Brémy – Bayern 0:2 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 5:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
5:0 (2:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 29.09.2012, 18:30 • Signal-Iduna-Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    Druhý polčas nám priniesol ďalšie množstvo zaujímavých momentov. Od začiatku mali hernú iniciatívu na svojich kopačkách jasne domáci hráči, ktorí nedovolili svojim súperom takmer nič. Ter Stegen kapituloval potretíkrát v 70. minúte, keď ho dokázal prekonať dvojgólový Reus. Potom sa však zranil a musel ho vystriedať Heimeroth, ten bol položený na lopatky presne dvakrát, a to z kopačiek Gündogana a Blaszczykowskeho. Domáci týmto zápasom jasne potvrdili úlohu favorita duelu a do tabuľky si odnášajú ďalšie tri body.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z nemeckej Bundesligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:25:54)
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Šiesty dortmundský gól mohol vsietiť Blaszczykowski, no po jeho zakončení z ľavej časti pokutového územia sa reflexívnym zákrokom vyznamenal gólman Heimeroth, ktorý loptu vyrazil mimo svojej brány!
     
    89
    Hostia sa na malú chvíľu oslobodili, no loptu len odkopávajú do bezpečia, aby získali cenné sekundy.
     
    88
    Ďaleký nákop na hosťujúcu bránu nám predviedol Hummels! Lopta z jeho kopačiek však končí len úspešným zásahom gólmana Heimerotha!
     
    87
    Gündogan skúšal preveriť gólmana Heimerotha z ľavého krídla. Jeho projektil však gólman hostí ukrýva vo svojom náručí.
     
    86
    Hostia hrajú opäť v obrovskom hernom útlme. Domáci prebrali tempo a rýchlosť hry na svoje kopačky a sú teda jasnými víťazmi.
     
    85
    Dortmund dal gól! Domáci sa dokázali z rýchleho protiútoku opäť presadiť! Po skvelej prihrávke od Gündogana sa v ľavej časti pokutového územia skvele uvoľnil JAKUB BLASZCZYKOWSKI, ktorý svojím zakončením vymietol pravý horný roh brány hostí!
     
    83
    Tréner Dortmundu využíva aj tretie striedanie! Za Kehla posiela na trávnik Felipe Santanu!
     
    82
    Hostia si vytvorili útočný tlak, no uvidíme ako dlho im vydrží! Nedôrazné zakončenie nám predviedol Hrgota! Weidenfeller s ním nemal akékoľvek problémy a opäť úspešne zasiahol.
     
    81
    Ďalší gól mohol pridať Schieber! Ten pekne loptu nacentroval do pokutového územia a po následnej spätnej prihrávke zakončoval! Nedokázal však trafiť odkrytý priestor v hosťujúcej bráne.
     
    80
    Štvorgólový náskok domácich hráčov je už podľa všetkého víťazný. Hosťujúci hráči sa po rozohratí pogólového výkopu sťahujú do defenzívy.
     
    79
    Dortmund dal gól! Aj vystriedaný gólman Heimeroth kapituluje! A pomerne rýchlo. Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Blaszczykowskeho si k lopte nabehol nebránený ILKAY GÜNDOGAN, ktorý nemal v strede pokutového územia s umiestnením lopty do siete žiaden problém!
     
    78
    Domáci sú opäť pri lopte a snažia sa útočiť. Technickými kľučkami si odstavujú takmer celú defenzívu hostí!
     
    77
    Tréner hostí bol nútený využiť aj tretie striedanie! Za zraneného gólmana ter Stegena na trávnik nastupuje náhradný gólman Heimeroth.
     
    76
    Lekársky tím Mönchengladbachu letí na pomoc svojmu gólmanovi ter Stegenovi! Ten leží na zemi v obrovských bolestiach!
     
    75
    Aj domáci tréner využíva svoje druhé striedanie. Za dvojgólového strelca Reusa posiela na trávnik oddýchnutého Bendera!
     
    75
    Hosťujúci tréner sa rozhodol druhýkrát striedať! Za Herrmanna posiela na trávnik Ringa!
     
    74
    Pri lopte sú hráči Dortmundu, ktorí sa snažia presadiť technickými prihrávkami. Ter Stegen nám tentokrát predviedol ďalší úspešný zákrok po strele od Großkreutza! Po tomto zásahu však padá na zem a drží sa za chrbát.
     
    73
    Herné tempo sa nám opäť mierne ustálilo. Hrá sa prevažne na útočnej polovici domácich.
     
    71
    Aj domáci tréner sa rozhodol striedať! Za Götzeho posiela na trávnik oddýchnutého Großkreutza! Podarí sa tomuto dortmundskému útočníkovi vsietiť ďalší gól?
     
    72
    Pri lopte sú po pogólovom výkope hosťujúci hráči. Tí sa však nedokážu dostať cez stred ihriska, kde číha pozorný defenzívny val domácich.
     
    70
    Dortmund dal gól! Po dvoch krátkych prihrávkach sa rozhodol na pravej strane hosťujúceho pokutového územia zakončiť MARCO REUS! To sa mu aj vyplatilo! Svojou strelou umiestnil loptu nechytateľne pod brvno hosťujúcej svätyne. Ter Stegen nemal šancu na túto strelu úspešne zareagovať.
     
    69
    Domáci sa postupnými krokmi dostávajú na polovicu súpera a ich pekné krížne prihrávky robia hosťom zjavné problémy.
     
    68
    Z ľavého krídla chcel prekvapiť domáceho gólmana Weidenfellera útočník De Camargo! Jeho strela ale nemala dôraz, čo prinieslo loptu len na kopačky domácich hráčov.
     
    67
    Hostia sa dokázali na malú chvíľu oslobodiť, no uvidíme ako dlho im ich držanie lopty vydrží. Domáci ich opäť efektívne napádajú.
     
    66
    Z pravej strany sa snažil zakončovať Hummels! Jeho tvrdý center nám však nepriniesol žiadny pekný divácky zážitok. Po jeho zahratí nám gólman ter Stegen predviedol ďalší spoľahlivý zákrok.
     
    65
    Blaszczykowski sa snažil pekným strieľaným centrom uvoľniť do pokutového územia Schiebera, no nepodarilo sa mu to. Schieber bol na túto prihrávku vzduchom prikrátky.
     
    64
    Momentálne sa herné tempo mierne upokojilo. Lopta sa zdržiava prevažne v strednom pásme, kde výrazne nedominuje ani jeden tím.
     
    63
    Z pravého krídla sa snažil presadiť vystriedaný Hrgota, no pozorný domáci gólman Weidenfeller mu predviedol pekný zákrok, po ktorom ukryl loptu vo svojom náručí.
     
    62
    Tréner hostí sa rozhodol využiť striedanie. Ako prvého posiela na pozíciu Hankeho oddýchnutého Hrgotu. Bude toto striedanie úspešné a prinesie gólovú radosť aj na lavičku hostí?
     
    61
    Z následného útoku sa domácim nepodarilo vyťažiť nič zaujímavé, a tak sú pri lopte opäť hráči hosťujúceho tímu, ktorí majú veľké problémy s prechodom cez stred ihriska.
     
    60
    Priamy kop odišiel zahrávať Arango, no loptu svojou pravou nohou podbral až príliš, a tak končí len niečo vyše 10 metrov nad domácou svätyňou.
     
    59
    Subotić nám predviedol nepríjemný faul na útočiaceho Hankeho! Hlavný rozhodca nariadil priamy kop zo vzdialenosti približne 24 metrov! Obrovská šanca pre hosťujúci tím!
     
    58
    Hosťujúci hráči sa na malú chvíľu oslobodili a snažia sa preniknúť pred Weidenfellera, ktorý momentálne veľa tej práce nemá. Zatiaľ im však dortmundskí futbalisti čelia výborne.
     
    57
    Z pravého krídla opäť testoval ter Stegena práve Marco Reus! Tento dortmundský hráč však nedokázal kľučkou odstaviť protivníkov, a tak končí jeho strela na kopačkách hostí.
     
    56
    Útočný tlak Dortmundu pokračuje! Ten Stegen tentokrát výrazne zahviezdil po centri Reusa a strelách Götzeho či Kehla! Momentálne je tento brankár veľmi výraznou oporou hostí!
     
    55
    Reus bol skvelou prihrávkou do behu uvoľnený do ľavej časti pokutového územia ter Stegena! Gólman hostí mu však predviedol spoľahlivý zákrok v hodine dvanáste! Nasleduje rohový kop domácich!
     
    54
    Pri lopte sú po krátkej kombinačnej akcii hostí opäť domáci hráči, ktorí nám predvádzajú poriadny ofenzívny tlak!
     
    53
    Schieber sa po prihrávke od Reusa dostal k lopte a rozhodol sa vystreliť. Jeho nedôrazná strela však míňa ter Stegenovu bránu o niekoľko metrov.
     
    52
    Rohový kop hosťom nejako nevyšiel. Po centri sa lopty zmocnil domáci obranca Hummels, ktorý postupne vysúva svojich spoluhráčov do útoku.
     
    51
    Hostia sa ocitli v prvej veľkej gólovej šanci v druhom polčase! Po peknom centri sa hlavičkou presadil Domínquez! Ten jej však nedal takú silu, a tak ju Weidenfeller, síce s ťažkosťami, ale predsa vytlačil za mimo svojej brány!
     
    50
    Blaszczykowski loptu síce umiestnil centrom pekne na pravú stranu pokutového územia, no tam sa jej po niekoľkých sekundách zmocnili hosťujúci obrancovia, ktorí ju odkopávajú do bezpečia.
     
    49
    Po tvrdom faule od Deamsa zinkasovali domáci priamy kop zo vzdialenosti približne 20 metrov, ktorý odchádza zahrávať Blaszczykowski!
     
    48
    Rohový kop bol rozohraný nakrátko, čo sa domácim veľmi nevyplatilo. Po niekoľkých prihrávkach sa lopty zmocnili ich súperi, ktorí s ňou bežia do útoku.
     
    47
    Marco Reus nám predviedol fantastické kľučkové odstavenie dvojice obrancov a z ľavej strany pokutového územia sa snažil uvoľniť krížnou prihrávkou Schiebera! Domínquez nám však predviedol nádherný defenzívny zákrok, po ktorom nasleduje rohový kop domácich!
     
    46
    Domáci sa ihneď po rozohratí úvodného výkopu druhého polčasu stiahli na svoju polovicu, odkiaľ sa im však nedarí presadiť.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme mohli vidieť veľmi kostrbatý začiatok, v ktorom ofenzívnou aktivitou mierne dominovali hosťujúci hráči. Po niekoľkých šanciach sa hra v strede ustálila a postupne ju preberali domáci. V 35. minúte mali dortmundskí hráči hru už poriadne rozbehnutú a vsietili úvodný gól zásluhou Reusa. O päť minút neskôr prišiel s ďalším úspešným zásahom Subotić, ktorý tak poslal favoritov tohto stretnutia pred prestávkou už do dvojgólového vedenia.

    Podarí sa domácim hráčom udržať svoje vedenie, prípadne ho ešte zvýšiť alebo sa postarajú hostia o prekvapenie v druhom polčase?
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+1
    Herné tempo hry sa upokojuje a oba tímy čakajú na odchod do šatní, kde si budú musieť povedať ďalšie technické pokyny.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    44
    Schmelzer skúšal prekvapiť hosťujúceho gólmana delovkou spoza pokutového územia, no neprekvapil. Vlastne ani netrafil bránu hostí.
     
    43
    Po fatálnom zlyhaní hosťujúcej obrany sa dostal do ďalšieho úniku Marco Reus! Do peknej sťahovačky mu však zasiahol nohou gólman ter Stegen, ktorý tak tentokrát výrazne podržal svoj tím!
     
    42
    Z veľkej vzdialenosti za pokutovým územím domácich sa snažil zakončovať Herrmann! Jeho projektil však bez akýchkoľvek problémov pokrýva vo svojom náručí gólman Weidenfeller.
     
    41
    Na pravom krídle sa tentokrát sympaticky uvoľnil Schieber! Keď už bol pri bráne hostí len niekoľko metrov rozhodol sa vypáliť, no gólman ter Stegen mu predviedol pekný zákrok.
     
    40
    Dortmund dal gól! Po fantasticky zahranom rohovom kope od Blaszczykowskeho nám predviedla dvojica domácich hráčov bleskovú hlavičkovú kombináciu, z ktorej prišlo následné hlavičkové zakončenie v podaní NEVENA SUBOTIĆA! Ten zakončil priam famózne a ani on nedal ter Stegenovi šancu na úspešný zákrok!
     
    39
    Po strele od Blaszczykowskeho stečovali hosťujúci obrancovia loptu len za bránu, čo prináša pre domáci tím rohový kop!
     
    38
    Domáci sa dostávajú do rýchlych únikov po tom, čo hosťujúca obrana mierne stroskotáva. Pri lopte je momentálne Gündogan, ktorý sa snaží prekvapiť gólmana hostí.
     
    37
    Z ľavého krídla tentokrát preveril gólmana ter Stegena tvrdou strelou Kehl! Hosťujúci gólman si však zanechal chladnú hlavu a efektívne zasiahol!
     
    36
    Po rozohratí pogólového výkopu sa hosťujúci hráči stiahli na obrannú polovicu, odkiaľ sa snažia presadiť systémom rýchlych prihrávok zo strany na stranu.
     
    35
    Dortmund dal gól! Po fantastickej krížnej prihrávke od Schiebera sa na ľavej strane pokutového územia najlepšie zorientoval MARCO REUS! Ten loptu z prvej ihneď zasunul za chrbát gólmana ter Stegenea, ktorý tentokrát jednoducho nemal šancu.
     
    34
    Domáci sú opäť pri lopte a peknými prihrávkovými kombináciami intenzívne dobývajú defenzívnu pevnosť hostí!
     
    32
    Po peknej prihrávke z ľavého krídla sa do úniku dostal Xhaka! Ten sa snažil prehodiť Weidenfellera, no nepodarilo sa mu to! Weidenfeller nám predviedol pekný zákrok.
     
    31
    Spoza pokutového územia zakončoval tentokrát Gündogan! Jeho projektil však po malej chvíli končí tesne nad bránu hostí.
     
    30
    Hráči v žltých dresoch momentálne jasne dominujú tempu hry! Z ľavej strany sa snažil prekvapiť gólmana hostí Schieber, no aj on sa stáva neúspešným! Jeho strelecký pokus stroskotal na kopačkách obrancu Nordtveita.
     
    29
    V strede ihriska sa o loptu zvádzal tvrdý boj, no po malej chvíli sa podarilo zvíťaziť domácim hráčom, ktorí sa bleskurýchle zorientovali a bežia do protiútoku!
     
    28
    Hostia sa spod stupňujúceho sa tlaku domácich napokon dokázali oslobodiť! Ter Stegen nám predviedol ďaleký výkop od brány, ktorý smeroval len na kopačky dortmundských hráčov.
     
    27
    Z pravej strany skúšal vsietiť gól Gündogan! Ten však nedokázal prekonať ani len dobre brániacich obrancov, čo znamenalo, že ku ter Stegenovi sa lopta ani nedostala.
     
    26
    V uplynulých sekundách nám domáci hráči predvádzajú útočnú aktivitu, ktoru jasne potvrdzujú úlohu favorita tohto stretnutia. Momentálne je na ľavom krídle pri lopte Götze.
     
    25
    Schieber nám predviedol pekný center k pravej žŕdke ter Stegenovej brány, no príchod lopty do tohto územia asi nikto nečakal. Tečovať ju síce chela až trojica domácich hráčov, no napokon skončila bez teču za bránou hostí.
     
    24
    Po tvrdom faule na Götzeho v podaní Domínqueza rozhodca nariadil priamy kop zo vzdialenosti približne 2 metrov! Zahrávať ho odchádza Schieber!
     
    23
    Tím Borussia Dortmund sa predsa len dostal na polovicu ich súpera, kde sa snaží presadiť dlhými nákopmi až pred ter Stegenovu bránu. Zatiaľ im však tento úmysel nevychádza.
     
    22
    Pri lopte sú síce domáci hráči, no zatiaľ sa pohybujú len na vlastnej polovici. Hostia vyslali na nich opäť intenzívne napádanie, ktoré zatiaľ prináša svoje herné ovocie.
     
    21
    Z pravej strany to tentokrát ďalekotonážnou strelou vyskúšal Xhaka! Jeho strela však musela čeliť reflexívnemu zákroku v podaní Weidenfellera!
     
    20
    Schieber sa snažil technickým centrom uvoľniť Reusa, no nepodarilo sa mu to. Pri lopte sa po hlavičkovom súboji ocitol gólman hostí - ter Stegen.
     
    18
    De Camargo sa po krížnej prihrávke od Aranga snažil zakončovať z ľavej časti pokutového územia, no bol neúspešný! Weidenfeller mu predviedol ďalší úspešný zákrok.
     
    19
    Dortmundskí futbalisti sa napokon z tohto napádania oslobodili, no momentálne majú obrovské problémy s prechodom cez stred ihriska, kde hostia bránia ešte intenzívnejšie.
     
    17
    Domáci hráči musia v uplynulých sekundách čeliť intenzívnemu napádaniu ich protihráčov už v hĺbke ich obrannej polovice. Navrch majú však zatiaľ domáci futbalisti.
     
    16
    Po dlhom výkope od gólmana Mönchengladbachu sa hráči v bielych dresoch rozmiestnili v útoku, kde sa snažia opäť presadiť rýchlou a kombinačnou hrou.
     
    15
    Reus sa ocitol v skvelej palebnej pozícii v ľavej časti pokutového územia, odkiaľ zakončoval projektilom po tráve. Ter Stegen však smer lopty videl priam ideálne a spoľahlivým zákrokom loptu ukryl vo svojom náručí.
     
    14
    Z ľavej hranice pokutového územia sa tentokrát snažil zakončovať Reus! Ten však svojím jemným projektilom neprekvapil dobre postaveného gólmana ter Stegena!
     
    13
    Domáci sa opäť snažia rýchlymi protiútokmi prekvapiť domáci tím, no zatiaľ im to nevychádza. Domáca defenzíva ich snahy úspešne eliminuje.
     
    12
    Rohový kop bol zahraný priam ideálne! Po rýchlom centri na hranicu pokutového územia sa nádherným výskokom a ešte krajšou hlavičkou vyznamenal Subotić! Ten však napálil loptu len do brvna ter Stegenovej brány!
     
    11
    Po nebezpečnom zakončení z ľavého krídla sa pekným zákrokom vyznamenal obranca Daems. Loptu si na rohový kop postavil domáci hráč Schmelzer.
     
    10
    Hráči v žltých dresoch sú pri lopte a intenzívne dobiedzajú pred gólmanom ter Stegenom. Zatiaľ im však ich súperi predvádzajú veľmi kvalitne organizovaný herný výkon.
     
    9
    Z pravej strany preveril pomerne tvrdou strelou gólmana Weidenfellera Xhaka! Weidenfeller však s touto strelou problémy nemal a spoľahlivo zasiahol po rýchlom vybehnutí.
     
    8
    Pri lopte sú opäť hostia, ktorí sa snažia presadiť cez dobre brániacu domácu obranu systémom jednoduchých krížnych prihrávok. Zatiaľ sa im to darí priam vynikajúco.
     
    7
    Spoza pokutového územia sa rozhodol tvrdou strelou preveriť gólmana ter Stegena domáci Gündogan! Jeho projektil síce mal silu, no gólman Mönchengladbachu nemal so zastavením lopty žiadne problémy. Letela priamo do jeho náručia.
     
    6
    Blaszczykowski sa ocitol v sympatickej šanci zakončovať, no jeho strela bola po malej chvíli zblokovaná jedným s obrancov hosťujúceho tímu. Dortmund tak pokračuje v útoku.
     
    5
    Optický tlak hostí sa nám mierne upokojil. Po dlhom výkope od ter Stegena sa k lopte dostali domáci, ktorí sa snažia krátkymi prihrávkami prejsť až pred bránu hostí.
     
    4
    Pekný center z rohového kopu nám predviedol Arango! Ten nasmeroval loptu k vzdialenejšej žrdi, kde číhal opäť Hanke! Ten síce vystrelil na dortmundskú bránu, no priestor medzi troma žŕdkami napokon netrafil.
     
    3
    Hostia sa ocitli vo fantastickej šanci! Po krátkej prihrávke mimo pokutového územia Blaszczykowski dal lopte nevídaný a veľmi nešťastný teč, ktorým uvoľnil Hankeho pred nebráneného gólmana Weidenfellera! Dortmundský brankár nám však predviedol parádny zákrok, po ktorom nasleduje rohový kop hostí!
     
    2
    De Camargo bol nebránený ďaleko za domácimi obrancami až pri gólmanovi Weidenfellerovi. Jeho spoluhráč si to však nevšimol a svojím centrom nám priniesol prvý offsajdový verdikt tohto duelu.
     
    1
    Domáci hráči poslali úvodný výkop tohto stretnutia jemne do zadných radov a snažili sa odtiaľ prekvapiť svojich súperov, no nepodarilo sa im to. Blaszczykowski nám predviedol nepresnú prihrávku, po ktorej stráca loptu.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    -2
    Domáci hráči Dortmundu sa nám v dnešnom zápase predstavia pod taktovkou nemeckého trénera Jürgena Kloppa v dresoch žltých. Hostia nastupujú na trávnik pod taktovkou švajčiarského trénera Luciena Favreho v šate bielom.
     
    Na striedačkách sú pripravení títo hráči

    Borussia Dortmund: Langerak - Bender, Leitner, Lewandowski, Perišić, Großkreutz, Felipe Santana.

    Borussia Mönchengladbach: Heimeroth - Ring, Rupp, Marx, Wendt, Mlapa, Hrgota..
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Dortmund: Weidenfeller - Hummels, Piszczek, Subotić, Schmelzer, Kehl, Blaszczykowski, Gündogan, Götze, Schieber, Reus.

    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen - Daems, Nordtveit, Brouwers, Álvaro Domínquez, Arango, Herrmann, Xhaka, Hanke, De Camargo.

    Rozhodca: W. Stark - J. Salver, M. Pickel.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už šiestom kole nemeckej najvyššej futbalovej súťaže - Bundesliga!
    V tomto online prenose sa Vám budem snažiť priblížiť aktuálne dianie zo štadióna Signal-Iduna-Park v Dortmunde, kde si zmeria sily domáci futbalový celok Borussia Dortmund, ktorý vrúcne privíta svojho súpera - tím Borussia Mönchengladbach!

    Domáci hráči Dortmundu sú po piatych odohraných dueloch v tabuľke na priebežnej šiestej priečke s ôsmimi bodmi a priaznivým skóre +3. Túto pomerne dobrú štatistiku si domáci vybojovali za dve výhry s tímami Werder Bremen (2:1) a Bayer Leverkusen (3:0), dve remízy mimo domáceho trávnika s tímom Nürnberg (1:1) a s tímom Eintracht Frankfurt (3:3) a napokon za tesnú prehru s tímom Hamburger SV v pomere 2:3. Tím Borussia Dortmund nám aktuálne nevykazuje žiadne zdravotné problémy svojich hráčov, čo znamená, že by trénerovi mal byť k dispozícii celý hráčsky káder.

    Tím Borussia Mönchengladbach sa po piatich odohraných zápasoch usídlil na desiatej priečke so šiestimi bodmi a neutrálnym gólovým skóre - 0. Hráči Mönchengladbachu si šesť bodov vybojovali za úvodnú výhru s Hoffenheimom (2:1), za tri remízy s tímami Fortuna Düsseldorf (0:0), Bayer Leverkusen (1:1) a napokon na domácej pôde aj s tímom Hamburger SV (2:2). Do štatistík tohto tímu sa však privodila aj jedna prehra v treťom kole s Nürnbergom v pomere 2:3. Aj hráčsky káder hostí je podľa aktuálnych informácii v plnej zdravotnej kondícii, a tak bude mať tréner pred zápasom z čoho vyberať.

    Podľa papierových, ale aj herných predpokladov sa jednoznačným favoritom tohto stretnutia stáva domáci celok Borussia Dortmund, ktorý by mal svojich súperov deklasovať a vyťažiť tak z tohto duelu dôležité tri body. Aj stávkové kancelárie preferujú domáci tím - na výhru Dortmundu vypísali kurz okolo hodnoty 1,40, naopak na výhru Mönchengladbach kurz okolo hodnoty 8,50. Na nerozhodnú remízu bol vypísaný kurz v hodnote približne 4,90.

    Podarí sa domácim hráčom potvrdiť úlohu favorita tohto zápasu alebo sa hostia postarajú o ďalšie prekvapenie Bundesligy?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:30.

    Góly: 35. Reus, 40. Subotić, 70. Reus, 79. Gündogan, 85. Blaszczykowski


    Borussia Dortmund: Weidenfeller - Hummels, Piszczek, Subotić, Schmelzer, Kehl (83. Felipe Santana), Blaszczykowski, Gündogan, Götze (71. Großkreutz), Schieber, Reus (75. Bender).
    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen (77. Heimeroth) - Daems, Nordtveit, Brouwers, Álvaro Domínquez, Arango, Herrmann (75. Ring), Xhaka, Hanke (62. Hrgota), De Camargo.

    Rozhodca: W. Stark - J. Salver, M. Pickel