Žilina – Skalica 2:4 (kon.) | Martin – Košice 1:7 (kon.) | Nitra – Zvolen 1:5 (kon.)
B. Bystrica – Poprad 3:4 (kon.) | Trenčín – Piešťany 1:2 (kon.)
koniec
HK VITAR Martin
1:7 (1:4,0:2,0:1)
HC Košice
Utorok 30.10.2012, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:03:26)
     
    58:20
    Ako sa už blíži koniec stretnutia, tak a hráči zvoľnujú zo svojho tempa a v posledných minútach sme nevideli žiadnu šancu.
     
    57:17
    Tak ako aj teraz, tak aj po väčšine stretnutia sa hrá v martinskom obrannom pásme, hostia vynikajú rýchlou kombinačnou hrou.
     
    56:07
    Košičania útočia a túžia po ďalšom vsietenom góle. Martinčania zas čakajú na koniec stretnutia už značnú dobu.
     
    54:25
    Košice dali gól!
    Vynikajúci útočný výpad od GABRIELA SPILÁRA skončil gólom, Spilár si efektnou sťahovačkou obišiel Michala Danka a pekným blafákom prekonal Šúreka. Asistencia: Marek Slovák
     
    52:46
    Hostia v plnom počte.
     
    52:06
    Haščák sa asi dve minúty zvíjal na ľade, pomôcť postaviť sa mu dokonca prišiel aj klubový lekár, po krátkych bolestiach sa Marcel postavil na korčuľe a zdá sa, že to nebude nič vážne.
     
    52:01
    Murček pekným spôsobom natiahol Hyláka.
     
    51:30
    Domáci sa snažia vyprodukovať presilovkový tlak, no ich snaha je skôr platonická.
     
    50:46
    2. min. pre hráčsku lavicu Košíc - príliš veľa hráčov na ľade. Trest si odsedí Slovák Marek.
     
    49:30
    Východniarsky kolotoč desať minút pred koncom zápasu. Martinčanom sa bude hlava točiť zrejme aj po záverečnom hvizde. Košice nepoľavujú a neustále útočia, o to sa snažia aj Martinčania, no tým sa nič, doslova nič nedarí. A to po celý zápas.
     
    48:49
    Domáci v plnom počte.
     
    47:29
    Domáci si strelili takmer ďalší vlastný gól, našťastie pre nich však odrazený puk od obrancu smeroval len do betónov brankára Šúreka.
     
    46:49
    M. Beran. 2. min. podrazenie.
     
    46:10
    Počas presilovky si Martinčania nevypracovali veľký tlak, no niekoľko šancí mali. Fadrný sa výborne vystrelil. Horský a Vartovník sa natlačili k Hylákovi, takmer padol gól, no Hylákovi pomohli obrancovia.
     
    45:59
    Hostia v plnom počte.
     
    43:58
    Haščák Marcel 2. min. hákovanie. Martin hrá presilovku.
     
    42:40
    Kentoš z martinského tábora v dobrej šanci, Hylák chytá počas celého zápasu výborne.
     
    40:40
    V začiatkoch tretej tretine sa výborne prezentovali hostia, ktorí viackrát ohrozili Šúreka.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:40
    Hollý v obrovskej šanci, tú mu vypracoval Jonák, útočník MHC však nedokázal zodvihnúť puk a prekonať tak brankára Hyláka.
     
    38:39
    Výborný prienik Spilára, ktorý však neskončil výrazným ohrozením martinskej bránky.
     
    37:44
    Dobrým streleckým pokusom sa prezentoval mladý martinský útočník Murček. Hylákovi jeho strela narobila mierne problémy.
     
    35:59
    Na martinských hokejkách je vidieť značnú frustráciu. Tá začala ihneď v úvode, keď domáci inkasovali v rýchlom slede tri góly. Posledná iskierka nádeje zhasla v polovici zápasu, kedy Košice vsietili piaty gól. Domáci by mali zabrať aj kvôli divákom, ktorých je v Martine asi 1 500. Tí z fanklubu vytrvalo povzbudzujú a pýtajú si aspoň jeden gol do bránky Hyláka.
     
    34:42
    Košice dali gól!
    Zronené hlavy je opäť vidieť na ľade, myslíme zase tie martinské, kedy bezmocný Šúrek inkasoval opäť. Po rýchlej kombinácii sa v presilovke presadil GABRIEL SPILÁR. Gól ešte potvrdil videorozhodca. Asistencie: Marek Slovák, Richard Jenčík
     
    33:50
    Ján Perniš 2. min. podrazenie. Martinčan Perniš zatiahol ručnú brzdu v dôležitom momente, kedy sa rútil osamotený Košičan na Šúreka. V signalizovanom vylúčení si vypracovali hostia drtivý tlak
     
    31:50
    Fadrný sa pokúšal dôrazne dotlačiť puk za Hyláka, lenže tam bolo príliš veľa brániacich obrancov Košíc.
     
    29:57
    Domáci sa neustále bránia, a tak je už v polovici zápasu takmer jasné, kto zoberie tri body.
     
    28:48
    Hostia sú nielen výrazne agresívni, ale aj priveľmi dotieraví a presní v koncovke. Domácim sa nedarí nič a ani diváci im nevenujú príliš veľký aplauz.
     
    27:15
    Košice dali gól!
    Najprv ešte Volentierovi pomohlo šťastie, no po ďalšej rýchlej kombinácie hostí už padol gól. Po prihrávke Mareka Slováka trafil presne puk do Volentierovej bránky RICHARD JENČÍK. Asistencia: Marek Slovák, Gabriel Spilár
     
    25:55
    2. min. pre Zukala Mareka - podrazenie. Martin sa bráni.
     
    25:41
    Markovič nahrával Petruškovi, ten aj doťukol smerom k Hylákovi, no gól to nebol.
     
    25:01
    V týchto momentoch sa hrá viac v strednom pásme.
     
    23:42
    Martin hrá aj v druhej tretine v zovretí vo svojom obrannom pásme, napriek počiatočnej snahe útočiť, si domáci nevedia vytvoriť sústavný tlak.
     
    22:33
    Košičania naďalej nebezpečne atakujú martinských obrancov a pýtajú si tak agresívnym štýlom gólové šance. Teraz dobre vystrelil obranca Michal Novák.
     
    21:01
    Martin sa od začiatku druhej časti snaží tlačiť k hosťujúcej bránky. Celkom to zverencom trénera Pukaloviča vychádza, no chýba tomu nesmierne dôležitá koncovka.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:48
    Hostia v plnom počte.
     
    19:19
    Spilár z hosťujúceho mužstva vyviedol puk za stredné pásmo a získal tak posledné sekundy v oslabení.
     
    18:38
    Hostia sa v oslabení utrhli a Tomáš Marcinko nebol ďaleko od vsietenia piateho gólu. Domácim sa ich hra v prvej tretine absolútne nevydarila.
     
    17:50
    Michal Novák 2. min. držanie hokejky
     
    17:30
    Koniec úvodnej tretiny už nie je tak poznačený obrovskými chybami v obrane a viacerými gólmi, v závere tempo hre trošku opadlo.
     
    16:18
    Domáci zvyšujú svoje útočné napádanie, dobrým výpadom sa predviedol Tomáš Petruška, hostia zistili, že musia taktiež pozornejšie dostupovať k unikajúcim hráčom
     
    15:29
    Pukalovičovi naservíroval prihrávku Markovič a už to vypadalo, že Martinčania znížia, pri hosťujúcom brankárovi stálo aj šťastie, keď dorážka Pukaloviča skončila na žŕdke.
     
    13:18
    Zase len krátkodobý martinský útok, čo využili agilní hráči Košíc, ktorí sa automaticky nasáčkovali do ich útočného pásma. Ak nechcú domáci ešte inkasovať, musia jednoznačne zlepšiť osobnú obranu.
     
    11:31
    Košice dali gól!
    Domáci sa nedokážu akoby prebrať zo zimného počasia. Opäť rýchla a efektívna kombinácia Košíc, na konci ktorej bol MAREK SLOVÁK. Asistencie: Richard Jenčík, Spilár Gabriel,
     
    10:48
    Hostia výborne forčekingujú domácich, a tí kopa množstvo chýb.
     
    09:55
    Marek Mikušovič sa snažil predrať až k Hylákovi, podarilo sa mu to, no zakončiť už nie. Odstavili ho totiž pozorní martinskí obrancovia.
     
    08:09
    V martinskej bránke vystriedal po troch rýchlych góloch Volentiera Martin Šúrek.
     
    07:14
    Košice dali gól!
    Hostia udreli nečakane a opäť rýchlo. Nešťastie pre domácich. RÓBERT HUNA vsietil gól po tom, čo ho trafil puk. Ten nastreľoval k martinskej bránke jeho brat, Richard Huna. Asistencia: Richard Huna
     
    05:57
    Košice dali gól!
    Ihned po presilovke sme videli obrovskú aktivitu Košíc, domácim hokejistom sa začali až točiť hlavy a na ich smutný koniec pribudol do Volentierovej bránky ďalší gól. V skrumáži sa najlepšie zorientoval MARCEL HAŠČÁK. Asistencia: Novák Michal
     
    04:30
    Košice dali gól!
    Hostia odpovedali neskutočne rýchlo, Martinčania mierne zakiksovali v obrane a to využil skvelým spôsobom RÓBERT HUNA, keď podobne ako Fadrný vymietol ľavý horný roh Volentierovej bránky. Asistencie: Richard Huna
     
    02:35
    Martin dal gól!
    Napokon však domáci využili svoju početnú výhodu, keď v obrane hostí bolo príliš veľa zmätku. JÁN FADRNÝ pekne zavesil a nedal šancu Hylákovi. Asistencia: Michal Beran
     
    01:55
    Martinčanom sa presilovka nedarila, v poldruha minúte si nevypracovali takmer žiadnu šancu.
     
    00:46
    Hráčska lavica Košíc - 2. min - príliš veľa hráčov na ľade
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MHC Mountfield (Martin): Volentier (Šúrek) - Novotný, Perniš - Beňa, Pukalovič - Zukal, Tupý - Alekseev, Danko - Markovič, Beran, Fadrný - Petruška, Hollý, Mikušovič - Murček, Horský, Vartovník - Jonák, Slávik, Kentoš

    HC Košice: Hylák (Riečický) - Šeda, Novák - Macejko, Deyl - Takáč, Chovan Martin - Podsedlý - Jenčík, Slovák, Spilár - Pašek, Marcinko, Haščák - Mlynarovič, Svitana, Novotný - Huna Richard, Huna Róbert, Chovan Matúš

    Rozhodca: J. Bachúrik - Holienka, M. Valach, J. Marušin.
     
    V uplynulom vzájomnom zápase sa udialo niečo neobvyklé, aspoň z pohľadu Martinčanov. V predchádzajúcom stretnutí prelomili martinskí hokejisti veľkú bariéru, po viac ako 14 rokoch zdolali tím z metropoly východa - Košíc. Utorňajšie stretnutie odohrajú doma Martinčania proti Košiciam vo viere, že sa doma posnažia a okúsia opäť chuť víťazstva, keďže v posledných štyroch stretnutiach ťahali Turčania vždy za kratší koniec a prehrali dokonca aj doma s dvadsiatkou. Košičania, čo sa týka formy, nie sú na tom o moc lepšie. Prehrali viacero zápasov, naposledy doma s Nitrou 1:2, po prehre doma so Zvolenom sa dokonca hráči rozhodli na ďalší zápas zaplatiť vstup pre divákov. Tento zápas tak môže byť pre oboch aktérov akýmsi mostíkom, od ktorého by sa rado odrazilo tak ako aj mužstvo Martina, tak aj tím Košíc.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Jozef Čelestiak

    Góly a asistencie: 3. Fadrný (Beran) - 5. Huna Ro. (Huna Rich. ), 6. Haščák (Novák), 8. Ró. Huna (Rich. Huna), 12. Slovák (Jenčík, Spilár), 28. Slovák (Jenčík, Spilár), 35. Spilár (Slovák, Jenčík), 55. Spilár (Slovák)


    HK VITAR Martin: Volentier (Šúrek) - Novotný, Perniš - Beňa, Pukalovič - Zukal, Tupý - Alekseev, Danko - Markovič, Beran, Fadrný - Petruška, Hollý, Mikušovič - Murček, Horský, Vartovník - Jonák, Slávik, Kentoš
    HC Košice: Hylák (Riečický) - Šeda, Novák - Macejko, Deyl - Takáč, Chovan Martin - Podsedlý - Jenčík, Slovák, Spilár - Pašek, Marcinko, Haščák - Mlynarovič, Svitana, Novotný - Huna Richard, Huna Róbert, Chovan Matúš

    Rozhodca: J. Bachúrik - Holienka, M. Valach, J. Marušin