Žilina – Nitra 2:3 (po s.n.) | B. Bystrica – Martin 3:2 (kon.) | Poprad – Zvolen 2:3 (kon.)
Trenčín – Skalica 4:2 (kon.) | Piešťany – Košice 2:3 (po s.n.)
koniec
HK Poprad
2:3 (0:2, 0:1, 2:0)
HKM Zvolen
Piatok 19.10.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:53
    Popradský tréner Jozef Škrak si berie aj druhý oddychový čas na posledné taktické pokyny!
     
    59:53
    Poprad dal gól!
    Popradčanom sa tento vabank vydaril! Vsietili kontaktný gól a majú už len sedem sekúnd na vyrovnanie! Po skvelej kombinačnej akcii sa na hranici ľavého kruhu ocitol LUKÁŠ HVILA, ktorý skvelým švihom prekonáva gólmana Šimka strelou ponad rameno! Asistencie si pripisujú hráči Radoslav Suchý a Peter Klouda.
     
    59:17
    Popradský tréner Jozef Škrak si vypýtal oddychový čas a po ňom nastupujú domáci hokejisti do powerplay, čiže hrajú vabank v šestici!
     
    59:17
    Popradčania majú v závere stretnutia presilovú hru! Na dve minúty si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Milan Jurík, ktorý sa previnil úmyselným posunutím bránky.
     
    55:20
    Po obrovskej chybe zvolenského obrancu sa za Šimkovou bránou pri puku ocitol Stanislav Balán! Ten prihral pred bránu Dávidovi Skokanovi, no ten svojim zakončením neprekonáva gólmana Šimka! Ten s veľkým šťastím stečoval puk za svoju bránu!
     
    52:26
    Róbert Sabolič zapríčinil ďalšie oslabenie Popradu! A tentokrát poriadne! Za nekompromisné vrazenie na Jána Ťavodu zinkasoval 5 minút plus trest do konca zápasu. Tak toto bolo veľmi prísne, vzhľadom na to, že Ťavodovi sa nič nestalo.
     
    50:09
    Zvolenčan Síkela si pekne nakorčuľoval na ľavú stranu, následne prihral do medzikružia, kde stál osamotený Milan Jurík! Ten vystrelil z prvej, no napokon odchádza so sklonenou hlavou. Dušan Sidor oprášil svoju dobre nasadenú lapačku!
     
    42:02
    Poprad dal gól!
    Popradčania to síce nedokázali v presilovej hre, no z následného útočného tlaku už áno! Po menšom zmätku pred zvolenskou bránou sa k puku po tečovanej Balánovej prihrávke dostal DÁVID SKOKAN, ktorý delovkou z otočky nekompromisne prekonáva gólmana Šimka pomedzi jeho betóny! Asistencie si pripisujú hráči Stanislav Balán a Michael Vandas.
     
    39:06
    Tak po tomto súboji si domáci vybojovali presilovú hru. Na dve minúty si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Matej Síkela, ktorý nám predviedol nepovolené podrazenie.
     
    38:20
    Zvolen dal gól!
    Dvojica zvolenských hráčov za popradskou bránou rozpútala skvelú prihrávkovú kombináciu, ktorou úplne zmiatla popradského gólmana! Ten sa nestihol rýchlo presunúť a z pravého krídla inkasoval gól k ľavej žŕdke z hokejky LUKÁŠA JURÍKA, ktorý využíva ďalšiu presilovú hru. Asistencie si pripisujú hráči Michal Chovan a Ján Mucha.
     
    37:56
    Zvolenčania sú už v plnom počte a ihneď si zahrajú aj presilovú hru takmer do konca druhej tretiny. Dvojminútový trest tentokrát získala hráčska lavica Popradu, ktorá poslala na ľad príliš veľa hráčov. Trest si odchádza odpykať Branislav Rapáč.
     
    35:53
    Domáci hokejisti získajú krátku štvorsekundovú presilovú hru o dvoch hráčov. Ďalším faulom sa previnil Michal Chovan, ktorý si odchádza na dve minúty sadnúť za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    33:57
    Tomáš Škvaridlo pripravil svoj tím o presilovú hru. Pri svojej útočnej aktivite sa previnil seknutím, ktoré neušlo pozornosti hlavného rozhodcu Müllnera. Jednoznačný dvojminútový trest.
     
    33:04
    Zvolenčania získavajú ďalšiu početnú výhodu. Na trestnú lavicu si tentokrát odchádza schladiť hlavu Roman Tomas.
     
    32:43
    Ďalší zvolenský gól bol na vlásku! S popradským gólmanom tentokrát hrala konštrukcia. Po tvrdej strele z ľavého kruhu z hokejky Andreja Podkonického sa puk odráža od ľavej žŕdky popradskej brány!
     
    31:37
    Gólman Šimko vytiahol naozaj parádny zákrok! K puku sa v medzikruží dostal Roman Tomas, ktorý ho nasmeroval presne do ľavého horného rohu zvolenskej brány! Zvolenský brankár však nič nenechal na náhodu a skvelým reflexom vo svojej ľavej ruke drží svoj tím nad vodou!
     
    29:37
    Roman Tomas chcel zakončovať švihom z pravej strany, no pri jeho sťahovačke mu puk mierne ušiel z hokejky a jeho následné zakončenie bolo už len veľmi nedôrazné. Gólman Šimko ukrýva puk vo svojej výstroji.
     
    29:37
    Popradčania vsietili gól, no ešte predtým bol jeden z popradských hráčov podrazený Jánom Ťavodom! Nasleduje trestné strieľanie, na ktoré odchádza Roman Tomas!
     
    28:44
    Popradčania si svojou aktivitou vybojovali početnú výhodu. Pri prieniku Dávida Skokana sa nedovoleným podrazením previnil Tomáš Škvaridlo. Ten bude mať o čom premýšľať.
     
    25:05
    Popradskí hráči budú hrať takmer tridsať sekúnd v početnej nevýhode o dvoch hráčov. Na trestnej lavici si tentokrát posedí dve minúty za vrazenie Róbert Sabolič.
     
    24:00
    Gólman Popradu - Dušan Sidor nám predviedol veľmi dobrý zákrok, po nevyspitateľnom teči od Podkonického, ktorý dorážal strelu Petra Hraška od modrej čiary. Sidor tentokrát oprášil svoju lapačku!
     
    23:32
    Zvolenčania získavajú dvojminútovú presilovú hru za tvrdý krošček v podaní Radoslava Suchého, ktorý priklincoval svojho súpera o mantinel.
     
    20:56
    Tak táto popradská šanca vyzerala veľmi zaujímavo! Po peknej krížnej prihrávke od Dávida Skokana sa v medzikruží dostal k puku Roman Tomas, no ten bol po malej chvíli tvrdo tiesnený a nedokázal puk doraziť za Šimkov chrbát.
     
    17:59
    Nervozita na popradskom štadióne stúpa. Roman Tomas sa mohol dostať do rýchleho protiútoku, no Ján Mucha sa previnil hákovaním, ktorým síce odstavil Tomasa, no poslal sa na dve minúty na trestnú lavicu.
     
    15:14
    Sabahudin Kovačevič sa dostal po peknej prihrávke k puku na modrej čiare, odkiaľ nekompromisne vypálil z prvej! Trafil však len priestor za bránou gólmana Šimka!
    Hra sa po malej chvíli prerušuje, pretože Šimko sa na niečo sťažuje.
     
    14:59
    "Kamzíci" získavajú ďalšiu početnú výhodu o jedného hráča. Na trestnú lavicu si tentokrát odchádza oddýchnuť Ľubor Zuzin, ktorý nám predviedol nepovolené držanie popradského hráča.
     
    13:21
    Do peknej gólovej šance na hranici pravého kruhu sa tentokrát dostal Dávid Skokan! Nakorčuľoval si až k zvolenskej bráne, no svojou strelou švihom minul ľavý horný roh hosťujúcej brány len o pár centimetrov nad!
     
    11:49
    Popradčania majú veľkú šancu na vsietenie kontaktného gólu! Túto početnú nevýhodu zapríčiňuje Tomáš Méry, ktorý sa previnil nepovoleným držaním.
     
    10:37
    Zvolen dal gól!
    Hostia využívajú početnú výhodu. Po peknej prihrávke na modrú čiaru sa rozhodol strieľať Ján Mucha, ktorý nekompromisnou delovkou prekonáva gólmana Sidora, ktorý bol tentokrát bravúrne clonený a mal len veľmi slabý výhľad na puk. No napokon bol puk ešte pred bránou tečovaný ĽUBOROM POKOVIČOM, ktorý tedaAsistencie si pripisujú hráči Ján Mucha a Michal Chovan.
     
    08:44
    Zvolenčania získali veľmi dobre padnúcu výhodu o jedného hráča. Na trestnú lavicu si za seknutie odchádza sadnúť Branislav Rapáč.
     
    08:00
    Zvolen dal gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia! Po skvele predvedenej nacvičenej akcii sa k puku po prihrávke spoza brány od Síkelu dostal TOMÁŠ MÉRY, ktorý bezprostredne pred popradskou bránou zasunul puk za Sidorov chrbát presne k pravej žŕdke. Tentokrát jednoducho nemal šancu zasiahnuť. Asistencie si pripisujú hráči Matej Síkela a Patrik Huňady.
     
    03:20
    Popradčania budú hrať opäť v početnej výhode. Na trestnú lavicu si tentokrát na dve minúty odchádza sadnúť Michal Chovan, ktorý sa previnil nedovolenou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    02:15
    Sily na ľade sa nám vyrovnajú. Jeden zo zvolenských hráčov sa dostal do rýchleho úniku po ľavom krídle a Radoslav Suchý ho odstavil nedovoleným hákovaním, za čo zinkasoval dvojminútový trest.
     
    00:35
    Už v prvej minúte vidíme prvé vylúčenie v tomto zápase. Na dve minúty si odchádza na trestnú oddýchnuť za držanie Peter Hraško.

    Góly a asistencie: 43. Skokan (Balán, Vandas), 60. Hvila (Suchý, Klouda) - 8. Méry (Síkela, Huňady), 11. Pokovič (Mucha, Chovan), 39. L. Jurík (Chovan, Mucha)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) - Šterbák, Špelda, Kovačevič, Suchý, Pentikäinen, Jáchym, Kurali, Kramár - Hvila, Klouda ("C"), Tomas - Vandas, Balán, Skokan - Sabolič, Koskinen, Rapáč - Takáč, Gríger, Homa.
    HKM Zvolen: Šimko (Škrečko) - Juraško, Hraško, Pokovič, Mucha, Pichnarčík, Ťavoda, Čanky, Šiška - Peter Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, Lukáš Jurík ("C"), Chovan - Ľubor Zuzin, Milan Jurík, Ďaloga - Méry, Huňady, Síkela.

    Rozhodca: Müllner - Kalina, Kacej

    Diváci: 2022