Brémy – Bayern 0:2 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 5:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
5:0 (2:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 29.09.2012, 18:30 • Signal-Iduna-Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    Druhý polčas nám priniesol ďalšie množstvo zaujímavých momentov. Od začiatku mali hernú iniciatívu na svojich kopačkách jasne domáci hráči, ktorí nedovolili svojim súperom takmer nič. Ter Stegen kapituloval potretíkrát v 70. minúte, keď ho dokázal prekonať dvojgólový Reus. Potom sa však zranil a musel ho vystriedať Heimeroth, ten bol položený na lopatky presne dvakrát, a to z kopačiek Gündogana a Blaszczykowskeho. Domáci týmto zápasom jasne potvrdili úlohu favorita duelu a do tabuľky si odnášajú ďalšie tri body.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z nemeckej Bundesligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:25:54)
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Šiesty dortmundský gól mohol vsietiť Blaszczykowski, no po jeho zakončení z ľavej časti pokutového územia sa reflexívnym zákrokom vyznamenal gólman Heimeroth, ktorý loptu vyrazil mimo svojej brány!
     
    89
    Hostia sa na malú chvíľu oslobodili, no loptu len odkopávajú do bezpečia, aby získali cenné sekundy.
     
    88
    Ďaleký nákop na hosťujúcu bránu nám predviedol Hummels! Lopta z jeho kopačiek však končí len úspešným zásahom gólmana Heimerotha!
     
    87
    Gündogan skúšal preveriť gólmana Heimerotha z ľavého krídla. Jeho projektil však gólman hostí ukrýva vo svojom náručí.
     
    86
    Hostia hrajú opäť v obrovskom hernom útlme. Domáci prebrali tempo a rýchlosť hry na svoje kopačky a sú teda jasnými víťazmi.
     
    85
    Dortmund dal gól! Domáci sa dokázali z rýchleho protiútoku opäť presadiť! Po skvelej prihrávke od Gündogana sa v ľavej časti pokutového územia skvele uvoľnil JAKUB BLASZCZYKOWSKI, ktorý svojím zakončením vymietol pravý horný roh brány hostí!
     
    83
    Tréner Dortmundu využíva aj tretie striedanie! Za Kehla posiela na trávnik Felipe Santanu!
     
    82
    Hostia si vytvorili útočný tlak, no uvidíme ako dlho im vydrží! Nedôrazné zakončenie nám predviedol Hrgota! Weidenfeller s ním nemal akékoľvek problémy a opäť úspešne zasiahol.
     
    81
    Ďalší gól mohol pridať Schieber! Ten pekne loptu nacentroval do pokutového územia a po následnej spätnej prihrávke zakončoval! Nedokázal však trafiť odkrytý priestor v hosťujúcej bráne.
     
    80
    Štvorgólový náskok domácich hráčov je už podľa všetkého víťazný. Hosťujúci hráči sa po rozohratí pogólového výkopu sťahujú do defenzívy.
     
    79
    Dortmund dal gól! Aj vystriedaný gólman Heimeroth kapituluje! A pomerne rýchlo. Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Blaszczykowskeho si k lopte nabehol nebránený ILKAY GÜNDOGAN, ktorý nemal v strede pokutového územia s umiestnením lopty do siete žiaden problém!
     
    78
    Domáci sú opäť pri lopte a snažia sa útočiť. Technickými kľučkami si odstavujú takmer celú defenzívu hostí!
     
    77
    Tréner hostí bol nútený využiť aj tretie striedanie! Za zraneného gólmana ter Stegena na trávnik nastupuje náhradný gólman Heimeroth.
     
    76
    Lekársky tím Mönchengladbachu letí na pomoc svojmu gólmanovi ter Stegenovi! Ten leží na zemi v obrovských bolestiach!
     
    75
    Aj domáci tréner využíva svoje druhé striedanie. Za dvojgólového strelca Reusa posiela na trávnik oddýchnutého Bendera!
     
    75
    Hosťujúci tréner sa rozhodol druhýkrát striedať! Za Herrmanna posiela na trávnik Ringa!
     
    74
    Pri lopte sú hráči Dortmundu, ktorí sa snažia presadiť technickými prihrávkami. Ter Stegen nám tentokrát predviedol ďalší úspešný zákrok po strele od Großkreutza! Po tomto zásahu však padá na zem a drží sa za chrbát.
     
    73
    Herné tempo sa nám opäť mierne ustálilo. Hrá sa prevažne na útočnej polovici domácich.

    Góly: 35. Reus, 40. Subotić, 70. Reus, 79. Gündogan, 85. Blaszczykowski


    Borussia Dortmund: Weidenfeller - Hummels, Piszczek, Subotić, Schmelzer, Kehl (83. Felipe Santana), Blaszczykowski, Gündogan, Götze (71. Großkreutz), Schieber, Reus (75. Bender).
    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen (77. Heimeroth) - Daems, Nordtveit, Brouwers, Álvaro Domínquez, Arango, Herrmann (75. Ring), Xhaka, Hanke (62. Hrgota), De Camargo.

    Rozhodca: W. Stark - J. Salver, M. Pickel