Žilina – Nitra 2:3 (po s.n.) | B. Bystrica – Martin 3:2 (kon.) | Poprad – Zvolen 2:3 (kon.)
Trenčín – Skalica 4:2 (kon.) | Piešťany – Košice 2:3 (po s.n.)
koniec
HK Poprad
2:3 (0:2, 0:1, 2:0)
HKM Zvolen
Piatok 19.10.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Po veľmi pekne odohranej tretej tretine sa gólový stav tohto stretnutia ustálil na hodnote 3:2 pre zvolenský tím. Domáci dokázali v poslednej dvadsaťminútovke zabojovať a vsietili dva góly. O ten prvý sa postaral v 43. minúte Dávid Skokan, ktorý nekompromisným zakončením z otočky prekonal gólmana Šimka. To druhé prišlo už v powerplay (sedem sekúnd pred koncom zápasu), keď sa na ľavom kruhu pekne uvoľnil nováčik v popradskom drese - Lukáš Hvila, ktorý sympatickým švihom prekonal zvolenského gólmana aj podruhýkrát.
    Sedem sekúnd bolo už príliš málo na vyrovnanie, a tak si popradskí hráči z tohto zápasu nepripisujú ani jeden bod a Zvolenčania predlžujú svoju šnúru výhier už na neuveriteľných 12 zápasov.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch na webe Onlajny.eu.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:20:54)
     
    59:58
    Zvolenčania sa úspešne oslobodzujú vyhodením z hokejky Petra Hraška.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Popradský tréner Jozef Škrak si berie aj druhý oddychový čas na posledné taktické pokyny!
     
    59:53
    Poprad dal gól!
    Popradčanom sa tento vabank vydaril! Vsietili kontaktný gól a majú už len sedem sekúnd na vyrovnanie! Po skvelej kombinačnej akcii sa na hranici ľavého kruhu ocitol LUKÁŠ HVILA, ktorý skvelým švihom prekonáva gólmana Šimka strelou ponad rameno! Asistencie si pripisujú hráči Radoslav Suchý a Peter Klouda.
     
    59:40
    Popradčania pekne kombinujú, no zatiaľ je to bez potrebného gólového zakončenia! Zvolenčania sú v obrane veľmi dobrí.
     
    59:17
    Popradský tréner Jozef Škrak si vypýtal oddychový čas a po ňom nastupujú domáci hokejisti do powerplay, čiže hrajú vabank v šestici!
     
    59:17
    Popradčania majú v závere stretnutia presilovú hru! Na dve minúty si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Milan Jurík, ktorý sa previnil úmyselným posunutím bránky.
     
    58:45
    Stanislav Balán priviezol puk do útočného pásma a snaží sa rozprúdiť útočný kolotoč. Predviedol nám však nepresnú prihrávku, po ktorej sa k puku dostávajú hostia.
     
    57:54
    Popradskí hokejisti sú už v plnom počte a snažia sa takticky kombinovať v útočnom pásme, no sú tvrdo bránení Zvolenčanmi, ktorí dnes jednoducho prehrať nechcú.
     
    57:01
    Nepresná prihrávka od Petra Hraška prináša puk na popradské hokejky. Domáci hráči budú čochvíľa v plnom počte a momentálne úspešne vyhadzujú puk do bezpečia.
     
    56:10
    Zvolenčania kombinujú v útočnej tretine, no zatiaľ sa nedokážu presadiť žiadnym zakončením, ktoré by mohlo mať prívlastok nebezpečné. Popradčania sa úspešne bránia a pekne forčekujú.
     
    55:20
    Po obrovskej chybe zvolenského obrancu sa za Šimkovou bránou pri puku ocitol Stanislav Balán! Ten prihral pred bránu Dávidovi Skokanovi, no ten svojim zakončením neprekonáva gólmana Šimka! Ten s veľkým šťastím stečoval puk za svoju bránu!
     
    54:32
    Popradčania sa oslobodzujú a získavajú čas na striedanie. Túto dlhú presilovú hru hrajú Zvolenčania zatiaľ nie veľmi dobre. Popradská obrana ich má jasne pod kontrolou.
     
    53:42
    Michal Chovan spolu s Lukášom Juríkom chceli opäť zopakovať gólovú akciu z 39. minúty, no tentokrát sa im to nepodarilo. Zakončujúci Jurík uvidel nekompromisný zákrok Sidorových betónov.
     
    53:10
    Popradskí hráči sa zatiaľ bránia veľmi dobre, no ich šance na bodový zisk z tohto zápasu sa stále znižujú. Pri puku sú stále Zvolenčania, ktorí takticky kombinujú.
     
    52:26
    Róbert Sabolič zapríčinil ďalšie oslabenie Popradu! A tentokrát poriadne! Za nekompromisné vrazenie na Jána Ťavodu zinkasoval 5 minút plus trest do konca zápasu. Tak toto bolo veľmi prísne, vzhľadom na to, že Ťavodovi sa nič nestalo.
     
    51:41
    Aj Michal Chovan baží po ďalšom zvolenskom góle. Z ľavého krídla si strelu premyslel, no ešte pred popradskou bránou ju na zadný mantinel stečoval obranca Špelda.
     
    50:55
    Peter Zuzin sa chcel presadiť samostatným únikom popri mantineli, no jeho úmysel mu mierne nevyšiel. Hneď ako sa dostal do útočnej tretiny, tak ho pod svoje krídla vzal pozorný obranca Šterbák, ktorý ho od puku bez problémov odstavil.
     
    50:09
    Zvolenčan Síkela si pekne nakorčuľoval na ľavú stranu, následne prihral do medzikružia, kde stál osamotený Milan Jurík! Ten vystrelil z prvej, no napokon odchádza so sklonenou hlavou. Dušan Sidor oprášil svoju dobre nasadenú lapačku!
     
    49:18
    Z ľavého kruhu sa tentokrát snažil zakončovať Lukáš Hvila. Z ťažkého uhla na úrovni zvolenskej brány však netriafa priestor medzi troma žŕdkami Šimkovej svätyne.
     
    48:42
    V pozícii na ľavom kruhu zinkasoval puk Michael Vandas. Ten si urobil peknú kľučku a následne zakončil švihom. Na jeho projektil však gólman Šimko zareagoval úspešným zákrokom a puk ukrýva vo svojej výstroji.
     
    48:05
    Ján Ťavoda sa dostal do medzikružia, kde zinkasoval presnú prihrávku a veľmi tvrdo vystrelil! Jeho strelu však gólman Sidor ukrýva pod svojími betónmi. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    47:34
    Miloslav Jáchym oslobodzuje popradský tím spod stupňujúceho sa tlaku súpera. Predviedol nám efektívne vyhodenie puku, no len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    46:55
    Zvolenčania sa snažia zaútočiť, no domáci hráči bránia priam skvele. Po pekných súbojoch o puk sú však pri puku opäť hostia, ktorí musia zakladať útočnú kombinácii spoza vlastnej brány.
     
    46:08
    Na druhej strane preveril gólmanské schopnosti Dušana Sidora tvrdým projektilom Peter Hraško. Popradský brankár si však zanechal chladnú hlavu a proti tejto delovke zasiahol svojími betónmi.
     
    45:19
    Popradčania rozprúdili v útočnom pásme svoj ofenzívny kolotoč, po ktorom sa na ľavom kruhu uvoľnil Róbert Sabolič! Ten však po peknej kľučke triafa len dobre postaveného gólmana Šimka.
     
    44:28
    Lukáš Hvila nám predviedol tvrdý súboj o puk v strednom pásme, no napokon podľahol dvojici svojich protihráčov, ktorý ho od puku odstavili a snažia sa útočiť.
     
    43:37
    Na "Kamzíkoch" vidno chuť vsietiť kontaktný gól, no zatiaľ je ich prechod do útočného pásma veľmi kostrbatý! V strednom pásme panujú veľmi dobre brániaci Zvolenčania, ktorí ich šance eliminujú na minimum.
     
    42:56
    Zvolenčania chceli odpovedať veľmi rýchlo, no svoju útočnú kombináciu až príliš prekombinovalia o puk ich následne pripravil Marcel Šterbák. Ten posiela puk na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    42:02
    Poprad dal gól!
    Popradčania to síce nedokázali v presilovej hre, no z následného útočného tlaku už áno! Po menšom zmätku pred zvolenskou bránou sa k puku po tečovanej Balánovej prihrávke dostal DÁVID SKOKAN, ktorý delovkou z otočky nekompromisne prekonáva gólmana Šimka pomedzi jeho betóny! Asistencie si pripisujú hráči Stanislav Balán a Michael Vandas.
     
    41:11
    Zvolenčania sa dokázali ubrániť a po peknom vyhodení z hokejky Pichnarčíka sa oslobodzujú. Je čas na prestriedanie oboch tímov.
     
    40:40
    Prvú strelu v tejto presilovej hre vyslal na zvolenskú bránu Sabahudin Kovačevič, ktorý pálil tvrdo od modrej čiary. Jeho delovku však ukrýva gólman Šimko medzi svojími betónmi!
     
    40:05
    Úvodné vhadzovanie tretej tretiny zvíťazili Popradčania, ktorí sa snažia v početnej výhode zaútočiť. Zvolenčania sú v strehu už v strednom pásme.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Druhá tretina bola už o čosi vyrovnanejšia a aj popradskí hráči si v nej dokázali vybojovať niekoľko zaujímavých palebných, či gólových šancí, no ani jednu z nich nedokázali gólovo premeniť. Vsietili síce gól, no ešte predtým zapískal hlavný rozhodca, ktorý nariadil trestné strieľanie. To Romanovi Tomasovi mierne nevyšlo, a tak sa gólový účet tohto stretnutia nemenil. 124 sekúnd pred koncom druhej dvadsaťminútovky však zmena prišla. Zvolenská dvojica Michal Chovan - Lukáš Jurík vyšachovala v presilovej hre popradskú obranu a najmä gólmana Sidora, ktorý kapituloval po rýchlej strele k jeho ľavej žŕdke od druhého menovaného.
    Do tretej tretiny budeme vstupovať v početnej výhode domáceho tímu, ktorá by mala trvať presne 66 sekúnd.

    Podarí sa Popradčanom vsietiť úvodný gól práve v tejto početnej výhode alebo si gólman Šimko v dnešnom zápase udrží čisté konto?
    To sa dozvieme už v tretej tretine, ktorá začína približne o 18:42.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:53
    V posledných sekundách počujeme hlasný výskot z popradských tribún. Je oprávnený, pretože domáci hráči hrajú túto presilovú hru veľmi ležerne.
     
    39:23
    Zvolenskí hráči sa veľmi ľahko oslobodzujú zásluhou efektívneho vyhodenia puku z hokejky Andreja Podkonického. Po malej chvíli sa k puku opäť dostávajú domáci.
     
    39:06
    Tak po tomto súboji si domáci vybojovali presilovú hru. Na dve minúty si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Matej Síkela, ktorý nám predviedol nepovolené podrazenie.
     
    38:53
    Popradskí hráči sú už v pätici, no s trojgólovým mankom. Momentálne zvádzajú tuhý boj v útočnom pásme pri pravom mantineli, kde zatiaľ majú mierne navrch.
     
    38:20
    Zvolen dal gól!
    Dvojica zvolenských hráčov za popradskou bránou rozpútala skvelú prihrávkovú kombináciu, ktorou úplne zmiatla popradského gólmana! Ten sa nestihol rýchlo presunúť a z pravého krídla inkasoval gól k ľavej žŕdke z hokejky LUKÁŠA JURÍKA, ktorý využíva ďalšiu presilovú hru. Asistencie si pripisujú hráči Michal Chovan a Ján Mucha.
     
    37:56
    Zvolenčania sú už v plnom počte a ihneď si zahrajú aj presilovú hru takmer do konca druhej tretiny. Dvojminútový trest tentokrát získala hráčska lavica Popradu, ktorá poslala na ľad príliš veľa hráčov. Trest si odchádza odpykať Branislav Rapáč.
     
    37:14
    Po peknej prihrávke od modrej čiary tvrdo strieľal Kovačevič! Jeho delovka síce mala výborný smer, no gólman Šimko čítal jej smer a napokon puk ukrýva vo svojej moci.
     
    36:34
    Zvolenčania bránia vynikajúco. Ich súperi v týchto sekundách nemajú nárok takmer na žiadnu prihrávku a už vôbec nie na zakončenie.
     
    35:53
    Domáci hokejisti získajú krátku štvorsekundovú presilovú hru o dvoch hráčov. Ďalším faulom sa previnil Michal Chovan, ktorý si odchádza na dve minúty sadnúť za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    35:34
    Popradskí hráči hrajú už presilovú hru, no zatiaľ sa im veľmi nedarí presadiť sa. Zvolenčania nám predvádzajú veľmi dobrý a organizovaný výkon v zadných radoch.
     
    34:57
    Po peknej prihrávke z ľavej strany sa v medzikruží uvoľnil Matej Síkela, ktorý zakončoval z prvej! Na jeho strelu však gólman Sidor zareagoval výborne a puk ukrýva vo svojej výstroji.
     
    34:20
    Za vyrovnaného počtu mužov na ľade sú stále aktívnejší popradskí hráči, ktorí tentokrát donútili hostí svojou agresívnou hrou puk vyhodiť do bezpečia. Tí ho síce vyhodili, no len za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po Šimkovej pravici.
     
    33:57
    Tomáš Škvaridlo pripravil svoj tím o presilovú hru. Pri svojej útočnej aktivite sa previnil seknutím, ktoré neušlo pozornosti hlavného rozhodcu Müllnera. Jednoznačný dvojminútový trest.
     
    33:04
    Zvolenčania získavajú ďalšiu početnú výhodu. Na trestnú lavicu si tentokrát odchádza schladiť hlavu Roman Tomas.
     
    32:43
    Ďalší zvolenský gól bol na vlásku! S popradským gólmanom tentokrát hrala konštrukcia. Po tvrdej strele z ľavého kruhu z hokejky Andreja Podkonického sa puk odráža od ľavej žŕdky popradskej brány!
     
    32:21
    Aj zvolenskí hokejisti chceli zaútočiť, no na nedôraznú strelu od Brabenca zareagoval gólman Sidor efektívnym ukrytím puku medzi svojími betónmi.
     
    31:37
    Gólman Šimko vytiahol naozaj parádny zákrok! K puku sa v medzikruží dostal Roman Tomas, ktorý ho nasmeroval presne do ľavého horného rohu zvolenskej brány! Zvolenský brankár však nič nenechal na náhodu a skvelým reflexom vo svojej ľavej ruke drží svoj tím nad vodou!
     
    31:04
    Z ľavého krídla opäť tvrdo zakončoval Peter Klouda, no aj tentokrát na jeho delovku gólman Šimko vytiahol sklepnutie betónov, po ktorých ukrýva puk v bezpečí.
     
    30:51
    Zvolenčania sa dokázali ubrániť, no spri puku si už nie sú takí istí ako v prvej tretine. Po kostrbatom prechode cez stredné pásmo sú pri puku opäť popradskí hráči.
     
    30:18
    Na popradských hráčoch je vidno, že chcú z tohto zápasu ešte niečo vyťažiť! Tentokrát sa po peknej prihrávke od Vandasa dostal k puku Jaroslav Špelda, ktorý jemne zatečoval, no gólman Šimko úmysel jeho teču vystihol a puk pokrýva vo svojej lapačke.
     
    29:37
    Roman Tomas chcel zakončovať švihom z pravej strany, no pri jeho sťahovačke mu puk mierne ušiel z hokejky a jeho následné zakončenie bolo už len veľmi nedôrazné. Gólman Šimko ukrýva puk vo svojej výstroji.
     
    29:37
    Popradčania vsietili gól, no ešte predtým bol jeden z popradských hráčov podrazený Jánom Ťavodom! Nasleduje trestné strieľanie, na ktoré odchádza Roman Tomas!
     
    28:44
    Popradčania si svojou aktivitou vybojovali početnú výhodu. Pri prieniku Dávida Skokana sa nedovoleným podrazením previnil Tomáš Škvaridlo. Ten bude mať o čom premýšľať.
     
    28:28
    "Kamzíci" si vytvárajú opäť útočný tlak! Tentokrát sa k strelám dostali Skokan, Balán a napokon aj Šterbák, no všetci traja umiestnili svoje projektily mimo zvolenskej brány.
     
    27:57
    Zvolenskí hráči opäť nebezpečne pohrozili. K puku sa na ľavom kruhu dostal Peter Zuzin, ktorý chcel strelou švihom prekonať gólmana Sidora, no napokon míňa jeho bránu o niekoľko centimetrov nad.
     
    27:10
    Po peknej prihrávke sa spoza ľavého kruhu rozhodol páliť popradský kapitán Peter Klouda! Jeho delovku však pekným sklepnutím puku betónmi pokrýva v bezpečí gólman Šimko.
     
    26:25
    Lukáš Hvila sa ukázal v skvelom svetle! Svojou ofenzívnou aktivitou vybojoval v tomto oslabení pre svoj tím aspoň tridsať sekúnd. Zvolenčania odchádzajú striedať a k puku sa následne dostávajú popradskí hráči.
     
    25:37
    "Kamzíci" hrajú už vo štvorici. Zvolenský tlak dokázali dostať najmä zásluhou dobrých a fyzicky tvrdých obrancov, ktorých chyby následne skvelými pohybmi eliminoval gólman Sidor. Ten zneškodnil strely Hraška a aj Brabenca.
     
    25:05
    Popradskí hráči budú hrať takmer tridsať sekúnd v početnej nevýhode o dvoch hráčov. Na trestnej lavici si tentokrát posedí dve minúty za vrazenie Róbert Sabolič.
     
    24:36
    Koskinen sa mohol dostať do samostatného úniku po ľavom krídle, no v zlomovej situácii, keď sa ocitol v ľavom kruhu o puk prišiel zásluhou dvojice zvolenských obrancov.
     
    24:00
    Gólman Popradu - Dušan Sidor nám predviedol veľmi dobrý zákrok, po nevyspitateľnom teči od Podkonického, ktorý dorážal strelu Petra Hraška od modrej čiary. Sidor tentokrát oprášil svoju lapačku!
     
    23:32
    Zvolenčania získavajú dvojminútovú presilovú hru za tvrdý krošček v podaní Radoslava Suchého, ktorý priklincoval svojho súpera o mantinel.
     
    23:07
    Popradskí hráči sa snažia presadiť strelecky a gólovo, no ich hernému prejavu proste niečo zásadné chýba. Pri puku sú síce "Kamzíci", no chýba im kľúčová presnosť.
     
    22:19
    Na druhej strane zase nevyšlo popradským hráčom nahodenie puku o mantinel a táto situácia končí zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude po Sidorovej ľavici.
     
    21:44
    Popradčania si pomaly, ale isto vytvárajú útočný tlak a držia sa v útočnom pásme už takmer minútu. Tentokrát sa Zvolenčania oslobodili vyhodením z hokejky Pokoviča, no len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    20:56
    Tak táto popradská šanca vyzerala veľmi zaujímavo! Po peknej krížnej prihrávke od Dávida Skokana sa v medzikruží dostal k puku Roman Tomas, no ten bol po malej chvíli tvrdo tiesnený a nedokázal puk doraziť za Šimkov chrbát.
     
    20:23
    V úvode druhej dvadsaťminútovke sú aktívnejší domáci hráči, ktorí však zatiaľ nevedia efektívne prekľučkovať cez dobre brániacu zvolenskú obranu, ktorá kraľuje už v strednom pásme.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Po prvej tretine vidíme na ukazovateli skóre na popradskom zimnom štadióne stav 0:2, ktorý poriadne zvýhodňuje hosťujúcich Zvolenčanov. Tí si prvú tretinu veľmi pekne rozohrali a aj keď boli veľmi často vylučovaní svojou dobrou defenzívou odolávali početným nevýhodám. V ôsmej minúte sa do parádnej palebnej pozície dostal Tomáš Méry, ktorý bez problémov prekonal gólmana Sidora strelou do protipohybu. V jedenástej minúte využil presilovú hru obranca Ján Mucha, ktorý tvrdou delovkou od modrej čiary prestrelil dobre cloneného ochrancu popradskej svätyne.

    Podarí sa Popradčanom vyrovnať alebo prípradne stiahnuť vedenie na svoju stranu v druhej tretine?
    Tá začína približne o 17:49.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:48
    Zvolenčania sa v oslabení odhodlali aj zaútočiť! K puku sa dostal Peter Zuzin, ktorý z pravého kruhu napriahol svoju hokejku, no napokon trafil len dobre postaveného gólmana Sidora.
     
    19:29
    Jaroslav Špelda preveril Šimka od modrej čiary nekompromisným zakončením, no Šimko s veľkým prehľadom pokrýva aj tento puk vo svojej výstroji.
     
    19:05
    Zvolenčania hrajú rovnako, ako vo vyrovnanom počte na oboch stranách. Popradčania sa snažia usadiť v útočnom pásme, čo sa im v posledných chvíľach darí. Hostia však bránia bezchybne.
     
    18:42
    Kovačevič opäť tvrdo vypálil od modrej čiary a čakal na dorážku od Michaela Vandasa. Druhý menovaný však puk netrafil podľa svojich predstáv a Šimko ho bez problémov ukrýva vo svojom náručí.
     
    17:59
    Nervozita na popradskom štadióne stúpa. Roman Tomas sa mohol dostať do rýchleho protiútoku, no Ján Mucha sa previnil hákovaním, ktorým síce odstavil Tomasa, no poslal sa na dve minúty na trestnú lavicu.
     
    17:21
    Zvolenčania sú už v plnom počte, no popradskí hráči sa stále snažia útočiť. Z pozície na ľavom kruhu tentokrát nekompromisne zakončoval Roman Tomas, ktorý sa však triafa len mimo zvolenskej bránu.
     
    16:35
    Od modrej sa tentokrát rozhodol vypáliť Radoslav Suchý! Šimko mal síce clonený výhľad, no pekne si vykorčuľoval a puk napokon zachytil medzi svojími betónmi.
     
    15:57
    Stanislav Balán získal puk na pravom krídle a nakorčuľoval si až k zvolenskému bránkovisku, odkiaľ chcel prekonať gólmana Šimka, ten sa však natlačil k ľavej žŕdke a puk vyráža do bezpečia svojími betónmi.
     
    15:14
    Sabahudin Kovačevič sa dostal po peknej prihrávke k puku na modrej čiare, odkiaľ nekompromisne vypálil z prvej! Trafil však len priestor za bránou gólmana Šimka!
    Hra sa po malej chvíli prerušuje, pretože Šimko sa na niečo sťažuje.
     
    14:59
    "Kamzíci" získavajú ďalšiu početnú výhodu o jedného hráča. Na trestnú lavicu si tentokrát odchádza oddýchnuť Ľubor Zuzin, ktorý nám predviedol nepovolené držanie popradského hráča.
     
    14:12
    Zvolenskí hráči sa ubránili s veľkým prehľadom a od chvíle, v ktorej získali piateho hráča sa dostali do útočného pásma, kde veľmi pekne kombinujú. Popradčania však zatiaľ bránia veľmi dobre.
     
    13:21
    Do peknej gólovej šance na hranici pravého kruhu sa tentokrát dostal Dávid Skokan! Nakorčuľoval si až k zvolenskej bráne, no svojou strelou švihom minul ľavý horný roh hosťujúcej brány len o pár centimetrov nad!
     
    12:37
    Domáci hokejisti hrajú túto presilovú hru veľmi, ale veľmi zle. Zvolenčania bránia veľmi dobre a akékoľvek prihrávky popradského tímu posielajú do bezpečného stredného pásma.
     
    11:49
    Popradčania majú veľkú šancu na vsietenie kontaktného gólu! Túto početnú nevýhodu zapríčiňuje Tomáš Méry, ktorý sa previnil nepovoleným držaním.
     
    11:30
    Popradským hráčom sa rysoval veľmi pekný protiútok, no čiarový rozhodca ho zastavil hvizdom, ktorým naznačil postavenie mimo hry. Ak to však bolo tak, tak pán Kacej má fantastický zrak.
     
    10:37
    Zvolen dal gól!
    Hostia využívajú početnú výhodu. Po peknej prihrávke na modrú čiaru sa rozhodol strieľať Ján Mucha, ktorý nekompromisnou delovkou prekonáva gólmana Sidora, ktorý bol tentokrát bravúrne clonený a mal len veľmi slabý výhľad na puk. No napokon bol puk ešte pred bránou tečovaný ĽUBOROM POKOVIČOM, ktorý tedaAsistencie si pripisujú hráči Ján Mucha a Michal Chovan.
     
    10:18
    Dušan Sidor nám predviedol skvelý reflexívny zákrok v ľavej ruke, keď skvele zareagoval na strelu od Petra Zuzina! Puk ukryl vo svojej pozornej lapačke.
     
    10:00
    Aj tentokrát sa Popradčania oslobodzujú. Ich súperi to mali síce pekne naplánované, no k prihrávke od Hraška sa skôr dostal Pentikäinen, ktorý puk vyhadzuje cez všetky čiary až k zvolenskému gólmanovi.
     
    09:31
    Popradskí hráči sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Svojím aktívnym forčekingom a tvrdými súbojmi o puk vybojovali prerušenie hry a vhadzovanie po ľavici gólmana Šimka.
     
    08:44
    Zvolenčania získali veľmi dobre padnúcu výhodu o jedného hráča. Na trestnú lavicu si za seknutie odchádza sadnúť Branislav Rapáč.
     
    08:00
    Zvolen dal gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia! Po skvele predvedenej nacvičenej akcii sa k puku po prihrávke spoza brány od Síkelu dostal TOMÁŠ MÉRY, ktorý bezprostredne pred popradskou bránou zasunul puk za Sidorov chrbát presne k pravej žŕdke. Tentokrát jednoducho nemal šancu zasiahnuť. Asistencie si pripisujú hráči Matej Síkela a Patrik Huňady.
     
    07:37
    Po peknej prihrávke na pravé krídlo od Balána sa k puku dostal Skokan, ktorý nekompromisne zakončil! Jeho strelu však zvolenský gólman Šimko svojím ľavým betónom vyráža do bezpečia.
     
    06:59
    Popradský gólman Dušan Sidor nám predviedol veľmi dôležitý zákrok po strele od Pokoviča. Puk pokryl vo svojej výstroji a zabránil tak dorážke v podaní dobiedzajúceho Ďalogu.
     
    06:25
    Tentokrát sa musia brániť Popradčania, no zatiaľ im to ide veľmi dobre. Zvolenčania si vytvorili len jednu palebnú pozíciu spoza pravého kruhu, odkiaľ tvrdo vypálil Podkonický, no napokon puk z jeho hokejky minul popradskú bránu.
     
    05:32
    Hosťujúci tím sa dokázal v tejto početnej nevýhode ubrániť a svojich súperov vlastne neposlal ani k jednému vážnejšiemu zakončeniu. Momentálne sú pri puku zvolenskí hráči, ktorí sa snažia založiť útok z hĺbky svojho obranného pásma.
     
    04:45
    Popradčania kombinujú len vo svojej obrannej tretine, pretože majú veľké problémy s prechodom do pásma cez veľmi dobre hrajúcich Zvolenčanov, ktorý na nich vysunuli veľmi efektívny forčeking.
     
    03:57
    Zvolenčania sa zatiaľ bránia veľmi dobre a Popradčanom sa o malú chvíľu začne presilová hra o jedného hráča dlhá 59 sekúnd. Podarí sa "Kamzíkom" vsietiť úvodný gól tohto zápasu práve v tejto početnej výhode?
     
    03:20
    Popradčania budú hrať opäť v početnej výhode. Na trestnú lavicu si tentokrát na dve minúty odchádza sadnúť Michal Chovan, ktorý sa previnil nedovolenou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    03:02
    Peknou strelou od modrej čiary preveril gólmana Sidora Ján Mucha, no Sidor si drží čisté konto aj naďalej. Puk po peknom zákroku vyráža do bezpečia.
     
    02:41
    Popradský kapitán Peter Klouda sa po peknej prihrávke na stred dostal do sympatickej gólovej šance! Puk si však stiahol na pravú stranu zvolenského bránkoviska, odkiaľ jeho backhandové zakončenie nedostalo dobrý smer.
     
    02:15
    Sily na ľade sa nám vyrovnajú. Jeden zo zvolenských hráčov sa dostal do rýchleho úniku po ľavom krídle a Radoslav Suchý ho odstavil nedovoleným hákovaním, za čo zinkasoval dvojminútový trest.
     
    01:47
    Tentokrát si popradskí hráči vybojovali už o čosi lepšiu pozíciu a na Šimkovu bránu poslali pekný projektil z hokejky Sabahudina Kovačeviča. Zvolenský gólman si pripisuje prvý úspešný zákrok, s ktorým nemal veľké problémy.
     
    01:23
    Od modrej čiary napriahol svoju hokejku Marcel Šterbák, no po jeho nedôraznom zakončení bol puk vyrazený korčuľou Pichnarčíka do bezpečia k popradskej bráne.
     
    00:59
    Zvolenčania sa bránia priam vynikajúco. Popradčania sa zatiaľ nedokázali dostať do útočného pásma a už vôbec sa nedostali k žiadnemu zakončeniu. Hrá sa veľmi opatrne.
     
    00:35
    Už v prvej minúte vidíme prvé vylúčenie v tomto zápase. Na dve minúty si odchádza na trestnú oddýchnuť za držanie Peter Hraško.
     
    00:11
    Domáci hráči sa zmocnili úvodného vhadzovania, no vzápätí o puk prišli a snažili sa nekompromisne zaútočiť. Tvrdá strela z medzikružia z hokejky Podkonického však bola zblokovaná len na zadný mantinel.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Na popradskej súpiske môžeme vidieť veľké množstvo zmien v útočných formáciách. Už o malú chvíľu sa dozvieme, či tréner Škrak svoje zmeny premyslel dobre a prekvapí Zvolenčanov alebo sa hostia jednoznačne zmocnia aj tohto zápasu.
     
    Domáci celok sa nám na domácej pôde predvedie v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Jozefa Škraka. Zvolenčanov bude v dresoch prevažne bielych koučovať tréner Peter Mikula.
    Na popradskom ľade sa v dnešnom zápase predstaví aj Zvolenčan Lukáš Jurík, ktorý je momentálne najproduktívnejším hráčom (9+11) a aj najlepším strelcom jubilejného dvadsiateho ročníka Tipsport extraligy!
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) - Šterbák, Špelda, Kovačevič, Suchý, Pentikäinen, Jáchym, Kurali, Kramár - Hvila, Klouda ("C"), Tomas - Vandas, Balán, Skokan - Sabolič, Koskinen, Rapáč - Takáč, Gríger, Homa.

    HKm Zvolen: Šimko (Škrečko) - Juraško, Hraško, Pokovič, Mucha, Pichnarčík, Ťavoda, Čanky, Šiška - Peter Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, Lukáš Jurík ("C"), Chovan - Ľubor Zuzin, Milan Jurík, Ďaloga - Méry, Huňady, Síkela.

    Rozhodca: Müllner - Kalina, Kacej.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už dvanástom kole slovenskej najvyššej hokejovej súťaže - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na popradskom štadióne, kde si zmeria sily domáci celok HK Poprad so svojím ťažkým súperom zo stredného Slovenska - tímom HKM Zvolen.

    Domáci Popradčania sú po jedenástich odohraných zápasoch na deviatej tabuľkovej priečke s trinástimi bodmi a gólovým skóre 38:34. Domácim "Kamzíkom" sa v tejto sezóne podarilo vyhrať len päťkrát, z toho dvakrát mimo hracej doby. Po otáznom začiatku sezóny sa Popradčania napokon zapojili do hry a v úvode sezóny veľmi príjemne prekvapili v Skalici. Po tejto výhre však prišiel poriadny herný útlm podtatranského celku, ktorý s miernymi prestávkami priniesol na konto až šesť prehier v riadnom hracom čase. V posledných dvoch kolách sa Popradčania predviedli na domácej pôde, kde najskôr po veľmi dobre rozohratom zápase podľahli Martinu v závere tretej tretiny v pomere 4:3, v druhom zápase sa im aj cez veľké množstvo vylúčení podarilo so Skalicou vybojovať dôležité dva body za výhru 2:1 po predĺžení.
    "Kamzíci" sa určite budú snažiť zabojovať o cenné tabuľkové body aj tentokrát, no v tomto zápase to budú mať viac než ťažké.

    Hostia zo Zvolena sú jedným z obrovských prekvapení jubilejného dvadsiateho ročníka Tipsport extraligy! Po jedenástich odohraných zápasoch suverénne vedú v tabuľke s tridsiatimidvoma bodmi a skvelým gólovým skóre 51:29. Hokejisti zo stredného Slovenska v tejto sezóne stratili len jeden bodík v druhom kole, kde sa im zo Žiliny podarilo uchmatnúť len dva body za výhru po samostatných nájazdoch v pomere 5:4. Od tohto zápasu suverénne kraľujú v tohtoročnej ligovej tabuľke. V predposlednom kole sa Zvolenčania predviedli na domácom ľade, kde dominovali nad Skalicou v pomere 8:3. V poslednom jedenástom kole sa hráči Zvolena predstavili na ľade Žiliny, odkiaľ si tentokrát uchmatli plný bodový zisk za výhru v pomere 5:3.
    Zvolenskí hokejisti sa nemusia v tomto zápase o svoju pozíciu báť, keďže na druhý Martin majú k dobru deväť bodov, pričom odohrali o jeden zápas menej. Určite sa však Popradu nedajú len tak ľahko a budú chcieť prísť do svojho herného stánku s plným bodovým ziskom.

    Tieto dva hokejové celky sa v tejto sezóne už raz stretli, a to na zvolenskej pôde, kde Popradčania odišli pod Tatry so smútkom na tvári po prehre 1:4.

    Jasným herným favoritom tohto zápasu sa podľa tabuľkových štatistík a herných predpokladov stávajú hosťujúci Zvolenčania, ktorí budú v Poprade určite bojovať o ďalší plný bodový zisk.
    Stávkové kancelárie však určujú tento zápas na popradskom ľade ako vyrovnaný a dávajú šancu aj Popradčanom, ktorí dokážu pred burcujúcim domácim publikom zabojovať. Na výhru oboch tímov je stanovený rovnaký kurz 2,30 a na nerozhodnú remízu kurz 4,10.

    Podarí sa popradským hokejistom ako prvým v tejto sezóne pokoriť zvolenské hradby alebo sa Zvolenčania opäť zachovajú suverénne a pridajú si na účet ďalšiu výhru aj z popradského ľadu?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Góly a asistencie: 43. Skokan (Balán, Vandas), 60. Hvila (Suchý, Klouda) - 8. Méry (Síkela, Huňady), 11. Pokovič (Mucha, Chovan), 39. L. Jurík (Chovan, Mucha)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) - Šterbák, Špelda, Kovačevič, Suchý, Pentikäinen, Jáchym, Kurali, Kramár - Hvila, Klouda ("C"), Tomas - Vandas, Balán, Skokan - Sabolič, Koskinen, Rapáč - Takáč, Gríger, Homa.
    HKM Zvolen: Šimko (Škrečko) - Juraško, Hraško, Pokovič, Mucha, Pichnarčík, Ťavoda, Čanky, Šiška - Peter Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, Lukáš Jurík ("C"), Chovan - Ľubor Zuzin, Milan Jurík, Ďaloga - Méry, Huňady, Síkela.

    Rozhodca: Müllner - Kalina, Kacej

    Diváci: 2022