Genk – Beerschot 3:0 (kon.) | Gent – Kortrijk 0:1 (kon.) | Waregem – Lokeren 0:3 (kon.)
Leuven – Brugge 4:1 (kon.) | Lierse – Charleroi 0:1 (kon.) | Cercle – Mechelen 1:2 (kon.)
koniec
Cercle Bruggy KSV
1:2 (0:0)
YR KV Mechelen
cz Sobota 20.10.2012, 20:00 • Jan Breydelstadion • Belgická Jupiler Pro League
     
    To je ode mě vše, příjemný zbytek sobotního večera. (21:59:04)
     
    Úroveň zápasu nebyla nikterak vysoká, přesto diváci viděli hned tři branky. První poločas nahradil přece jenom zajímavější druhý, ve kterém nejprve hosty poslal do vedení Iddi. Po něm sice dokázal srovnat Gudjohnsen, ale vítězný gól nakonec zařídil Pedersen.
     
    90+3
    To byla ale gólovka! Mechelen měl nyní obrovské štěstí. Právě střídající Bateau se vložil do střely, která by jinak směřovala jistojistě do branky.
     
    90+2
    Cecrle sbírá poslední zbytky sil na záverečný tlak. Tentokráte Evens hezky přihrál do běhu Rudimu, jenž však trefuje pouze boční síť.
     
    89
    Hosté naposledy střídají. Bateau jde do hry za Destormeho.
     
    Konec zápasu.
     
    87
    Ghomsi obdržel červenou kartu po udělených dvou žlutých.
     
    87
    Ghomsi a jeho druhá žlutá karta v zápase. Hosté budou hrát zbývající minuty o deseti hráčích! Jak asi může dovolit něco takového trefit z autového vhazování rozhodčího...
     
    86
    Taktické střídání ze strany hostů. Odchází autor možná rozhodující trefy Pedersen, na jeho místo přichází Van Loo.
     
    83
    Bruggy naposledy střídají. Bakenga nahrazuje Portiera.
     
    79
    Ghomsi si myslí, že je na hřišti šerifem on, a něco si vyříkával s D'Haenem. Smet mu ale jasně naznačil, že kolty může tasit jedině on - a vytáhl ten se žlutou barvou.
     
    77
    Cornelis je zřejmě po inkasování trochu frustrovaný. A za protesty si od sudího Smeta vysloužil žlutou kartu.
     
    74
    Pačovski až příliš otálí s rozehráním. A od sudího Smeta vidí žlutou kartu za zdržování.
     
    72
    Cercle je po vyrovnání takové živější. Nyní se Mechelen snažil odkopnout míč do bezpečí, ten si ale převzal Jaščuk, jehož pokus skončil pouze na boční síti.
     
    76
    Mechelen právě vstřelil branku!
    Nerozhodný stav nevydržel příliš dlouho. Veledůležitý gól na 2:1 pro hosty vsítil NICKLAS PEDERSEN, jemuž nádherně přihrál Henkens, a Verbist o vteřinu později musel lovit znovu míč ze své sítě.
     
    67
    Cercle Brugge právě vstřelilo branku!
    Domácím se přece jenom podařilo srovnat stav. Centr z rohového kopu od Van Eenooa skončil na vzdálenější tyčce u EIDURA GUDJOHNSENA, který neměl problém doklepnout míč za záda Pačovskiho.
     
    66
    Dnes hodně po dekou hrající Vidarsson odchází, domácí kouč Peeters posílá za něj na plac Smolderse.
     
    64
    Bruggy se snaží na soupeře vyvinout nějaký tlak, z jejich strany je to ale hodně křečovité. Soupeř navíc velice pozorně brání.
     
    34
    Iddi dostal první žlutou kartu zápasu.
     
    61
    Iddi se zase dostal do bezprostřední blízkosti gólmana Verbist. Ten musel hasit nebezpečí včasným skluzem pod jeho nohy.
     
    57
    Po rohovém kopu zůstal na zemi ležet v bolestech gólman Pačovski. Makedonec potřebuje ošetření na hřišti. Zřejmě utržil dost ostrou ránu v jednom ze soubojů.
     
    54
    Druhé střídání zápasu, tentokráte na straně hostů. Van Damme nahrazuje Enevoldsena.
     
    49
    Pačovski nyní zazmatkoval, a tak daroval soupeři šanci na rohový kop. Ten rozehrál Portier, Chen nicméně následně hasí celou situaci.
     
    52
    Mechelen právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic se Mechelen ujímá vedení. Destorme těžil z chyby Portiera, který zbytečně ztratil míč, a ABDUL-YAKUNI IDDI po jeho následném centru v koncovce prostě nezaváhal. Gólman Verbist byl bez šance.
     
    47
    A D'Haene se hned po minutě pobytu na hřišti ukazuje jako dobrá změna. Sprintoval hezky po levé straně, snažil se svým centrem najít někoho ve vápně, tam ale zasáhla dobře hostující obrana.
     
    Logicky přichází změna na jedné straně. Domácí trenér Bob Peeters nahrazuje nevýrazného Van Rooseho čersvou silou v podobě D'Haeneho.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    45
    Tak jedna z dobrých šancí na závěr. Po rohovém kopu pálil z první ihned Henkens, Pedersen jeho střelu stačil ještě tečovat, mezi třemi tyčemi se však nenechal oblafnout Verbist.
     
    Nemastné, neslané, nuda - taková přízviska můžeme dát prvnímu poločasu mezi týmy z dolní poloviny tabulky. Doufejme, že druhé dějství přinese jak ze strany Cecrle, tak ze strany Mechelenu velké zlepšení.
     
    První poločas skončil.
     
    43
    Domácí se pokoušejí o nějaký závěrečný tlak, bohužel asi nebude úspěšný. Mechelen se už jen zatáhl na vlastní polovinu, očividně chce poločas dohrát s čistým kontem.
     
    39
    První žlutá karta zápasu. Dostává jí domácí Jaščuk za faul na pronikajícího Destormeho.
     
    37
    Cercle a jeho dobře vytvořená šance. Gudjohnsen zaspolupracoval hezky s Van Eenooem, který se okamžitě řítil na bránu. V ní byl ale Pačovski pozorný.
     
    33
    První spornější moment, který musel rozhodnout sudí Wim Smet. Carvalho ve vápně upadl, ale penalta se prostě nepíská.
     
    32
    Vidarsson dnes zřejmě nemá svůj den, na hřišti působí příšerným dojmem. Teď pokazil přihrávku jako malý žáček.
     
    30
    Tak první vážnější možnost zápasu. Pedersen si sebehl ze středu vápna na bližší tyč, kam si hodlal uklidit míč do sítě po rohovém kopu, naštěstí pro domácí včas a skvěle zasáhl gólman Verbist.
     
    26
    Cercle Bruggy nyní odevzdalo zbytečně míč soupeři, jenže ten s nabídnutou šancí zacházel prachbídně. A tak se i po této akci všichni na stadionu zatím nudí.
     
    23
    Ani povrch hrací plochy nepřináší do hry nic dobrého. Terén je hodně kluzký a hráči si na to nemohou zvyknout. Jsou jako na "travnatém tobogánu."
     
    18
    Oba týmy hrají zpočátku hodně zezadu a do hloubky soupeřovy obrany moc nevyráží. Cercle směrem dopředu spoléhá na Gudjohnsena. Těžko říci, jestli je to ta správná taktika.
     
    15
    Destorme zahrozil z druhé vlny. Ovšem ani s touhle neměl gólman Verbist problém jí vyřešit tak, jak se sluší a patří.
     
    13
    Po dlouhé době se na hřišti událo něco zajímavého. Útok Mechelenu je možná zastaven pro nesprávný ofsajd. Nepřímý volný kop ale přesto budou zahrávat domácí.
     
    9
    Van Roose se odhodlal ke střele, byla ovšem hodně slabá. Takže makedonský gólman Pačovski neměl problém zasáhnout.
     
    7
    Bruggy jsou nyní u balónu a snaží se vymyslet něco směrem dopředu. V tuto chvíli je o něco aktivnější domácí celek.
     
    5
    Cornelis se nyní pokusil o dlouhý aut, který směřoval na Gudjohnsena. Následně však Portier zašel s míčem za pomezní čáru, takže vhazovat bude soupeř.
     
    3
    První střela na branku, o kterou se postaral hostující Iddi. Strážce Carvalho ale jeho pokus zablokoval.
     
    Máme tu ještě před začátkem zápasu změnu v sestavě. Z neznámých důvodů za Mechelen nenastoupil Junker, ale Nicklas Pedersen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Cercle Brugge KSV: Verbist - Cornelis, Evens, Portier, Carvalho, Van Eenoo, Van Roose, Vidarsson, Gudjohnsen, Jaščuk, Rudi

    YR KV Mechelen: Pačovski - Chen, Ghomsi, Van Hoevelen, Biset, Cordaro, Destorme, Enevoldsen, Henkens, Iddi, Pedersen

    Rozhodčí: Wim Smet.
     
    Mechelen zaznamenal v posledních dvou ligových zápasech dvě porážky a propadl se tabulkou až na ne příliš dobře vyhlížející příčku s dvoumístným číslem. Venku letos získal čtyři body, třikrát už ale prohrál. Hosté budou spoléhat především na silnou zálohu v čele s Robinem Henkensem.
     
    Cercle je v Jupiler lize takovým jakýmsi otloukánkem. Z deseti ligových kol prohrálo hned osmkrát, svou první výhru v sezóně zaznamenalo teprve nedávno, když skolilo aktuálně předposlední Charleroi těsně 1:0. Klub nemá v kádru nikterak oslnivou hvězdu, pouze Portugalec Rudi a Van Eeno vsítili dohromady čtyři ze vstřelených osmi branek.
     
    Hned šest zápasů má na programu belgická liga, a i když souboj Cercle Bruggy s Mechelenem nepatří mezi ty nejatraktivnější, rozhodně je o co hrát. Domácí tým je se čtyřmi body na posledním místě tabulky, hosté jsou však na dvanácté příčce, čili vůbec ne daleko sestupovému pásmu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Patrik Sandev

    Góly: 67. Gudjohnsen - 52. Iddi, 76. Pedersen

    Karty:   39. Jaščuk (CRB), 77. Cornelis (CRB) - 34. Iddi (MEC), 74. Pačovski (MEC), 79. Ghomsi (MEC), 87. Ghomsi (MEC)   87. Ghomsi (MEC)


    Cercle Bruggy KSV: Verbist - Cornelis, Evens, Portier (83. Bakenga), Carvalho, Van Eenoo, Van Roose (46. D'Haene), Vidarsson (66. Smolders), Gudjohnsen, Jaščuk, Rudi
    YR KV Mechelen: Pačovski - Chen, Ghomsi, Van Hoevelen, Biset, Cordaro, Destorme (89. Bateau), Enevoldsen (54. Van Damme), Henkens, Iddi, Pedersen (86. Van Loo)

    Rozhodca: Wim Smet