Liberec – Kometa Brno 3:2 (kon.) | Sparta Praha – Chomutov 4:2 (kon.)
koniec
Bílí Tygři Liberec
3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
HC Kometa Brno
cz Utorok 30.10.2012, 18:10 • Tipsport arena • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    Poslední dvacetiminutovka nabídla atraktivní podívanou. Liberec rozhodl ve čtyřiačtyřicáté minutě zásluhou Simmondse. Bílí Tygři si připisují teprve druhé domácí vítězství v sezoně. Přeji příjemný zbytek večera. (20:49:10)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Kometa mohla dvě vteřiny před koncem vyrovnat. Už se zdálo, že se domácí ubrání. Výtisk ovšem puk nevyhodil, černá pryž se následně dostala k Jakubu Svobodovi, jenž z těsné blízkosti tyč!
     
    59:26
    Hosté si vyžádali oddechový čas, brankář Falter zůstal na střídačce. Kometa v šesti, vhazování ve středním pásmu.
     
    59:00
    Minuta do konce základní hrací doby. Brno se nemůže dostat do tlaku, soupeř vyváží kotouče až za hostující klec.
     
    57:49
    Z dálky nahodil puk na branku Švrček, chtěl vybojovat alespoň vhazování v pásmu, leč neúspěšně. Brankář zakročil bezchybně a rychle rozehrál.
     
    56:43
    Liberec hraje v plném počtu. Domácího muže s maskou ještě prověřil Malec, jenž pálil švihem přes beka. Pavelec zakročil levým betonem.
     
    55:33
    Kometa skutečně neměla k vyrovnání daleko. Nejprve se sice domácí několikrát osvobodili, poté však nabral rychlost Petrovický a elegantně prošel až k Pavelcovi. Z nadějné pozice trefil jen jeho hruď, poskakující puk odpálil z brankoviště obránce Čakajík.
     
    54:41
    Jan Výtisk dostal dvě minuty za hrubost. Brno má příležitost k tomu, aby se soupeřem srovnalo krok.
     
    54:09
    Krásná akce Liberce! Kudrna výborně uvolnil Galamboše, jenž měl v útočném pásmu rázem hodně prostoru. Zabrzdil a zvolil přihrávku na protější kruh, kde hlídkoval Víšek. Druhý jmenovaný ale zakončil nepřesně. Byl tísněn a neuspěl ani při obkroužení branky.
     
    52:56
    Naopak úspěšný zákrok má za sebou gólman Komety. Stewart se protáhl po pravém křídle a z úhlu zkoušel procedit kotouč k bližší tyči, avšak neuspěl.
     
    51:58
    Hosté na okamžik obsadili útočnou třetinu, ovšem zatím Pavelce nikterak neprověřili. O černou pryž se borci bojí v rozích hřiště.
     
    50:23
    Žižka se vrhl ve středu kluziště do odvážného souboje s dvojicí protihráčů, ze kterého nevyšel úspěšně. Kotouč posléze vyskočil za mantinel.
     
    49:32
    Kudrna šermoval svoji holí před Falterem, ale do šance se nedostal. Následný protiútok celku z jihu Moravy zastavilo znovu postavení mimo hru.
     
    47:47
    Zápas má tempo a náboj. Kometa mohla vyrovnat, Erat se dostal k odraženému puku a z mezikruží vystřelil. Pavelec ležel v brankovišti, přesto do protivníkova pokusu padl a kotouč vytěsnil.
     
    47:00
    Na druhé straně nevyšel Brnu přechod do útoku, Petrovický se ocitl v ofsajdu. Vhazování ve střední třetině.
     
    46:14
    Nyní ovšem Bílým Tygrům nevyšla rozehrávka – zakázané uvolnění.
     
    45:47
    Liberečtí jsou při chuti. V těchto chvílích mají kotouč častěji na svých holích a diktují tempo hry, několik střel od modré čáry však dokázali hostující obránci zablokovat.
     
    43:57
    Severočeši mohli svůj náskok bleskově navýšit. Domácí přečíslili brněnskou obranu, Kudrna posunul puk na Víška, který z těsné blízkosti pálil. Jenže neuspěl, do cesty se mu postavil gólmanův beton.
     
    43:11
    Liberec právě vstřelil branku!
    Gól platí, WAYNE SIMMONDS skóroval podruhé v dnešním klání. Svoji hůl měl při teči v povolené výšce, Bílí Tygři otočili stav střetnutí a poprvé vedou. Asistence: Ladislav Šmíd, Chris Stewart – 3:2.

    Lukáš Šonský

    Radoslav Vavřina

    Góly a asistencie: 22. Simmonds (Havíř), 31. Bulíř (Víšek), 44. Simmonds (Šmíd, Stewart) - 9. Divíšek (Svoboda), 14. Svoboda


    Bílí Tygři Liberec: Pavelec (Pinc) - Čakajík, Šmíd, Výtisk, Derner, Cebák, Havíř, Kajínek, Štich - Bárta, Dušek, Víšek, Galamboš, R. Vlach, Kudrna, Filippi, Stewart, Kica, Simmonds, Bulíř, Nedvěd.
    HC Kometa Brno: Falter (Trvaj) - Žižka, Valach, Bičánek, Valábik, Švrček, M. Hruška, Malec - Křivohlávek, Erat, Holec, Zohorna, Hořava, Dlouhý, Koreis, Petrovický, J. Hruška, Svoboda, Wasserbauer, Divíšek, Dočekal.

    Rozhodca: Turčan, Smitka - Kajínek, Podrazil.