! Ten tvrdo zakončil, no gólman Hylák jeho strelu zneškodnil svojou pozornou lapačkou!
     
    02:19
    Košický tréner Milan Staš musí byť zhrozený z výkonu svojich zverencov. Radšej vzal oddychový čas na nejaké taktické pokyny.
     
    02:01
    Do ďalšieho pekného zakončenia sa dostal Gríger, no jeho tvrdé zakončenie z ľavej strany gólman Hylák úspešne vyrazil svojími betónmi. Popradčania získavajú pásmo.
     
    01:37
    Do pekného zakončenia sa tentokrát mohol doszať Gríger, no tomu po prihrávke od Špeldu napokon puk z hokejky len odskočil k bočnému mantinelu.
     
    01:11
    "Kamzíci" sú momentálne oveľa aktívnejší. Svojho súpera nepustili zatiaľ ani do stredného pásma a puk si veľmi dobre držia a následne prihrávajú.
     
    00:40
    Tak popradskí hráči momentálne prekvapili nejedného fanúšika domácich! Po peknej strele od Suchého sa k zakončeniu dostal Vandas, no ten trafil len Hyláka. Následne zakončoval aj Balán a Hvila, no Košičania sa zatiaľ držia nad vodou.
     
    00:05
    Úvodné vhadzovanie v prvej tretine získali na svoju stranu hosťujúci Košičania, ktorí si puk stiahli do vlastnej obrannej tretiny, odkiaľ sa snažia zaútočiť.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Oznamujem, že sektor pre fanklub hostí je na popradskom štadióne až na niekoľko miest zaplnený. Fanúšikov hostí je prekvapivo viac ako tých domácich.
     
    Tak dnešný zápas nebude len východoslovenské derby hráčov na ľade, ale podľa všetkého aj derby fanklubov hokejových tímov! Košičanov je v sektore pre fanklub hostí už približne 50 (toto číslo je len orientačné, keďže sa mi to nechce presne počítať).
     
    Domáci celok sa nám v dnešnom zápase predstaví v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.
    Hosťujúci "oceliari" budú v tomto derby hrať v tradičných bielomodrých dresoch a koučovať ich bude tréner Milan Staš.
     
    Košickí fanúšikovia nezaváhali ani tentokrát a na toto "východoslovenské derby" v Poprade pricestovali v pomerne hojnom počte. Už pri príchode k štadiónu vítal ľudí zvuk košických bubnov. Momentálne je "oceliarov" v sektore pre fanklub hostí približne dvadsať, no myslím si, že mnohí ešte prídu, keďže pri autobuse ich bolo oveľa viac.
     
    Ako môžeme vidieť, tak popradský tréner Milan Jančuška dáva úlohu prvého brankára opäť do rúk gólmanovi Westlundovi. Tomu prvý zápas veľmi nevyšiel, no popradskí fanúšikovia dúfajú, že práve v tomto zápase sa to zmení a nováčik "kamzíkov" ukáže, že je to práve on, ktorý má byť jednotkou v popradskej bráne.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Westlund (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A") - Fabian, Jáchym - Špelda, Kurali - Kramár - Vandas, Balán, Hvila - Tomas, Klouda ("C"), Buc - Gríger, Koskinen, Jabrocký - Paločko, Samuel Takáč, Homa.

    HC Košice: Hylák (Riečický) - Milan Takáč, Novák - Deyl, Kolba ("C") - Šeda, Cebák - Macejko, Martin Chovan - Spilar, Bulík, Haščák ("A") - Matúš Chovan, Slovák, Novotný - Svitana, Jenčík ("A"), Jokeľ - Hinďoš, Pašek, Gmitter.

    Rozhodca: Daniel Konc - Gajan, Smrek.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 29. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport eytraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na popradskom zimnom štadióne, kde si vrámci "východoslovenského hokejového derby" zmeria sily domáci celok HK Poprad, ktorý na svojej pôde privíta tím HC Košice!

    Domáce popradské mužstvo sa po tridsiatich odohraných zápasoch nachádza na priebežnej siedmej priečke so 42 bodmi a gólovým skóre 99:94. Na piatu Skalicu a na šiestu Banskú Bystricu strácajú "kamzíci" zatiaľ tri body. Od poslednej postupovej - ôsmej pozície ich delia len tri góly, ktoré v gólovom skóre chýbajú rozbehnutej Dukle Trenčín. Deviaty Martin má momentálne na svojom konte 34 bodov. Aktuálna zápasová bilancia popradského tímu,výhra - prehra - prehra - výhra - prehra, nám hovorí o tom, že popradské výkony sú len veľmi nestabilné a je možné, že v tíme chýba dostatočná pohoda, ktorá je základom každého úspechu. V poslednej pätici zápasov sa na popradskej lavičke predviedol už len tréner Milan Jančuška, ktorému sa vo svojom prvom zápase podarilo vybojovať triumf v Trenčíne, kde jeho zverenci zvíťazili v pomere 3:2 po samostatných nájazdoch. V ďalšom kole ho čakala premiéra na domácej pôde, ktorá mu však až tak nevyšla. Popradskí "kamzíci" doma napokon prehrali s rohatými "baranmi" z Banskej Bystrice v pomere 5:6 po samostatných nájazdoch. V 26. kole sa predviedli na nitrianskom ľade, kde sa im opäť nepodarilo triumfovať, no napokon si odtiaľto odniesli aspoň jeden bod za prehru po samostatných nájazdoch v pomere 1:2. Predposledný zápas "kamzíkov" nám priniesol povinné víťazstvo na domácej pôde proti Martinu (5:2), kde dokázali domáci vsietiť tri góly za 46 sekúnd, čo rozhodlo o zápase. V poslednom domácom zápase proti Skalici očakávali popradskí fanúšikovia ďalší triumf, no čakalo ich hneď niekoľko prekvapení. V popradskej bráne sa ako brankárska jednotka predviedol americký gólman Alex Westlund, ktorý prišiel pod Tatry z rakúskeho tímu EHC Linz, s ktorým minulý rok vyhral titul. Očakávania boli veľké, no musíme uznať, že Westlund sa predviedol pred novým obecenstvom, v novom tíme, v novej lige. Stručne povedané - prvý zápas mu poriadne nevyšiel. Už v 37. minúte ho po šiestich inkasovaných góloch musel vystriedať gólman Juraj Sedlačko, ktorý už odchytal zápas celkom dobre, no na urovnanie popradskej psychiky to už asi nestačilo. Zápas sa skončil výhrou Skalice v pomere 8:4.
    Popradskí hráči sa budú musieť po poriadnej rane v poslednom zápase pozviechať a poriadne si premyslieť, čo chcú tento rok v extralige dosiahnuť. Základnou otázkou bude asi to, ktorý z gólmanov Westlund - Sedlačko nastúpi v popradskej bráne proti Košiciam. Uvidíme, čo si pre nás tréner "kamzíkov" pripravil tentokrát.

    Košickí hokejisti sú na tom momentálne oveľa lepšie ako ich dnešní súperi spod Tatier. Po tridsiatich odohraných zápasoch sa nachádzajú na skvelej tretej priečke s 54 bodmi a skvelým gólovým skóre 112:73. Na druhú Nitru strácajú Košičania zatiaľ tri body a pre zmenu štvrté Piešťany strácajú na "oceliarov" už štyri bodíky. Aktuálna herná bilancia košického mužstva, prehra - výhra - prehra - výhra - výhra, nám svedčí o tom, že po výmene trénera Radima Rulíka, na ktorého miesto nastúpil staronový tréner Milan Staš sa Košičania mierne pozviechali a začali nám predvádzať aj dobré výsledky, ktoré sa od aktuálneho vicemajstra očakávajú. V poslednej pätici zápasov sa "oceliari" najskôr predviedli na pôde Nitry, kde sa síce snažili, no napokon ich zložila druhá tretina, v ktorej domáci dominovali v pomere 2:0 a rovnakým výsledkom vyhrali aj zápas. V ďalšom kole si Košičania pre zmenu napravili reputáciu na domácej pôde, kde sa im podarilo zdolať deviaty Martin skvelým debaklom - 9:0. V 26. kole sa hráči Košíc predviedli na Záhorí, kde ich privítal tím HK 36 Skalica. Ten ich však prekvapivo dokázal na domácej pôde zdolať v pomere 4:3 po predĺžení. Pred Košičanmi bola následne séria dvoch zápasoch v dobre známej Steel Aréne, v ktorej sa domáci nenechali zahanbiť a vybojovali si veľmi dôležitých šesť bodov. Najskôr si vybojovali dôležité víťazstvo v povinnej jazde proti Žiline, ktorú deklasovali jasne - 5:2. Ich posledný zápas proti lídrovi tabuľky zo Zvolena mal byť vyrovnaný, no napokon sa tak nestalo. Po vyrovnanej prvej tretine sa Košičania prebudili a v druhej dvadsaťminútovke dominovali až 5krát! To Zvolenčanov poriadne rozhodilo, a tak z metropoly východného Slovenska odišli bez bodu s prehrou 4:7. Ako môžeme vidieť, tak "oceliari" majú túto sezónu rozbehnutú už celkom dobre a vedia zabojovať aj proti tým najsilnejším tímom ligy. V Poprade si podľa môjho názoru nepripúšťajú nič iné ako ďalšiu výhru.

    Tieto dva extraligové tímy sa v tomto ročníku Tipsport extraligy vrámci východoslovenského derby stretli už trikrát. Najskôr to bolo vrámci 2. kola na pôde Popradu, kde si Košičania vybojovali tesný triumf v pomere 1:2. Ďalší zápas sa mal hrať v Košiciach 14.10.2012, no napokon sa presunul, kvôli problémom s trafostanicou na 6.11.2012. Vrámci dohrávky jedenásteho kola Popradčania vyrovnali zápasovú štatistiku výhrou 3:2. Naposledy sa tieto dva tímy stretli na pôde Popradu v 20. kole, kde Košičania opäť dominovali len veľmi tesne - 4:3.

    Ako je to tradičné pri akýchkoľvek derby zápasoch, tak ani tento zápas jasného favorita nemá. Rovnakého názoru sú aj bookmakeri stávkových kancelárií, ktorí však mierne uprednostňujú Košičanov, na ktorých výhru vypísali kurz 2,20. Na výhru domácich Popradčanov je vypísaný kurz 2,39 a napokon na nerozhodnú remízu kurz 4,20.

    Podarí sa domácim "kamzíkom" vyrovnať stav extraligových zápasov proti Košiciam v tejto sezóne na 2:2? Alebo si "oceliari" pripíšu na svoje konto tretí triumf?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Góly a asistencie: 5. Suchý (Klouda, Buc), 44. Tomas (Fabian, Buc), 49. Hvila (Vandas, Takáč), 57. Hvila (Koskinen) - 15. Bulík (Haščák, Spilár), 19. Novotný, 30. Haščák (Chovan), 38. Spilár (Haščák), 58. Svitana (Novotný)


    HK Poprad: Westlund (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A") - Fabian, Jáchym - Špelda, Kurali - Kramár - Vandas, Balán, Hvila - Tomas, Klouda ("C"), Buc - Gríger, Koskinen, Jabrocký - Paločko, Samuel Takáč, Homa.
    HC Košice: Hylák (Riečický) - Milan Takáč, Novák - Deyl, Kolba ("C") - Šeda, Cebák - Macejko, Martin Chovan - Spilar, Bulík, Haščák ("A") - Matúš Chovan, Slovák, Novotný - Svitana, Jenčík ("A"), Jokeľ - Hinďoš, Pašek, Gmitter.

    Rozhodca: Daniel Konc - Gajan, Smrek

    Diváci: 1611