L. Mikuláš – Šamorín 2:0 (kon.) | Ružiná – Šaľa 3:0 (kon.) | Dubnica – Bardejov 1:0 (kon.)
R. Sobota – Podbrezová 0:2 (kon.) | Michalovce – Dunajská Streda 1:0 (kon.)
koniec
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
2:0 (2:0)
FC ŠTK 1914 Šamorín
Sobota 10.11.2012, 13:30 • FŠ Okoličné • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 13:30.
     
    Liptovský Mikuláš pred vstupom do zimy pokračuje v druhej najvyššej Slovenskej súťaži aj v sobotu, keď o 13:30 privítajú na vlastnom ihrisku súpera zo Šamorína.

    Zverenci Jána Karaffu si v poslednom zápase zmerali sily s Ružinou. Hneď v úvode stretnutia boli lepší domáci hráči, tí však ani na viac krát nedokázali loptu dotlačiť do súperovej brány. Liptáci od 53. minúty hrali o jedného hráča na viac, po tom čo šiel predčasne pod sprchy Teixeira. Mikulášski hráči si v nasledujúcich minútach tvorili množstvo šancí, ale pokusy ofenzívnych hráčov Maleca, Fujáka a mnohých iných skončili tesne mimo, alebo sa bravúrnymi zákrokmi predviedol súperov brankár. Veľkú radosť spôsobila 88. minúta, keď Šupej na dva krát poslal do vedenia Liptovský Mikuláš. Domáci hráči sa však dlho netešili, z ojedinelej šance dokázal v samotnom závere stretnutia vyrovnať Kurák.

    Hostia v poslednom zápase boli na vlastnom ihrisku 100%, súpera z Dolného Kubína nepustil skoro do žiadnej šance, skôr naopak, Šamorín dokonale kontroloval hru celého zápasu. Prvý gól padol v 20. minúte, keď otváral skóre Špánik. V závere druhého polčasu sa Dolnokubínčania snažili spraviť niečo s výsledkom, avšak Marušin spečatil výsledok na konečných 2:0.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol - Janec, Kubena, Labun (K), Šupej, Fuják, Lišivka, Moravčík, Pastva, Morong, Malec.

    FC ŠTK 1914 Šamorín: Pentek - Pončák, Marušin, Mezovský, Kopúň, Pelegríny, Borbély (K), Kučera, Špánik, Ležaič, Fulmek.

    Rozhodca: Špaček, Sluk, Sčury..
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Práve sa nám začal zápas 17. kola medzi Liptovským Mikulášom a Šamorínom, v prvej útočnej šanci hostia, avšak nakopnutú loptu Šupej odpratal do bezpečia.
     
    1
    Na teraz sa prezentovali centrom za obranu aj domáci, ten však nespravil nijakú vážnu šancu po tom čo skončil u brankára.
     
    2
    Nebezpečný center Moronga z pravej strany, ten už vo viacerých zápasoch ukázal, že centrovať vie, potvrdil to aj teraz, keď našiel Fujáka, ten sa do zakončenia nedostal.
     
    3
    Po autovom vhadzovaní hostí sa mikulášski hráči ubránili, najskôr obral o loptu súpera Janec, následne poslala loptu na Šupeja, ktorý odkopáva.
     
    3
    Fuják sa dostal po hlavičke Maleca pred 5-ťku súpera, tam sa však nezakončil a prihral na druhú stranu, kde obrana zapracovala na 100%.
     
    4
    Liptovský Mikuláš drží loptu na pravej strane, Pastva to skúšal cez kľučky, ale jeho "efektívny" pokus skončil iba autom pre súpera.
     
    5
    Po centri Šamorína z vlastnej obrannej línie, poslal hlavou loptu Janec na Pastvu, ten však opäť zaváhal, keď nepresnou prihrávkou poslal loptu iba do autu.
     
    5
    Rozohrávku Šamorína zastavil na polovici Morong, ten súperovi dokonale vypichol loptu a poslal späť k obrancom.
     
    6
    Začiatok stretnutia patrí viac domácim, mikulášski hráči sú viac pri lopte a snažia sa presnými prihrávkami vyprodukovať šancu.
     
    7
    Janec najskôr chyboval pri autovej čiare po tom čo nahral protihráčovi, svoju chybu však o pár sekúnd napravil, dotlačil útočiacého hráča, vypichol mu loptu a prihral z druhého dotyku spoluhráčovi. Pripomínam, že je náhradníkom v reprezentácii do 21 rokov. Objavil sa aj v nominácii do Ruska.
     
    10
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci hráči sa tak trošku nezvyčajne na domácej pôde ujali vedenia v prvej desaťminútovke, centrovaná lopta z kopačky Fujáka skončila po zmätku u IVANA LIŠIVKU, ktorý z päťky už nezaváhal.
     
    11
    Domáci rozohrávali autom na ľavej strane, vhodenie skončilo u Fujáka, ktorý prihral nepresne a odovzdal loptu iba súperovi.
     
    12
    Domáci sa po strelenom góle dostali do ďalšej veľkej šance! Prudká prízemná prihrávka z kopačky Fujáka skončila u Moronga, ten si to pred pukutovým územím zle prebral, následne vystrelil Labun iba do brankára.
     
    13
    Aj o minútu neskôr Liptovský Mikuláš v šanci, sám pred brankárom sa ocitol na ľavej strane Fuják, ten trošku zaváhal a počkal si kým Pentek vybehne z brány, z jeho pokus neostalo nič, po tom čo jeho pokus zlikvidoval brankár.
     
    14
    Ďalší nebezpečný pokus, prudká strela Lišivku spoza 16-tky skončila u brankára.
     
    14
    Labun si potiahol loptu po pravej strane, zasekol si s ním bežiaceho obrancu, ktorého tak povediac oklamal, cez stred ihriska mu bežal úplne voľný Fuják, ktorého svojou prihrávkou nenašiel.
     
    15
    Domáci opäť pri lopte, v strede ihriska sa snažil rozohrať Pasva, avšak Pelegríny ho v tom fauloval. Priamy kop tesne za čiarou polovice ihriska.
     
    16
    Po autovom vhadzovaní hostí si Šamorínčania tak trošku nerozumeli Kopúňov aut skončil u Borbélyho, ktorý mu to z prvej vrátil iba do autu.
     
    17
    Mezovský jemným centrom obhodil Janeca, domáci obranca ešte dobehol súperovho hráča, ktorého iba stiahol za dres. Rozhodca nariadil priamy kop.
     
    18
    Pelegríny poslal dobrú do 16-tky, na tú však vybehol Šavol, ktorý famózne stiahol loptu do svojho náručia, po tom čo preletel ponad všetkých obrancov.
     
    19
    Šamorín znovu v útoku, prenikanie Pelegrínyho zastavil na pravej strane Janec, ktor=y následne poslal loptu k obrancom.
     
    19
    Hostia v dobrej šanci, azda v prvom polčase sa dostali k súperovej bráne, kde prišiel faul. Priamy kop z cca 18 metrov.
     
    20
    Z tohto priameho komu nezahrmelo, prízemný pokus Pelegrínyho, ktorý je v posledných sekundách veľmi aktívny, skončil v naručí Šavola.
     
    20
    Diváci na tribúne si naozaj spokojní, ich mužstvo už v 20. minúte vyhráva 1:0 po góle Lišivku, povzbudzuje aj fanklub hlasným "Tatran, Tatran".
     
    22
    Aut domácich, Morong našiel Maleca, ktorý bránení obrancom sa vytlačil mimo streleckej šance.
     
    23
    Hra sa teraz trošku spomalila, Kubena dobre odtlačil od lopty súpera, následne Šavol zobral loptu do náručia, po jeho odkope končí lopta v aute.
     
    24
    Morongov pokus o vysunutie, jeho jemný center prešiel tesne po autovej čiare, nabiehajúci Malec ho však nestihol. Lopta pre Šamorín.
     
    24
    Hostia po autovom vhadzovaní iba pred vlastnou 16-tkou, tam si to obrancovia na viac krát prihrali, následne odkopom loptu stratili.
     
    25
    Borbéy zo stredu ihriska prehodil loptu na Mezovského, ktorý osamotený z pravej strany pálil vysoko nad.
     
    26
    Janec sa veľmi dravo predral po ľavej strane, prebehol okolo dvoch obrancov a v poslednom prihral loptu pred brankára, kde do zakončenia išiel Malec, jeho pokus preletel iba tesne okolo brány. Pokračujeme za stavu 1:0.
     
    27
    Po nepremenenej šanci sú v útoku hostia, nie však na dlho. Po aute odkopáva do autu Labun, pretože na trávniku ostáva ležať Janec.
     
    28
    Janec sa po chvíli postavil a pokračuje v hre, neopustil ani trávnik.
     
    29
    Na teraz sa tento spomínaný obranca pokúšal o prehodenie za obranu, jeho pokus odrazila obrana hostí.
     
    29
    Labun sa snažil o vysunutie Fujáka, ten však sa snažil dobehnúť na loptu, skorej bol však u nej brankár hostí.
     
    30
    Fuják sa pripomína aj o pár sekúnd, jeho center z ľavej strany skončil na zadnej tyči, na loptu si nabiehal Morong, ktorý bol pri zakončení možno faulovaný, ale rozhodca ukazuje aby sa pokračovalo v hre.
     
    32
    Hra sa aj po chvíli prerušuje, Janec sa opäť drží za lýtko a teraz už opúšťa hraciu plochu.
     
    33
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci hráči sa dostavajú už do vedenia 2:0, po tom čo si loptu na 16-tke spracoval TOMÁŠ MALEC, ktorý nezaváhal a loptu poslal rovno pod ľavý horný roh.
     
    35
    Začiatkom 35. minúty si hostia kopnú roh z pravej strany, centrovaná lopta skončila na hlavne z jedného hráčov, ktorý pálil tesne nad.
     
    37
    Hostia zakladajú útok, center z pravej strany sa odrazil pred 16-tku, kde jeden z hráčov hostí pálil vysoko nad.
     
    38
    Fuják potiahol loptu k autovej čiare tam sa po prihrávke Janeca ocitla až u brankára, ktorý otočil hru na druhú stranu.
     
    38
    Labun v súperovej 16-tke poslal "nožničkami" prihrávku k bielemu bodu, do zakončenia sa tlačil Fuják, skôr pri lopte bol však obranca, ktorý odkopol loptu do bezpečia.
     
    39
    Šamorín začína útok cez stred následne sa lopta dostala na pravú, kde kombinuje dvojica hráčov súpera.
     
    39
    Šamorín sa však nedostal ani pred 16-tku, lopta sa pohybovala z pravej strany na stred, následne ich poslednú prihrávku Labun, ktorý bol vzápätí faulovaný.
     
    40
    Janec najskôr zaváhal pri odkope na pravej strane, nahradil ho však Fuják, ktorý odkopol loptu v strede ihriska, na prekvapenie všetkých rozhodca píska faul.
     
    41
    Ani z tohto priameho kopu hostia neohrozili bránu, center Pelegrínyho skončil na múre, následne sa lopta odrazila pred 16-tku kde z prvej pálil vysoko nad Kopúň.
     
    42
    Pelegrínyho pokus o otočenie hry na pravú stranu zlyhal na u Šupeja, ktorý z prvej odkopol.
     
    43
    Moravčík zachytil loptu na pravej strane, poslal ju na Moronga, ktorý bol pred 16-tkou faulovaný, rozhodca odpískal faul.
     
    44
    Priamy kop neohrozil bránu súpera, pokus Šupeja skončil vysoko nad.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas medzi Liptovským Mikulášom a Šamorínom výsledkom 2:0. Hneď od úvodu boli lepší domáci hráči, tí však majú o čo hrať, pretože pred týmto zápasom sa nachádzajú na predposlednom mieste, čo znamená, že ak by to ostalo aj takto na konci sezóny - vypadávajú. Prvá šanca prišla už v 3. minúte, keď Fuják zaváhal pred brankárom a loptu nasmeroval iba pred bránu, kde obrana hostí úradovala. Prvý gól sme zaznamenali v 10. minúte, keď po zmätku dotlačil loptu do brány Lišivka. V 26. minúte perfektne potiahol loptu po ľavej strane Janec, prihrávka pred bránu a následné zakončenie Maleca skončilo tesne mimo. Druhý gól padol v 33. minúte, keď spomínaný útočník Malec z prvej svojej šance zaváhal, no z tej druhej poslal loptu rovno za chrbát Penteka.
     
    Druhý polčas začne približne o 14:35.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Hneď v úvode druhého polčasu prichádza dvojité striedanie, ihrisko opúšťa Borbély a Kučera, nastupuje Vaško a Kuba.
     
    47
    Druhý polčas začína takou hrou v strede pola, viaceré súboje hlavou zo strany na stranu.
     
    47
    Azda prvé vážne ohrozenie môže prísť teraz, keď si domáci zahrajú priamy kop na pravej strane, pri lopte iba Janec.
     
    48
    Janecova prízemná strela, alebo center mieril iba na brankára, ale loptu ešte pred tým skoro jemne tečovala dvojica domácich hráčov.
     
    49
    Morong sa dostal k lopte na pravej strane, skúšal si obhodiť obrancu, ale odskočila mu iba lopta, ktorá končí u chlapcov v zadných radoch.
     
    50
    Vhadzovanie hostí na polovici ihriska.
     
    50
    Dobrá šanca pre domácich, Morong na pravej strane oklamal obrancu vyslal center z ľavej strany, ktorý obrana hostí odrazila, následná strela spoza 16-tky skončila tesne mimo.
     
    51
    Domáci opäť v útoku, po vhadzovaní vycentroval z ľavej strany Labun, ktorý mieril vysoko nad.
     
    53
    Po priamom kope hostí sa lopta dostala do 16-tky súpera, tam najskôr zle odkopol loptu Labun, ale jeho zaváhanie vyriešil Kubena, ktorý z prvej odkopáva bezpečne do autu.
     
    54
    Liptovský Mikuláš si po chvíli vybojoval ďalšiu dobrú šancu, Pastva potiahol loptu cez stred, prihral na kraj Labunovi, ktorý nevycentroval najlepšie, keď trafil iba obrancu.
     
    55
    Šamorín sa po dlhšom čase snažil niečo vymyslieť, na prihrávku spoza 16-tky si nabiehalo viacero hráčov, lopta však skončila v aute.
     
    57
    Dobrá príležitosť Liptovského Mikuláša, najskôr na pravej strane poslal loptu k Labunovi Malec, ten z prvého dotyku našiel pred 16-tku Moronga, ktorý pálil tesne nad.
     
    58
    Fuják teraz veľmi dôrazne na kraji 16-tky, už keď to vyzeralo že vybojuje loptu prišiel faul, rozohrávajú hostia.
     
    59
    Hra sa opäť spomalila, hostia teraz kombinujú viac menej iba na svojej polovici, následne krížna dlhá prihrávka zo zadných radov Šamorína končí ofsajdom.
     
    60
    Viacero prihrávok pri autovej čiare končí u Labuna, ktorý nešťastne poslal loptu do autu, vhadzujú hostia.
     
    61
    Šavolov odkop skončil na pravej strane, kde si ho však prebrali hostia, tí sa po chvíli predrali cez stred rovno pred 16-tku domácich, kde prišiel faul.
     
    63
    Tvrdá sa razantná strana Pelegrínyho, ktorý pálil presne do dolného ľavého roku, kde už však vynikol domáci brankár Šavol.
     
    63
    Hostia sa pomaly dostali na polovicu súpera, nie však nadlho, spätná prihrávka skončila opäť na polovici hostí.
     
    64
    Malec sa dostal do dobrej príležitosti, individuálne prebehol okolo dvoch hráčov a z kraja päťky zakončil iba do bočnej siete.
     
    66
    Po rohu hostí sa obrana domácich ubránila, lo=ta sa odrazila pred 16-ktu.
     
    66
    Po chvíli však prišlo aj zakončenie, po prihrávke z pravej strany sa dostal do zakončenia z prvej Marušin, ktorý pálil nad.
     
    67
    OBROVSKÁ ŠANCA DOMÁCICH. Labun predĺžil na ľavú stranu, kde centroval pred 16-tku Moravčík. Lopta sa dostala rovno na kopačku Fujáka, ktorý zakončil iba do brankára.
     
    68
    Nebezpečná šanca, Marušin vyslal center z ľavej strany, ten však preletel ponad 16-tku. Vhadzujú domáci.
     
    70
    Striedanie v tíme hostí, ihrisko opúšťa Ležaič, nastupuje Čermák.
     
    71
    Morong prehodil loptu na Labuna, ktorý pokrútil dvoch obrancov pri autovej čiare, následne Pastva skúšal vysunúť Maleca, avšak obrana hostí zachytila prihrávku.
     
    72
    Faul v strede ihriska, následne prichádza striedanie v mužstve domácich, ihrisko opúšťa Fuják, nastupuje Balluch.
     
    74
    Kombinácia domácich pri autovej čiare, po chvíli keď prešli až na polku súpera prišlo možno tak taktické prerušenie hostí, ktorí poslali loptu do autu.
     
    75
    Kuba dobre potiahol loptu na stred ihriska, po chvíli prihral aj na kraj, kde hostia postupne zakladajú útok.
     
    76
    Z útoku hostia trošku pohrozili, Janec trošku nezodpovedne pustil útočníka s loptou do 16-tky, následne musel všetko "čistiť" v zadných radoch Kubena, ktorý odkopáva.
     
    78
    Tak toto bola obrovská šanca, Balluch z päťky pálil iba do padajúceho brankára, ktorý trošku aj so šťastím vyrazil loptu do bezpečia.
     
    79
    Po tom ako sa Lišivka obtočil okolo obrancu prišiel faul, štandardná situácia pre domácich z vlastnej polovice.
     
    79
    Druhé striedanie v tíme domácich, ihrisko opúšťa Morong, nastupuje Daško.
     
    81
    Striedajúci Daško ihneď po tom ako nastúpil na ihrisko vybojoval pre svoj tím priamy kop tesne za polovicou.
     
    81
    Janec si teraz prebral loptu tesne pred 16-tkou, jeho tvrdá strela slabšou nohou skončila na koncoch rukavíc Penteka, ktorý vyrazil na roh.
     
    82
    Hostia teraz spomalili hru, držia loptu iba na svojej polovici, zrejme si neuvedomujú že prehravajú o dva góly.
     
    83
    Ďalšia obrovská šanca striedajúceho Ballucha, ako v prvom prípade, tak aj teraz zahadzuje obrovskú príležitosť ku gólu, keď tesne pred 5-ťkou triafa iba brankára.
     
    86
    Odkop Šavola skončil po osobnom súboji skončil v aute, vhadzujú domáci.
     
    86
    Daško perfektne prešiel cez stred ihriska, už keď to vyzeralo, že predĺži na Maleca prišiel nechutný faul, ktorý obstál znovu bez karty.
     
    89
    Pomaly sa nám končí zápas medzi Liptovským Mikulášom a Šamorínom, myslím si ,že domáci hráči to už majú v suchu.
     
    89
    Nepríjemné odrazenie lôpt v 16-tke domácich, všetko však po chvíli rieši Janec, ktorý v páde odkopáva.
     
    90
    V záverečných minútach prichádza striedanie v tíme domácich, ihrisko opúšťa Labun, nastupuje Rezer.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa zápas 17. kola medzi Liptovským Mikulášom a Šamorínom výsledkom 2:0, po góloch z prvého polčasu zásluhou Lišivku a Maleca.
     
    Pre dnes sa s vami lúči Tomáš Batiz, touto cestou vám prajem ešte pekný zvyšok dnešného sobotňajšieho dňa. (15:20:35)

    Tomáš Batiz


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ŠTK 1914 Šamorín. Viac informácií tu.

    Góly: 10. Lišivka , 33. Malec


    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol - Janec, Kubena, Labun (K), Šupej, Fuják, Lišivka, Moravčík, Pastva, Morong, Malec.
    FC ŠTK 1914 Šamorín: Pentek - Pončák, Marušin, Mezovský, Kopúň, Pelegríny, Borbély (K), Kučera, Špánik, Ležaič, Fulmek.

    Rozhodca: Špaček, Sluk, Sčury.