Brémy – Bayern 0:2 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 5:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
5:0 (2:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 29.09.2012, 18:30 • Signal-Iduna-Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90
    Šiesty dortmundský gól mohol vsietiť Blaszczykowski, no po jeho zakončení z ľavej časti pokutového územia sa reflexívnym zákrokom vyznamenal gólman Heimeroth, ktorý loptu vyrazil mimo svojej brány!
     
    85
    Dortmund dal gól! Domáci sa dokázali z rýchleho protiútoku opäť presadiť! Po skvelej prihrávke od Gündogana sa v ľavej časti pokutového územia skvele uvoľnil JAKUB BLASZCZYKOWSKI, ktorý svojím zakončením vymietol pravý horný roh brány hostí!
     
    83
    Tréner Dortmundu využíva aj tretie striedanie! Za Kehla posiela na trávnik Felipe Santanu!
     
    79
    Dortmund dal gól! Aj vystriedaný gólman Heimeroth kapituluje! A pomerne rýchlo. Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Blaszczykowskeho si k lopte nabehol nebránený ILKAY GÜNDOGAN, ktorý nemal v strede pokutového územia s umiestnením lopty do siete žiaden problém!
     
    77
    Tréner hostí bol nútený využiť aj tretie striedanie! Za zraneného gólmana ter Stegena na trávnik nastupuje náhradný gólman Heimeroth.
     
    76
    Lekársky tím Mönchengladbachu letí na pomoc svojmu gólmanovi ter Stegenovi! Ten leží na zemi v obrovských bolestiach!
     
    75
    Aj domáci tréner využíva svoje druhé striedanie. Za dvojgólového strelca Reusa posiela na trávnik oddýchnutého Bendera!
     
    75
    Hosťujúci tréner sa rozhodol druhýkrát striedať! Za Herrmanna posiela na trávnik Ringa!
     
    71
    Aj domáci tréner sa rozhodol striedať! Za Götzeho posiela na trávnik oddýchnutého Großkreutza! Podarí sa tomuto dortmundskému útočníkovi vsietiť ďalší gól?
     
    70
    Dortmund dal gól! Po dvoch krátkych prihrávkach sa rozhodol na pravej strane hosťujúceho pokutového územia zakončiť MARCO REUS! To sa mu aj vyplatilo! Svojou strelou umiestnil loptu nechytateľne pod brvno hosťujúcej svätyne. Ter Stegen nemal šancu na túto strelu úspešne zareagovať.
     
    62
    Tréner hostí sa rozhodol využiť striedanie. Ako prvého posiela na pozíciu Hankeho oddýchnutého Hrgotu. Bude toto striedanie úspešné a prinesie gólovú radosť aj na lavičku hostí?
     
    59
    Subotić nám predviedol nepríjemný faul na útočiaceho Hankeho! Hlavný rozhodca nariadil priamy kop zo vzdialenosti približne 24 metrov! Obrovská šanca pre hosťujúci tím!
     
    56
    Útočný tlak Dortmundu pokračuje! Ten Stegen tentokrát výrazne zahviezdil po centri Reusa a strelách Götzeho či Kehla! Momentálne je tento brankár veľmi výraznou oporou hostí!
     
    55
    Reus bol skvelou prihrávkou do behu uvoľnený do ľavej časti pokutového územia ter Stegena! Gólman hostí mu však predviedol spoľahlivý zákrok v hodine dvanáste! Nasleduje rohový kop domácich!
     
    51
    Hostia sa ocitli v prvej veľkej gólovej šanci v druhom polčase! Po peknom centri sa hlavičkou presadil Domínquez! Ten jej však nedal takú silu, a tak ju Weidenfeller, síce s ťažkosťami, ale predsa vytlačil za mimo svojej brány!
     
    49
    Po tvrdom faule od Deamsa zinkasovali domáci priamy kop zo vzdialenosti približne 20 metrov, ktorý odchádza zahrávať Blaszczykowski!
     
    47
    Marco Reus nám predviedol fantastické kľučkové odstavenie dvojice obrancov a z ľavej strany pokutového územia sa snažil uvoľniť krížnou prihrávkou Schiebera! Domínquez nám však predviedol nádherný defenzívny zákrok, po ktorom nasleduje rohový kop domácich!
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    43
    Po fatálnom zlyhaní hosťujúcej obrany sa dostal do ďalšieho úniku Marco Reus! Do peknej sťahovačky mu však zasiahol nohou gólman ter Stegen, ktorý tak tentokrát výrazne podržal svoj tím!
     
    40
    Dortmund dal gól! Po fantasticky zahranom rohovom kope od Blaszczykowskeho nám predviedla dvojica domácich hráčov bleskovú hlavičkovú kombináciu, z ktorej prišlo následné hlavičkové zakončenie v podaní NEVENA SUBOTIĆA! Ten zakončil priam famózne a ani on nedal ter Stegenovi šancu na úspešný zákrok!
     
    35
    Dortmund dal gól! Po fantastickej krížnej prihrávke od Schiebera sa na ľavej strane pokutového územia najlepšie zorientoval MARCO REUS! Ten loptu z prvej ihneď zasunul za chrbát gólmana ter Stegenea, ktorý tentokrát jednoducho nemal šancu.
     
    24
    Po tvrdom faule na Götzeho v podaní Domínqueza rozhodca nariadil priamy kop zo vzdialenosti približne 2 metrov! Zahrávať ho odchádza Schieber!
     
    15
    Reus sa ocitol v skvelej palebnej pozícii v ľavej časti pokutového územia, odkiaľ zakončoval projektilom po tráve. Ter Stegen však smer lopty videl priam ideálne a spoľahlivým zákrokom loptu ukryl vo svojom náručí.
     
    12
    Rohový kop bol zahraný priam ideálne! Po rýchlom centri na hranicu pokutového územia sa nádherným výskokom a ešte krajšou hlavičkou vyznamenal Subotić! Ten však napálil loptu len do brvna ter Stegenovej brány!
     
    3
    Hostia sa ocitli vo fantastickej šanci! Po krátkej prihrávke mimo pokutového územia Blaszczykowski dal lopte nevídaný a veľmi nešťastný teč, ktorým uvoľnil Hankeho pred nebráneného gólmana Weidenfellera! Dortmundský brankár nám však predviedol parádny zákrok, po ktorom nasleduje rohový kop hostí!

    Góly: 35. Reus, 40. Subotić, 70. Reus, 79. Gündogan, 85. Blaszczykowski


    Borussia Dortmund: Weidenfeller - Hummels, Piszczek, Subotić, Schmelzer, Kehl (83. Felipe Santana), Blaszczykowski, Gündogan, Götze (71. Großkreutz), Schieber, Reus (75. Bender).
    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen (77. Heimeroth) - Daems, Nordtveit, Brouwers, Álvaro Domínquez, Arango, Herrmann (75. Ring), Xhaka, Hanke (62. Hrgota), De Camargo.

    Rozhodca: W. Stark - J. Salver, M. Pickel