Lille – Brest 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Troyes 2:0 (kon.) | Bastia – Valenciennes 2:3 (kon.)
Remeš – Évian TG 1:2 (kon.) | Toulouse – Ajaccio 2:4 (kon.)
koniec
AS Saint-Étienne
2:0 (0:0)
ESTAC Troyes
cz Sobota 10.11.2012, 20:00 • Stade Geoffroy-Guichard • Ligue 1 Uber Eats
     
    V utkání tedy vítězí svěřenci trenéra Galtiera. O jejich vítězství rozhodnul skvělý vstup do druhého poločasu, v jehož třicáté vteřině úspěšně dovršil pěknou individuální akci Cohade. Troyes ožilo až po příchodu mladého talenta Bahebecka, ale vyrovnat se mu nepodařilo. 88. minuta odmítla veškeré pochybnosti o vítězství domácích, když po centru Ghoulama nadvakrát dokázal rozvlnit síť Pierre-Emerick Aubameyang. (21:55:13)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Nahrávka na pravou stranu do uličky na Bahebecka byla myšlená velmi chytře, avšak nepočítala se skvělým skluzem domácího kapitána Loica Perrina, který ji zastavuje.
     
    90+3
    Max-Alain Gradel sice prošel po levé straně velmi snadno, avšak jeho následná nahrávka našla pouze Yattaru, do útoku jde Troyes.
     
    90+1
    V první ze čtyř nastavených minut utkání se domácí tým dostal do rychlého brejku. Ten však jakoby hráči kouče Galtiera chtěli dovést až jak se lidově říká do kuchyně, a tak z toho nic není. Zbytečné kličkování Cohadeho zakončení ani posléze nepřináší.
     
    89
    Nedůrazně hrající obrana Troyes nechala v další šanci zakončit Aubameyanga, ale ten trefil pouze stojícího hráče hostů v modrém.
     
    88
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    A je rozhodnuto! PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG nejprve po prvotřídním centru z levé strany v podání Ghoulama hlavičkoval do fantastického zákroku Thuram-Uliena, jenže důrazně pokračoval a jeho odhodlání mu přináší ovoce. Předskočil totiž Jarjata a špičkou kopačky rozvlnil síť!
     
    87
    Cohade to již nevydržel a po nahrávce od Clémenta vypálil. Jeho pokus pravačkou se točil od branky a končí zhruba dva metry od pravé tyče branky Troyes.
     
    87
    Menší tlak hostů teď zkoušejí hráči trenéra Galtiera rozbít dlouhotrvajícím držením míče, který putuje po celém hřišti.
     
    85
    A po něm má ESTAC Troyes dvě nadějné příležitosti! Nejprve zakončoval nůžkami opět Bahebeck s pomocí domácích nad branku, aby z následného přetaženého rohu zakončoval Jarjat z pravé strany těsně mimo!
     
    84
    Hodně aktivní Bahebeck teď pronikl s míčem až do pokutového území, kde však penaltu nevybojoval. Pro Troyes to znamená alespoň rohový kop.
     
    84
    Domácí Ghoulam našel z levé strany v pokutovém území Aubameyanga, ale toho zradilo zpracování míče. Od jeho kopačky jde míč do zámezí.
     
    82
    Roh domácích z pravé strany našel hlavičku kapitána 'Les Verts' Perrina, který však míří nad branku Troyes.
     
    81
    A střídají i hosté. Niveta mění Yattara.
     
    81
    Domácí Saint-Étienne naposledy střídá. Lemoine nahradí na posledních zhruba deset minut Guilavoguiho.
     
    80
    Hamoumu následně fauluje na levé straně Marcos a za svoje zastavení domácího rychlíka vidí žlutou kartu.
     
    80
    Jean-Christophe Bahebeck měl na své pravé kopačce svítivě modré barvy vyrovnání! Míč zatočil krásně přes zeď a k gólové oslavě Troyes chybělo jen málo centrimetrů.
     
    79
    Z levé strany prošel až před pokutové území novic v hostujícím dresu Bahebeck. Kmenový hráč PSG si vynutil faul dvaadvacet metrů před brankou Ruffiera.
     
    76
    Na levé straně předváděl své dovednosti domácí Gradel, který po kličce přes Colina odcentroval do pokutového území. Tam hosté odvrací na rohový kop.
     
    75
    Hosté střídají. Bahebeck nahrazuje na hřišti Othona.

    Martin Mišovec

    Góly: 46. Cohade, 88. Aubameyang

    Karty:   51. Brandao (SET) - 5. Rincon (TRY), 80. Marcos (TRY)


    AS Saint-Étienne: Ruffier - Clerc, Perrin, Bayal Sall, Brison (70. Ghoulam) - Guilavogui (81. Lemoine), Clément, Cohade - Aubameyang, Brandao (71. Gradel), Hamouma.

    Trenér: Christophe Galtier

    ESTAC Troyes: Thuram-Ulien - Colin, Jarjat, Rincon, N'Sakala - Ngoyi, Thiago Xavier (58. Marcos), Nivet (81. Yattara) - Obbadi, Camus, Othon (75. Bahebeck).

    Trenér: Jean-Marc Furlan

    Rozhodca: Ruddy Buquet - Cyril Gringore a Guillaume Debart